Şimdi Ara

SİLİNSİN LÜTFEN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • darkolan kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam şuanki durumun nedir? Hayat daha iyiye gittimi yoksa aynı mı devam etti?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim üni oldu 9. sınıf. 2021 de okuldan atılıyormuşum, bunu öğrenince ben de senin gibi olmuştum.
    Danışman hocam tekrar yks ile aynı bölümü kazanırsam geçtiğim derslerin sayılacağını söyledi. 4 ay yks çalıştım ama kazanamadım. Şimdi yatay geçiş yapmaya çalışıyorum. Yatay geçiş yapınca atılma işi erteleniyormuş.

    Sana tavsiyem: okuldan henüz atılmadıysan yatay geçiş yap. Yok atıldıysan yks ile okuduğun bölümü tekrar kazanabileceksen yks ye çalış. Tecil işini en iyi askerlik şubesinden öğrenirsin. Ben son çare olarak en kötü ihtimal gider asgari ücretli bir işte çalışırım para biriktirip kendi işimi kurarım diye düşünüyordum. Eğer tıp dişçilik vb müthiş bir okul okumuyorsan zaten boşa üzülüyorsun, artık üniversite çok önemli değil.
    Aileme okuldan atıldığımı söylersem babam üzülür vs demişsin, intihar edersen daha çok üzülür. Sen olayı gözünde büyütüyorsun.
    Bölümün neydi ve doğum tarihin ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 120205044 kullanıcısına yanıt
    Hocam okuldan kaydım silindi artık. Şubeye gidip ertelettim. Şimdi sınavlara hazırlanıp memlekete gitmeyi düşünüyorum. Okulu kazanınca dondurup askere gider gelirim diye düşünüyorum. Şuanda bunları yaşadığım için durumun büyüklüğünü kavrayamayabiliyorum. İşte zamanında birisi olsaydı yanımda o kadar büyütmezdim 5. sınıfta 3 almamı. Babamda büyütürdü hep. Bir de ne ekersen onu biçersin derdi sürekli. 😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Brazcks kullanıcısına yanıt

    Kişisel gelişimimi tamamlayamadığımı ve zayıf birisi olduğuma kanaat getirdim normal benim gibi yetişen 3-5 arkadaşım dışında kimse yok onlar da eli ekmek tutmaya başladı artık çoğu evlenecekler ve işin sonunda ben yalnız kalacağım yine 23 yaşındayım üniversiteyi falan yarıda bıraktım askere gidecem tekrardan geldiğimde hazırlanmayı düşünüyorum 1 yıl sonrası ne olur bilmiyorum böyle rezil durum da olmak benim artık hiç hoşuma gitmiyor günde 2 paket sigaralar sabahın 6 sında uyumalar yemek falan yemiyorum sağlık olarak çok bittim sadece bu da bı nevi intihara giriyor sanırım hayatım aşırı sorunlu ama kalkıp hepsini düzelteceğim işte ailem falan 10 yaşından sonra ilgilenmediler hep yalnız başıma büyüdüm yalnız öğrendim birçok şeyi mesela oturup ta ailem benimle 2 kelime sohbet muhabbet etmezdi nasıl geçti okulun günün demezdi babam kumar falan oynardı annem de psikolojikmen bitti 10 yaşımdayken ondan önce çok başarılıydım tabi ilgi alaka kesince bir yere kadar daha devam etti sonrası hep çakılma bulunduğum ortam da pislik içinde Adana da belalı bir mahalledeyim arkadaşlarım falan iyiydi zamanında tam da çocuğun en önemli dönemi olan ergenlikte saçma bir halde buldum kendimi sonrası rezil bir okul hayatı toplasan koskoca sınıfta 3 kişiyle konuşuyordum kimseyle sohbet muhabbetim yoktu lise desen endüstri mesleğe yolladı evdekiler sınıfta 25 erkek 0 kız hal böyle olunca karı kız mevzusundan da koptum daha önceleri en azından sevgilim oluyordu üniversite desen orda daha darma duman oldum para yollamıyordu evdekiler sehirdisindaydim 2 ay boyunca -20 de kaloriferi yanmayan oda da montla yattığımi bilirim battaniye yorgan vs getirmedim diye en son artık yeter lafını üniversite de dedim zaten gelecek adına birşeyler yapamadığım dan bırakıp eve geldim 2 yıldır evdeyim resmen dışarı çıkmıyorum askerde düzelmezsem yine intihar vs etmeyecem doğaya gidecem artık tek başıma ormanda falan avlanarak gittiği yere kadar gidecem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • darkolan kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun çoğumuz benzer sıkıntılar çekiyoruz. Uygun ortamınız varsa sınava hazırlanarak iyi bir puan alıp şehir dışı veya şehir içi okul ve burs kazanmaya bakın. Evet durumumuz kötü, rezil bir durumdayız ama buradan çıkmak bizim elimizde aslında. Eğer hedef koyarsanız ve kendinizi hayattan biraz soyutlayıp sınava hazırlanırsanız yaparsınız. İleriyi düşünün. Hayal kurun ve oraya ulaşmak için zorlayın kendinizi. Şimdi zorlamazsanız başka ne zaman zorlayabilirsiniz ki? 2 sene sadece. 1 yıl sınava hazırlanma, 1 yıl askerlik. (6 ay) İnsan yalnızken umutsuzluğa kapılabiliyor özelliklede benim gibi zayıf psikolojiye sahipse iyice bitiyor.

    Bazı aileler sorumluluklarının farkında olamayabiliyorlar, ebeveyn olduklarının farkında değiller malesef. Benim ailemde sıkıntılı ama biraz farklı benimki. Annem cahil ve saf, babam ise kendi babasından şiddet görmüş ailesi tarafından yalnız bırakılmış birisi. O yüzden babamın bildiği tek ebeveynlik kızmak ve bağırmak ama artık böyle birisi değil. Yinede kendini haklı çıkarır her konuda, tartışılmaz ve ben demiştimcidir. Aileniz eğer şimdi çok karışmıyorsa size sınava hazırlanın ve kazanın. Okulu dondurur öyle askerliğe gidersiniz.


    Ben bir konu açarak sınava hazırlık sürecimi buradan paylaşmayı düşünüyorum. Bu şekilde insanların beni ve azmimi görmesini, ve kendimin birşeyler yaptığımın farkında olmasını sağlayacağım.

    Bu arada askerliğinizi tecil ettirebiliyorsanız ettiirip sınavlara kesin hazırlanın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.