Şimdi Ara

Arkadan çarptılar yüzde 50 kusurlu bulundum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sağ şeritte 80 km/s ile tıntın giderken sol şeritteki X aracın önüne başka bir Y araba kırıyor. Bana çarpmamak için X araba sağa kırıyor ve sol arka çamurluktan çarpıyor. Tutanakta da bu durum açıkça belirtilmiş olmasına rağmen yüzde 50 kusurlu bulundum.

İtiraz ettim hemen ama bu durum çok canımı sıktı. Değerlendirmeleriniz nedir, düzeltirler mi? Başına gelen var mı benzer bir olay?

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gecmis olsun. İtirazınızı nereye yaptınız?

• birebir aynısı başımıza geldi ve yine %50 kusurlu çıktık.

ya adamına göre muamele var ya da ilgili komisyon baştan savma iş yapıyor.

ayrıca komisyon kararı çıkınca bildirim gelmiyor, itiraz süresi çok kısa ve süre kaçınca mahkemeye veya tahkime gitmek gerekiyor.

ülkenin neresinden tutsan elinde kalıyor .

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Sigorta şirketine yazdım mahkeme veya tahkime git dediler.

• ehiamico kullanıcısına yanıt

Kendi sigorta şirketinizin sitesinden itiraz edebilirsiniz. Mahkemeye gerek yok eğer süre geçmediyse

Süresi içinde sigorta şirketine itirazda bulunmadı iseniz bu durumda bir avukat ile görüşmenizi tavsiye edebilirim hukuksal süreç açısından.

• Adamını ayarlarsan her şey mümkün. Welcome to Turkey.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sissil kullanıcısına yanıt

Hocam onu da yapamıyorum SBM'den dosyayı sorguladığımda kurula gitmiş iki sigorta şirketi kendi aralarında anlaşamadığı için, üst kurul da 50-50 karar verdiği için itiraz edemiyorum. Ya tahkime gideceğim ya da mahkemeye vereceğim. Astarı yüzünü geçecek gibi duruyor.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Hocam iki sigorta şirketi kusur oranı konusunda anlaşamadığı için kurula gitmiş, kurul böyle karar alınca nihai karar oluyor mahkeme veya tahkim ile itiraz edilebiliyormuş. Anlamadım neyi eksik yanlış yaptık. Arkadan çarpan yüzde 100 suçlu olması gerekirken.

• öncelikle geçmiş olsun,

sizin durumunuz için demiyorum ama arkadan çarpan her zaman yüzde yüz kusurlu olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 6 Mayıs 2025; 22:48:8 >
  • hangi madde(ler)den verilmis?

Üstte de bahsedilmiş ama arkadan çarpan her zaman yüzde yüz kusurlu olmaz hocam. Sizin durumunuz için değil genel olarak söylüyorum bunu.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

56/a-1 / Yön. 107 diyor

• arka ön kamera kaydı yokmu araçta

• geçmiş olsun

kasko varsa degmez bence ama yoksa ben olsam mahkeme/tahkime itiraz ederdim.

• Güncelleme: Bir sms daha aldım ve kusur oranlarının güncellendiğini öğrendim. Kusurun tamamı olması gerektiği gibi karşıya verilmiş. Malumat.

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt

senelerce önce arkadaş 1.köprüde bir doblo'ya arkadan çarpmıştı, doblo'nun 1.köprüden geçişi yasak diye tüm kusuru doblo'ya kitlemişlerdi...

itiraz veya başvurunuz üzerine mi kusur oranı değişti?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.