Şimdi Ara

ARKADAŞ KİTABEVLERİNDE SENDİKALI ÇALIŞMAK İSTEDİK, İŞTEN ATILDIK!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞ KİTABEVLERİNDE SENDİKALI ÇALIŞMAK İSTEDİK, İŞTEN ATILDIK!
    ARKADAŞ KİTABEVİNDE İŞÇİ KIYIMINA SON!
    Bizler Arkadaş Kitabevi'nde çalışan işçileriz. Kısa süre önce Anayasal hakkımızı kullanarak Sosyal-İş Sendikası'nda bir araya geldik. Çünkü örgütlü yaşamın önemli olduğuna inanıyoruz. Çünkü haklarımızı korumanın bir araya gelmekten ve sahip çıkmaktan geçtiğini biliyoruz. Çünkü birliğimizin hem bizlerin hakları, hem işyerinin verimli olarak çalışması, hem de çalışma barışının güçlenerek huzur içinde çalışabilmemiz açısından büyük önem taşıdığına inanıyoruz..
    Ancak Arkadaş Kitapevi İşvereni, sendika üyesi olan bir çok arkadaşımıza baskı uygularken, bir kısmını da işten atmıştır. Evine ekmek götürme çabası içinde olan biz işçiler, Anayasal hakkımızı kullanmamız nedeniyle baskı görüyor, işten atılmakla tehdit ediliyoruz. Bu durum kabul edilemez.
    Sendikamız da işten atma girişimlerine karşı işverenle görüşmeler gerçekleştirip sorunu diyalog ile çözmeye çalışıyor. Fakat işveren sorunu çözmeye yanaşmadığı gibi, yeni işten çıkarmalar devam ediyor.
    Sizleri, Anayasal haklarını kullandıkları için işini yitiren Arkadaş Kitapevi çalışanlarına destek vermeye çağırıyoruz. Halkımızın desteği ve dayanışması ile toplu iş sözleşmeli, sendikalı ve güvenceli çalışma ortamına ulaşabileceğiz.
    Haydi, sizi de ARKADAŞIMA DOKUNMA çağrımıza ses vermeye davet ediyoruz.
    Sendikalı, güvenceli, toplu iş sözleşmeli çalışmak istiyoruz. Sesimize ses verin, hep birlikte bu hukuksuzluğa son verelim...







  • Senin bu ülkede sadece şükretme hakkın var



    şimdi otur şükret

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sendika bu coğrafyaya iki üç beden büyük geliyor. Bugün Netflix'te denk gelip değişiklik olsun diye "Hitler ve Naziler"i izledim 5 bölüm 5 saat. Yemin ediyorum aynı olaylar. Tek farkı bizde onlardaki gelişme, soykırım yapacak kadar da faşistlik yok. Halkta cahillik, çeşitli gruplara sistematik baskı, propaganda, saçma dış politika, ego vs. her bok aynı. Sonumuz kötü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kril

    Sendika bu coğrafyaya iki üç beden büyük geliyor. Bugün Netflix'te denk gelip değişiklik olsun diye "Hitler ve Naziler"i izledim 5 bölüm 5 saat. Yemin ediyorum aynı olaylar. Tek farkı bizde onlardaki gelişme, soykırım yapacak kadar da faşistlik yok. Halkta cahillik, çeşitli gruplara sistematik baskı, propaganda, saçma dış politika, ego vs. her bok aynı. Sonumuz kötü.

    Sendika bu coğrafyaya bi 100 yıl sonra be hocam :) Haklısın şimdiden geçmiş olsun
  • Mianfei kullanıcısına yanıt
    Sendika bu ülkeye 100 yıl sonra gelecekse, şimdiden biz mücadeleye başladık. Bir yüzyıl sonra yaptıklarımızın anlamı olacaksa bile bizler hazırız. :-)))
  • Sendika, hak, anayasa, istemek gibi kelimeleri bir arada kullanmamalısınız. AKP ile gelen ileri demokrasi, size de denk gelebilir.
  • Birde ekonomi çoh eyi , sosyal devletiz demezler mi!

    Meğer ortalık almış başını gitmiş kimse iflasını veremiyor da, çok birikecek sonra booom.

    quote:


    Real işçileri Odatv'ye konuştu
    Kapatılan Real Hipermarket'in bin 700 işçisi hakları için direniyor...
    Facebook Paylaşımı

    16.08.2017 02:49 Karakter boyutu :

    Kapatılan Real Hipermarket'in bin 700 işçisi hakları için direniyor.

    Beğendik Mağaza İşletmelerine ait Real Hipermarketler zincirinin kapatılmasıyla işsiz kalan ve kıdem tazminatlarını alamayan işçiler, 16 Ağustos Çarşamba saat 15.00'da Kozyatağı Metro Gross Market önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecekler.

    Odatv'ye konuşan işçiler, gaspedilen haklarımız için Yenisahra metro istasyonu önünde ailelerimiz ile birlikte toplanarak Kozyatağı Metro Gross Market’e yürüyeceğiz ve kitlesel bir basın açıklamasıyla sesimizi haykıracağız" dediler.

    "2016 yılında kayyum tarafından iflas erteleme başvurusunda açıklanan borçlar dökümünde Beğendik Grubu 142 milyon 201 bin TL olarak açıklandı. Real Hipermarketleri ise sadece 713 bin TL olarak gösterilmiş. Bu tabloya göre asıl iflası vermesi gereken Beğendik Grubu iken bunun yerine Real Hipermarketlerin hileli yönetmelerle içinin boşaltılarak, Beğendik mağazalarına aktarılarak iflasın ilan edilmesinin mantığı nedir?" ifadelerini kullandılar.

    İşçiler, haklarına, hukuklarına ve emeklerine sahip çıkma adına 16 Ağustos'ta Kozyatağı Metro Gross Market önünde olacaklarını belirttiler.

    DİKS'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası da bir açıklama yaparak Real Hipermarket işçilerinin mücadelesine sahip çıktıklarını belirtti.

    Sendikadan yapılan açıklamada, "Hileli iflas ile hakları ödenmeden işsiz kalan Real Market işçisinin mücadelesine sahip çıkıyoruz.

    16 Ağustos Çarşamba günü Kozyatağı Metro önünde yapılacak eyleme sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve yöneticilerimiz katılarak destek vereceklerdir. Basın açıklamasına tüm basın emekçileri, halk örgütleri davetlidir" denildi.

    NE OLDU

    Hipermarket tekeli Metro Group’un Türkiye’deki Real Hipermarket mağazalarını Beğendik 2014 yılında satın aldı.

    Real Hipermarketler’in 6’sı İstanbul’da, 4’ü Ankara’da, 1’er tane İzmit, Konya ve Antalya’da olmak üzere toplam 12 mağazası bulunuyor. Real Hipermarketler mağazalarında çalışan personel sayısı 1.720 kişi.

    Beğendik Mağaza İşletmeleri San. Tic. A.Ş. borçlarından dolayı İflas erteleme istedi. 46 mağazası bulunan Beğendik ve 12 mağazası bulunan Real için iflas erteleme başvurusu Nisan 2016’da yapıldı. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Beğendik Yiyecek İçecek Gıda Turz. Hiz. İşl. San Ltd. Şti., Beğendik Mağaza İşletmeleri San. Tic. AŞ. ve Real Hipermarketler Zinciri A.Ş. için yapılan başvuruyu karara bağladı.

    Mahkeme tedbir kararı verdi. Tedbir kararı ile birlikte şirketlere kayyum ataması da yapıldı.

    Mahkemeye yapılan başvuruda yer alan bilgilere göre, Beğendik Mağaza A.Ş’nin 130 milyon 758 bin TL, Beğendik Yiyecek şirketinin 11 milyon 443 bin TL, Real Hipermarketlerin ise 713 bin 639 TL borcu bulunuyor.

    İflas erteleme sonrası borçlarını ödemede sıkıntı yaşayan Beğendik, bünyesinde yer alan Real Hipermarketleri kapatma kararı aldı. Real Hipermarketler de çalışan işçiler işsiz kaldı. İşçilerin kıdem tazminatları ise ödenmedi.

    http://odatv.com/real-iscileri-direniyor-1608171200.html




  • Değerli arkadaşlar,
    Girişiminizi selamlıyor ve meşru direnişinizi destekliyorum. Ben de bir büro çalışanı olarak yanınızdayım ve eylemlerinizi gücümüz yettiğince duyurmayı isterim.

    Burada yazılanlara lütfen kulak asmayın, ülkedeki sendikalaşma oranı rezil düzeyde. Hele ki bunu yapan işveren, kendisini solcu olarak nitelendiren bir işveren, bu uğurda bedel ödemiş biri. Ne olursa olsun, mücadele etmek emekgüçlerini satarak dünyayı kuran işçilerin hakkıdır. Bunu engelleyenler ise rezalete imza atmaktadır. Bu doğrultuda mücadelenizin yanınızdayız.

    Halkın Kurtuluş Partisi'nden bir dostunuz.
  • Bir Avukat'a başvurmanı öneririm. Sendika üyeliği sebebiyle işten atılan işçiye işveren tarafından yüksek miktarda sendikal tazminat ödeniyor.
  • "Şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifade ederek anında müdahale ediyoruz" adam açık açık esnafa bunu dedi.ne yapabilirsin ki. çoluk çocuk olunca hadi basıp çıkalım da denilmiyor. Rıfat başkan bile dertli milletvekili maaşları az



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonelyhawk84 -- 16 Ağustos 2017; 10:40:55 >
  • Ben almanyada bayernde calistime 6 ay calistim gecen cikarildim sadece 1 kagit verdiler Parami verdiler



    Hemen dedim bu nasil olur koskoca bayern ama oluyormus amerikayi demiyorum bile yapacak bisey yok bende isterdim Hop hemen sendikali falan olmayi ama malesef bu yok artik avrupadada



    Taseron dedikleri sistem var ve sana kagit imzallatiyor ve istediginde atiyor Sen Burdaki bilgisayar oyunundan oteye gidememis cocuklara bakma



    Her yerde artik taseron var adam aliyor seni sen olmassan bulgar romen polon sirp cingenesine 5 euro verse gene calisir. Oyle adammlar ileriye donul bir plani yok sadece icmek var adamda



    Life firma deniliyor arastirirsan zaten agzin acik kalir



    1300 euroya 1200 euroya calisiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sendikasızlaştırma kanunen yasak olsa da, işverenler tarafından alternatifler üretilerek başarılı bir şekilde ilerliyor. Bu durum sadece bize özgü değil, sendikal hareketlerin en güçlü olduğu ülkelerde de aynı. Yani, sermaye her zaman bir yolunu bulup işçinin hakkını çalmaya devam ediyor.

    Bilinen en güçlü sendikasızlaştırma yöntemi, taşeron firma ile çalışmaktır. Bu sayede işçi ile işveren firma arasına bir duvar örülüyor ve hak iddia etseler bile ana firmanın sorumlulukları sınırlı oluyor.

    Taşeronlaşma, bize Kenan Evren'in hediyelerinden biridir, ki kendisi ihtilal yapar yapmaz sendikaları kapatmıştır. Yani Türkiye'deki ihtilallerin geneli gibi, emir patronlardan gelmiş ve önce ihtilal yapılmış, ardından da işçilerin sesi kesilmiştir.

    Hani bundan birkaç ay önce sayın cumhurbaşkanımız çıkıp patronlara seslenmiş ve "OHAL sayesinde işleriniz yolunda gidiyor, işçiler grev yapamıyor." demişti ya, işte içinde bulunulan durumu en güzel şekilde ülkenin cumhurbaşkanı açıkladı.

    Maalesef ki medyanın iki patron (Aydın Doğan ve AKP) tarafından yönetiliyor olması ve diğer yayın kuruluşlarının teker teker kapatılması, zaten cahil ve bilinçsiz olan toplumu daha da uç noktaya götürüyor ve fakirliklerinin kaynağı olan sağ/muhafazakar partilerin içyüzünü görüp isyan etmek yerine "Buna da şükür" diyerek yollarına devam ediyorlar.

    Herzaman iddia ediyorum; sermayenin AKP ile işi henüz bitmedi ve Erdoğan'ın otoriterleşmesi herkesten çok sermayenin işine yarıyor. Bu nedenle, AKP bir süre daha ülkeyi yönettiğini sanmaya devam edecek.




  • Daha önce benzer bir durumu ben de yaşadım, ne kadar berbat bir durum olduğunu biliyorum, Allah kolaylık versin hakikaten.



    Yalnız benim anlamadığım bir şey var. Halk olarak bizden tam olarak ne yapmamızı bekliyorsun ? Öyle bir yazmışsın ki; kitapevini mi boykot edelim, yoksa kendimizi mi zincirleyelim kapısına, yoksa ne yapalım ? Haklı veya haksız, şucu veya burcu, o taraftan yahut bu taraftan fark etmiyor, herkes slogan ağzıyla konuşuyor. Yapılan konuşmaların, kurulan cümlelerin hepsi illa ki bir slogan havasında. Çağrınıza ses verelim de ne yapalım mesela ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkürler, yazımızın amacı; sosyal medya olanakları ile Kitabevinde oluşan durumun kitap okurlarına ve halkımıza ulaştırılmasını amaçlıyoruz. Kitabevinde hala çalışan ve mobinge maruz kalan arkadaşlarımız bulunuyor. Ekşi sözlük vb olanakları kullanan arkadaşlarımız varsa onlarında yardımlarını rica ediyoruz. Elbetteki yazının amacı aynı zamanda genel bir boykot çağrısıdır.
  • tarihselmaddeci kullanıcısına yanıt
    Venezuella'da işçilere zulmeden Maduro'yu savunup gelip burda işçilerin yayındayız mesajı vermek ne büyük ironi.
  • tarihselmaddeci kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Dostum...
  • pearl g. kullanıcısına yanıt
    Sendika avukatımız gerekli davaları açmaya başladı. Teşekkürler.
  • is yerimin oldugu yerin karsii ulker fabrikasi
    bundan 1 yil onceydi sanirim.15-20 isci,hakkimizi alacagiz ,sendika hakkimizi kullanacagiz filan diye pankart acmisti..grev yapiyorlardi.
    aradan 2 hafta gecti bunlar bu sefer pankartlari degisti bizi ulkere geri alin vs diye :D

    tr de sendika olaylarinin sonucu budur..madem ekmek yiyorsun devam et isine gucune bak.
    tum isverenler ayni seyi dusunur.birlik olmayi bizim millet mantikli kullanmiyor.sonra zam zamani vs 10 lira zam yapilacakken 50 lira iste,olmadi mi greve git vs..
    bu isler bu ulkede olmaz .20 yil evvelinde kaldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Police Kappa

    Venezuella'da işçilere zulmeden Maduro'yu savunup gelip burda işçilerin yayındayız mesajı vermek ne büyük ironi.

    Venezuela'da ayaklanan işçiler değil, bir avuç zengin züppedir. Bilmediğin olaylar hakkında yorum yapma.
  • tarihselmaddeci kullanıcısına yanıt
    Artık internet çağındayız neyin ne olduğu belli.Venezuela'da enflasyon geçim sıkıntısı çok açık ve net ortada.Kalkıp sokaktaki kişilere zengin züppeler bilmem ne demek yanlış.Ben gayet iyi biliyorum merak etmeyin ideoloji gözlüğüyle bakmıyorum olaylara sırf solcu diye de desteklemiyorum mesela.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.