Şimdi Ara

Arkadaslar ben anlamıyorum . Nasil bu hale geldik ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
2.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaranlıkAdamm


    quote:

    Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

    Yahu paranız olsa sizde gidip lcw yerine tommy den diesel den levi's dan giyineceksiniz. Niye boşa konuşuyosunuz ki? Komunistlik para gelene kadardır. Sonra bir anda herkes kapitalist olur.

    Bizim amacımız aslında bunlari anlatmak degildi . Amac ekonomi degil burda . ( lives tommy cok uçuk markalar degil bu arada kaliteli markalar . Bunlari ornek veren Timberland ornek verir . Turkiye satış fiyatı 350-400 ama . Bende var 4. Senesi . Kısmete seneye yenisini Alicam . Cunku kalite var ortada . ) senin gibi düşünen soyle insanlar bar onuda yanlis buluyorum . LCw den 10 tane alcana git senin o pahalı buldun markalardan 1 tane al . Ama uzun Sure kullan . )

    Dostum bende timberland aldim 275 lira verdim o klasik modelleri varya ondan yanliz gene cumartesi o yagmurda baya yurudum ayakkabim su icinde yuzdu resmen bende birakdim odaya dogal kurusun diye fakat sol ayakkabimin kucuk parmak tarafinin derisi sisti neden acaba deisime versen degistirirlermiki boyle sanki baski uygulanmia gibi kabaedi kucuk parmak tarafim ust degil dikisin alti




  • 20 TL lik ayakkabı giyiyorum memnunum .
  • dost başa düşman ayağa bakarmış
  • kardeşim bırakın kim ne alıyosa alsın herkes özgür ama kimi şanslı kimi şanssız ne diyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeathWarrior


    quote:

    Orijinalden alıntı: At Düşkünü

    Gurkαn öncelikle sen alınma harbiden sana yazmıyorum bu yazıyı.
    önce tiki nedir onu bi açıklayım.
    gelişmemiş kişiliklerinin sonucu kendi kendilerine yetemeyen insanların yalnız kalmaktan korktukları için sığındıkları yöntem tiki olmaktır. bu kişilerin geneline özenti, marka giyinenine tiki denir.
    tiki insan apolitiktir, dünya görüşü yoktur. daha doğrusu ne zekaları ne de bilgileri el verir öyle siyasetti, ekonomiydi, yılmaz özdil’di filan da bilmezler. sadece “ ye iç sıç yat” felsefesini motto edinerek hedonist bir yaşam sürerler. motto ne, hedonist ne bilmezler.peki neden ? hayatlarını öyle yaşamak istiyorlar çünkü . montaigne okuyunca ya da aristo’nun öğretilerini su gibi kapınca daha mı değerli, daha mı über oluyor insan?-hayır bu bi halta yaramıyor günümüzde.

    gece gece üşendim la bundan sonra kısaca marka takıntısı olan insan tiki insandır.gerçi eskiden tikilere tiki dediğimizde bunu küfür gibi algılarlardı şimdiyse kendileri söylüyor ben tikiyim diye.

    daha da kısaca(toparlayamadım konudan sapıp duruyorum uykudan dolayı kafa gitti sanırım )

    kalite takıntısını bir nebze anlayabilirim ancak pahalı marka takıntısı, bilinçli bir şekilde yaratılmış ve tüketim odaklı bir toplum için itelenmiş bir formüldür... yoksa imitasyon adı verilen koca bir sektör neden var?

    Dunyada zeki hic bi adam oyle siyasete merak salmaz hele bu devirde. Bir de yilmaz ozdil demissin bu ne ya sanki cok onemli bir insan. Asil siyasetci olmadigi halde hayatini siyasi konulara sacma sapan ideolojilere veya dinlere baglayanlar bos insandir. Futbol neyse siyaset odur kitlelerin afyonu. Bir de marifet goruyolar yazik. Hepiniz kolesiniz sistemler uzere kafa patlatmaniz hic birseyi degistiremez dolayisiyla bos ugrastir. Zeki adamin siyasi gorusu olmaz her gorusten dogru buldugu yanlar olur kendini yok ulkuculuk yok komunistlik sagci solcu diye belli bir kefeye koyamaz. Dolu insan olma tanimin buysa sen kurban ol tikilere. Ulkeyi kurtaran super politik zeka ideolojik master abiler ne hikmetse hep kahvelerden cikar bunlarin unideki versiyonlari da etrafi taslamaktan karsit goruslere kin kusmaktan oteye gidemezler.

    e ben de aynı şeyi söylemedim mi? bknz."bu bi halta yaramıyor günümüzde." yalnız zeki adamin siyasi gorusu olmaz lafına katılmıyorum ama zeki adamın kendini bir kefeye koyup sınırlandırmaması kendini kategorize etmemesi gerektiğinde hemfikirim.
    belki de uykunun bastırmasından olsa gerek kendimi çok iyi ifade edemedim sanırım.dolu insan olma tanımım bu değil elbette en azından yalnızca bu değil.ayrıca nesine kurban olcakmışım tikilerin hadi siyaseti geçtim sabah birer türk kahvesi eşliğinde sanattan konuşalım desen olmaz, konuşamazsın gerçek edebiyatının son ürünlerinden laflayamazsın, pas geçilmiştir oralar çünkü. az biraz kendini geliştirmiş bir adamsan bu insana kendini anlatamazsın. bu insanla starbucksta kahve içersin evet, ama az biraz kendini geliştirmiş bir adamsan hayatı paylaşamazsın.Bu kadar kötülemekle birlikte aynı zamanla içten içe kıskandığımı da itiraf etmeliyim sanırım.
    keşke benimde en büyük derdim: teknolojisinden zerre çakmadığım özelliklerinin ö sünden haberdar olmadığım bir telefon sırf moda olduğu ve enteresan bi şekilde bir statü göstergesi olduğu için
    -aysuyla cansu iphone 4s almış ama ben hala iphone 4 kullanıyorum.-olsa.
    ama karakter meselesi ben böyle bi insan değilim -olamamda. insanlar benim gözümde marka kıyafet ve pahalı arabalardan ibaret değil.
    ülkeyi kurtaran super politik zeka ideolojik master abiler kahvelerden çıkıyor olabilir ama ben onları starbuckstan çıkan boş beyinli tikilere tercih ederim.
    benim yaptığım kalite takıntısı değil pahalı marka takıntısını, tüketim odaklı toplumu ve bu toplumun bireylerini(başta tikiler) eleştirmek.ne etrafi taslamak ne de karsit goruslere kin kusmak denir benim yaptığıma ki uzaktan yakından alakası yok zaten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baskentkral

    20 TL lik ayakkabı giyiyorum memnunum .

    +1
  • ee napıcaz lacoste yerine lcw mi giyelim
  • 600 tl'm olsa ve saat alacak olsam ya 600 tl'ye ı am watch alırdım ama 5 tl'ye yoldan aldığım saati kullanıyorum.sonuçta görünüm dışında ek bir özelliği yok,ıslandı,paslandı olayı yok...

    Sonuçta marka önemli değil işlevi önemli...
  • 17 bin dolara araba alırım ayakkabıya gerek kalmaz.
  • Bu zenginler arasında prestij meselesidir.Bir nevi kendini tatmin etme yöntemi.Hiç zorluk çekmemiş birine açlığı,kıtlığı anlatamazsın.Boşver.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    quote:

    Orijinalden alıntı: KaranlıkAdamm

    Az önce bir konuda gördüm . Arkadaş Gucci Marka ayakkabıya milyarlarca lira para veriyor. 17 bin dolar bir ayakkabıya nedir ya ? Anlamıyorum . O 17 bin dolar icin .


    Gucci'nin 17.000 usd lik ayakkabısı yok diye biliyorum bana link atabilir misin ?

    Gucci taş çatlasa 1500 tl ya kadar ayakkabıları var


    Alberto Vico desen timsah derisi ayakkabı en fazla 3000 tl


    http://www.gucci.com/us/styles/275065E5A002314#




  • Dostum insanlar hobileri için para harcamayı sever. Bu olgu kiminde giyim ürünleridir, kiminde otomobildir, kiminde kol saattidir, kiminde elektronik ürünlerdir...vs örnekler çoğaltılabilir. Misal ben elektronik ürünler için imkanlarım el verdiği sürece ciddi paralar ödeyebilirim ama giyim kuşam ürünleri için genelde fiyat/performans ürünlerini tercih ederim.

    Geçen Saturn mağazasında 10.000 TL'lik 60" Samsung 3D LED TV'nin önünden 5 dk ayrılamadım. O anda o para cebimde olsa ciddi şekilde satın almayı düşünebilirdim ama gidipte bir giyim ürününe bu kadar ciddi paralar vermem mesela.

    Tabi bir de işin başka yönü var ki o da israf meselesi. Hepimiz ihtiyacımız olmayan şeyler için milyarlar harcıyoruz, deli gibi israf yapıyoruz. Bu da inkar edilemez bir gerçek malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 18 Nisan 2012; 19:24:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SüperEspri

    quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    quote:

    Orijinalden alıntı: KaranlıkAdamm

    Az önce bir konuda gördüm . Arkadaş Gucci Marka ayakkabıya milyarlarca lira para veriyor. 17 bin dolar bir ayakkabıya nedir ya ? Anlamıyorum . O 17 bin dolar icin .


    Gucci'nin 17.000 usd lik ayakkabısı yok diye biliyorum bana link atabilir misin ?

    Gucci taş çatlasa 1500 tl ya kadar ayakkabıları var


    Alberto Vico desen timsah derisi ayakkabı en fazla 3000 tl


    http://www.gucci.com/us/styles/275065E5A002314#

    Timsahlara yazık...




  • Ekşiden alıntı:

    "merhaba,

    ben kapitalizmim ve kızlarınızı barbie'lerle büyüttüm, sizden estetik operasyon için para istiyorlarsa bu şaşılacak bir durum değil

    ben kapitalizmim ve çıkarlarım uğruna üstünüze moda endüstrisini saldım! sonuç: 17 yaşındaki kızların %78'i dış görünüşlerinden rahatsız.

    ben kapitalizmim ve kadınları ne kadar "şişman" olduklarına öyle bir inandırdım ki, sadece abd'de 10 milyon kadın anoreksi/blumia hastası!

    ben kapitalizmim ve bir kadının bir moda dergisini 15 dakika karıştırması kendi vücuduna duyduğu memnuniyetsizliği %50 artırmaya yetiyor!

    ben kapitalizmim ve işyerlerinde çalışıyor olmak yerine protesto gösterilerine katılan insanlar beni çıldırtıyorlar!

    dünya çapında yükselen anarşi, bu inatçı protestolar da neyin nesi? yeni apple ürünlerini beğenmediniz mi?

    ben kapitalizmim ve bakış açınızı öyle bir değiştirdim ki, hırsız ve elitist bir ceo'nun hayat hikayesi sizin için "azim ve başarı hikayesi".

    ben kapitalizmim ve ortalama bir insanın günde 5.5 saat tv izlediği bir toplumda alaşağı edilmek gibi bir kaygım yok!
    ben kapitalizmim ve "insanlığı" sevip, komşunuzdan nefret etmenizin sebebi benim!

    ben kapitalizmim ve siz benden kaçabileceğinizi mi sanıyorsunuz? gördüğünüz reklamların %46'sı caddelerde, sokaklarda, halka açık her yerde!

    ben kapitalizmim ve steve jobs tabii ki çok önemli biriydi, ancak %1'inizin ihtiyacı olan makineleri ucuz işçilerle üretmekte çok mahirdi.

    elbette bütün kapitalistler birer "aziz" gibi konuşacaklar, tıpkı bill gates gibi, 150 milyon dolarlık 66.000 m2 bir evde yaşayan bir aziz.

    insan haklarını falan unutup kapitalizme iyice dalın! fred shuttlesworth da steve jobs gibi dün öldü ama hanginiz onu tanıyorsunuz ki?

    ben kapitalizmim ve dün en mutlu günlerimden birini yaşadım, bencil bir kapitaliste, gaddar bir patrona aziz muamelesi yapmanız müthişti!

    ben kapitalizmim ve benim yüzümden ortalık miras kavgaları yüzünden kanlı bıçaklı olmuş akrabalarla dolu.

    ahlakınızı o kadar bozdum ki babanız ölüm döşeğindeyken aklınızdan geçen şey kardeşlerinizle mirası nasıl bölüşeceğiniz!

    ben kapitalizmim ve para herşeydir! sizi böyle çılgın bir şeye inandırabilmiş olmam ne müthiş bir başarı.

    hepiniz birer yalancısınız çünkü kendinize istediğiniz şeyi elde edince mutlu olacağınızı söyleyip duruyorsunuz.

    her yıl 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz bir koşu bandının üstünde fazla yediklerinizi eritmek için ter döküyorsunuz!

    ben kapitalizmim ve benim yüzümden dünyada 600 milyon obez ve 1.4 milyar aç insan var!

    ben kapitalizmim ve siz yılda ortalama 100.000 reklamın karşınıza çıktığının farkında mısınız?

    ben kapitalizmim ve starbucks için kahve temin eden bir çiftçinin oradan bir bardak kahve satın alabilmesi için 3 gün çalışması gerek!

    ben kapitalizmim ve sizin bir şeyleri anlamak için çabalamanız gereksiz, patronun ne diyorsa onu yap sonra da televizyon izle!

    ben kapitalizmim ve pc oyunlarıyla beslediğiniz çocuklarınızın birinin ölümünü duyduğunda verdikleri tepki şu: "sadece tek canı mı varmış?"

    ben kapitalizmim ve batı dünyasından her yıl 3.5 milyon kişi uzak doğu'ya seks turlarına gidip çocuklarla ilişkiye giriyorlar!

    ben kapitalizmim ve uzak doğu'da 6-12 yaş arası kızlar 200$ gibi komik bir miktarla seks kölesi olarak satılıyorlar.

    ben kapitalizmim ve "serbest piyasa ekonomisi" dünyanın en büyük yalanı.

    ben kapitalizmim ve ben bile kendimden tiksiniyorum.

    ben kapitalizmim ve güzelliğin tanımını da değiştirdim: en güzel kadın en iyi göğüs estetiğine sahip olan kadındır.

    ben kapitalizmim ve amerikalıların %24'ü eğer milyarder olmaları için gereken bu olsaydı bütün ailelerini reddedebileceklerini söylüyor.

    ben kapitalizmim ve sizin emekli olmanıza ancak bir devrim yapmak için çok yaşlı ve çok yorgun olduğunuzda izin veririm.

    ben kapitalizmim ve sizler biraz düşünseniz bir televizyonla bir emzik arasında hiçbir fark olmadığını anlarsınız.

    ben kapitalizmim ve kadınlara sesleniyorum! lütfen birer obje haline geldiğinizi aklınıza getirmeden victoria's secret'a koşun.

    victoria's secret ülkelerime türkiye de ekleniyor, incecik bir parça çamaşıra 80$ verince çok çok mutlu olacağınızı garanti ediyorum!

    ben kapitalizmim ve kadın cinselliğini çok yüksek fiyatlı bir satış ürünü haline dönüştürmeyi de elbette başardım: victoria's secret.

    vogue fashion's night out daha sık yapılmalı, unutmayın ekonomimiz sizin durmaksızın bir şeyler almanızı gerektiriyor!

    ben kapitalizmim ve bütün zavallı kölelerim yarın akşam vogue fashion's night out'un tadını çıkaracaklar mı?

    ben kapitalizmim ve en büyük başarılarımdan bir tanesi, insanları "çok fazla düşünmek" diye bir kavrama inandırmak. çok fazla düşünme, hadi!

    ben kapitalizmim ve para benim param. sizin bunu anlamak için sadece biraz zamana ihtiyacınız var.

    ben kapitalizmim ve 15 yaşındaki bir çocuğun ipad alabilmek için böbreğini sattığını duyunca zevkten dört köşe oldum!

    ben kapitalizmim ve madonna'nın sadece londra'da 8 evi var, ortalama 600 evsize barınak olabilecek büyüklükte.

    ben kapitalizmim ve tayland'da disney fabrikası için çalışan bir çocuğun disneyland'e girecek parayı çıkarması için 55 gün çalışması gerek.

    ben kapitalizmim ve batı dünyasında kredi kartı borcu yüzünden intihar edenlerin sayısı an itibariyle senede ortalama 22.000 kişi!

    ben kapitalizmim ve batı avrupalılar, sahraaltı afrikalılardan 6.5 kat daha fazla et tüketiyor.

    ben kapitalizmim ve 25.000 tane suudi prensi otomatik olarak ayda 35.000 $ maaş alırken, milyonlarca arap yataklarına aç gidiyor.

    afrika kıtası dünyanın altın rezervlerinin %90'ını elinde bulundurmasına rağmen, dünyada sadece 4 tane afrikalı milyarder var.

    ben kapitalizmim ve afrika kıtasından her sene 8.5 milyon $ değerinde pırlanta çıkıyor, kıtanın açlık sorununu çözmeye yetecek miktar...

    ben kapitalizmim ve siz pırlantalara bayılırsınız, hindistan'da 1 milyon kişi günde sadece 1.2 dolar kazanarak o pırlantaları üretirken.

    dünyayı sarışın kadınların güzel olduğuna inandırdım, bu yüzden asya kıtasında 300 milyon kadın düzenli olarak beyazlatıcı sabun kullanıyor.

    ben kapitalizmim ve sizin hayatlarına özendiğiniz hollywood yıldızlarının % 64'ü kokain bağımlısı.

    ben kapitalizmim ve yılda 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz aynı tişörtü haftada iki kez giymeye utanıyorsunuz.

    ben kapitalizmim ve yılda 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz banyonuzun fayansının renklerinden rahatsız oluyorsunuz.

    hangi aşktan, hangi sevgiden bahsediyorsunuz, sevgilinize sevginizi sadece hediyelerle, lüks mekanlarla, arabalarla kanıtlayabiliyorken

    ben kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, artık farkına varın, taptığınız tek tanrı benim!!!!

    ben kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, müslümanlar 5 yıldızlı kâbe manzaralı otellerinde, "ibadet" ederlerken?

    ben kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, müslümanlar kutsal topraklarına gittiklerinde bile alışverişe koşarken?

    ben kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, bütün dünya tüketmek, eğlenmek,çılgınlık yapmak için cadılar bayramı'nı "kutlarken"?

    ben kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, bütün dünya hristiyan bayramı noel'i sırf alışveriş yapıp eğlenmek için "kutlarken"?

    abd'de 7 milyon evsiz insanın olduğundan kimsenin haberi yok çünkü tv'de gördüğünüz amerikalıların hepsi havuzlu villalarda yaşıyorlar.

    ben kapitalizmim ve sen bir dilenci senden para istediği zaman en küçük bozuklukları seçmeye devam et.

    ben kapitalizmim ve size hep bir şeyinizin eksik olduğu hissini hissettiriyorum ki daha fazla alışveriş yapın.

    işini sevmiyor olabilirsin, bırakmak isteyebilirsin, problem değil, o işi senden daha ucuza yapacak binlerce kişi hazırda bekliyor!

    tabii ki isyan etme özgürlüğünüz var, ama ediyor musunuz? orada oturup tv izleyerek anlamsız hayatınızı sürdürmeyi tercih ediyorsunuz.

    ben kapitalizmim ve sen farkında olmayabilirsin ama 6 yaşındaki bir çocuk, hayatının ortalama 1 yılını tv izleyerek geçirmiştir.

    odasında tv ile büyüyen bir çocuğun sabıkasının olması ihtimali, tv ile büyümeyen bir çocuğa göre % 40 daha fazladır.

    tv enerjini tüketiyormuş gibi hissediyorsan eğer, doğru hissediyorsun çünkü tv izlemek fiziksel aktivite yapma isteğini % 57 azaltır.

    sen şimdi satın al ilerde çocukların ödeyecekler.

    ben kapitalizmim ve nörologların sizi daha çok tüketime teşvik edebilmek için araştırmalar yapmasının sebebi benim.

    benim işim insanları, nesneleri, hatta duyguları birer tüketim malzemesine dönüştürmek.

    ben kapitalizmim ve yine başardım! bütün kadınları dolapları tıka basa dolu olduğu halde giyecek hiçbir şeyleri olmadığına inandırdım.

    ben kapitalizmim ve çocuklarınız için bayramların tek bir anlamı var artık: harçlık!

    dünya nüfusunun %50'si dünya kaynaklarının ve zenginliklerinin %1'ine sahip.

    dünya nüfusunun %1'i dünya kaynaklarının ve zenginliklerinin %50'sine sahip.

    ben kapitalizmim ve evet, kaddafi ailesinin süper lüks hayatının ifşa edilişi beni tedirgin etti.

    ben kapitalizmim ve petrollerini ucuza elde edebilmek için son 40 yılımı arapları "fanatik islamcı" diye damgalamakla geçirdim.

    visa application: sizi sadece ucuz işçiyken seviyorum üçüncü dünya ülkelerinin zavallı insancıkları. sakın gelip de medeniyetimi kirletmeyin!

    "visa application"ın türkçesi: "ben senin petrolunu çalıyor olsam bile senin ne haddine benim ülkeme girmeye çalışmak?!"

    "visa application"ın türkçesi: ben senin ülkene girip seni her şekilde sömürebilirim, ama sen benim ülkeme tatile bile gelemezsin ilkel şey!

    kimi arkadaşlarınla buluşmak senin için tam bir stres sebebi çünkü çok pahalı mekânlarda takılıyorlar ve bu seni maalesef aşıyor!

    bir kapitalist işçilerini yalnızca çalışmaya devam edebilsinler diye besler.

    şöhret dünyasından biri sahnede tanrı'ya şükrettiği zaman, aslında bana şükrediyor, bana, ün ve para tanrısına!

    hadi hepiniz kabul edin artık, televizyon sizin tek gerçek arkadaşınız.

    ben kapitalizmim ve uykumda "daha ucuz işçi..." diye sayıklarım.

    ben kapitalizmim ve bankacılar benim evlatlarım.

    her yıl 20 milyon çocuk açlıktan ölüme sürüklenirken sizin "nasıl daha zengin olabilirim" diye düşünmeniz bana büyük zevk veriyor!2

    anlamıyor musunuz, toplumda fakirliğe ihtiyacımız var, onlar yeterince fakir olmadan sen bu kadar zengin olabilir misin canım?

    sizi neden çalışmakla bu kadar meşgul ediyorum? fazla düşünmeye vaktiniz olmasın, aklınıza "tuhaf" fikirler girmesin diye elbette.

    toplumu öyle bir hale soktum ki onbinlerce kişi kolaylıkla stadyumlarda toplanabilirken protesto gösterilerine pek kimse gelmiyor. başardım!

    hepiniz kölesiniz, her gün evinize gidip ruhunuzu televizyon ekranınızla ısıtan, ancak hediyelerle sevdiklerinizi mutlu edebilen köleler.

    televizyon karşısında uyumanın içinizdeki tüketim isteğini %20 artırdığını belirtmek istedim iyi geceler demeden önce.

    amerikalıların %85'i ekonomik durumlarını iyileştirebilecekse faşist bir hükümeti seçebileceklerini söylüyor. işte kapitalin gücü!

    insanları "borç batağı" ile korkuttuktan sonra yaptıramayacağım şey yok! para benim param, düzen benim düzenim.

    toplumu öyle bir hale getirdim ki kendinizi "normal" göstermek için takım tutmanız, alışverişe bayılmanız, ünlüleri takip etmeniz gerek.

    tabii ki bu toplumdan uzak durma teşebbüsünde bulunabilirsiniz ama sonunda kendinizi yine bir avm'de bulacağınızdan şüpheniz olmasın.

    protesto etmek hakkınızı bile elinizden alıp, en sonunda canınızı dahi alabilen bir devleti kendi vergilerinizle beslemeniz müthiş.

    sizi özgür bırakmayan, fikirlerinize sansür vuran, en sonunda polis kurşunuyla öldüren bir devleti kendi elinizle kurmanız ne tuhaf.

    sizin ağzınızı burnunuzu kırıp hapse tıkmaları için bir devlet kuracak parayı, kendi vergilerinizle sağlamanız ne kadar tuhaf.

    ben kapitalizmim ve para benim param, sizin bunu anlamak için sadece biraz zamana ihtiyacınız var.

    amy winehouse gibi bağımlılara acırken hepinizin birer bağımlı olduğunu unutmanız ne kadar komik, zavallı tüketim bağımlıları!

    ortalıkta çok fazla özgürlük var ve yeterince ölüm yok.

    ben istediğim kadını elde ederim, biraz altın, biraz pırlanta, biraz şan şöhret, birkaç güzel vaat, tamamdır.

    sizlere yüksek çözünürlüklü tv verdim ki beyninizi daha net yıkayabileyim canlarım.

    neden hala inat ediyorsun, bütün arkadaşların seni alışveriş merkezlerine götürmeye uğraşırken, herkes seni tüketmeye teşvik ederken?

    anonim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAF8922F7 -- 18 Nisan 2012; 20:49:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gurkαn

    iste olayda burda biter insanlar farkli farkli seye para harcar , ben 5 milyara deri ceket alirken , ahmet 5 milyara sahin alir , mehmet 5 milyara saat alir... umarim anlamissinizdir

    />


    Marka bağımlısı mısın? Hayatımda gördüğüm en aciz insan sensin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 151kkk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tylėr Durden

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gurkαn

    iste olayda burda biter insanlar farkli farkli seye para harcar , ben 5 milyara deri ceket alirken , ahmet 5 milyara sahin alir , mehmet 5 milyara saat alir... umarim anlamissinizdir

    />


    Marka bağımlısı mısın? Hayatımda gördüğüm en aciz insan sensin.

    mesela zengin bir holding sahibi neden 5000 tl ye marka bir ceket almasinki.pazardan giyinecek hali yok.

    Hocam sen zengin oldun mü altından tuvalette yaptırırsın Nede olsa paran var




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaranlıkAdamm

    Az önce bir konuda gördüm . Arkadaş Gucci Marka ayakkabıya milyarlarca lira para veriyor. Tabi birsey diyemem zevk meselesi dunyayi katletme meselesi , ilerideki insanlığı düşünme meselesi . Dahada verenler cok vardır diye düşünüyorum. Bunu ekonomik duruma bağlamiycam . Bu bana gore artık ekonomiyle alakalı degil . Mark Zuckerberg adam 1 hafta boyunca aynı t-shirti giyiyormuş adama soruyorlarmış ya mark aynı t-shirtten 4-5 tane mı var diye . Daha ornek vermeme gerek yok . Arkadaslar ne hale geldik 1.si biz bukadar zengin bir ülkemiyiz ? Dünyamız boyle bir tüketime daha nekadar dayanacaktır . Ama soyle birsey soyliyim bence bu olay Türklerde daha fazla var . Bu bir hastalık bana gore Aptallik . Yani arkadas yanlis anlamasın genel konuşuyorum . Biz ne hale geldik arkadas ? Dunyanın en Zengin adamıda olsak boyle bir harcama yapmamamız gerek . Dunyayi biz yok Edicez . 17 bin dolar bir ayakkabıya nedir ya ? Anlamıyorum . O 17 bin dolar icin . Doga insanlık neler kaybediyor . Basit bir ayakkabı icin . Bana gore oda ekonomiye bagli tabide hani. Bir ayakkabıya max 300-400 tl verilmeli . Diger kıyafetler icinde aynı sey geçerli . Cunku o fiyat Aralındaki ürünler kaliteli oluyor . Uzun zaman giyilebiliyor . Bilmiyorum arkadaaslar gercekten üzüldüm suan birde bunlara normal gözüyle bakılıyor . Bilmiyorum sorun bende mi yoksa ınsanlarda mı .

    Onlar işte ezik,özgüveni olmayan ve kendilerini böyle pahalı şeylerle öne çıkarıp,kusurlarını örtebileceklerini düşünen zayıf insanlar.Bak rahmetli Jobs'a adam sürekli aynı pant. kazak ile sahneye çıkıyordu, neden? Bazı ezilmiş,pısırıklar gibi ekstra şeylere ihtiyaç duymadığı için.Senin bu konuda yapabileceğin bir şey yok.Bırak milleti kendi haline,kafanı böyle lüzumsuz şeylerle/kişilerle meşgul etme bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr Dre.

    quote:

    Orijinalden alıntı: KaranlıkAdamm

    Az önce bir konuda gördüm . Arkadaş Gucci Marka ayakkabıya milyarlarca lira para veriyor. Tabi birsey diyemem zevk meselesi dunyayi katletme meselesi , ilerideki insanlığı düşünme meselesi . Dahada verenler cok vardır diye düşünüyorum. Bunu ekonomik duruma bağlamiycam . Bu bana gore artık ekonomiyle alakalı degil . Mark Zuckerberg adam 1 hafta boyunca aynı t-shirti giyiyormuş adama soruyorlarmış ya mark aynı t-shirtten 4-5 tane mı var diye . Daha ornek vermeme gerek yok . Arkadaslar ne hale geldik 1.si biz bukadar zengin bir ülkemiyiz ? Dünyamız boyle bir tüketime daha nekadar dayanacaktır . Ama soyle birsey soyliyim bence bu olay Türklerde daha fazla var . Bu bir hastalık bana gore Aptallik . Yani arkadas yanlis anlamasın genel konuşuyorum . Biz ne hale geldik arkadas ? Dunyanın en Zengin adamıda olsak boyle bir harcama yapmamamız gerek . Dunyayi biz yok Edicez . 17 bin dolar bir ayakkabıya nedir ya ? Anlamıyorum . O 17 bin dolar icin . Doga insanlık neler kaybediyor . Basit bir ayakkabı icin . Bana gore oda ekonomiye bagli tabide hani. Bir ayakkabıya max 300-400 tl verilmeli . Diger kıyafetler icinde aynı sey geçerli . Cunku o fiyat Aralındaki ürünler kaliteli oluyor . Uzun zaman giyilebiliyor . Bilmiyorum arkadaaslar gercekten üzüldüm suan birde bunlara normal gözüyle bakılıyor . Bilmiyorum sorun bende mi yoksa ınsanlarda mı .

    Onlar işte ezik,özgüveni olmayan ve kendilerini böyle pahalı şeylerle öne çıkarıp,kusurlarını örtebileceklerini düşünen zayıf insanlar.Bak rahmetli Jobs'a adam sürekli aynı pant. kazak ile sahneye çıkıyordu, neden? Bazı ezilmiş,pısırıklar gibi ekstra şeylere ihtiyaç duymadığı için.Senin bu konuda yapabileceğin bir şey yok.Bırak milleti kendi haline,kafanı böyle lüzumsuz şeylerle/kişilerle meşgul etme bence.

    Haklisin hocam Bende biliyorum bunuda dün forumda görünce belki olur dedim . Ama olmayacağını anladım . Ben uyarayım dedim uyardım . Sonra ılerde uyarmadı demesinler diye . :)




  • Zengin değilim, bir ayakkabım var 5 yıldır onu giyiyorum üstelik. Fakirde sayılmam ama harcama yapmam pek yani.

    Ama parası olup harcama yapan adamada boş adam gözüyle bakmam. Keyif meselesi, hayattan öyle zevk alıyorsa karışmayacaksın. Kendi kazanıyor kendi harcıyor, ya da baba parası yiyor her neyse işte. Neticede parası var, harcamaları ona dokunmuyor ve harcıyor. Keyif meselesi, hayattan zevk alma meselesi. İnsanlar niye çalışıyor? Neden para kazanıyor? Sadece keyif, sadece rahat yaşam için. Paran varsa keyfin var demektir, bu keyfi yaşayabilenede karşı çıkamam yani. Bence sizde abartmayın bu meseleyi.
  • banada biraz garip geliyor bu işler. Ben işim geregi zaman zaman büyük firmalarin ceo ları ile toplantılara filan gırmek durumunda kalıyorum Yeri geliyor bılgılendırme yapıyorum yerı gelıyor pazarlık edıyorum vs. vs.

    ama gunluk hayatımda LCW giyiyorum iş hayatımda ıse takım elbıselerımı fılan mahalledekı terzıye dıktırıyorum. Bır takım elbıse en fazla 300 400 liraya denk gelıyor :)

    ayakkabı desen yıne el yapımı ve mahalle esnafından yaklask 100 yaşlarında bır amca yapıyor ondan alıyorum

    Bugun Gurkan arkadaşımızın açtıgı konuyu bende gördüm fiyata söyle bir göz gezdırdım ve ne yalan söyliyim ilk aklıma gelen sey bu oldu :) Ama sonra dedımkı herkesın kendıne göre bır zevkı var.

    benim düşüncem o ayakkabıların asla o verilen fiyatı haketmedıgı sonucta neresınden bakarsan bak kullanılan malzemenın max masrafı 50 tl ( ki oldugunu bile sanmıyorum :) ) geri kalanı tamamen markaya yatırılıyor ve ben zaten el yapımı markasız gıyınen bır adam olarak markaya para vermeyı bıraz garıp buluyorum. Yanı adam zaten hayvan gıbı zengın ben nıye para verıyım kı ona




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.