Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.926
Cevap
36
Favori
179.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Bende bu kombiden almayı düşünüyorum ama bahsedilen alev kopması probleminin kalıcı şekilde herkeste çözülüp çözülmediğini tam göremedim. Bu konuyla ilgili son durum nedir? Herkes kombisini sorunsuz kullanıyor mu? Yoksa bu problem bazı cihazlarda giderilemedi mi? Bunun haricinde başka kronik problemi var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dylan150

    Arkadaşlar merhaba. Bende bu kombiden almayı düşünüyorum ama bahsedilen alev kopması probleminin kalıcı şekilde herkeste çözülüp çözülmediğini tam göremedim. Bu konuyla ilgili son durum nedir? Herkes kombisini sorunsuz kullanıyor mu? Yoksa bu problem bazı cihazlarda giderilemedi mi? Bunun haricinde başka kronik problemi var mıdır?

    Alev kopması hatasını birkaç kez almıştım yalnız o zamanlar petek suyu sıcaklığı 40 tan azda oluyordu, 40 derece yukarısında hata olmuyordu ve oda termostatı kullanmıyordum. Servisi çağırdım kombinin ön panelini açtı bi ayar yaptı tornavidayla sonra hiç o hatayı almadım.



    Birde baca montajı iyi yapılmazsa alev kopması olabiliyormuş bilginize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler arkadaşlar.

    2 sene önce Bosch condense 2500 kombi taktırmıştık, şimdi üst kata ve alt kata Ariston Genus Premium evo takılıyor. Kombici Ariston daha güncel ve daha iyi dedi alt kattaki Aristonu size takalım isterseniz dedi. Modüler pompa vs anlattı ama emin olamadım. Bosch yerine Ariston daha iyi bir seçim midir? Bu modeller arasında fatura farkı olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar ariston genus evo kombim var yaz modunda banyo suyu akarken peteklerde ısınıyor

    çözümü bilen var mı teşekkürler
  • benim genus prem evo son iki gündür sapıttı. kalorifer kısmı kapalı tabi hava sıcak.



    Geçen acil sıcak su lazım oldu musluk suyunu 60 yapıp 4-5 dk sıcak su akıttım musluktan. sonra aynı günün akşamı 36 ya alıp banyo yaptım. sabah kalktım ekranda su basıncı düşük su doldur yazıyor. 0 bar gösteriyordu. garip geldi ama su bastım muslugunu açıp 1.2 bar oldu. sonra muslugunu iyice sıktım. 12 saat sonra eve geldim yine aynı 0 bar. peteklere baktım su sizintisi yok. sizce neden olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,

    14 yıllık kombim arıza yaptı. Şimdi kafamda Ariston, bosch 2500 ve eca scot vardı. Tam kararımı Ariston olarak vermiştim ki forumdaki yazıları okuyunca acaba yanlış mı karar verdim diyorum. Sürekli yanma, baca dan su gelmesi, yetersiz ve bilgisiz servisler derken siz kullanıcı olarak bugün olsa yine aynı tercihi yaparmiydiniz. Yada bu 3 kombi arasında Ariston almalimiyim. Değerli fikir ve bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resuldemirel R kullanıcısına yanıt
    Her kombi de problem vardır elbet sorunsuz kombi yok hermetik alınmadığı sürece ancak bu kombinin bence fabrika çıkışında bir hata var ben 3.seneye girdim baca aşağı bakıyor, kılavuzunda söylendiği gibi yukarı bakarsa kombinin altından su damlıyor falan filan, ben kombinin masraf çıkarmasını bekliyorum direk değiştireceğim, sensys falan da var elimde patladı hepsi
  • Anlaşılan kimse Ariston kombi kullanmıyor veya tavsiye etmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wahotr W kullanıcısına yanıt
    Valla hocam aynı durum benim de aklımı kurcalıyor. Benim baca da aşağı bakıyor ve doğrusunun bu şekilde olmadığını düşünüyorum ama diğer yandan ben kombimden memnunum. Nasip olursa bu sene sensys term. ve dış hava sensörü almayı düşünüyorum. Bakalım Fark görecekmiyiz. Tabi Sensys i ucuza bulabilirsek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: resuldemirel

    Anlaşılan kimse Ariston kombi kullanmıyor veya tavsiye etmiyor



    Üstad bende de çok araştırdım inan ki. En son Ariston da karar kıldım.
    Evim İst. B.Çekmece de Kuzey batı cephe, mantolama var. 115m2 3+1 evim.
    5 katlı apartmanın 3.katındayım. Alt kattakiler çok yakmıyorlar.
    Salon balkonuna cam balkon yaptırdım. Oldukça etkili oldu.
    Sensys ile beraber kullanıyorum.
    Kasım başında yakmaya başladık, Nisan sonuna kadar yandı. (Mayıs ayında bile kullanıldı)
    Evde yokken 22 derece , evdeyken 23 derecede yandı.
    Mart nisan bebek olduğu için sürekli 24.5 derece yaktık.
    Tüm kış+baharın ilk ayları ödediğim doğalgaz toplamı 827-TL oldu ki;
    kardeşlerim ve babam aylık 200-300 ödediklerinden rakamı duyunca kalp krizi geçiriyorlardı.

    Benim yaptığım tek ayar max 58 derece de kısıtlamam oldu. 60'ı aşmadığı için yoğuşmayı tam olarak kullanabiliyorum sanırım.
    Faturadan da anlaşılıyor.

    Kayınbiraderim de dayanamayıp kombiyi değiştirdi. Çok memnun olduğunu söyledi ama faturalar hakkında bilgim yok.
    Sensys de taktıracakmış.

    İnanmayanlar için İGDAŞ fatura ayrıntılarını ekleyeyim.
    Lütfen Maaşallah demeyi unutmayalım...

    Karar sizin...





  • Arkadaslar bu cihazin yillik bakim yaptirayimmi dusunceniz neler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: therapyy

    Arkadaslar bu cihazin yillik bakim yaptirayimmi dusunceniz neler

    yıllık bakım dedikleri açıp içini tozunu almak birde fırçalamak sen kendinde yapabilirsin.
  • Arkadaşlar Ariston genus premium evo almayı düşünüyoruz genel olarak memnun musunuz? Sizce alalım mi yoksa şu an değiştirme firsatim olsa şunu alirdim dediğiniz marka veya öneriniz var mi? Bu baca meselesi baya olay olmuş o konuda sorun yaşamayanlar nasıl yaptılar da sorun yaşamadılar ? Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bütçe varsa buderus ,yedek parçası falanda pahalı; uygun olsun diyorsan bosch ,servisi bol yedek parça uygun, bide airfel olabilir o da aynı şekilde şimdi modülasyonluları falan çıkmış bi iki arkadşta var memnunlar incele bence; bu ariston un ne servisi bi halt biliyor ne kendileri. Broşür den bakınca güzel kombide herhalde Akdeniz iklimine göre yapılmış ankara da sıkıntı çıkarıyor, ben şu an baca olayını kombiyi ve bacasından full dolap içerisine aldım bacanın buzlaması, bacadan akan su bayağı azaldı. Geçen kış hiç sıkıntı çıkarmadı. Kayınpeder de kombi ve baca tamamen içerde onda aldığından beri bir sıkıntı olmadı. İkimizde de aşağı bakıyor baca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba
    Bende ariston genus premium evo 30 kw kombi ile doğalgazlı hayata yeni geçiş yaptım.Yalnız evin kombiden uzak peteklerinde çok daha fazla olmak üzere peteklerin alt tarafının soğuk olduğunu farkettim. İlimizde doğalgaza yeni geçildi dolayısıyla konuya pek hakim değil servisler neyse servis geldi parametrelerden 2 olan pompa ayarını 1 e düşürdü petekler biraz daha iyi oldu en azından ılık gibi oldu fakat hala tam olarak ısınmıyor. Evim dubleks 145 m2 üst kat tek oda toplamda 12 13 mt petek boyu var. Bu işi bilen arkadaşların yardımını istiyorum parametrelerden ayar mı yapmak gerekiyor hangi ayarı değiştirmeliyim?
  • scream5757 S kullanıcısına yanıt
    Hocam bende sendeki durumun benzeri oluyordu sade yatak odasında olan 90×120 lik peteğin alt kısımları üste göre ılık oluyordu ben ayarları resimdeki gibi yaptım. Servisin 1 e aldığı değeri 2 yapıp min pompa değerini yükselttim. Kışın 30-45 derece kazan sıcaklığında alt ılık oluyor ancak özellikle 50 derece üstünde tüm peteklerin altı ve üstü güzel ısınıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gurkan067 G kullanıcısına yanıt
    Hocam geç oldu ama kusura bakma unutmuşum kırmızı ile işaretledim siyah boru, x işaretli yerden çıkıyor kombinin bu parçasına su doluyor boşaltınca düzgün çalışıyor kombi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wahotr -- 4 Ekim 2017; 20:27:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wahotr W kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ediyorum fakat bi işe yaramadı bu denemede servis gelip bi tekrar bakıcak bakalım nolacak.
    Bir sorum daha olacak bu AUTO modu nedir siz bunda mı kullanıyosunuz kombiyi ne işe yarıyor AUTO moda alıp dereceyi değiştirdiğimde - ve + lar çıkıyor bunlar ne anlama geliyor.
    Kombiyi bu moddamı kullanmak daha ekonomik ?
  • scream5757 S kullanıcısına yanıt
    Auto modda oda ve dışarının sıcaklığına (oda sensörü ve dış hava sensörü varsa ikisine göre dış hava yoksa sadece oda sensörü ile ) göre kazanın sıcaklığını ayarlıyor.

    Maksimum ve minimum çalışma sıcaklığı ayarlıyorsun (bende 36-60 derece) odanın sıcaklığı 18 derece, olmasını istediğin sıcaklık 22 derece ise kazan 60 derece ile ısıtmaya başlıyor istenen sıcaklığı yaklaştıkça 60-58-56 şeklinde kazan sıcaklığını düşürüyor. 22 dereceye ulaştıktan sonra kazan 36 derece ile ısıtıyor 22,5 da ise kazanı komple kapatıyor. Bende bu ayarda sabit kazan sıcaklığından 10 m3 günlük tüketimde 9,6 ya falan düşürdü. Ama konfor çok arttı. Yüksek kazan sıcaklığında kombi kendini kapatınca ev 22,5 dan 22,9 a falan çıkıyordu sonra 21,8 kadar kombi çalışmıyor. Petekler soğuyunca bir üşüme oluyordu bu olmuyor auto modda.

    Dış hava sensörün varsa bu hesaplamalarda dışarının ısısını direk hesaba katarak bu işi daha ayarlı yapıyor. Burda en yüksek sıcaklığı 54 yaparsan kazan sürekli yoğuşmalı çalışır daha verimli olur.




  • Teşekkür ederim hocam verdiğin bilgiler için dış hava sensorum yok bu ay programlı oda termostati almayi düşünüyorumhttps://m.n11.com/syntech-kablosuz-programlanabilir-oda-termostati-syn-177-rf-P184139450?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMI-aqx_5Pk1gIVz5IYCh2zcQnvEAQYAyABEgK1e_D_BwE&gclsrc=aw.ds şu cihazı beğendim yorumlarda iyi.

    Bu arada peteklerin üstünün isinip altının soğuk kalması olayını da doğru reglaj ayariyla çözmüş bulunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.