Şimdi Ara

Arkadaşlar çok acil lütfen!! kontak dönmüyor.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
3
Favori
280.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • genelde butür kontak sorunlarının sebebi kontağn içindeki şifreler aşındığı için oluyor kontağı değiştirmek en son çözüm ben bunlarn tamirini yapyorum.öyle servise gitmekle çok daha pahalıya mal oluyor hem kontak değiştriyorlar hemde diğer kilitleri dolayısyla masraf çoğalyor.mesela 50 tl ye mal olcak işi 250 300 e çıkabiliyor birde model arabaysa bu iş 750 1000 tl ye çıkebiliyor arayın yardmcı olurum.
  • veya anahtarda aşınmş olabiliyor işlem basit
  • unsal usta U kullanıcısına yanıt
    ünsal ustaaaa arabayı hurdaya çıkarmışlar sen numara veriyorsun adama. :):)
  • Direksiyonu sağa sola oynatırken kontağı çevirmeyi dene.
  • Bugün bizim başımasa geldi yarım saat kontağı çevirmek için uğraştık Dh saolusun hemen baktım aynen uyguladık, döndü.

    Kafama takılan araba yeni bu bir arıza mı?
  • Özellikle Opel kontaklarında anahtarın dönmemesi kronik bir arıza.(Vw araçlarda da sıkça karşılaşmaya başladık.)Bazılarında sprey sıkmak fayda versede bu geçici bir çözümdür.Kalıcı çözüm için kontağın içine müdahale etmek gerekir. Bu tip sıkıntılarda aracınızı çekiciye bindirip servise teslim ederseniz yüklü faturalarla karşılaşabilirsiniz. Professional oto anahtarcısı olarak İstanbulda hizmet veriyoruz.Aracınızın yanında sorunlarınızı çözüyoruz.http://www.arkadasanahtar.com
  • Bu sabahtan beri ben de uğraşıyorum ve bir türlü anahtar dönmüyordu. Bunun üzerine Mototal denen servis bozuntusunu aradım adamlar yol yardımıyla ücret karşılığı getir ardından kilidi değiştirelim dediler yani 300-500 tl masrafa sokacaklardı. ardından motorcunun dostu Altın Elbiseli Adam Barkın Bayoğlunu aradım (Evet telefonu var bende :D) bana WD40 (Pas Sökücü) al onu kilitten içeri bolca sık ardından anahtarı nazikçe çevirerek uğraş ardından tekrar sık dedi. Nalburdan 13 TL. ye aldığım WD40'ı aynen dediği gibi kullandım ve sürprizzzz anahtar açıldı. Teşekkürler Altın Elbiseli Adam , teşekkürler WD40 ;)
  • Bu sabah benim arabada da aynısı oldu.. sabah sabah 250-300 TL servise bayılma düşüncesi hiç hoşuma gitmediği için internetten bir bakayım, belki ben yaparım dedim. buradaki kilide, anahtara yağ sıkıp biraz kurcalama fikrini hayata geçirdim ve sonuç olarak tekrar sorunsuz çalışan bir arabam var.

    Yani direksiyon kilidi açılmadığında hemen servise koşmak yerine anahtar deliğini yağ ile biraz temizlemekte fayda var.. 250-300 lirayı cepte tutar.
  • gpalas kullanıcısına yanıt
    WD 40 kelime sıkacağım sonunda her derde deva yahu bakarsın saç çıkar.
  • az once aynı olay basıma geldi ve siz dh halkı sayesinde kafayı yemeden cozdum yarın sabah yolcuyum bırde
  • Sabah Toyotanın 7/24(!) servisini aradım açmadı.. 1 saat geçti cepten aramıştım dönen de olmadı. Bilgiyi veren arkadaşlara sonsuuzzz teşekkürlerrr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BEYLER BANADA YARDIM LAZIM ACİL;
    97 MODEL TOROS VAR KONTAK YUVASI TAMAMEN BOZULDU. ALET TABLOSUNA HİÇ ELEKTİRİK GELMİYOR. BU YÜZDEN VURDURURARAK BİLE ÇALIŞTIRAMIYORUM. ACABA AKÜ İLE BOBİN ARASINDA BİR BAĞLANTI SAĞLAYIP KONTAĞA ELEKTİRİK VERDİREBİLİRMİYİM? EN AZINDAN BU ŞEKİLDE ELEKTİRİKÇİYE KADAR GÖTÜRSE KAFİDİR. KİTLEDİM KALDI ARABA ÖYLECE. BU KONUDA BİR BİLGİSİ OLAN VAR MI BANA YARDIM EDEBİLECEK KİMSE VAR MI? BİRAZ DETAYLI BİR BİLGİYE İHTİYACIM VAR.
  • Bu olayin farkli bir versiyonu az once benim de basima geldi ve sorunu cozdum. Belki baskalarinin da basina gelir, yardimci olurum dusuncesiyle konuyu hortlatiyorum.

    Sorun sadece direksiyon kitlenmesi degildi.
    Anahtar kontaga "hic" girmiyordu ve direksiyon da kitlenmisti.

    Servisi aradim. Arabayi cekmeleri icin beklerken bir yandan da Arabanin icinde internete bakayim dedim ve bu konuya denk geldim. Benim sorunumu hic kimse yasamamis ama mesajlari okuduktan sonra baktim ki kontak denen meret cok ilkel bir mekanizma...

    Anahtarin girmesini engelleyen bir metal vardi, suna bir kalem falan sokayim dedim. 2-3 saniye kurcaladiktan sonra tık diye atti... Anahtari soktum ve arabayi calistirdim. Mutlu son...

    Fakat eve geldim arabayi parkettikten sonra yine ayni sekilde kitlendi, yine ayni sekilde kalemle actim. Anlasilan kontakta problem var. Ne olur ne olmaz diye servise bir ara gostermek lazim.

    Baskalari da bu sorunu yasayabilir dusuncesiyle yazmayi bir borc gibi hissettim, tesekkurler dh😄👍
    Not: araç 2015 reno symbol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oha eski konuymuş.. editle editlee



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 22 Aralık 2015; 18:19:58 >
  • darel-x D kullanıcısına yanıt
    Hortlatmak gibi olmasın da aynı şeyi yaşadım getzle ve bu harika forumda çözümü buldum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cinephilia Auteur

    Hortlatmak gibi olmasın da aynı şeyi yaşadım getzle ve bu harika forumda çözümü buldum .

    İşte bu yüzden eski arabalarla başlamak iyi :D eski arabası olan adamın böyle bi derdi olmaz çünkü ne yapacağını bilir.
  • mrb Paylaşımlar dan anladığım kadarıyla toyota araçlar hakkında iyi bir tecrübeye Sahipsiniz.ben siirtte görev yapıyorum polisim.bana zimmetli olan 2014 toyota Corolla daha 6000 km de.aracın arızasıyla alakalı başım dertte 3. gündür anaçla uğraşıyorum . Siirt'e e.en yakın toyota Servisi diyarbakır da . araç resmi polis arabası buradan diyarbakır a gitmek yüzde elliye elli ölüm demeke. eğer bir çare bulamaz Sam mecbur gidecem • yüzden acil yardıma ihtiyacım var. Sıkıntısı Şöyle aracı park edip eve çıktım 2 Saat sonra kumandayla aracı açıp anahtarı kontağa takıp Çevirdiğim Zaman hiç dönmedi . direksiyon kilidi mi diye baktım ondan dolayı da değil bi.az uğraştıktan Sonra olmayınca araçtan çıkıp kumandayla aracı kapatmak istediğim Zaman kumanda Çalışmıyordu. komandonun anızılandığınl yada pilinin bittiğini düşünüp yedek anahtarINI denediğim Zamanda aynısını yaptı ne kapılarını açtı nede arabayı çalıştırdı. ertesi gün akü kutup başlarını söküp denedim kumandayı biraz kurcalayın Ca iki kumanda da Çalışmaya başladı. kontakla biraz uğraştım kontak tek kademe döndü ve daha da ileriye gitmiyor . diyarbakır Servisle görüştüm ne olduğuyla alakalı fikirleri yok. aracın gelmesi gerektiğini söylüyorlar. elektrik ve anahtar c. ilanla görüştüm. • onlar ında bir fikri yok. Siirt küçük bir yer imkanlar kısıtlı.yardımcı olursaniz büyükbir dertten kurtulacağım, belki de ölümden. allah korvsun.bilgisi olanlar çağrı atarsa ben ararım 05332852029

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçmiş olsun hiçbir fikrim yok ama direksiyon kilitenmişse usta yada servisi çağırmak en iyisi direksiyonu az sağa sola oynatınca anahtar döndermeye çalış olmuyorsa dediğim gibi zorlama.
  • Bu sabah bendede oldu arabayı çalıştıramıyorum. Ne tepki veriyor nede dönüyor. Ne yapacamı şaşırdım. Arabada herhangi bir sorun yok daha dün akşam her şey normaldi. En son bildiğim yakıtı farklı yerden koydum. Ve hava çok soğuk. Araç dizel. Kumanda sorunsuz akü sorunsuz gözüküyor.
  • Benimde basima bu sabah geldi bir turlu acilmiyor, araba ters yerde cektiremiyorum.servisi aradim yol yardimini bekliyorum bakalim ne olacak. Benim arabada matrikx ilk defa oluyor a.q.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.