Şimdi Ara

arkadaşın terbiyesizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iş yerinden 3 arkadaş beraber gidip geliyoruz yaklaşık 30 km mesafede işyerimiz

3. arkadaş daha aramıza katılalı 2 ay oldu. onda araba falan yok. ismi A olsun

diğer arkadaşımda H olsun.

biz H nin arabayla 2 ay boyunca gidip geldik. Artık dedim ki benim arabayla da gidelim hep senin araçla olmaz.

neyse dün sabah yola çıktık. iş yerine sorunsuz vardık kaza bela olmadan.

işten çıktığımızda saat 19:20 falandı hava kararmış bir yandan da yağmur yağıyor.

yol asfalt ama arada yol yapım çalışmasından dolayı tek şeride düşebiliyor. yani hızı azaltıp vitesi düşürüp manevra yapman lazım

bu bana tek şeride düşürülen kısımdan geçer geçmez sen acemisin galiba acemilik seziyorum ehliyeti yeni mi almıştın diyor.

içimden diyorum ne alaka arabayı stop etmemişim gidipte hızlı giderken küt diye frenlememişim yavaşlayıp vitesi düşürüp geçmişim.

aradan biraz süre geçtikten sonra bana bu kez 'dikkatli sürüyorsun' diyor. büyük ihtimalle iki elimle direksiyonu tuttuğum içindir.

senin aracın yok bir şeyin yok ne güzel evine kadar bırakıyorum ona rağmen karşındaki kişiye acemisin ehliyeti yeni almışsın tarzı laflar kullanmak bence çok ayıp. ben kaza tehlikesi geçirsem büyük kusurum olsa diyelim 100 120 ile giderken aniden heyecanlanıp arabayı stop etsem hadi neyse de normal kullanan birisine bu lafları kullanmak bence küfür gibi bir şey.

tamam ehliyeti pandemi zamanında 22 yaşında aldım. babamın arabası hiç olmadı mayıs ayında kendi arabamı aldım. sonra deneyimli bir şoförle 30 saate yakın pratik yaptım. 2 farklı şehire gidip geldim sonra farklı yollarda sürüş deneyimledim. kendime güvenmesem niye sizi götürmek isteyim ki ? hem siz çok değerlisiniz de ben değersiz miyim ? arabam çok mu değersiz ? niye bu insanlar beğenmedikleri şeyleri lap diye söyleyebilme cesaretini bulabiliyor ? 2 aydır arkadaşız sanki 10 senelik arkadaşım gibi samimiyet mi var ? bana bunları söylüyorsun

• Bir aracta ölümlü bir kazaya sebep olsanız da bu vatandaslardan biri vefat etse ailesi sizin donunuza kadar alır. Bu yuzden aracla duzenli olarak tasıdıgınız insanlardan muvaffakkatname alın. Bir avukata danısın. Sizin hatanız bile olmayabilir ama sahip oldugunuz herseyi kaybedebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

benim arabamın da arkası baya küçük mesela. mesela arkadaşlarla dışarı çıkacağızdır onların arkadaşı veya arkadaşları da gelir ve arkadaş ricası üzerine onları bir yerden almak için yolu bir tık uzatırız. dedikleri şey off bu arabanın arkası çok küçük, falanca marka araba böyle değil, bunun arkası baya basık bilmem ne. lan defol git o zaman otobüsle gel hırta bak ya.

bazen bazı insanların davranışları ve patavatsızlıkları beni o kadar şaşırtıyor ki hiç mi kendilerini görmüyorlar diye merak ediyorum.

• Hocam bunları o an o kişiye söylemen gerekiyordu. İçinde kalmış anlayabiliyorum ama çok ciddiye alma. Yersiz olmuş söylediği şeyler. Devam ederse eleştirmeye rahatsız oluyorsan başka arabayla gidebilirsin diyebilirsin.

adam seninle dalga geçmediyse sorun yok,

herkes acemi veya profesyonel sürebilir,

ben ehliyet alalı 10 yıl oldu hala acemiyim,

niye profesyonelleşemediğim malum.

Adı konulmamış kurallar, bölüm at;

sürücülerin acemi olması kabul edilemez.

Daha Fazla Göster
  • Türkiye'de çok var böyle tip. ben de yaşadım benzerini.

hocam bak senin yaşadığının benzerini bu naif arkadaş da yaşamış:

03:40'tan itibaren izleyin:

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

seninle dalga geçmediyse sorun yok

konuyu açan arkadaşa hitaben diyorum: yukarıda yazana umursama. kimse senin aracına binip sana acemi diyemez. bunu demesi sana saygı duymadığı anlamına gelir. bunu normalleştiren kişilere ipleme.

Hayır onu daha görmedik sürerken. O da bir sürsün de anlayalım usta şoför nasıl olunuyormuş.

Söyleyince yarın bir gün arkamdan bu adam da hiçbir şeyi kaldıramıyor alıngan veya acemi olduğunu kabul edemiyor tarzında bir cümle kullanacaktır. Çünkü insanlar dedikoduya bayılır

En iyisi kendin gidip gelmek. Atıyorum tek başına 3000 lira yol masrafı varken 3 kişi olunca 1000 liraya geliyor

bu seferlik görmezden gel. Devam eder ve abartırsa aksiyon alabilirsin. Genel olarak iş yerindeki arkadaşlığı toksik bir seviyedeyse direkt hayatından çıkar. Gözünde büyütmene gerek yok bu kadar olayları. Bırak konuşsun insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chantodowill -- 30 Eylül 2025; 14:40:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çokta kafaya takılacak bir şey söylememiş   her şeye takılıp üzülürsen çok üzerler benim tavsiyem, anında cevap vermeyi öğren ya da değersiz insanların dediğine takılacak kadar herkese değer verme. Unutma, hayat milletin dediğine takılıp üzülmek için çok kısa.

Universiteden bir arkadasım vardı universitede okuyorduk aynı sınıfta. Derslerimiz falan aynı saatte. mecidiyekoyde beraber oturuyorduk. Bana benim arabamla gidip gelmeyi teklif etti. Yakıt parası 1 depo yaksa 1 ayda, yarı parasını odemeyi teklif etti. Kabıl ettim. 1 ay kadar gelip gittik. Bir gun evde isim birmedi cıkamadım yetisemedim. Arkadası almam gerekenden 15 dakika sonra yanındaydım. Bu bana laf etti trip attı. Zamanında geleceksin yarı parasını ben veriyorum bunun vs dedi. Aslında kısmen haklı olsa da, 3 kurus para icin milleti haklı cıkartıp haksız durıma dusmeye gerek yoktu. Parasını geri verdim ve okula kendim gittim geldim. O gun anladım kı kimsenın kahrını cekmeye gerek yok. Parayı veren konusur

Ben de ne yaptım müsait bir yerde inebilirim dedi gittim 500 metre ötede indirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zatı Muhterem -- 30 Eylül 2025; 15:8:48 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.