Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.926
Cevap
36
Favori
179.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mstkurt M kullanıcısına yanıt
    Hocam dedğiniz gibi yaparsak yani 45 dönüşe geldiğinde tekrar yanarsa tüketimi bariz yükseltir bu bence kötü bir fikir. Yapılması gereken 55 ile çalışırken kombinin durmaması yani pomp overrun durumuna geçmemesi gerekli. 55 gidiş 45-48 arası dönüş ile durmaksızın çalışmalıki düşük tüketimle eviniz ısınabilsin. Bunu sağlamak için petek metrajının eve yeterli, tesisatın düzgün, reglaj ayarının iyi yapılması gerekiyor. Kombinizin fabrika ayarlarında olduğundan emin olun sonra diğer unsurları gözden geçirin derim.
    Ben Bursadayım servis konusunda yardımcı olamıyorum, bence yetkili servisle görüşün durumu izah edin ona göre bir çözüm sağlayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Sizden cevap beklerken kombinin ayarlarını oynadım biraz. Sanırım eskisinden daha beter hale getirdim şu anda. Fabrika ayarlarına sıfırlamayı da bulamadım. Sıfırlamayı nasıl yapabiliriz?
  • mstkurt M kullanıcısına yanıt
    https://issuu.com/kombi.com/docs/ariston_sensys_modulasyonlu_sistem_yoneticisi/1?ff

    Bu linkteki kullanım kılavuzuna bakın kombi parametre ayarlarıyla ilgili bilgiler mevcut.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Bu kılavuzu baya inceledim. Şimdiki sorunum şu; bölge ayarı yaptım ama sonra devre dışı bırakmak istiyorum. Şu an 55 dereceye ayarladığım zaman kombi kendiliğinden 82 ye kadar çıkıyor. Ne yaptıysam düzeltemedim. En iyisi dediğiniz gibi servisi aramak.
  • mstkurt M kullanıcısına yanıt
    Hocam auto modunu devreye sokmuşsun devre dışı bırakırsan normale döner. Sensys yada dış hava sensörü olmadan bölge 1 parametreleri işe yaramaz o ayarlar auto modu aktifken çalışır sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgsyn -- 21 Ocak 2020; 18:56:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Üstat bölge ayarlarını karıştırdım ama Auto modu devrede değil. Auto devrede iken ekranda Auto yazıyor biliyorum. Çağrı merkezini aradım. Reset düğmesine 5 saniye basılı tutarak reset yaptırdılar. Ama cihaz gene bi değişik çalışıyor. İşler iyice karıştı. Nasıl olduysa Cosa da kombiye müdahale edemez oldu. Cosa'nın derecesine göre dur kalk yapmıyor. Cosa'ya bakınca kombi duruyor gibi görünüyor ama kombi sürekli çalışıyor. Hatta son durumda 50 dereceye ayarladığım halde 67 dereceye sabitledi ve saatlerce çalıştı. 40 dereceye indirdim, bu seferde 56 derecede biraz çalıştı ve sonra durdu. İyice bir saçma durum oldu yani :)

    Servisi çağırdım, yarın gelip bakacak. İnşallah bu cihazın ince ayarlarından anlayan biridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstkurt -- 22 Ocak 2020; 17:31:12 >
  • mstkurt M kullanıcısına yanıt
    Kombi parametreleri- ayarlar- yerden veya oda2 seçeneğini yerden yapın, termoregülasyon 0(kapalı) yapın, bölge 1 parametreleri içinde termoregülasyonu basit yapın kombiyi kapatıp açın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Ayarlardaki "Yerden ve oda2" Yerden yaptım. İlk termoregülasyon seçeneğini bulamadım. Bölge 1'deki termoregülasyon basit ayardaydı zaten. Şu an Cosa'yı dinlemeye başladı. Ben o yerden ayarını oda yapmıştım. Demek ondan dolayı Cosa devreden çıkmış.

    Çok teşekkürler.
  • mstkurt M kullanıcısına yanıt
    Tamam bulamadığınız ayar zaten auto modu açık kapalı ayarı, auto ana ekranda görünmüyorsa kapalıdır siz kazanı hangi ayara getirirseniz ona göre çalışır.
    Şöyle bir özellikte var anlatayım isterseniz deneyin cosa ile kullanacaksanız belki faydası olur ama tüketimi kontrol edin günlük olarak işe yarayıp yaramadığını görmek için.
    Isıtma sistemi 2 parametresi içinde destek süresi ayarı var bu fabrika ayarı olarak 16 dk dır. Bu özellik basit termoregülasyon seçiliyken(şuan sizin bu şekilde) ve on off o.t bağlıyken auto modunu aktif ederseniz çalışmaya başlayacak. Auto modunu aktif ettikten sonra +- tuşlarıyla kazanın ilk çalışmaya başlayacağı socaklığı ayarlayın misal 52 yaptınız o.t kombiye yan dediğinde 52 ile başlar 16 dk sonra 2 derece kazanı yükseltir bir 16 dk sonra 2 derece daha yükseltir böyle devam eder o.t set değerine ulaşıp kombiyi kapatana kadar. Siz bu 16 dk süreyi cosanın grafik kısmından takip edin evinizin ısınmaya verdiği tepki süresini değerlendirin ve 16 yerine 5,10,15 vs. artık kaç dk sonra kazan yükseltsin isterseniz destek süresine o süreyi girin.
    Bu özelliğin şu faydası var tahminimce. 52 kazan ile başlayan kombi dönüş suyu ısınıp yoğuşma verimini düşüreceği zaman kazanı 2 derece yükselterek hem evin daha çabuk ısınmasını ve o.t tarafından kombinin durmasını sağlayacak hem de sizin bahsettiğiniz dur kalk yapma olayının önüne geçecektir.
    Denersiniz tecrübenizi paylaşırsınız umarım işe yarar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Fikrinizi merak ettiğim bir konu var.

    Ariston sensy de, 4.2.1 termoregülasyon ayarı var. Bu ayarlar içinde de
    0 sabit Su sıcaklığı
    1 basit termoregülasyon
    2 oda sıcaklığı
    ....ayarları var.

    Ben uzun zamandır 2. ayarı kullanıyordum.
    Bunun şöyle bir dezavantajı var ; oda termostatında istenen değer diyelim ki 23.5 olsun.
    Mevcut sıcaklık ise 22 derece olsun. Yapılan parametre ayarlarına göre, kombi kazan derecesini yükseltip azaltacak. Fark fazla ise daha yüksek kazan sıcaklığında yanacak. Fark düşük ise kazan sıcaklığı daha düşük olacak. Ama odadaki ısı kapı pencerenin açılmasıyla veya odanın ani soğumasıyla yahut istenen sıcaklıktan çok fazla düşmüşse, kombideki kazan sıcaklığı hep daha fazla yükselecek. Sürekli değişecekveya etkilenecek.

    Ben bu dediğim ayarı 0 yapayım dedim. Yapınca fark ettim ki oda sıcaklığı çok düşse bile, kombi kazan sıcaklığını dönüş suyuna göre ayarlıyor. Yani yaptığımız parametreler ona göre bir modüslasyon yapıyor. Kazan sıcaklığı mevcut oda sıcağından etkilenmiyor. Dönüş suyu sıcaklığı ne ise ona göre yanıyor.

    Ben bunun tasarruf anlamında daha iyi olacağını düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir?



    -----

    Bugün tekrar dikkat ettim. Bu dediğim ayarı yaptıktan sonra kazan sıcaklığı da değişmiyor. Sabit ne ise o yanmaya devam ediyor. Kapının pencerenin açılmasıyla oda ısısı çok düşse bile Kazan sıcaklığı yukarıda dediğim ayarı yaptığımdan dolayı değişmiyor.

    Ama ben dönüş suyu sıcaklığına göre değişeceğini düşünmüştüm. Belki değişiklik olacak kadar soğumuyordur su.


    ------

    Benim evde yalıtım yok. Isıyı muhafaza edemiyor. Isı çabuk kayboluyor. Eğer kombi set değerine ulaşmışsa duruyor ve belli bir süre yanmıyor. Tekrar yanmaya başladı evrede de petekler soğumuş oluyor.

    Düşünüyorum, acaba düşük ısıda ve düşük alev boyutunda sürekli yanması daha mı iyi olur.

    Termoregülasyonu (4.2.1) 0 yaptım. Kazan sıcaklığını düşürsem hep yanacak. Ev sürekli sıcak olacak.

    Yahut termostatı iptal etsem , dönüş suyu sıcaklplna göre hep yanacak. Hangisi daha tasarrufludur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 27 Ocak 2020; 1:23:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam dediğiniz şekilde sensys ile kullanım tipini hiç gözlemlemedim yani 0 sabit su sıcaklığı ayarlıyken sensys kombinin kazan derecesine etki ediyormu etmiyormu bilemiyorum.
    Anlattığınız durumlar için ise oransal oda etkisi ayarı önem arz ediyor. Bu ayar 15-20 civarlarında ayarlanırsa ve evin ısısı ani değişirse sensys kazan derecesine daha yüksek şiddetle müdahale ediyor. Sabit su sıcaklığı termoregülasyonu yerine sensys ile sadece oda seçeneğini seçerek ve şayet evinizde bahsettiğiniz durumlar oluyorsa veya sensysin bulunduğu ortam büyük, yalıtım az veya sık sık kapı pencere açılan bir ortamda bir yerdeyse oransal oda etkisi ayarını 10 ve daha aşağısında kullanmak kazan sıcaklığını aşırı yükseltmeden daha dar aralıkta bir modülasyonla tüketimi düşük tutacaktır. Böyle bir ortamdaki evin ayar noktası 0 ve oransal oda etkisi 10 ise set değerine ulaşması zor olur, yapılacak olan ayar noktasını arttırarak seti bulmasını sağlamak. Oransal oda etkisini yüksek seviyelerde kullanmak için evin yalıtımının çok iyi olması ve ani sıcaklık değişimlerine maruz kalmayan bir ortamın sağlanması gerekli. Benim gözlemime göre böyle hocam ama bi ara denerim dediğiniz şekilde de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Hocam her koşulda sabit kazan sıcaklığına göre sensys ile kullanmak daha tasarrufludur orda şüpheniz olmasın. Evinize göre ayarlar şöyle olsun, dış hava sensörü yoksa termoregülasyon sadece oda, oransal oda etkisi 6, ayar noktasını da denemeye 0 dan başlayın ama havanın soğuk olduğu güneşin olmadığı bir günde set değerinize ulaşıncaya kadar saatte bir arttırın, sete ulaşıp 0.1, 0.2 geçince ayar noktasını bir tık düşürün ki set +0.3 olup kapamasın. Bu şekilde soğuk havalarda evinizi devamlı en düşük kazan derecesi ile sabit sıcaklıkta tutabilir ve az tüketimi sağlarsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Evet bu çok mantıklı, Bir de petek arkasına koyulan yalıtım malzemesi kullanyor musunuz ?
    Sizce sıcaklığın dışarı çıkmasını engelleyip muhafaza ediyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Evin dış cephe duvarlarındaki petek arkalarında kullanıyorum. Bina yalıtımlı olmasına rağmen duvarlar baya soğuyor, yalıtımsız duvarlarda daha iyi iş görür düşüncesindeyim çünkü peteğin ısısını duvar emiyor, kombi bu yüzden daha yüksek kazan derecesi ile çalışmaya başlıyor. Tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgi için teşekkürler
    petekleri temizledikten sonra biraz daha neyi eksik yapmışık diye baktık
    kombideki suyu boşalttık ve kombi yoğuşma filtresini temizledik o noktaları es geçmişim
    kombi yoğuşma filtresinde toz ve partikül vardı burayı temizledikten sonra kombi dönüş yapmaya başladı sanırım artık petekler ısınıyor. şu an için çözüm yeterli seviyede
    biraz geç geri dönüş yaptım ama olsun
  • Edirne 1+1 evde sensy+dış sensör ile birlikte kullanıyordum. Evde annem kalıyor. Gündüzleri 22 geceleri 22.5 olcak şekilde programdim. Bu çalışmada sorun yoktu ancak annem usudugunu belirtince gündüz 22.5 gece 23 c olarak ayarladım. Oda sıcaklığı 22.6 nin üzerine çıkamıyor ve dışarısı 7 c. Ne yapmam lazım tavsiyesi olan varmı? Bu arada peteklere elliyorum sıcaklık 40 -50 c gibi Surekli. Bir an evvel isitip beklemeye geçmiyor termostat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drezin D kullanıcısına yanıt
    Termoregülasyon ayarını oda+dış sıcaklık olarak seçtiğinizden eminseniz ve auto modu aktif ise eğim, oransal oda etkisi, ayar noktası parametrelerinden ayarlama yapmalısınız. Ev yalıtımlı ve uzun süre ısıyı muhafaza ediyorsa bu ayarları arttırarak daha yüksek kazan sıcaklığı ve daha fazla modülasyon ile evi kısa sürede ısıtıp kombiyi beklemeye geçirebilirsiniz, ev ısıyı koruyamıyorsa yüksek kazan sıcaklıkları fazla tüketime neden olacaktır.
    Bölge 1 parametrelerinin mevcut ayarlarının ne olduğunu belirtirseniz sorunun ne olduğunu daha kolay anlayabilir ve yardımcı olabilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginiz için teşekkür ederim. Kombi üzerindeki kalorifer artı eksi tuşlarından sıcaklığı artirdim sorun çözüldü. Orası 45 c ayarlı imiş. Sürekli oda sıcaklığını o sıcaklık ile sağlıyormuş. Şimdi 56 c ye ayarladım. Yetistirememe sorunu kalmadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drezin D kullanıcısına yanıt
    Ayar noktasını arttırmış oldunuz yani artık daha yüksek kazan sıcaklıklarında kazan modülasyonu yapacak. Isınamama sorununa kısa yoldan çözüm olmuş fakat ev sıcaklığı set değerini fazla geçebilir ve tüketimde bir miktar artış olur. Dış hava sensörünün çalışma şeklini ayarlayan eğim parametresinden mevcut olan değeri biraz yükselterek soğuk havalarda kazanın daha yüksek ısıda çalışmasını sağlayabilirsiniz, ayar noktası yükseltmek kazanın min çalışacağı sıcaklığıda yükseltmektir bu da ılıman havalarda fazla tüketim ve fazla set aşımı demek. Konunun geçmiş sayfalarını zaman bulup okuyabilirseniz, parametre ayarlarını kolayca yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam birşey danışmak istiyorum izninizle Demirdöküm nitromix kullanıcısı yım bende bus bağlantılı modülasyon lu oda termostat var arkadaşımın kombisi Ariston oda termostat ı çok pahalıymış bizimki ucuz 200 TL exacontrol e bundan alsak arkadaşa Ariston kombi bus bağlantılı kullanabilirmi teşekkürler şimdiden

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.