Şimdi Ara

ARIZALI TÜM MARKA ANAKART VE EKRAN KARTI ONARIM YAPILIR VE ALINIR (İŞLEMCİ SOKET DEĞİŞİMİ) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.010
Cevap
204
Favori
128.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abak.tarik

    sizin bu şekilde okuduklarınız neredeyse hergün yaptığımız testlerle işliyoruz hdd konusunda biri tek işlemde 50 mb atarken diğer 56 mb sabit atar biri aynı anda iki kopyalamayı %20 performans kaybı yaşayarak devam ettirir diğeri ise %60lara kadar kayıp yaşayarak bu işler tecrübe ile sabittir ki benim burada söylediğim herşeyin arkasında durma zorunluluğum o yüzden bir bilgi birikiminiz var ise bunu yararlı bir şekilde konu açarak diğer arkadaşlara da aktarabilirsiniz.
    Testler ortada, üstte de durumu gayet anlaşılır şekilde açıkladım ama hala %40 performans kaybı diyorsanız diyecek birşeyim yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abak.tarik

    Merhabalar tüm mesajlara özel mesaj yoluyla dönüş yaptık fakat herkesi bilgilendirmek amaçlı burdan da yazıyorum arkadaşın belirtmiş olduğu bu arıza anakart değil ekran kartı arızası 8x slotunda %30-40 civarında düşük performansla çalıştığı için gpu %100e çıkıp zorlanmıyor bu nedenle de kapanmıyor.Yani anakart değil ekran kartı arızalı
    %30-40 çok abartılı; %1-2 diyelim ona:
    https://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Ivy_Bridge_PCI-Express_Scaling/23.html




  • strategen kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bakın bu ülkenin en büyük sorunu bu her konuda bilgi sahibi olmak,birincisi link ivy bridge nesline ait 2. si 24. sayfayı da okumanı tavsiye ederim yabancı dilde olduğu için mutlaka doğru çevirerek tabi ki "Konu bana ait" olduğu için burada ki insanlara söylediklerimin arkasında durmak zorundayım siz söyleyip çekilebilirsiniz ama benim böyle bir şansım yok lütfen üstelemeyin çok isterseniz buyrun gelin iş yerimize arada ki farkı şemalar üzerinden defalarca kez anlatabilirim.
  • abak.tarik kullanıcısına yanıt
    Ivy Bridge olması neyi değiştiriyor? PCI ex 3.0 standardı o zaman çıktığı için adamları testi o platformda yapmış.

    24.sayfadan: "Our testing confirms that modern graphics cards work just fine at slower bus speed, yet performance degrades the slower the bus speed is. Everything down to x16 1.1 and its equivalents (x8 2.0, x4 3.0) provides sufficient gaming performance even with the latest graphics hardware, losing only 5% average in worst-case. Only at even lower speeds we see drastic framerate losses, which would warrant action."

    PCI Ex 3.0 x4 de bile, en kötü koşulda ortalama %5 performans kaybı yaşandığını söylüyor.
  • strategen kullanıcısına yanıt
    Uğraşmayın hocam, arkadaş israrla bu bilgilerin bizim uydurduğumuz (?) değil hatrı sayılır sitelerin testleri olduğunu anlamıyor. Bırakın öyle olduğuna inanmaya devam etsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beadlock2247 kullanıcısına yanıt
    Anlayışınız için teşekkür ederim iyi günler :)
  • X79 CPU soketi tamiri var mı?
  • pm
  • Tüm mesajlara dönüş yapıldı
  • Z370 işlemci soketi değişimi gerekiyor 05427976026 ulaşırsanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msi z97 gaming 7 anakartımda ekran a görüntü gelmemesi gibi bir sorun var
    bu güney köprüsümü yoksa işlemciden veri dağılımda mı bir problem var bilmiyorum 2 sinden biri
    yapma şansınız varmı ?

    veya buna eşdeğer bir anakart temin etme olayınız varmı
  • tüm mesajlara dönüş yapıldı
  • elimde iki adet asus m5a97 anakart var. 2 yıldan fazladır evde öylece yatıyorlar. göndereyim de elinden öpsünler, olur mu?
  • abak.tarik kullanıcısına yanıt
    Tarık bey selam,

    Yeriniz nerede acaba? ara ara açılmayan bir desktop makinem var. bugün gene açılmayacağı tuttu. en son 3 ay önce bu sorunu yaratmıştı. Bios geç açılmaya başlıyor. bozulacağı sinyalini buradan anlıyorum sonra hiç açılmıyor. geç açıldığında da uykuya girdiğinde bir daha uyanmıyor. 1-2 gün içinde sistem tamamen açılmaz oluyor. adım adım yok böyle bir şey! PC tamamen açılmadığında her parçasını söküyorum statik elektriğini almaya çalışıyorum. sonra çalışıyor(sonra dediysem hemen değil belli olmuyor. nasıl yaptığımı bende anlamadım. her seferinde ayni ritüeli yapıyorum). çalıştığında uzun bir süre bir şey olmuyor. en ufak hatasız. PSU'dan şüpheleniyorum sanki cpu'ya giden akım-güç düşük kalıyor takılıyor,tetiklemiyor gibi. ramlar, gkartı, işlemci sağlam diyebilirim. elimdeki yedek parçalar ile deniyorum. geriye bir tek ana kart ve PSU kalıyor. PSU'dan şüphelenme neden isem ise tamire göndermiştim. Coolmaster servisine sigortası değişti, geldi, psu'da nereden baksanız 7 senelik var. coolmaster psu, anakart asus m5a97

    Size getirsem bakar mısınız? bu gece PC'yi son bir kez iliğine kadar söküp birleştireceğim. çalışsa dahi gelip bırakmak istiyorum. kanser oldum uğraşmaktan :) bir yerde ufak bir hatası var. tespit edememek dahi adamı sinir ediyor. Şimdiden teşekkürler.

    Not: en son aklıma acabaya kasa temas eden kablolar vs nedeniyle ya da elde ayakta biriken statik birikmesinden mi diye aklıma geliyor. ama buna dahi dikkat ettim son sefer. bir şey dokunmadı ben dahil. plastikten açtım elimle dokunmaya korkuyorum namussuza :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agenim -- 7 Haziran 2019; 19:49:57 >




  • abak.tarik kullanıcısına yanıt
    İnanılmaz ama gerçek olanı yazıyorum. yaklaşık 4-5 saat önce pili çıkartım clrs cmos yaptım, tüm parçaları kablolar dahil skötüm, statik elektrik adına yapılacak herşeyi toprağa değdirme dahil yaptım. açılmadı gene :)

    bende bıktım artık markete gittim. giderken gene açtım bios yoktu, geldiğimde yaklaşık 10 dk sonra ekran gelmişti. bios ekranı. ardından enter dedim geçtim. burası ilginç tam 5 saat önce bağırsaklarına kadar ayırdığım sistem 5 saat önceki uyku durumuna girdiğinde açık olan klasör chrome hepsi o şekilde kilitlenmeden açıldı. yani 5 saat önce paramparça ettim pcyi pil dahil tüm parçalar ayrı ayrı 1 saat durdu üzerine 150 defa restart ettim. şu an gene her şey normal gibi. tabi restart etmeye korkuyor insan. windows'u yeniden yükleyeyim. diyorum. ama bu olup bitene dair bir sebep bulamıyorum nedir abi delirmek üzereyim.

    Tarık bey her halükarda size uğrayacağım. servis adresi rica ediyorum.




  • agenim A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar adresimiz ve tüm telefon numaralarımız konu başlangıcında bulunmakta,

    İçmeler Mah. Erdoğan sok. no 13/a Kant Bilgisayar Tuzla/İstanbul
  • abak.tarik kullanıcısına yanıt
    geç fark ettim :) yazmış oldum. uğrayacağım.
  • MSI Bazooka B150M Anakartımı 07.06.2019 tarihinde kendilerine gönderdim. Sonraki gün ellerine ulaşır ulaşmaz soketi değiştirip beni aradılar, haftasonu olduğu için pazartesi günü kargoladılar ve bugün elime ulaştı, şu anda PC sorunsuz şekilde çalışıyor. Kendilerine çok teşekkür ederim, bu kadar hızlı, kaliteli ve uygun fiyata iş yaptıkları için.
  • upiskin U kullanıcısına yanıt
    değerli yorumlarınız için teşekkür ederim
  • takip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.