Şimdi Ara

Arçelik'ten 220 milyon Euro'luk Rusya hamlesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arçelik'ten 220 milyon Euro'luk Rusya hamlesi



    ABD’li beyaz eşya üreticisi Whirlpool'un Türkiye’deki üretim tesisini satın alan Arçelik şimdi de Whirlpool çatısı altında Rusya’da faaliyet gösteren iki şirketi satın alıyor. Şirketten KAP’a yapılan açıklamaya göre Arçelik, Indesit JSC ve Whirlpool RUS LLC şirketlerinin tamamını satın almak için sözleşme imzaladı.



    Whirlpool RUS LLC ve Indesit International JSC şirketleri Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Ermenistan, Gürcistan, Azerbeycan, Kazakistan, Belarus ve Moğoliastan'da faaliyet gösteriyor. Arçelik, Rusya’nın Lipetsk şehrindeki soğutucu ve çamaşır makinesi üretim tesisini de bünyesine katmış olacak. Yılda 2,8 milyon adet üretim kapasitesine sahip tesiste yaklaşık 2 bin 500 çalışan bulunuyor.



    Ayrıca Bkz.Beyaz eşya satışlarındaki düşüş yüzde 20'yi aştı



    Anlaşmanın satın alım bedeli, kapanışı takip eden 10 yıl süreyle yıllık olarak hesaplanacak. KAP’a yapılan açıklamadaki ifadelere göre üst sınırın yaklaşık 220 milyon Euro olacağı tahmin ediliyor. Arçelik, Stinol markasına ek olarak ilgili ülkelerde Indesit ve Hotpoint grubu markaları da kullanacak.



    Arçelik'ten KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



    "Arçelik A.Ş. tarafından Rusya, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Ermenistan, Gürcistan, Azerbeycan, Kazakistan, Belarus ve Moğoliastan'da ("İlgili Ülkeler") faaliyet gösteren Indesit International JSC ("IndesitJSC") ve Whirlpool RUS LLC ("Whirlpool LLC") hisselerinin tamamının alımı için Whirlpool EMEA S.p.A. ("Satıcı") ile Hisse Satın Alma Sözleşmesi ("Sözleşme") imzalanmıştır. 



    İşlemin tamamlanması, Sözleşme'de yer alan yasal izinlerin alınması ile devam eden incelemelerde önemli olumsuz etkisi olabilecek bir konunun gündeme gelmemesi dâhil kapanış koşullarına bağlıdır. Kapanış günü itibariyle, Arçelik, Indesit JSC ve Whirlpool LLC şirketlerinin paylarının tamamına doğrudan, bunların %100 oranında bağlı ortaklığı olan Whirlpool Kazakhstan LLP paylarına ise dolaylı olarak sahip olacaktır.  Satın alıma konu şirketlerin Lipetsk'de soğutucu ile çamaşır makinası üretimi yapılan toplamda 2,8 milyon adet kapasiteli üretim tesisleri ve yaklaşık 2.500 çalışanı bulunmaktadır. 



    Satın alım bedeli, kapanış bilançosundaki maddi duran varlıklar, net işletme sermayesi gibi büyüklüklere dayalı olarak belirlenen üst sınırı aşmayacak olup, şirketlerin mevcut finansal bilgileri esas alındığında ilgili üst sınır yaklaşık 220 milyon Euro olarak tahmin edilmektedir. Satın alım bedeli, kapanışı takip eden on yıl süreyle yıllık olarak hesaplanacaktır.  Yıllık ödemeye esas tutarlar performansa bağlı olarak ve belirli yükümlülüklerin düşülmesi ile hesaplanacak, yasal izinler ile onaylara bağlı olmak üzere, dağıtılabilir kaynakların bulunması ve yasal engellerin bulunmaması gibi koşullara tabi olarak tahakkuk ederek ödenecektir. Onuncu yıl itibariyle hesaplanan fakat henüz koşulların sağlanamaması nedeniyle tahakkuk etmemiş hisse alım bedeli, bu tutarla sınırlı olmak üzere ilave 5 yıl sürede koşulların oluşması halinde tahakkuk ederek ödenecektir. 



    Ayrıca, devralınan şirketler ile birlikte transfer olacak "Stinol" markasına ek olarak, "Indesit",  ve "Hotpoint" grubu markaları da devralınan şirketler tarafından İlgili Ülkeler'de kullanılacak olup, ilgili sözleşmelerin Kapanış'ta imzalanması öngörülmektedir."




    Kaynak:https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1039581







  • Her kriz fırsattır.

  • Güzel.Keşke Whirlpool'un tamamını satın alsa eğer alabiliyorsa.

  • Koç Holding'in maşallahı var, Romanya'daki Ford fabrikasından sonra Rusya'daki beyaz eşya sektörünü de bünyesine dahil etmesi takdire şayan.

  • İyide rusya auro ile çalışmıyor.

  • scientia kullanıcısına yanıt

    yahudiler gibi olacaksın. ortalığı kızıştırıp, yere düşenlere çökeceksin :) şu fastfood krizinide dönerciler el atsaydı... büyük fırsatı kaçırdı bizim dönerci pazarı.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    İngiliz şirketi. Rusya'dan çekiliyor. Kalan varlıklarını da Koç alıyor.

  • Danışıklı dövüş, ingiliz rusyadan çıkınca ordaki pazarı kaybetmemek için kendi Türk Taşeronuna devrediyor.

  • khanstern kullanıcısına yanıt

    Çünkü Rusya eski sovyet ülkelerine gümrüksüz mal satabiliyor. Biz satamıyoruz.


    Bizim sermayemiz de gidip Rusya'dan fabrika alıp Rusya üzerinden mal satıyor. Çok firma var böyle.


    Rus işçisi ve devleti kazanıyor biz kazanamıyoruz.

  • Güzel hamle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufo U kullanıcısına yanıt

    Kendin söylemişsin Türkiye'deki fabrika ile gumrukle girip nasıl rekabet edeceksin ?


    En azından kar Türkiye'ye geliyor buda birseydir .


    Fakat Türkiye'de önümüzdeki yıl iktidar değişirse Batı'nın Çin ve Rusya ile yaşadığı sorunlar nedeniyle ciddi yatırım gelebilir buraya . Doğrudan sermaye .


    Bunun önündeki tek engel Akp şu anda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakın bir dönemde flo da yatırım yaptı rusya da gidenlerin yerini türk sirketleri devralıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her kriz kendi fırsatını/fırsatlarını yaratıyor'a en büyük örneklerden biri olabilir. buradan tebrik ediyorum arçelik'i.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Sorun orda işte bir Azerbaycan bize niye gümrük uyguluyor? Bizim talebimiz niye yok?


    Yatırım gelir de işte... Uzun hikaye..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guest-88F831FC4 G kullanıcısına yanıt

    https://www.donanimhaber.com/arcelik-indesit-jsc-ve-whirlpool-rus-llc-yi-satin-aliyor--150117

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.