Şimdi Ara

Arif V 216 (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
604
Cevap
4
Favori
31.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Filmin doğal olmamasının nedeni de bu zaten.Filmi beğenmeyenlerin çoğuda bu yüzden beğenmemiştir.Bir kaç tane gönderme yaparsın anlarımda filmi gönderme üzerine kurarsan film hem özgün olmaz hem filmi beğenenler kadar beğenmeyenlerde olur.Mesela dediğin filmler arasında ben ikiz kızlar filmini izlemedim.Filmi izlerken ikiz kızların sahnesinde gülmeyecem.Keşke eski özgün filmlerinden birini yapsaymış.En iyi filmi bence Yahşi batı.Esprileri halen aklımdadır.Buckbery,çak,amerikan mandası replikleri efsanedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrensArthur -- 16 Ocak 2018; 0:59:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkiz kızlar dediği Shining'deki ikizler ve o sahneden bir insanın gülmeme ihtimali sıfır. Şu anda yazarken bile aklıma geliyor, sırıtıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeSuRKaRTaL

    Filmde genel olarak doğallık yok ve filmin hikayesi karma karışık olmuş diyorlar.Böyle birşey var mı?

    İkisi de yalan. Bunu diyen 2003lüdür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmin iyi sahneleri vardı ama genel olarak 'bir arog değil'di.

    Göndermeler birçoğunu memnun etmiş. Bu kısma şaşırdım şahsen, mesela Zeki Müren'in kıyafetlerini filan göz önüne getirmesi pek de komik gelmedi bana. Tekerleme sahnesi. Shining, Matrix göndermeleri.. Ya da içeri giren o elma...
    Sünnet oldun mu kısmı ve ne kadar salak sorular bunlar çıkışları iyiydi. Güldürmedi yine de, gülümsetti sadece.
    Ayrıca eklemek isterim ki Garavel Usta filmi devamlı yukarı çekiyordu. Efsane bi karakter ya.
  • Kim ne derse desin CMYLMZ yine zekasını konuşturmuş.Şahanın Filmi çıkıyor ona gidin
    https://www.ntv.com.tr/galeri/sanat/sahan-gokbakarin-kayhan-filminden-ilk-kareler,l5vYNkxCMkuMTMXnqHl0nA

    CMYLMZ den anlamayanlar iiçin düz dümdüz bir film kaçırmayın
  • Bir Şahan filmi kadar olmasa da filmde küfür var.Çocuğuyla gidecekler dikkat...
    nerdeyse 30 kere falan amk, yara. , taşa. gibi laflar geçiyor.

    Bence film Tr standartları üstünde bir filmdi.

    Filmin en iyi oyuncusu Çağlar Çorumlu,en kötü oyuncusu ise Seda Bakan dı.

    Kör kız rolünde kesinlikle Demet Evgar olmalıymış.Seda Bakan hiç yakışmamış.
  • Okuduğum yorumlar kötü olunca uzun süredir kendimi tuttum gitmedim. Dün akşam bir anlık gaza gelip arkadaşla gittim.

    Yanımdaki arkadaş yarım yamalak Türkçe bildiği için altyazılı olan seanslardan tercih ettim özel olarak. Altyazı Türkçe mi olur İngilizce mi diye düşünürken Arapça olduğunu görüp bozuldum, arkadaşa sürpriz yapacaktım ama kendisi İngilizce ve Çince biliyor, Arapça altyazı sadece rahatsız edici bir görüntü oldu bizim için. Hani benim gibi altyazılı seans olduğunu görüp şaşıranlar olursa bilgi de vermiş olayım cinemaximum sitesinde altyazı yazıyor da hangi dil olduğu yazmıyor, ya da ben göremedim

    Göndermeler vs derken tamamen kopar diye düşünmüştüm ama arkadaşım Star Wars'tan daha kolay takip ettiğini söyledi. Yani ilk 6 filmi izlememiş kişi için yeni Star Wars filmleri o kadar anlamsız, sosyal deney gibi oldu

    Ben filmi beğenmedim. Güleriz diye gitmiştim ama sesli güldüğüm bir kısım olmadı, sadece arada gülümsetti birkaç sahne. Bunu yazarken bir Apple fanboyun yeni iPhone olmamış demesi gibi algılayabilirsiniz. 20 sene önce aldığım gösteri kasetlerini dinleyerek başlamıştı Cem Yılmaz hayranlığım, yaptığı işleri o derece severim. Yine de gitmeyin demiyorum, sevene de sözüm yok, tamamen kişisel görüşüm: olmamış, beklentimi karşılamadı film. Herkes Cem Yılmaz para kazanmak için reklamını yaptı falan yazmış ama bana sanki tam tersi, Cem Yılmaz herhangi güldürme/ticari kaygı olmadan kafasında senelerdir olan projeyi gerçekleştirmiş gibi, ustalara saygı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 16 Ocak 2018; 17:0:22 >




  • Öyle deme adam yine çok emek vermiş, 5 haftada filmi çekip bitirmiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün 2. kez izledim, gayet keyifliydi fakat bu filmde de A.R.O.G ve G.O.R.A. kalitesi yoktu. Aklımda kalan artılar ve eksilerini sayarsak;

    Eksiler
    - Bir kere Arçelik'in maşallahı var. Adamlar reklam olayını biraz abartmışlar.
    - 2. yarının sonlarına doğru film senaryoda fena çuvallamış. Biraz fazla aceleye gelmiş sanki.
    - Yine filmin 2. yarısındaki espriler iyi değildi neredeyse güldürmedi bile.

    - Erşan Kuneri olmamış. Benim G.O.R.A.'dan beklediğim karakter değildi.
    - Zeki Müren kıyafetlerini taklit etmesi de bir süre sonra baydı.


    Artılar

    + Cem Yılmaz'ın Yeşilçam'a saygı duruşu. Helal olsun benim yaşım 23 fakat ben bile Sadri Alışık, Ayhan Işık, Cüneyt Arkın vs. sahnelerinde çok etkilendim.

    + Çağlar Çorumlu, Zeki Müren'i resmen yaşamış.

    + Barış Manço sahnesi, belki birçok kişi anlamadı fakat o sahne başlı başına artı sayılır.

    + Görsellik,efektler ve kostüm tasarımları beklediğimden çok daha iyiydi.
    + Çok fazla gönderme olsa da bazıları cuk diye oturmuş o sahneye beğendim
    + Müzikler

    + Gelecek sahneleri, özellikle dönerci sahnesi
    + Esprilerin bazıları efsaneydi.( Para sayma, Terminatör, Besim'e tokat vs.)



    Ayrıca aklıma gelmişken bence filmin gelecek sahneleri mükemmeldi, 216'nın kötü olması o andaki karanlık ortam ve efektler mükemmeldi. Bence filmin senaryosu Yeşilçam odaklı değil de bu şekilde yazılsaydı, yani 216 kötü kalpli bi robota falan dönüşse, İstanbul harap olmuş şekilde, insan nüfusu çok azalmış falan, yani kısaca filmde o siyah kostümüyle kötü ve badass bir 216 izleseydik belki G.O.R.A. ile kapışacak bir film izleyebilirdik diye düşünüyorum. Kendi fikrimce o kısacık gelecek sahnelerini izleyince bile ciddi bir potansiyel senaryoya sahip olduğunu düşünüyorum.
    Belki katılan vardır.




  • BLacKeLDiaBLo kullanıcısına yanıt
    Herkes yolacak kaz buldu.Şahan da Türk milletinin neyden hoşlandığını bulduğu için böyle bol argolu işemeli kirletmeli filmler yapıyor.Bak gör yine gişede en üstlere oynayacak
  • Filme bugün gittim ve beklentimi karşılamadı diyebilirim.
    Gora ve Arog'un yanından bile geçemeyen film Yahşi Batı'ya ise hiç mi hiç yaklaşamaz durumda. Filmde pek çok gönderme yapılmış ve sinemayla içli dışlı olan biri olarak bunların çoğunu yakaladığımı düşünüyorum ama bu göndermelerin sayısı biraz daha az tutulsaymış, Cem abi her sahnede bir gönderme yapayım ihtiyacına girmeseymiş çok daha iyi olurmuş. Mesela Nuri Bilge Ceylan göndermesi oldukça güzeldi ve bu gönderme işini tadında bırakması gerekirdi. Filmin senaryosunu da pek etkileyici bulmadım. Yeşilçamın o vıcık vıcık klişe filmlerini alaya alayım derken bu alışık olduğumuz ve artık sıkıldığımız yapmacıklık (bütün mahallenin iyi kalpli olması, acıtasyon vs)filmi sıkıcı hale getirdi. Genel olarak Cem Yılmaz'ın filmlerinde Ozan Güven'i çok beğenerek izleyen biri olarak bu filmde Ozan Güven çok sönük kalmıştı. Mesela Yahşi Batı filmindeki o hafif saftirik ve esprili havası Gora ve Arogdaki başarılı performansı bu filmde oldukça etkisizdi. Yine de ilk yarı ikici yarıya göre biraz daha iyiydi ve ikinci yarıda Garavel Usta karakteri de yeterli olmadı ve film inişe geçti. Söz konusu Cem Yılmaz olunca haliyle beklenti yüksek oluyor ama film beklentiyi karşılamadığında da insan üzülüyor. Bazı filmler izlendikçe izlenir. Yahşi Batı, Arog, Gora ( Özellikle Yahşi Batı) yüzlerce kez izlense de kolay kolay sıkmayacak filmler. Olmuş filmler. Ama Arif V 216 bence olmamış bir film ve en fazla iki, üç defa izlenebilir.




  • ben filmi oldukça beğendim. suratımda sürekli bir aptal sırıtma ile izledim.

    Birde duvardaki Ajda fotoğrafını bulabilir miyiz ? çok çok güzeldi.
  • Gönderme çöplüğünden başka bir şey değil. Az ondan koy az ondan biraz da şundan. Doğru düzgün kurgu yok hikaye yok. Sonu zaten ilkokul müsameresi gibi.
    Ha eğer göndermeleri görüpte abiiiii whiplash göndermesi abiiiii shining göndermesi ufffff ne kadar entelim her göndermeyi anlıyorum diyip mutlu olacaksanız izleyin çünkü göndermeden başka bir b.k yok filmde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklentilerimi karşılamadı
  • İlk yarı bittiğin de aklıma geçenlerde filmi eleştiren Ayça Tekindor geldi ve galiba kız doğru demiş diye düşünmeye başlayacaktım ama neyse ki 10-15 dakikalık ara bitip ikinci yarı başlayınca film olması gereken kıvama geldi yani güzelleşti.

    Ara verene kadar olan kısım benim açımdan hayal kırıklığı oldu.

    Küfür mevzusuna gelirsek Cem Yılmaz'ın bu güne kadar yaptığı bu tarz filmler içerisinde en az küfürlü filmdi diyebilirim. Hiç küfür olmamasını bekleyen vardıysa ömrü hayatlarında hiç komedi filmi izlemesinler derim. Çünkü yerli veya yabancı fark etmez komedi içerikli tüm filmlerde az da olsa küfür vardır.

    Ha ben yabancı film izliyorum hiç küfür yok diyen varsa büyük olasılıkla izlediği film ya dublajlı filmdir ya da altyazılı film olup o arkadaş hiç İngilizce bilmiyordur.
    Çünkü yabancı filmlerde pek çok küfür sansürleniyor. Altyazılıysa adam küfür ettiği halde altyazı da küfürlü kelime yerine başka kelimeler kullanılıyor ama ingilizce bilen biri küfür edildiğini anlıyor. Dublajlı sahneyse zaten hiç anlama şansın yok çünkü direk küfürlü kelime yerine başka kelime kullanılıyor dublaj sırasında.



























  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolganaber -- 19 Ocak 2018; 18:47:16 >




  • Efsane söylemiş şarkıları yav,,


  • Şarkılar çok güzel gerçekten, filmde en beğendiğim kısımlardan biri de şarkılardı..
  • Oldukça eğlenceli bir film fakat göndermeler falan derken tarz biraz absürt komediye kaçmış buda filmin tadını kaçırıyor , güldürüyor ama filmden çıktıktan sonra ne
    seyrettim ben diye kendine soruyorsun kısacası cem yılmaz kendi şovunu yapmış iyide yapmış ama film olarak çok değeri yok ...
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.