Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.926
Cevap
36
Favori
179.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Oransal oda isisi 8,eğim 1,ayar noktasi -12,dış hava ısısı 8,set değeri 23.5.Buna göre 39 ile başladı 36 derecede durdu kombi.

    Fazlada uzun sürmedi evin isinmasi.Şayet geç isinirsa ayar noktasindan bier kademe daha artirip oyle de denenebilir.

    Bu ayarda çalismasi bana konfor ve tüketimde azaltma sağlar mi hocam?

    Hocam birde masallah hava soguk olmadiginda bu gunki gibi olunca saat 11:00 da evi isitti şimdi saat 17:20 hala yanmadi kombi ve evin isisida hala 23.6 umarim eksilerde oldugunda hava yine yüzümü güldürür.

    Çok tesekkur ederim yardimlariniz icin.Varsa yapmam gereken baska püf noktasi belirtirseniz cok memnun olurum.Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslan-Can A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam o.t siz ve dış hava sensörsüz en iyi yoğuşmalı kombiden dahi daha az gaz tüketiminiz olacaktır içiniz rahat olsun. Ev yalıtımınız ve konumu çok iyi görünüyor dediğiniz gibi ayar noktasını bir veya iki kademe yükseltebilirsiniz, max sıcaklığı 65 ile sınırlayabilirsiniz, kombinin ilk ateşlemesi fazla gürültülü ise ayarlar parametresinden yumuşak ateşlemeyi kısabilirsiniz, kullanım suyu ayarlarında comfort modunu kapalı tutmanız da gaz tüketimini azaltır.
    Aklınıza takılan veya şöyle daha iyi oldu diyebileceğiniz bir şey olursa paylaşımda bulunun ki fikir alış verişiyle daha güzel sonuçlara varalım iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Cok teseekurler hocam.
    Maks.sicaklik 65 ateslemeyi 38 yaptim.
    Yalniz bu degerleri girince hata verdi kalibrasyon yapmami istedi tedirgin oldum.Kalibrasyonu yonlendirmesi ile yaptim basarili oldu dedi.Acaba ayarlarmi kaydetti normami bu olay hocam.
    Bir muddet boyle kullanip gozlemlerimi sizinle paylasirim.
    Her sey gönlünüzce olsun tekrar tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslan-Can A kullanıcısına yanıt
    Genus premium evo larda kalibrasyonla ilgili hiç uyarı almadım bütün ayarları değiştirmişimdir denemeler yapmak için, demekki yeni nesil aristonlarda daha farklı bir teknoloji kullanılmış, siz yumuşak ateşlemeyi değiştirdikten sonra ateşleme yaptırıp sesi kontrol ettinizmi veya ateşleme yapmadanmı kalibrasyon yapılmasını istedi ve kalibrasyon neleri kapsıyor biraz açarsanız diğer kullanıcıları içinde iyi olur hocam. Sağolun bende teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgsyn -- 25 Ocak 2019; 22:32:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Maks ısı ve yumsak atesleme degerlerini degistirip menuden cikinca ekranda hata uyarisi geldi kalibrasyon yapmak icin ok tusuna basin dedi.
    Ve yonlendirme basladi önce hava akisini ayarlamak icin atesleme yapmadan pompa calisti bi muddet calisti.
    Sonra maks isi gucu cikti ekranda bu sefer alev yanmaya basladi.orta isi gucu cikti ,dusuk isi gucunude test etti ve alev sondu pompa biraz daha calisti durdu.
    Bu islem 7-8 dakika filan surdu.Yaptigimiz tum ayarlari menuden girip kontrol ettim ayarladigim gibi degisiklik olmamis yani kalibre etmis demekki kombi bu ayarlari.
    Evin isisi hala dusmedi kombi calusmadi.Sicak suyu actigimda normal alev alip kombi calisiyor.Ben yumsak alevi 42 idi 38 e dusurdum alev alirken yine gurultu yapiyor ama rahatsiz edici bi sey deil.Zaten 4 derecelik bir deger dusurdum cok duserse alev alirken zorlanir belki diye.
    Gözlemlediklerim bunlar hocam 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslan-Can A kullanıcısına yanıt
    Anlaşıldı şimdi gaz ayarlarıyla ilgili bir değişiklik yapınca kombi test yapıyor yeni ayarlar başarılı olacakmı diye gayet güzel olmuş bunu düşündükleri, bizim kombiyi kapatıp açıp kendi çapımızda yaptığımız testi otomatikleştirmişler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslan-Can A kullanıcısına yanıt
    Hocam siz hangi bölgede yaşıyorsunuz? Eviniz bu kadar düşük sıcaklık ile ısınıp uzun süre ısı kaybetmedi ise Güney bölgesi diye düşünüyorum?

    Bir de kombi modeli nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Bence hiç oynamayın tüketiminiz dublex bir daire için normal en fazla 50 tl oynar kâr edeceğiz derken zarar etmekte var.
    Benim kombim o ayarları yaptıktan 3 hafta sonra falan 35 te neredeyse hiç durmuyor oysaki başlarda çok güzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Merhaba,Kahramanmaras ta yasiyorum.Yalniz merkez akdeniz iklimine sahip benim bulundugum bolge ise ic anadolu hava iklimiyle ayni.Suan hava gunduz 4 gece -6 bir haftadir boyle.Ayari yaptiktan sonra ortalama 3-4 metrekup gaz tuketimi var buna ocak ve sicak su dahil..Evin isisida 23.5-24 derecelerde tutuyorum.
    Ariston alteas one net 30 ff modeli bana 24 olani yeter demislerdi iyiki buyuk olani almisim.Bilen bilmeyen herkes ogrenmisler dusuk kwli kombi az yakarmis hikaye ellerindeki urunu pazarlama teknigi bence.
    İlk defa bu sene kullandim dogal gazi komsularin hepi benim iki katimdan fazla tuketimleri var suan.Malum unlu bir markanin kombisini takti hepsi bende verimi olsun gucu olsun ve fiyati olsun teknik ozelliklerini inceleyip en verimli olarak bu kombinin degerleri yuksek ciktigi icin tercih ettim yanilmadigim icin ve bu ozellik ve verim olarak diger markalara iki kati para kaptirmadigim icin cok mutluyum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aslan-Can -- 14 Şubat 2019; 16:39:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslan-Can A kullanıcısına yanıt
    Çok iyi güzel. Peki eviniz yalıtımlı mı?

    Bir de hangi ayarları yaptınız siz?
    Burayı kontrol edeyim yazmadı iseniz yasar mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Ev yalitimli ara kat.Yukardaki mesajlarda yaptigim ayar mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    @gktgsyn Hocam Selam,
    Bu ayki faturam geldi.23.5-24C derece araliginda ve yaptigimiz ayarlar sabit kalacak sekilde calismasi hem ocak hem sicak su aktif olmasiyla gelen fatura 242 tl.Gecen aya nazaran cok sert gitt hava sicakligi..
    Ve ayar yaptigimizdan bu yana kacta yanar kac metrekup yakmis hic umruma almadim kombiyi unuttum acikcasi😀
    Tekrar tesekkur ederim size iyi gunler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aslan-Can -- 14 Şubat 2019; 16:41:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslan-Can A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam memnun olmanıza çok sevindim. 23.5-24 dereceler için gayet tasarruf etmiş görünüyorsunuz, bilgilendirmeniz için teşekkür ederim iyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bir kaç değişiklik yaptım. Bunu bahsetmeyi size unutmuşum.

    Ben termostatı ara koridora koymuştum. Güneş almayan ve herhangi bir ısı kaynağından uzak olan yere. 23 C° ye ayarlamıştım. Termostat istenen dereceye hiç ulaşamadı. Çünkü koridor tarafında petek yok. Ancak diğer odalar ısı yönünden iyi hatta fazla sıcak olabiliyordu. Bahsettiğiniz çok ayarı yaptım. Günlük 10 11 m³altına çok zor düştüm. (havalar biraz daha soğuyunca yani)

    Gelen faturaya baktım 383 tl.. Trabzon da bu fatura gelmemesi lazım. Normal değil.

    Sonra termostı, istenilen dereceye hiç ulaşamamasından dolayı başka bir alana taşımaya karar verdim.

    Misafir odası. Ekseriyetle bulunan oda. Geniş bir oda. Kuzey tarafında. Isı kaynağından yine uzak ama koridor gibi değil. Dediğiniz ayarları yaptım parametre ayarları. Yeni fatura geldiği gün değiştirmiştim termostatın yerini.

    Bu sefer günlük 4.5 m³, 5 m³ arası yakmaya başladı. Bu çok iyi bir rakam. 5 m³, e nadir çıkıyor.

    Ayrıca evde, banyo, ocak da kullanılıyor. O zaman 5m³ seviyesine çıkıyor.

    Peki konfor yani ısınma noktasında bir kaybın oldu mu dersen, olmadı. Tam kendini buldu. Tam istediğim gibi.

    Şimdi bana söylemiş olduğunuz ayarlarda kendim bir kaç değişiklik yaparak bir iki gün daha takip ederek daha az yakmasını sağlayacağım. 4.5 m³ ün altına düşmesini sağlayacağım. Daha önce bahsettiğiniz hiş yüksek kazan sıcaklığı ile başlamak belki iyi olur.

    Hocam bir de kullanım suyu mu programlayabiliyor muyuz acaba? Gündüz şu saatte şu derecede yansın gibi. Ayarlarda var baktım. Düşük sıcaklık 10, konfor sıcaklık ise ayarladığımız derece gözüküyor. Serbest zamanlama programından yaptım ama olmuyor. Neden acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam o.t en fazla bulunduğunuz odada güneş görmeyen ve hava sirkülasyonu olmayan bir noktada olması gerekir aksi halde diğer odaların sıcaklıkları dijital termometre ile ölçülüp o.t ona göre set edilmeli, siz koridorda 23 set ile kullanırken odalar belki 24-25 dereceleri gördü böyle oluncada fatura yükseldi doğal olarak. Neyseki düzeltmişsiniz farkına varıp.
    Dış hava sensörüyle mi kullanıyorsunuz?
    Şuan 5 m3 tüketim çok iyi, ayar değişikliğini yaparken birer kademe olacak şekilde oransal oda etkisini yükseltirken ayar noktasını düşürerek yada tam tersi şeklinde yapın ki kazan sıcaklığında fazla değişim olmasın. Şuan tüketiminiz iyi hocam kazan sıcaklığı düşük kalıp set değerine ulaşmada zorlanıyorsa yükseltmeyi deneyin.
    Kullanım suyu için benim kombide comfort modu var istenilen zamanlarda ön ısıtma yapıp sıcak suyu hazır halde tutuyor. Ama bu fonksiyonun kullanım suyu sıcaklığına hükmetme gibi bir becerisi yok, kaç derece ayarlıysa konfor modu zamanlarında da aynı. Düşük sıcaklıktan kasıt en az o kadar derecede suyu hazır bekletecek çeşme açılınca yine ayarlanmış olan kullanım suyu sıcaklığında ısıtacak. Bu fonksiyon sadece konfor odaklı her halükarda tüketimi yükselticektir ama ne kadar yükseltir test etmek lazım kayda değer bir artış olmazsa kullanması çok güzel bir özellik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Dış sensör alın demiştiniz hocam evet. O işe bir türlü bakamadım. Ama hala aklımda.
    Bende de confort modu var. Ama dediğiniz gibi onu kullanmıyorum. Çünkü gün boyu sıcak su açık kalıyor anladığım kadarıyla.

    Bende bir de serbest programlama modu var. Aynı kalorifer sıcaklığının ayarlandığı gibi. Mesala gece sıcaklık ayarı kalorifer modunda olduğu gibi kullanım suyu kısmında da var. Zamanlamayı denedim, saati denedim kurdum ama olmadı. Henüz anlayamadım. Foto çekip atarım. Belki sizde de aynısı vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de daha önce siz 10k ntc probe dış hava sensörü demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Bunu arattım google de ama farklı şeyler çıkıyor. N11 de aldığınız ürünün linkini yazabilir misiniz ?


    ----------
    https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/10k-ntc-415080470

    bunlardan mı diyorsunuz yoksa ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 15 Şubat 2019; 3:17:46 >
  • x-calibur kullanıcısına yanıt
    Kardeşim " dış hava sensörüne bağlı olarak modülasyon ile auto modda çalıştı." yazmışsınız. Hangi dış sensörünü kullanıyorsunuz ? Ariston haricindekilerde modülasyon yaptırıyor mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasakbölge

    Kardeşim " dış hava sensörüne bağlı olarak modülasyon ile auto modda çalıştı." yazmışsınız. Hangi dış sensörünü kullanıyorsunuz ? Ariston haricindekilerde modülasyon yaptırıyor mu ?
    n11.com'dan Kablolu Su Geçirmez 10K NTC Isı Sıcaklık Sensörü 50CM seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    https://urun.n11.com/diger/kablolu-su-gecirmez-10k-ntc-isi-sicaklik-sensoru-50cm-P240741604
    Bunun gibi 50 cm kısa gelirse uzunları da var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 15 Şubat 2019; 3:35:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • x-calibur kullanıcısına yanıt
    gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    :D hocam bumuymuş NTC ? Aristonun ki de bir kutu halinde. Onun içinde de mi bundan var ? 150 boşa gidecekti demek...Vay ariston vay...

    Ariston unki de bu . Kapak altındaki NTC sensör aynı demek. Hiç bir farkı yok sanırım. Bunda modülasyon olduğunu da sanmıyorum. Çünkü modüslayon için bir beyin, kart , yazılım gerekiyor. https://issuu.com/kombi.com/docs/ariston_es_w_3318232_dis_ortam_sensoru

    Sizin aldığınız duvara daha kolay monte edilir , çıkarılır...

    Kablolar için çivili yuvarlak plastikler varya, onlar ile kablo yolunu ayarlayıp koyulabilir.

    Ben böyle bir şey olduğunu düşünmüyordum. Çok basit , küçük bir araçmış. Bunu bir şeyin içine koymayacağız değil mi ?

    Direk kombiye bağlayacağız. Oradan da nereye istiyorsak oraya monte edeceğiz.


    -----------------------

    Ne kadar uzunluk itihyacım olduğunu henüz bilmiyorum. Çünkü nereye koyacağıma henüz karar vermedim.

    Şunu biliyorum, doğrudan güneş alan bir yere koyulmayacak. Bu da aynı oda termostatı gibi sürekli sürekli rüzgar alan bir yerden veya yağmur suyundan korunmalı mı ?
    Sürekli rüzgar alırsa daha soğuk zannetme gibi bir durumu olur diye düşündüm. Yağmurdan etkilenmemesi için siz nasıl önlem aldınız?

    Bilmem gereken başka neler vardır ona göre bir uzunluk tercih edeceğim.


    ------------------

    Şu tarz bir dış kutu blup içine monte etsem nasıl olur sizce ?
    https://www.kombi.com/urun/resimleri/ECA-Dis-Hava-Sensoru-kromschroeder-7006951491-3-600.jpg


    ------

    Kardeşim bu arada ben Ariston Genus One kullanıyorum. Siz evo mu kullanıyordunuz ? Uyumluluk sorunu çıkmasın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 15 Şubat 2019; 4:58:38 >




  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.