Şimdi Ara

Arkadaşlar 60W Plastik Saplı 5tl lik Havyam Var Ucuna Lehim Tutunmuyor Neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıktaki gibi arkadaşlar lehimi değdirince kenarından boncuk halinda yağ gibi süzülüp aşşağı düşüyor :S
    Videolarda bakıyorum adam ucuna birsürü lehim biriktirip ordan biraz biraz sürüyor bu benim havyamda neden olmuyor arkadaşlar acaba yapmam gereken birşeymi var yada yapmamam gereken?
    Bu sorunu yaşayan başka kişide yok galiba google da bir tane bile bu sorunla yüzleşmiş birisini bulamadım lütfen yardımcı olun bana arkadaşlar :(

• Kardeş hepsini denedim yinede tutmuyor galiba ucunun kalitesizliğinden oluyor ucunu söküp bakır tel koymayı felan deniyeceğim şimdi :S
  • Bakır telde yanana kadar lehimi tuttu, yandıktan sonra oda aynı yağ gibi kaymaya başladı sonra havyanın ucunu zımparaladım iyicene karalığını giderdim sonra ısıtmaya başladım yanmadan hemen lehimi sürdüm bir baktımki lehimi tutuyor ama kısa sürede yanmaya başladı yine :S
    Neden oluyor bu arkadaşlar lütfen yardımcı olun yahu :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk zamanlar da benim başıma gelen olay senin başınada gelmiş.Tavsiyem 5 tl'lik havyalardan alma düzgün ve kaliteli bir havya al bir daha alma.
    Şöyle bir söz vardır "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim" :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yupocuk

Sağolun arkadaşlar bana galiba karaköy yolu göründü bir gidip bakayım ordan kaliteli alayım.
    Arkadaşlar ben fazla bilgili değilim havya alacağım yerdeki adama söylesem böyle böyle bana orta düzey hem ucuz hem kaliteli birşey verirmi?

40wlık bir havya işini görecektir,alacagın havyanın yanmaz uçlu ve ucu kolay degişebilen bir model olmasına dikkat et

örnegin böyle birşey iş görecektir, buna birde kaliteli uç alırsan uzun süre kullanabilirsin

Arkadaşlar 60W Plastik Saplı 5tl lik Havyam Var Ucuna Lehim Tutunmuyor Neden?

• Bu havyan için geç kalmışız ama bundan sonrası için bir tavsiyede bulunabilirim. Havyayı uzun süre elektriğe takılı boşta bırakman ucuna zarar verir, bu zararı minimize etmek için havyanın ucunda bolca lehim bırakmalısın. Yenisini alırkende proskit marka havyayı tavsiye edebilirim.
    Birde bu söyledikleriniz için fiyat verebilirmisiniz acaba?

Birde eminmisiniz acaba en iyi marka proskitmi veya en iyi markalar hangileri? İnternette TT Technic, Solomon ve Proskite rastladım en iyi markalar bunlarmı?
    30W mı daha iyidir 40W mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yupocuk -- 30 Ağustos 2012; 16:14:20 >
    Elektronik Malzeme Satışı
  • Ya işte ortalama derlenmiş birşey olsun istiyorum fiyat-kalite anlamında yani ne önerirsiniz?

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Weller Sp-25 kullanıyorum memnunum.

6 adet Weller tezgahta iş görüyor,bizdeki tek sorun,sorun değil aslında güç meselesi bilgisayar anakart üzerindeki lehimlere gücü yetemeyişi

DH Japonya Hayranları
    ||DH Elektronik külübü||Opera fan kulübü||Amfi hastası, motor-bisiklet ustası||Az yakar, çok kaçar
  • quote:

Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Weller Sp-25 kullanıyorum memnunum.

6 adet Weller tezgahta iş görüyor,bizdeki tek sorun,sorun değil aslında güç meselesi bilgisayar anakart üzerindeki lehimlere gücü yetemeyişi

Isı ayarlıları var hocam 40 Wattlık onlardan mı sizdekiler?

Pasta ile sıcaklık arttıkça kalay metal ucu kaplar. Lehimin havya üzerinde birikmesini isteyen biri, garip valla. Biz uç temiz olsun, direkt malzeme kaplansın diye uğraşırız genelde ama

Demekki kalın iş yapanlar veya bir elinde lehim teli, bir elinde havya bulunsun istemeyenler havyanın ucuna lehim biriktirip işlerini yapıyorlar.

Orijinalden alıntı: goçhisar

Havyaya pasta sürüyor musun? Kullandığın lehimde pasta, reçine var mı? Kalay karışımlı bir lehim teli mi?

Pasta ile sıcaklık arttıkça kalay metal ucu kaplar. Lehimin havya üzerinde birikmesini isteyen biri, garip valla. Biz uç temiz olsun, direkt malzeme kaplansın diye uğraşırız genelde ama

Demekki kalın iş yapanlar veya bir elinde lehim teli, bir elinde havya bulunsun istemeyenler havyanın ucuna lehim biriktirip işlerini yapıyorlar.

Havyaya pasta sürmüyorum pastamda yok :S Pastayı anladımda reçine tam olarak ne işe yarıyor ve nasıl birşey?
    "havyanın ucuna lehim biriktirip işlerini yapıyorlar." Tamda bunu diyordum ucunda biriktirme diye.Adam videoda havyanın ucuna biraz lehim alıp kullanıyor onu birşeyler monte ederken felan bende öyle yapmak istedim yani.
    Lehim telim 5 kanallı yani pastası varmış.

Arkadaşlar birde tuz ruhuna artık erimeyene kadar çinko atıyormuşuz o sönmüş tuz ruhu oluyormuş ya hani sürüyormuşuz temizlik için ve lehim iyi tutsun diye buna sıcak bakıyormusunuz tavsiye edermisiniz?

Birde arkadaşlar herkes pilden çinko felan bahsediyorda bu çinko pilin neresinde nasıl elde edecez ve bu pil bakkaldan aldığımız kalem pilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yupocuk -- 30 Ağustos 2012; 21:54:56 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.