Şimdi Ara

Arda Turan:'Yüzyıllık tarihe baksınlar. Kaç tane Arda Turan var.' (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kendisinden nefret ederim.Yaptığı ego da saçmalık ama yalan mı söylüyor yani şimdi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakan Şükür bu adamdan fersah fersah daha büyük bir isimdi. inter'de Vieri, Ronaldo ile yan yana oynadı. Milli takım onun futbolculuk yıllarında görmediği başarıları gördü. Ligde en çok şampiyonluk yaşayan, Uefa kupası kazanan takımın golcüsüydü.

    Ben siyasi olarak kendisini beğenmezdim fakat bundan inançlı olmasına rağmen saçma sapan secde etmek gibi hareketleri yoktu ve futbolculuk kariyeri içinde seçim propangandalarına alet olmadı.

    Ayrıca Nihat bireysel olarak La Liga'da en başarılı Türk oyuncuydu. Hamit Bayern'de genelde ilk onbir içinde yer aldı ve sözleşmesi bitince Bayern'i reddedip Real Madrid'e imza attı.
  • Barselonanın orta oyuncusu Arda Turan bir türk gazetesine verdiği röportajda "Tabi ki her yerde ben olacağım 100 yıllık tarihe baksınlar kaç tane Arda Turan var" diyerek gazetenin istediği manşeti vermiş oldu. İşsizlik bu ya, FF olarak bakalım yüzyılda kaç Arda gelmiş inceleyelim dedik...

    Arda'nın birebir karşılaştırılacağı tek bir isim olsa bu herhalde Nihat Kahveciden başkası olmazdı...Nihat'ın kariyerine uzaktan bakan birisi onu "gölgede kalan takımların süper starı" diye özetlese yeridir. 19 yaşındayken Toshack tarafından Beşiktaş A takımına alındı. Takımın Barcelonayı 3-0 yendiği efsane maçta ilk golün ortasını yapan oyuncuydu. 2.5 sezonda çıktığı 118 maçta 27 gol atarak Real Sociedad'a transfer oldu. İlk yarım sezonunda fazla etkili olamayıp adaptasyon sürecini tamamladı.

    2002-2003 sezonu Beşiktaşlılar haftada 2 maç izliyordu. Birincisi 100.yılda ligde fırtına gibi esen takımları diğeri ise TRT de şifresiz olarak verilen Real Sociedad maçları. Kanat oyuncusu olarak transfer olduğu İspanyada 4-4-2 nin kısa forveti olarak Kovaçeviç'e eşlik ediyordu. 38 maçta 76 puan toplayan Sociedad şampiyonluğu 2 puanla Real'e kaptırmıştı. Nihat ise 34 maçta 23 gol atarak la ligada en fazla gol atan türk oyuncu olmuştu. 2004 yılında İspanyada yılın futbolcusu seçildi. Sakatlandığı maça kadar İspanya'da son 3 sezonda 50 gol barajını aşan iki futbolcudan biriydi (Diğeri Cristiano Ronaldo)

    133 maça çıktığı Sociedad formasıyla 58 gol atan Nihat'ın daha büyük bir takıma transfer olmaması bugün halen anlaşılamamış bir hadisedir. O dönem bazı yazarlar avrupadaki türk algısına bazıları ise sakatlanmasına bağlasa da muhtemelen bugünkü menajerlik bağlantılarından yoksun olması en önemli eksiğiydi.

    Milli takımla 65 maçta 18 gol kaydeden oyuncu EURO 2008 in en etkili isimlerinden biriydi. Aynı dönemde takımın genç oyuncusu olan Arda turan daha sonra Barcelonaya transfer olacaktı.

    İspanyollar ilk defa bir türk futbolcuyu beğenmiş olacaklar ki Nihat'a "el turco" demekle yetinmişler. Nihat'dan iyi bir miras alan Arda ise Atletico da "el mago" yani sihirbaz olarak anılmıştır.

    Nihat ile Arda arasındaki en önemli fark ise Nihat Sociedad'ı yukarı çıkaran isim olmuştu, Atletico ise Simeone'nin liderliğinde Ardayı yukarı çıkarmıştır.

    Bir oyuncunun kariyerini giydiği formalarla değerlendirmek çok eksik olacaktır. Arda bundan sonra Barcelona'nın 11 oyuncusu olana kadar İspanyada oynamış en büyük türk Nihat Kahveci olmaya devam edecektir.

    Selam sana "El Turco".

    http://futbolfilozoflari.com/bir-nihat-kahveci-kolay-yetismiyor.html
  • 30 yaşına geldi hala ergen.
  • Survivor yarışmasında Erdi denen adamla bu Arda'ya bakıyorum, ikisi de Bayrampaşalı, ikisi de kro, barzo, görgüsüz.

    Daha da yorum yok.
  • 2 haftadır 100 yıllık tarihimize baktım başka Arda Turan bulamadım. Büyüksün kocakafa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: III I II III I I

    Arda maalesef futbolu ile değilde laflarıyla gündeme oturuyor. Messi ve ronaldo bile bu adamdan az konuşuyor. İnsanlar seni sevmeyebilir veya eleştirebilir. Sen bu insanlara neden laf atıyorsun , işine bak futbolunla cevap ver.

    ronaldoda bu kadar ego yok,adam milli takımla kendi futbol hayatını tehlikeye atarak oynadı yazın bunları gördukce utanıyorum
  • doğru demiş işte 100 yıllık tarihte bunun gibi neyse anladınız siz onu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru. Tarih böyle çöp görmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen kimsin yaaaaaa?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nüfus dairesindemi çalışıyoruz kardeşim nereden bilelim kaç tane Arda Turan var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sKjaer kullanıcısına yanıt
    Konuyla alakasız olacak ama got izlememe sebebim spoiler yemekten artık dizinin basini sonunu biliyorum bir heyecani yok



    Arda kendini gereksiz büyütüyor ıslıklandı diye magandalık mı yapacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.