Şimdi Ara

Arkadaşlar bi bakarmısınız, ben ne yapıcam.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz uzun oldu ama içime dert oldu. Okuyupta, bana bir akıl verecek tecrübeli arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim

    Arkadaşlar ben liseyi 1 defterle bitirdim, ful kopyayla geçtim, 2 sene oldu lise biteli. Okumadan hayat olmadığını anladım dershaneye yazıldım.

    Temelim hiç yok diyebilirim, sadece mantık yürüterek sayıları yapıyordum önceden, birde rasyonel sayılar tarzı kek konuları. Şimdi günlük ortalama 4-5 saat çalışıyorum, verimlimi diye sorarsanız çok değil, kafama göre çalışıyorum planım programım yok. Şöyle söyleyeyim, şuan basit eşitsizliklerden, mutlak değerden, köklü ve üslü sayılardan, oran orantıdan, kümelerden, fonksiyonlardan önüme 5'er soru gelse, her bir konudan 3'er tane yaparım diye düşünüyorum. Ben fonksiyonun f'sini köklü sayıların k'sini bilmezdim önceden. Karakök gördüğüm zaman ben bu soruyu yapamam deyip bakmazdım bile soruya.

    Ama şöyle birşey var matematikten bol bol soru çözeyim, soru tiplerini öğreneyim diye bir derdim yok benim. Konuyu pür dikkat dinlerim, tekrarımı yaparım, konu bitincede açarım kitabı 3-5 test çözerim sonra biter. Dershanenin denemesindede 5 tane fonksiyon çıktı 3'ünü yaptım.

    Ama işte bazen öyle sorular görüyorumki, çarpanlara ayırma bilmemne karmakarışık bürsürü şey işte o zaman mal gibi bakıyorum soruya ve kendimi konuya hiç çalışmamış, veya o çalışmış ama yinede yapamıyo gibi hissediyorum moral falan kalmıyor. Sizce gerçek sınavda benim batma ihtimalim varmı?

    Hedefimde şöyle: YGS - TÜRKÇE 30 - SOSYAL 25 - MATEMATİK 20 NET.

    Sözel netlerim aşağı yukarı buluyo üstekileri, matematiktende 10-13-15 arası değişiyo zorluğa göre. Geometri ve problemler 0 ama. O iki konuda nerden baksanız 16-17 soru ediyor. Mezun olduğum sene 3-4 net falan yapmıştım matematikten.

    Sizce problemlerle, geometriyi iyi kötü halletsem, görürmüyüm mat1'den 20'yi?

    LYS hedefimde Matematikten 20-25 geometriden 5-10, edebiyattanda 35 civarı. Fazla bişey istemiyorum yani.

    Ben hazirana kadar ipin ucunu bırakmıycam kararlıyım çünkü başka şansım yok benim direk askere alırlar, dersleri dikkatlice dinliyorum hayatımda ders dinlememiş olan ben, dediğim gibi 3-5 saatte yapıyorum eve gelince bişeyler bazen verimli bazen verimsiz. Ama çokta korkuyorum açıkcası, ya zor sorular gelirde şu netleri bile yapamazsam diye.

    Yorumlarınız için teşekkürler şimdiden..







  • dostum çalışmayı sakın bırakma anladığıma göre hızlı öğreniyorsun. ygs ye kadar bu tempoda gidersen inan matematikten 34-35 rahat yaparsın zor birşey değil çünkü bilmediğimiz için zor geliyor. çalışmayı bırakma gerisini önemli değil zaten sen çalıştıktan sonra..
  • Birader şimdi beni sakın yanlış anlama ama kopyayla liseyi geçenlerde gerçekten büyük bi temel problemi oluyor dersanede meslekten mezun arkadaşlar var onlardan biliyorum. bence antrenmanlarla matematik, antrenmanlarla geometri tarzı 1er kitap al ve 1 ayda bitir ki günde 4-5 saat çalışmaya biter rahatlıkla. temeldeki eksiklerini kapatınca problemlerin çok zor olmadığını fark edeceksin. sonra çözümlü ygs deneme kitaplarından al bi tane onu bitir istediğin netlere rahat bir şekilde ulaşırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.