Şimdi Ara

---ARİSTON KOMBİ KULLANANLAR DERNEĞİ--- (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
472
Cevap
21
Favori
136.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet bende saatin altında ya da üstünde bir şey yok. sanırım yok bu kombide.
  • Anadolu A kullanıcısına yanıt
    EVO serisinde o özellik iptal edildi.
  • evet haklısınız. bugün öğrendim ben de. geri zekalı satıcı yüzünden aldık biz bu cihazı. meğer 2012 yılında iptal edilmiş.
  • snazmi S kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    öncelikle 45 derecede yaktığınız için yoğuşmadan faydalanıyorsunuz. şanssızlığınız altın ve üstün boş olması sanırım. yine de birkaç iyileştirme yapabilirsiniz sanırım. eğer manuel 45 derecede tutuyorsanız auto moda alın. bu durumda daha fazla modülasyon yaparsınız (yani kombiniz alev boyunu kısabilir ve örneğin gerekirse suyu 35 dereceye kadar indirebilir). diğer önerim musluk suyu ısıtması comfort modda ise kapatın, eğer sıcak su çok ender aralıklarla açılıyor ise, gereksiz yere ısıtılmış suyu hazır tutarak yakıt yakıyorsunuz, buradan da az da olsa tasarruf yaparsınız. 3. olarak oda termostatı için de mümkünse aristonun kendi markası olan modülasyonlu modeli hatta mümkünse sensys i tercih edin. ben dış sensör ve sensys ile kurdum sistemi ve gerçekten ekonomik.

    konunun uzmanı değilim ama forumu 2 yıldır okuyarak ekimde bu kombiyi aldım, bu okuma tecrübeme dayanarak konu uzmanlarının petek boylarınızın kısa olduğu gibi bir görüş de ilave edebileceklerini düşünüyorum. ayrıca tesisata bakım ve verimsiz çalışan petek olup olmadığını da kontrol etmenizi ekleyebilirler. ama bunları uzmanlardan biri belirtse daha yerli yerinde olur.

    saygılar




  • Merhabalar,

    ariston marka, kablolu oda termostatım devreye girmiyor!

    neden olabilir?

    yani, termostat üzerinden dereceyi yükseltiyorum, burada alev işareti görünüyor ama kombi devreye girmiyor!!


  • unik06 kullanıcısına yanıt
    Kombi ekranında arıza vs yazmıyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halils2 H kullanıcısına yanıt
    hayır!

    öylece bekliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unik06

    Merhabalar,

    ariston marka, kablolu oda termostatım devreye girmiyor!

    neden olabilir?

    yani, termostat üzerinden dereceyi yükseltiyorum, burada alev işareti görünüyor ama kombi devreye girmiyor!!




    OT den kombiye giden kabloları çıkarıp uçlarını birleştirin.
    Önce elektriği kesmeyi unutmayın. Kombiniz çalışıyorsa OT den veya bağlantı temassızlığından.

    Kombi yine çalışmıyorsa, kablonu kombi tarafındaki bağlantıyı kontrol edin.




  • Arkadaslar merhaba ariston 24 ff kombi var calismazken su barı 1.5 te iken calistirinCa bu 1 e dusuyor kombi bu sekilde calisiyo kapatinca yine 1.5 cikiyo bu neden ?? Acaba.

    Diger bir sorun ise bu gun calisirken su ekleyeyim o sekilde 1.5 getiriyim bakalim kapatinca kac olacak diye bakayim derken muslugu ceviriyorum bos donuyo oyle su almiyo oysa boyle sorunu yoktu.. simdiden cevap icin tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar SENYS sistem kontrol ünitesi almak isteyenler için internette dolaşırken gördüm güzel fiyat
    http://dorukisi.com/urun/11/32/Ariston-Termostat.html
  • Arkadaşlar merhaba kombim Genus Evo 24ff bu kombide ki AUTO fonksiyonunu kullanıp da deneyen var mı ? deneyip te tasarruf sağlayan var mı ?
  • Merhabalar. Ariston class kombi kullanıyorum kombim ilk takıldıgından itibaren elektirik salterini actıgımda ekranda err201 kodu veriyor. Önceleri çok önemsemiyordum, sonra üç yollu vananın motorunun altındaki uzun contalı parçadan su kaçırmaya başladı ve o parçayı degiştirdim. Su kaçagı kesildi ve kullaniyordum. Son günlerde kullanmaya suyu en yüksek derecede olmasına ragmen tam ısınmıyordu şimdi ise kombi çalıştigı halde petekler düzgün ısinmıyor özellikle uzun olanlar acaba üç yollu vana degişse düzelirmi yoksa başka bir arıza mı vardır. Yardımlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı marka oda termostatı takıldığında kombi garanti kapsamı dışına çıkıyor. Fakat herhangi bir sorun olduğun da termostat sökülse bunu gelen yetkili servis anlayabilirmi sizce???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dernek işi güzelmiş 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gurkan067 G kullanıcısına yanıt
    Termostat bağlantı hattında yanlış müdahale sonucu arıza olduysa servis bunu anlar.Hatta sorun yoksa anlaması mümkün değil
  • Bencede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 kışında genus premium aldım. Kombiyi bu kışla beraber 4 yıldır kullanıyorum. Arızası vs olmadı. Kombi henüz bakım da görmedi. İlk günkü gibi çalışıyor. 2 oda termostatı ve dış ortam termostatı ile beraber kullanıyorum. Bence kombi çok güzel (kaliteli) kombi.
    Gaz tüketimi de ilk yıl nasılsa bu yıl da öyle. Değişen bir tüketim miktarı olmadı. Tebrikler Ariston!
  • ariston2012 A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım iki oda termostatı derken biraz açarmısın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goril35

    Arkadaşım iki oda termostatı derken biraz açarmısın

    Kombi tesisatına 2 adet elektrotermik vana bağlayarak katları ayırdım. Her bir kata da birer oda termostatı koydum.Oda termostatlarını vanalara, vanaları da röleyle kombiye,termostat bağlantı yerine bağladım. Yani oda termostatı kapattığında (off), vanalarda kapanıyor. Termostatın hattına bir röle de bağladım. Termostat kapattığında rölede kapanıyor ve kombi off oluyor.
  • MERHABA ilk kez yazıyorum o yüzden yanlış bişey yaparsam kusura bakmayın. bendeki kombi ariston clas 24/28. kombimizden fan sesine benzer bi ses geliyodu bizde petekleri kapatıp yaz konumunda kullanmaya başladık sadece sıcak suyu açtığımızda ses geliyodu bu şekilde kullanmaya devam ettik. ama şimdi de sıcak su gelmiyor 6p1 arızası veriyor henüz servis çağırmadık sizce nasıl bir sorun vardır? cevap verirseniz sevinirim şimdiden sağolun
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.