Şimdi Ara

Arızalı High Power PSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • High power rock solid 1000w aldığıma bin pişman oldum.

Garantisi biter bitmez bozuldu. İthalatçısına götürdüm "biz tamir yapmıyoruz, yurtdışına göndeririz buda size psu fiyatına mal olur" dediler.

İki farklı tamirciye götürdüm psu da herhangi bir arıza yok diyorlar. Sisteme takıyorum çalışıyor, bir kaç gün sonra bilgisayarı açmak istediğimde açılmıyor. Bir kaç hafta kullanmayınca tekrar çalışıyor.

Şimdi yeşil ve siyah kabloyu kısa devre yaptım PSU çalışıyor, ancak sisteme bağlamaya korkuyorum bir iki hafta sonra yine çalışmayacak ve söküp takması işkence gibi.

Bana profesyonel tamir yapan bir yer önerebilirseniz sevinirim.

Arızalı High Power PSU

• Ankara da Firebal eskiden psu tamir ve modlama hizmeti veriyordu. İletişime geç sor istersen.

Orijinalden alıntı: murat.nur

Ankara da Firebal eskiden psu tamir ve modlama hizmeti veriyordu. İletişime geç sor istersen.

Dediğiniz gibi en iyisi firebal`ı aramak.

3 sene önce distribütörü oldukları arızalı LC Power güç kaynağı gönderdim. Hata benim olmasına rağmen herhangi bir ücret talep etmeden tamir edip gönderdiler.

Tüm forumdaşlara tavsiyem bir ürün almadan önce garanti süresini ve teknik servis hizmetini araştırın.
  • PSU onarımı için, Çizgi gibi ciddi bir firmaya başvur bence.
    http://www.pclabs.com.tr/forum/topic/122140-anakart-mi-arizali-guc-kaynagi-mi/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Bence de Fireball'la iletişime geçin. Geçen sene güç kaynağı bozulan bir kişinin güç kaynağını tamir etmişlerdi:
    http://www.pclabs.com.tr/forum/topic/122140-anakart-mi-arizali-guc-kaynagi-mi/

Fireball a gönderdim yalnız gönderdiğimde çalışıyordu, orada yaklaşık iki ay kaldı sorun yok dediler ve geri gönderdiler. Ayrıca bu modelin sorunlu bir seri olduğunu ve anakart seçtiğini söylediler.

Fireball dan gelince tekrar bilgisayara taktım bir iki hafta geçmeden yine bozuldu. Topkapı da bir tamirciye götürdüm, içindeki bir parçayı değiştirdiler bir süre çalıştı sonra yeniden bozuldu. Dün siyah ve yeşil kabloyu kontak yaptım yine çalışıyor

Belki de içinde koruma devresi filan vardır gelen akım sorunlu ise kendini korumaya alıyordur. Tunçmatik 1000va güç kaynağı ile sorunsuz iki yıl kullandım tam garantisi bitince sorun çıkarmaya başladı, yani gelen akım sorunlu olsa şimdiye kadar neden sorun çıkarmadı. Bir türlü mantıklı bir açıklama bulamıyorum.

Bu yazdıklarım gigabyte P35-DS4 anakart ile yaşadıklarımdı, evdeki diğer gigabyte P55A-UD4 anakartımı hiç çalıştırmıyor.

Evde sorunsuz kullandığım güç kaynakları
    LC Power 550 watt
    Corsair TX850 watt
    Corsair CX750 watt

• orhan kullanıcısına yanıt
    Konu eskiymiş. Ben mobilden girince güncel sandım.

Bence güç kaynağı konusunda Seasonic'den şaşmayın ve yeni güç kaynağı almanız durumunda Seasonic tercih edin. Ben Seasonic M12II 620W kullanıyorum ve bilgisayarda bir sorun olduğunda son bakacağım parça güç kaynağı oluyor.
    power Supply fanı
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Konu eskiymiş. Ben mobilden girince güncel sandım.

Bence güç kaynağı konusunda Seasonic'den şaşmayın ve yeni güç kaynağı almanız durumunda Seasonic tercih edin. Ben Seasonic M12II 620W kullanıyorum ve bilgisayarda bir sorun olduğunda son bakacağım parça güç kaynağı oluyor.

Konu eski ama high power zımbırtısı hala evde yatıyor

Corsair in garantisi ürüne göre 3 ile 7 yıl arasında değiştiği için evdeki iki bilgisayara da corsair aldım.

• orhan kullanıcısına yanıt
    Hocam Highpower servisini sıkıştırsanız nasıl olur acaba? Yasal olarak tamirini ücretli de olsa 20 iş günü içinde yapmaları şart diye biliyorum. Tehdit etseniz tüketici hakem heyetine gideceğim diye belki bir çare bulunur. Hiç olmazsa tüketici hakem heyetine gidersiniz. Eğer haklı çıkarsanız paranızı alırsınız. Yok haksız çıkarsanız da size mali bir yükümlülüğü olmuyor diye biliyorum. İsterseniz bir araştırın. Yaptıkları iş rezalet bence. Hem de 400-500 wattlık da değil. 1000 wattlık pahalı bir güç kaynağından söz ediyoruz.

Hocam Highpower servisini sıkıştırsanız nasıl olur acaba? Yasal olarak tamirini ücretli de olsa 20 iş günü içinde yapmaları şart diye biliyorum. Tehdit etseniz tüketici hakem heyetine gideceğim diye belki bir çare bulunur. Hiç olmazsa tüketici hakem heyetine gidersiniz. Eğer haklı çıkarsanız paranızı alırsınız. Yok haksız çıkarsanız da size mali bir yükümlülüğü olmuyor diye biliyorum. İsterseniz bir araştırın. Yaptıkları iş rezalet bence. Hem de 400-500 wattlık da değil. 1000 wattlık pahalı bir güç kaynağından söz ediyoruz.

Servisi akortek, biz tamir yapmıyoruz tamiri yurtdışında yapılır buda pahalı olur diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan

quote:

Servisi akortek, biz tamir yapmıyoruz tamiri yurtdışında yapılır buda pahalı olur diyor.

İşte bu sistem tam arıza. Cihazın garantisi sürerken değişim oluyor ama garanti bitince hiçbir şey yapmıyor bu servisler. Mesela Çizgi Elektronik tamir yapıyor. Garanti bitiminden sonra biz yapamıyoruz demezler. Ücretli bir şekilde tamir edilebilir.

• Hala Tunçmatik ups ile mi kullanarak deneme yapıyorsunuz acaba?

Bende de 800va Tunçmatik ups vardı. Tagan 600w psu sistemimde takılı. Bu Tunçmatik ups ile tam 2 sene sorunsuz kullandım.

Bu 2 senenin ardından sistemim sebepsiz yere reset atıyor ve sistem açılmadan psu elektiği kesip tekrar reset döngüsüne giriyordu.

Sistemi güç kaynağından kapatıp 1-2 saat kadar sonra tekrar açınca sorunsuz açılıyor ama kafası estirince gene reset döngüsüne geçtiğinden canımı iyice sıkmıştı.

İlk önce anakarttan , sonra psu nedeniyle olduğunu düşündüm.

Sistemi evden çıkarıp başka yerde prize taktım, saatlerce sistem stres testlerine soktum, banamısın demedi.

Tek fark Tunçmatik ups olmadan direk prize takmamdı.

Tunçmatik ups i söküp attım, daha Allah a şükür o sıkıntıyı 3 sene kadar oluyor göstermedi.

• Murat bey 2010 yılında high power i yeni topladığım sisteme taktım (tunçmatik güç kaynaksız) 1156 soket anakartımı hiç çalıştırmadı. Daha sonra tekrar eski 775 soket sisteme takıp tunçmatik ile kullanmaya devam ettik. Bir gün pc açılmadı ondan sonra bu güç kaynağı uzun bir süre çalışmadı ve bu uzun döngü başladı. Uzun bir süre çalışmıyor (bir kaç ay) arada çıkarıp düz kontak yapıyorum çalıştığını görünce tekrar sisteme takıyorum bir kaç hafta sonra yine çalışmıyor. Neyse ki yedekte Lc power 550 watt vardı.

Tunçmatik 1000v (watt değeri 600watt) güç kaynağından evde 2 adet var aküsü ölünce aküleri değiştiriyorum. Watt ölçer cihaz ile 2 bilgisayarın çektiği gücü ölçüyorum bilgisayarların herbirinin çektiği güç maksimum 400-450 watt ı geçmiyor yani güç kaynağı zorlanmıyor. Daha önceden kullandığım LC power 550w şu anda kullandığım corsair tx850 ve cx750 güç kaynakları tunçmatik ile sorunsuz çalışıyor.

Bana sizin sorununuz akü problemi gibi geldi ama yine de müsait bir zamanda tunçmatik güç kaynaksız denemeye çalışacağım. Olumlu veya olumsuz sonucu buraya yazarım. Tecrübenizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

• Belirtilerden kapasitör sorunu gibi duruyor havya kullanmayı biliyorsanız kapasitörleri teker teker söküp yenileyebilirsiniz maliyeti en fazla 15tl kadar tutar belki o kadar bile tutmaz denemekte fayda var.

Not:Eğer bu işe girerseniz her bir kapasitördeki akımı plastik saplı bir tornavida kullanıp kapasitör bacaklarına kısadevre yaptırarak boşaltmanız gerekiyor!!!
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.