Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.926
Cevap
36
Favori
179.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rahim abi dönüş suyu sıcaklığı kaç olmalı ayarlarda bulup ayarlarım birde 5 dk daha çalışması nı da ayarlamaya çalışayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar.

    En düşük ısıda yaktığım zaman kombide bir zırıltı-uğultu sesi var. Pompadan diye düşünüyorum bunu gidermenin bir yolu yok mudur ?
  • RAHİİMM R kullanıcısına yanıt
    A.S hocam auto modu modülasyonlu o.t veya dış hava sensörü bağlanırsa işe yarar o zaman termoregülasyonu bağlantı şekline göre seçerseniz hata almazsınız. Basit termoregülasyon on/off ot bağlantısı için auto modunu aktifleştirince kazan sıcaklığını kademeli yükseltiyor, ya ters modülasyon yapıyor yada saçmalıyor anlam veremedim tüketimi kötü yönde etkiliyor bence.

    Termometre kalibre edilmeli hangisi doğruysa diğerini ona göre ayarlayın yada algılama süresi aynıysa öylede kalsa olur.

    Oransal oda etkisi oda termostatının kombiyle haberleşme durumunda işe yarar uyumlu ve modülasyonlu o.t bağlanırsa.

    Size tavsiyem auto modunu kapatın parametre ayarlarını fabrika ayarlarına sıfırlayın, kazan sıcaklığınıda hava durumuna göre 40-55 arası ayarlayın( 5 derece altı hava şartlarında 50 ve yukarısı tavsiyem) geç ısınan petek varsa min pompa değerini biraz yükseltirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Rica ederim bende bu forumdan öğrendiklerimle bilgi sahibi oldum ve sizle paylaşıyorum.

    Ariston servislerinde olması gerekiyor o.t ve dış hava sensörü ben gemlikte yaşıyorum burdaki servis ariston sensys taktı bu sene baba evine. Siz servise sorun fiyat alın sonra netten araştırırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    s.a kardeş dönüş suyunu nerden ayarlaya biliyoruz hangi parametren çünkü dünüş süyunu benim kombide 33 35 den yukarı pek çıkmıyor birde kazan sıcaklık farkı diye bi parametre var 10 ğösteriyor bu ne işe yarıyor
  • RAHİİMM R kullanıcısına yanıt
    Dönüş suyunun soğuk olması, yoğuşmanın yüksek seviyede olmasını sağlar. Eğer ısınmayan petek varsa veya ev geneli ısınmıyorsa min pompa hızını arttırın. O.t li kullanımda, dönüş suyu ısındıkça kombi alev boyunu kısıp pompa sirkülasyonunu düşürür, evdeki petek metrajı şartlara uygunsa dönüş suyu fazla ısınmadan set edilen sıcaklığa ulaşılır ve o.t kombiyi kapatır. Bu durumda yüksek verimlilikte yoğuşma ve tasarruf sağlanıyor, siz parametrelerle fazla oynamayın fabrika ayarlarına alın o.t varsa 55-60 ev ve hava durumuna göre, o.t yoksa 40-50 arası kazan sıcaklığında kullanın. Bu şekilde ısınamıyorsanız tesisat, yalıtım ve peteklerin elden geçirilmesi gerekebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    tşk kardeş ama bende biraz kullandığım elektironik eşyayı öğrenmeden kullanmayı pek sevmiyorum bikaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim 1 oransal oda etkisi 10 fabrika ayarlarında bunu düşürmemin faydası olurmu 2 pompa sıcaklık farkı diye bir parametre var bu fabrika yarlarında 20 ne işe yarıyor 3 ısıtma kapasitesi yüzde 67 fabrika ayarlarında düşürmekmi mantıklı yükseltmekmi şididen teş edrim
  • RAHİİMM R kullanıcısına yanıt
    Kombiyle uyumlu, modülasyonlu bir oda termostatı kullanıyorsanız ve auto modu açıksa ORANSAL ODA ETKİSİ ayarını değiştirmek işe yarar, evin durumuna göre ayarlanıyor iyi olanı kullanıcı deneyip görebilir ancak.

    Pompa sıcaklık farkı ayarının ne olduğunu tam çözemedim sanki pompa modülasyonu ile ilgili gibi geliyor bana, farbrika ayarında bıraktım en son.

    Isıtma kapasitesi ayarını 67 den daha azda kullandım daha yüksekte ama tüketim olarak değişen birşey olmadı sizede tavsiyem fabrika ayarlarında kalsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ariston Genus X Kombi, Sürekli Isıtma Sistemi Pompa Aşırı Çalışma Diyor ve 5 dakika da bir ısıtma sistemi çalışıyor. Bu nasıl çözülür.
  • Herkese iyi akşamlar,

    Yeni ev aldık, evde şu anda takılı kombi üstünde Genus Premium EVO yazıyor ama ben bu kombiye ait ariston resmi sitesinde hiç bir doküman bulamadım. HP olanı var onlardan değil muhtemelen. Bu kombinin kullanma kılavuzunu nereden bulabilirim? Ve ilk defa bu kombiyi kullanacak birisine ne tavsiyede bulunursunuz? Oda termostatı falan yok daha eve taşınmadık, olmazsa olmaz ise alabilirim nasipse. Tüm tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler. Birde bu kombinin Etiketi neresindedir? Kaçlık bir kombi nedir ne değildir sadece açılan kapak altında üstte yazdığım model ismi görünüyor.
  • arkadaşlar merhaba.siz nasıl oluyorda bu kadar az yakabılıyrsunuz anlamıyorum. benim evim net 100 metrekare ama ısınamıyrum ve yaklasık 300 metreküp yakıyorum ama 23 dereceyi göremiyorum. sensys var evde iç yalıtım var tesisat herşey sıfır 30 kw kombi var ama yine de ısınmıyor. çok yakması da cabası tabi yardım edin lütfen. halils beyin dediği parametreleri girdim ama yine aynı. tplamda 10 metre petek var ama yk ısınamıyrum
  • Sevkett67 S kullanıcısına yanıt
    Ben petek metrajımı uzattım. Net 70 m2 evde 5 mt petek vardı 7.5mt yaptım öyle ısınmaya başladım. Siz de metrajınızı uzatın faydası olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halil hocam benim oturduğum oda 27 m² 1+1.40 petek var diğer oda 30 m² 2metre + 1 metre petek var banyo 9m² 50 cm petek var çocuk odası 8 m² 80 cm petek var yatak odası 18 m² 1.60 petek var mutfakdada 1.40 petek var sizce yeterli değil mi kombi 30 kW ev içten yalıtımlı yalniz altın ve ustum boş günlük 12-13 m³ yanıyorum daha aşağıya nasil cekebilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevkett67 S kullanıcısına yanıt
    10 M2ye 1m petek öneriliyor. Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi benim de petek metrajım kısaydı. Petekleri uzatıp arkalarına izolasyon yapıp, kombiyi sensys dış ısı sensörü ile kullanıyorum. Alt kattaki pek yakmıyor geçen ay 170m3 yaktım. Sorduğunuz soruya gelince, öncelikle petekleri uzatın petek arkalarına izolasyon yapın, en önemlisi de boş dairelere kiracı falan bulun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben etraftaki evlere ve yorumlara bakıyorum adamların 80 m² evi 5 metre petekle ısıtıyor 100 m² evi 7metre ile ısıtan var ve faturayı az ödüyorlar bende mi bi yanlışlık var anlayamıyorum :-) halamlarda 24kw var genus premium evo onlar direk 45 derecede 340 ödüyorlar yalitimsiz alt kat üst kat bos evde. Ama ben sensy ile 22 derecede 300 m³ yakıyorum anlayamadığım su 21.9 da sensy devreye giriyor ama petekler yanmaya başladığı anda evi isitana kadar 21.7 dereceye kadar düşüyor. Termoregulasyonu 2de yani sensye göre yaparsam çok yakıyor basit termoregulasyon yapınca 2 m³ düştü bende anlamadım. Bu ay sensy çıkartıp 45de yakacağım birde öyle deneyeceğim. Belki daha fazla ısınıp yakın fatura oderim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halil hocam birde bir şey sormak istiyorum. Termostat olmadan bu kombi hiç durmuyor mu. Çoğu kişi ısıtma sistemi pompası aşırı çalışma yapmasından şikayetçi. Oysaki bende o olay hiç olmuyor. Onu görebilmeyi çok isterdim. Daha önce genus evo vardı o duruyordu bu durmuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu kombinin kılavuzunda otomatik hava tahliye olayında pompa üstünde bir kapaktan bahsediyor hava atışı yapması için, önce onu açmak hafif kaldırmak gerekiyormuş. Pompa üstünde böyle bir kapak göremedim. Sizlerde görsel var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadas merhaba öncelikle bu kombiden bende aldım kombi mutfakda dolabın ıcınde bazen kombi patlamalı yanıyor bu sorunu yasan arkadaslarım varmı

    Servis geldi baca gazı analizi yaptı gaz ayarını duzeltık dedıler olmadı

    Atesleme bujısı degıstı

    Bugunde kartı degısıcek sanırım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Daha bu kombiyle tanışalı 3-4 gün oldu, ama okumadığım döküman kalmadı diyebilirim :) Bu Delta T olayı herhalde Pompa sıcaklık farkı Ayarı, değil ise kusuruma bakmayın :) okuduğum dokümanlar çoğusu yabancı dildeydi.
    Delta T olayı güzel, burada ayarlanan değer 10 20 30 ayarlanan sıcaklık ile geri dönüş suyu arasındaki farkın , Delta T nin ayarlanan değer ile karşılaştırması ile pompayı ayarlanan maksimum ve minimum güçte çalışmasını sağlıyor. burada atıyorum 30 ayarladınız, kombi 45 dereceye ayarlı,dönüş suyu sıcaklığı 35 diyelim Delta T=10 derece oluyor, Delta T 10 derece ayarlanan 30 dereceden küçük olduğu için pompa minimum güçte çalışıyor, dönüş suyu sıcaklığı 10 derece olduğunda delta T 45-10=35 >30 olunca da maksimum güçte çalışıyor.

    Geçenlerde burada bir arkadaşımızın paylaştığı değerleri girdim, ne nedir bilmeden ama kombide bir uğultu inleme peydah olmuştu, bu bazı ayarların çok ta bilinerek yapılmadığını düşünüyorum. Kullanılan doğalgaz (G20-G25) yada propan vb (G30-G35) ve kombi modeline göre de ayarların yapılması lazım.




  • Yani biz kaçta tutmalıyız onu anlamadım tam olarak. Biraz daha acar misiniz. Ve anlayanlara sormak istiyorum pompa ayarı %40 da olsa 40 dereceye de ayarlasam hiç durmuyor kombi. Bunu nasıl durdurabiliriz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.