Şimdi Ara

Arduino'ya yerli rakip: Deneyap Yazılım Kartı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
3.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Private label

  • Yarı iletken sektörüne girecekmiyiz girmeyecekmiyiz? 90larda sorduğum bir soruydu. 2000lerde geçerlimi evet 2010 evet 2020 evet ... zararın neresinden dönersen kardır. Yarın bir gün güvenlik meselesi olacak yine girmek zorunda kalacaksın CPU üretimine kadar. Yada başka bir devletin işlemcisinde memoryde kalacaksın Felsefe yok ki. Gelcek görüde yok. Yarın ölecek gibi yaşayınca.bir şey yapmana gerek yok anca borç yaparsın. Ölüm felsefesi var bu topraklarda ! O bile dışardan alıntı. Bir çiçek kendi kökünden topraktan güç alır büyür. Bağımsızlık kaderimdir. Dinde bağımsızlık felsefede demek üretmek demektir. Düşünce bile üretemiyorsun. Yani düşünemiyorsun. Düşünmek ne demek etimolojisini araştırmıyorsun. Zaman nedemek an nedemek kafa yormuyorsun. Oto pilot yaşamıyorsun aslında yaşayan ölü zombiler gibi.. Bir uyanış gelsin. Devletin tepesinin yaptığı planlara baktın mı? Her hangi bir elektronik parça üretmek bilgi.. bilgisayar? bunlar kalkınma planında filan yok uyan kardeş. Dediklerimiz 90larda yapılsaydı şuan ab dibinde dolar euro biriktirmiştin. Para ile başına yabancılar parti kurup seni borçlandırıp bekletiyorlar. Aç bak Atatürk nedemiş ? https://www.atam.gov.tr/ataturkun-soylev-ve-demecleri/turkiye-iktisat-kongresini-acis-soylevi-izmir

    Aç bak Türk Tarihinin ana hatları her şey ben lik üzerine bina olur.
    Kimlik.http://ulkunet.com/UcuncuSayfa/Turk_Tarihinin_Ana_Hatlari.pdf

    Yukarıdakiler konu ile çok alakalı bazıları büyük göremez.

    topraktan CPU'ya nasıl oluyor? Devlet buna kafa yormuyorsa at çöpe. Hepsine boşa maaş veriyoruz demektir. Bir de şöyle de düşün çay koyarken aklımdaydı bugün. Sen asgari ücreti 2100TL belirledin mesela... ama memur 3500TL alıyor. Öyle ise şöyle; sen günde 100TL kazandığını düşün ama muhasebeci senden 150TL istiyor günlük. Bu nereye gider? işte ülkenin hali. Sen 100Tl yi de üreterek kendin topraktan kazanmıyorsan oda 100TLde değildir. Üretmeyen tüketir borç yiyen kesesinden yer en son da kendini yer ölür gider. Plan program yok tepede. Aç bak vatandaşlık görevini yap devletin politik pdflerinde yarı iletken sektörü ile ilgili bir şey var mı?
    http://www.sbb.gov.tr/wp-content/uploads/2019/07/OnbirinciKalkinmaPlani.pdf Hardware yok hizmet sektörü sadece...peki hardware üreten buna göre softwareyide bilir dğeil mi? toprak olmasa cpu yu nasıl yaparsın? Hardware olmasa bunu tasarlamasan software nasıl olacak? başkasının ekosisteminde eko yapıyoruz. kök root hardware kök root olamıyorsan userdan öteye gidemessin. hizmetçi ve uşaktan öteye geçemezssin olana bak sağlama yap öyle mi değil mi? Uşağa baştan para verirler sonra parmak atarlar. Uyanın kardeşim !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 26 Eylül 2020; 15:31:55 >
  • Çocuklara bedava dağıtımı yapılsa bunun laboratuvarları kurulsa okullarda

  • Cocuklara tablet dagitmak yerine bunlardan verin. IDE'sininde cep telefonunda kullanilacak versiyonunu yayinlayin.

  • Fikri çok beğendim. Acaba Arduino gibi geniş bir kütüphane desteği olacak mı? Kodları özel bir dilde mi olacak yoksa daha önce olan bir dilde mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaptan666 kullanıcısına yanıt
    ESP32 diye ararsan bulabilirsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden bu kadar abartmayı seviyoruz ben anlamıyorum. Eyvallah kart gğzel iyi de otonom araç yok yapay zeka? 240 mhz işlemci ile mi yapacaksın 8 mb ram ile mi? Bu kart çok basit seviye program çalıştırabilir fazlasını beklemek normal olmaz :)

  • Bizim ülkede "Yerli" kelimesine nedensiz aşırı bir nefret var.<br /><br /><br /><br />Firma:Boncuk ürettik<br /><br />Halk:İyi, Güzel görünüyor<br /><br />Firma:Yerli Boncuk Ürettik<br /><br />Halk:Bu ne lan böyle, boncuğun ipi çinden geliyor,Tasarımı hintlilerden çalmışlar

  • Turkforce T kullanıcısına yanıt

    Mahalle ağzı dediğin şey komik.Elektrik elektronik mühendisiyim.Ve ayrıca işlemci tasarlama dersi aldım.Peki bu silikon teknolojisi hakkında bilgin var mı?Ne kadar pis ve arge,yatırım gerektirdiğinden.Peki silicon vadisi derken.Bizim bu su geçirmesin diye sıktığımız silikondan geldiğini falan mı düşünüyorsunuz?


    Cevap çok basit demişsin.Burda gelmiş apple tasarlıyor demişsin.E kardeşim bu kartı tasarlayan adam tasarlamadı mı?Yani kendi verdiğin örneğin aynısını demişim bana karşı çıkıyorsun.



    Sizin kahve mahallesinde ngspice bilen varsa gelip tartışıyım.Yada cmos teknolojisi falan.




    Son soruna geliceksek.Sen milyoner olsan burda türkiyede 100 kişilik şirket kurdun.İşçi geliri.atık gideri falan aylık 100 bin masraf çıkarsa.orda nerdeyse üçte 1i masraf çıkar.


    Sigortası+vergisi+atık temizlesi + işçiye fazla maaş+iş güvenliği gibi yükümlülüklerin varken çinde bunları çoğu yok varsa bile kağıt üstünde.Ondan türkiyede ve avrupada ve amerikada bu alanda fabrika açmak saflıktır.Yatırım yapmakta gereklidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARKKO70 -- 26 Eylül 2020; 19:49:41 >
  • Ülkemiz adına hayırlı olsun. İnşallah Bayraktarlar gibi özveri ile ülkesine birşeyler katmak isteyen başka girişimciler de olur. Malesef en büyük eksiğimiz fason üretime ve ticaretle kolay para kazanmaya alışmış sermaye yapımızın olması. Artık elektronik sektörüne de ciddi yatırım yapar hale gelmeleri gerekiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    https://www.pardus.org.tr/

    o pardus eski pardus değil artık. Eski pardus kendi paket yöneticisini,kurulum aracını ve bir çok kendine ait yazılımı bulunduruyordu. Şimdi ise debian tabanlı bir sistem.

  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    dolar 1.15 değildi, 6 sıfır atılmış haliyle 1.15 di, 80 yıl önce 1 tl nin aldın da olan dolar 1150000 tl oldu, eleştirebilirsin ama bu işin dolar kuru ile alakası yok. dolar kuru AKP döneminde diğer dönemlere göre ciddi oranda hızı yavaşladı.

  • ne güzel vatana millete hayırlı olsun selçuk bayraktarın elinde çok iş var adam hepsine yetişemez bence beyin göçü yapan bilim adamı düzeyindeki tüm vatandaşlarımız ana vatanına geri dönmeli

  • veliusta kullanıcısına yanıt
    Attığınız kartın özellikleri çok zayıf buna göre.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet kart üzerindeki bileşenlerin, hatta boardın kendisinin yerli ve milli olmamasına takılmış lakin buna takılanlara şunları sormak istiyorum. Günümüzde hangi elektronik alet %100 üreten ülkenin kaynakları ile üretiliyor? Cevap neredeyse hiçbir alet. Çünkü işlemcisi Çinde veya Korede, kamerası büyük olasılıkla Japonya'da lensi Almanya'da vs. Çünkü bir aletin her komponentini tek bir yerde üretmek maaliyet ve tedarik açısından çok verimli bir olay değil. Bu yüzden günümüzdeki yerli ve milli tanımı o ürünün tasarım ve üretim hakkının elinde olmasına bakar. Bu alet için diyeceğim şey şu, eğer aletin üretim ve tasarımı konusunda %100 söz sahibi isek başarılı bir çalışma olmuş, fakat operatör telefonları gibi ZTE'nin uygun bir fiyatlı modelini ülkeye parti parti getirtip de üzerine sadece logo bastıysak, hiç gerek yok böyle gösterilere, zira zaten ekonomik olarak sıkıntılı süreçteyiz, hazırı varken bu tarz olaylara harcanan her bir kuruş israftır.

  • Türkiye'de bilim ve Ar-Genin özeti şudur, paran yoktur ve akademisyen olarak bir şey yapmaya çalışırsan asla destek alamazsın, yaptığın hiç bir şeyin özgün değeri yoktur birileri için ama paran varsa ve/veya iktidara yakınsan, bok bile yapsan büyük adam, büyük bilim adamı ve deha olursun.

  • Fikir çok güzel ama,

    ESP32-WROVER'mu o? Daha dandik bir şey bulamamışlar sanırım.

    zuhahahahahahahahaha :D :D :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeris -- 28 Eylül 2020; 13:4:48 >
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Dünyada ingilizceden başka kaç dilde yazılmış programlama dili var.
    O kadar kolay değil.
    Fakat öyle bir Türkçeye uygun programlama dili yapılsa veya çalışılsa güzel olur. Hiç olmazsa gençlerin anlamasını ve öğrenmesini kolaylaştırır.
    Hazır dilllerin altyapısı kullanılabilir. Tekrar kütüphane hazırlamaya gerek olmaz.

  • ESP32 iyi bir başlangıç, Arduino ile el kol bağlı olacağına WiFi bağlantısı ile daha fazla şey yapılabilir.

  • arduino gibi board değil de raspberry pi ye rakip olacak bir bilgisayar geliştirseler, ilk alacak kişi benim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.