Şimdi Ara

ARİSTON GENUS PREMİUM KOMBİ ALDIM NASILDIR SİZCE ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
12
Favori
87.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende clas premium evo kombi aldım.Bide kablosuz oda termostadı.Daha yeni takıldı.Bu modeli ve kumandayı kullanan varmı? nelere dikkat etmek lazım.
  • Merhaba arkadaslar...
    Sanırım bu kombıde en tecrubelı benım 2008 yılında aldım. Cok arastırdım ınceledım bır cok muhendıs arkadasa danıstımtım onlar arıston onermedıler ama ben genede aldım.ankarada yasıyorum. Evde 10 petek mevcut aslında petek sayısından cok peteklerın ebatı onemlı. Ilk yıl kullanımda 1300 m3 gaz yaktım. Sonra kı yol evımın en soguk odasına wifi termostat taktım ve banyolar haric tum odalara eca termostalı vana taktım heryer 23 c ye ayarlı gecelerı bu 22 oluyor 2 ayrı programlama kullanıyorum hafta ıcı ve hafta sonu seklınde ısın ozetı kombının yerını bıle hatırlamıyorum bazen... Suanda 5200 m3 gaz yaktım bunuda 5 e boleceksınız. Alın sıze tuketım hesabı. Ne zaman calısmaya basladı bılmıyorum ama 1 kasım da 319 m3 gazım vardı suan 21 kasım 289 m3 gazım var buda guncel verı ısın ozetı evde cok rahat bırsekılde dolasıyoruz ve asla usumuyoruz evımıze gelen ter atıp gıdıyor hatta mısafır geldınde derece dusuruyorum yoksa ınsanlar rahatsız oluyorlar bu arada bende bırde dıs ortam sensoru var bu cıhaz olmazsa olmaz arkadaslar unutmayın ne ıse yarıyor dersenız dısardakı sıcaklıgı olcuyor ve termostata gonderıyor termostat ıstedınız dereceye ulsa bılmek ıcın kombının sıcaklını kendı ayarlıyor mesela benım kombım saat 10 da atesleme yaptıgı zaman 30dk calısıyor bu gun ıcın dısarısı 2 c ve 60 da calısıyor suan. Termostat 23 dereceyı ben bu kombı ıle 60 c ısıtırım mantıgımıle 30 dk sonra kapanıyor ve tekrar atesleme yaklasık 1,5 saat sonra oluyor tabı burda dıs sıcaklık cok onemlı ve dıs sensorun nereye montajlandıgına dıkkat edılecek kısın en soguk gunlerde 70 c en ılık gunlerde 60 c de calısıyor. Sıkıntım oldumu evet oldu 1 kere pompa catladı sebep asırı sıcak calısmaktan bırde alev koplası sıkıntısı yasadım bunun ıcınde kart degıstı garantıden. Ama bu alev kopması halen devam edıyor sımıd merak ettım neden yapar dıye buraya oyle geldım burda bır arkadas yazmıs yok petekler kapalı ondan kopma oluyor falan demıs bende sımdı bunu denıyordum o arada yazıyım dedım bıraz ama baya yazdım sanırım petekler 23 c ayarlı oldugundan dıkkat ettım hava cok soguk olmadıgı ıcın evde 4-5 petek calısmıyor bende bunları 25 c yaptım sımdı alev kopması gercekden de kesıldı demek kısa gırerken yapmasının sebebı buymus herkeze tesekkurler okuma zahmetınde bulundugunuz ıcın bır sorusu olan varsa cevap vere bılırım...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • tarikki kullanıcısına yanıt
    alev kopmasını burada birkaç kişi yaşadı ve genellikle bacaları standart uzunluktan fazlaydı.

    sanırım birisi, kombi içindeki bir parçanın yerine tam oturmaması sonucu bunu yaşıyordu ve servis düzeltince düzelmişti.
  • tarikki kullanıcısına yanıt
    Kombinin yoğuşma suyu giderinden yoğuşma suyunu gözleyebildiniz mi hiç?
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Bacaya hiç bakmadım.serviste bakmadı servis kart bozuk dedi kartı değiştirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Yogusma suyu oldukça çok oluyor. Bazen tikaniyormu diye düşünüyorum çünkü yogusma tüyü ek boru ile lavoboya gidiyor. Onu kontrol ettim. Sıkıntı burdan olabilir diye düşündüm ama su kombiden gelen boruyu doldurmuyor zaten arada boslukvar ordan hava alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarikki kullanıcısına yanıt
    Normal şartlarda kısmi yükte ve en fazla 50C derece dönüşte (yüksek verimle) çalışan bir premiks yoğuşmalı cihazın, yaktığı her 1m3 doğalgaz başına 1-1,5 litre arası su yoğuşturması gerekir. Buradaki en önemli şart dönüşün 50C (dolayısıyla gidişin 55-60C) dereceyi geçmemesi ve kombinin küçük alev boyutunda yanmasıdır. Sizdeki gidiş sıcaklığı ılık günlerde bile 60C oluyorsa yoğuşma veriminiz düşük olabilir.
    Aslında 24 saatlik yoğuşma suyunu toplayıp aynı dönemdeki gaz sarfiyatıyla karşılaştırabilirseniz daha net konuşmak mümkün...
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Benim yogusma ile ilgili bir problemim yok tek derdim alev kopması başka bir sorunun şimdilik yok yakitda yada atık suda....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarikki

    Benim yogusma ile ilgili bir problemim yok tek derdim alev kopması başka bir sorunun şimdilik yok yakitda yada atık suda....

    Mrb. hocam

    Biz de Ankara Elmadağa taşındık ve ev sahibi bu kombiden taktırmış. Ariston servisi tasarruflu kullanmak amacıyla; kombinin de yoğuşma yapması gerekir ve 48-50 derecede çalıştırın kombiyi dedi. En ideal ayar buymuş. İlk defa kombi kullanıyoruz. En düşük dereceden bile (35) daha ekonomikmiş bu dereceler. Daha hiç fatura gelmedi 20 gündür. Aralık 20 gibi gelecekmiş.

    Siz hangi derecelerde kullanıyorsunuz kombiyi, bize farklı bir öneriniz olabilir mi kombi kullanımı hususunda?

    Saygı ve selamlar..
  • Hasan 06 kullanıcısına yanıt
    Evet önerim kesinlikle var. Öncelikle mutlaka odalara termostatik vana koyun ve bir odaya da dijital termostat sonrada dış isi sensöru ondan sonrasını kombi halleder siz sadece oda sicaklinizi belirleyin. Bu arada tam yogusma 40-60 da oluyor doğru soylemisler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kombiler teknik veri kitapçığında da yazdığı gibi en yüksek verimi dönüş suyu sıcaklığı 30/50 derece aralığında verir. Çok yüksek kazan sıcaklığında kombiyi çalıştırmak (60 derece üstü) hem kombiye hem de tesisata zarar verir. Plastik kısımlardan kopmalar meydana gelir dolayısıyla kopan parçalar filreye takılmazsa geri kombiye döner. Bu da kombi pompasına ve eşanjörün tıkanmasına sebep olur. Ayrıca 55 derece üstü çalışam yoğuşmalı ya da yoğuşmasız tüm kombilerde aşırı tüketime sebep olur. Arabayla 5. viteste 80 90 la mı giderken yakıt artar yoksa 150 160la mı ? mantığında olduğu gibi. Bu nedenle ariston genus premium evo kombinizi sensys oda termostatı + dış ısı sensörü + banyo ve sensys termostatın olduğu oda hariç diğer peteklere kaliteli termostatik vana koyarsanız maksimum ekonomi yapmış olursunuz. Size tecrübemden kaynaklı şahsi tavsiyem sensys oda termostatınızı evinizde kullandığınız ama en soğuk olan odaya monte ettirmenizdir. Diğer odalarda termostatik vana olacağı için oda ayarladığınız ısıyı bulduğunda zaten kapatacağından kombi ağırlıklı olarak soğuk olan odanız için çalışacak eviniz daha konforlu ısınacak. Şimdiden hayırlı olsun.




  • @halils2 @tarikki
    Verdiğiniz bilgiler için tşk ederim. Bakalım inş. ekonomi ve sıcaklığı bir arada bulabiliriz. Herkese konforlu, sıcak keyifli günler dilerim..
  • Merhaba arkadaslar
    Bugun dogalgazim açıldı. Cok sukur
    Genus premium evo 24 ff taktirdim ve bugun kullanmaya kullanmaya başladım.
    Oncelikle sorum. Haftalık programı var denmisti.
    Ben bulamadım bu menüyü.
    2. Sorum
    Pompa devirdaim ayarlarina nasıl gireriz.
    Umarım sikintisiz ekonomik kullanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafa1403 kullanıcısına yanıt
    Sensys oda termostatında günlük program var. Kombi ekranında yok.
    Geri+ ok tuşuna aynı anda basılı tutun bir kaç saniye Şifre soracak 234 yapın komple menüye girin ordan bölge ayarları içinde pompa modülasyon min max diye yazar.
  • Sensy oda termostatini kaca aldiniz servise sordum 375 tl dedi bide yilbasindan sonra getirebiliriz dedi.

    Baska bir siteden alsam kombiye baglantisini kendim yapabilir miyim ayni zamanda dis ortam sensorunude takabilir miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa1403

    Oncelikle sorum. Haftalık programı var denmisti.

    EVO da yok, önceki modelde var.
  • Simdi kafam karisti oda termostati alinca mi bu ozelligi kullanabiliyorum yoksa hic mi yok

    Madem yok niye herkes bu forumlarda clasic ile arasinda tek belirgin fark bu diye yaziyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafa1403 kullanıcısına yanıt
    http://enuygunkombi.com/urun/ariston-sensys-kablolu-oda-termostati_930.aspx?CatId=227 ben burdan aldığımda fiyatı 200 tlydi dış ısı sensörünü de 30 tl ye almıştım.
    bilginiz benceriniz varsa kendiniz bağlaya bilirsiniz ama ben servise kombi açılışında bağlattım bu cihazlarda garantiye girdi.
    Class premium ile genus premium arasındaki fark bu bahsedilen. Genus premium evomda program yok sadece sensys termostat bağlanırsa program oluyor ama daha hiç ihtiyaç duymadım
  • mustafa1403 kullanıcısına yanıt
    EVO'ya Sensys oda termostatı ile bu özellik geliyor, eski modelin EVO ya karşı tek üstünlüğü haftalık programlamadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 28 Kasım 2013; 10:18:19 >
  • Kombiyi dun actik kullandık suan icin bir sorun yok gibi bugun servis geldi garantiyi aktiflestirdi 5 yil dendi ama yazili bir belge yok sadece servis formu var birde 49 dereceden aşağı calistirmayin dedi bunu anlamadım sebep olarakda evi isitmazmis en az 49 secin dedi ve gitti.


    Bu söylediğim islemlerde bir sikinti var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.