Şimdi Ara

arkadaşlar acil doğru bilgi lazım ben 2027 de memurluklara basvurucam ve askerliği erteliyimmi yoksa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 2027 yılında memurluk Lara başvurmak istiyorum lise mezunuyum tecilim 2026 31 Aralık tarihini gösteriyor ama ben 2027 deki memurluklara başvurmam için ayrı bir süre olurmu yoksa muayene olmammi lazım o döneme kadar görselde attim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

1. Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan;

a. Lise veya dengi okuldan mezun olanların üç yıl,

b. Mesleki ve teknik liselerden mezun olanların altı yıl,

c. Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulundan mezun olanların iki yıl,

ç. Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl,

d. Yüksek lisans eğitimini tamamlayanların bir yıl, süreyle ertelenir. Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları için 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez.

www.msb.gov.tr
    Öğrenci Erteleme İşlemleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri

Lise mezunları için (max 22 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar) 3 yıllık tecil veriliyor.

Ayrıca yıllık yoklama duyurularında o yılın 31 aralık gününe kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak diye madde ekleniyor. Aşağıdaki link 2026 yılı için ama her yıl sadece tarihler güncellenip yayınlanıyor
    www.msb.gov.tr
    2026 Yılı Yoklama Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/c0590234382743b9a0013be7e1a10085

Sizin de 31 aralık 2027ye kadar süreniz olacaktır. Herhangi birşey yapmanıza gerek yok.

Edit : düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 10 Ağustos 2026; 3:26:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.