Şimdi Ara

Arçelik Selamlique Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
7.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • türk kahvesi aletleri için tasarlanan dünyaya yeni bir ürün eklendi dün itibariyle. Arçelik boy boy gazete ilanları ile yeni Türk kahvesi makinesini duyurdu ki sonunda gerçekten makine yapmışlar gibi görünüyor zira telve otomatik cevzeden başka bir şey değildi. ancak bu ürün için daha bekleyeceğiz zira hala seri üretime geçilmeyen bir ürün. 6 ay gibi görürüz diye tahmin ediyorum. fiyat olarak da yüksek bir beklentim var. ama kapsül satacakları için makineyi ucuza kapsülü pahalıya satarak sarf malzemeden para kazanacaktır arçelik ki ilk defa bu iş modelini deniyor sanırım...

    arzum okka ürünü ile yıllardır uyuyan türk kahvesi makinesi pazarı silkindi sanırım zira 10 yıldır yayıla yayıla yatan ve sadece telveyi satma derdinde olan arçelik, arzum okka türk kahvesi makinesi ile uyandı! hatta arzum okka'dan esinlenen bazı özellikler bile eklemiş yeni makinesine!

    makinelerin artması dileğiyle ki önce arçelik'e otomatik cezvesi olan telve için, sonra fincana direkt servis eden makine olan okka için arzum'a ve şimdi kapsüllü işi için tekrar arçelik'e teşekkür etmek lazım! rekabet arttıkça işler güzelleşiyor!

    bakalım arzum nasıl bir cevap verecek arçelik'e?

     Arçelik Selamlique Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 20 Ekim 2015; 14:01:02 >



  • sonunda resmen satışa başladılar. teknik olarak yaşadıkları sorunları çözmek biraz vakit aldı ama bir şeyler çıkardılar sahaya. bakalım alıp deneyelim paylaşırım yorumlarımı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black exodus

    sonunda resmen satışa başladılar. teknik olarak yaşadıkları sorunları çözmek biraz vakit aldı ama bir şeyler çıkardılar sahaya. bakalım alıp deneyelim paylaşırım yorumlarımı...

    Hocam aldınızmı bu üründen bende arzum ve bu ürünün arasında kaldım.
  • Bayiye gittim sorularımı sordum yeni açmışlar birlikte inceledk ama makinenin tam özellilerini öğrenemedim.
    Alan kullanan varsa beni aydınlatabilirse sevinirim..

    1- Sadece Türk kahvesi yapıyor ?

    2- Kapsülün içinde toz var sadece kapsül olmayınca dök kahveyi içine belli miktar olur mu ? :D

    3- içinde önceki gibi cezve var. orda kahve kalmayacak mı ? her seferinde o cezveyi çıkarıp temizlemek mi gerekecek ? (bu durumda öncekinden farkı ne olacak)

    Saygılarımla
  • merhabalar. makineyi aldım ve denedim. öncelikle başarılı bir çalışma olmuş ancak selamlique kahvesini sevmediğim içim lezzet olarak beğenemedim. öncelikle sorulara cevap verip sonra kendi tespitlerimi anlatayım.

    1- Sadece Türk kahvesi yapıyor ?
    Evet, sadece Türk kahvesi yapıyor ve sadece Selamlique markalı kapsüller kullanılabiliyor.

    2- Kapsülün içinde toz var sadece kapsül olmayınca dök kahveyi içine belli miktar olur mu ? :D
    Hayır, imkansız. Zira kapsül dediğiniz şeyin içine mıknatıs yerleştirilmiş ve makine içinde var olan bir hall ya da reed sensörü tetikliyor. Ne dökme kahve ne de başka bir kapsül tipi kullanamazsınız. Ayrıca ürünün için bir çok hall ve reed sensör kaynıyor, adamlar sizi mahkum etmek için her şeyi düşünmüş. Kapsüller biraz da bu yüzden pahalı.

    3- içinde önceki gibi cezve var. orda kahve kalmayacak mı ? her seferinde o cezveyi çıkarıp temizlemek mi gerekecek ? (bu durumda öncekinden farkı ne olacak)
    Evet, içinde bildiğiniz mini telve var. Bildiğiniz telve cezvesinin tabanına 10 dereceli bir eğim verilmiş ve için teflon malzeme ile kaplanmış. 2 farklı temizleme mevcut üründe, kısa /soğuk su ile diğeri ise uzun/sıcak su ile yıkıyor. Temizleme performansı tatmin edici duruyor.

    Hocam aldınız mı bu üründen bende arzum ve bu ürünün arasında kaldım.
    Evet, eğer tanesi 2,1 TL - 2,4 TL arasında olan Selamlique kapsüllerine mahkum olmak istiyorsanız Arçelik alın ama istediğiniz kahveyi kullanmak isterseniz Arzum. Ayrıca Arçelik tek fincan kahve yapıyor, Arzum çift fincan yapabiliyor. Kapsül işi canınıza tak ederse, Arçelik makinesi elinizde kalır, geçmiş olsun, müzelik.

    Kendi Yorumlarım
    Türk kahvesinin gelişimi için gayet güzel bir adım olmuş, tebrik ederim. Basit bir geliştirme ile halletmişler işi ki kalanı telvenin sisteminin aynısı içine sokmak olmuş. Rengini beğendim, bambu ızgara tasarım da hoş olmuş. Ürün biraz büyük ve kaba maalesef. Su tankını dışarı çıkardığınızda masaya ve tezgaha koyamıyorsunuz ki sürekli elinizde olmalı, bence bir eksiklik. Köpük kıvamını ve miktarını açıkçası pek beğenmedim, yetersiz geldi eski Telve'lere ve Arzum Okka'ya nazaran. Arka arkaya kullanımlarda kapsül yerleşim kısmı buhar nedeniyle fazlaca pisleniyor ki yapılacak bir şey yok tasarımın gerçeği bu. Kapsüller çok pahalı ki bir çok versiyon yapmaları sebebiyle size fazlaca kahve aldırma derdinde firma. Normal şekerli-Normal az-Normal sade, Damla sakızlı şekerli-Damla sakızlı az-Damla sakızlı sade, vs vs diye gidiyor ki her çeşit 10 kapsüllük kutularda satılıyor ki pahalıya geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 22 Nisan 2016; 15:36:27 >
  • Bu alet biraz masraflı görünüyor ve tek markanın kahvesine bağımlı olmak da bir eksi bence. Her markanın kahvesi iyi olmayabiliyor kimisi çok kavrulmuş oluyor kimi acımtırak oluyor. Kahveciden yeni çekilmiş almayı tercih ediyorum. Görünüyor ki en iyisi yine tekli ve çiftli tevle. Tekli kullanıyorum çok iyi yapıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enarr

    Bu alet biraz masraflı görünüyor ve tek markanın kahvesine bağımlı olmak da bir eksi bence. Her markanın kahvesi iyi olmayabiliyor kimisi çok kavrulmuş oluyor kimi acımtırak oluyor. Kahveciden yeni çekilmiş almayı tercih ediyorum. Görünüyor ki en iyisi yine tekli ve çiftli tevle. Tekli kullanıyorum çok iyi yapıyor.

    doldurulabilir espresso kapsülleri gibi seçenek olmadığı sürece .............
  • kapsüller kaç gr kahve içeriyor, kilosu kaça geliyor ?
    espresso kahvelerde kapsül 'de kg fiyatı 2 katın üzerine varıyor.
  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    Doldurulabilir kapsül olsa daha iyi olurdu elbette. Belli olmaz belki fikir değiştirip o şekilde üretebilirler.
  • enarr kullanıcısına yanıt
    pek zannetmem, imkansıza yakın... zira bu iş şekli kapsül kahve satmaya dayanıyor diğer markalar gibi.
  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    100 gr KMEM kahvesini en pahalı 4 TL'ye aldığınız bir dünyada, 7 gr kahve içeren bir kapsül tanesine min 2,1 TL istediğine göre kg hesabı yapmaya gerek yok bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black exodus

    100 gr KMEM kahvesini en pahalı 4 TL'ye aldığınız bir dünyada, 7 gr kahve içeren bir kapsül tanesine min 2,1 TL istediğine göre kg hesabı yapmaya gerek yok bence.

    KMEM nedir ?
  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    KMEM, Kuru Kahveci Mehmet Efendi Mahdumları'nın kısaltması. haklısınız sormakta, sektör içi kısaltma kullanmışım fark etmeden...
  • Ayıptır söylemesi, bu yeni makinenin elektronik kartının tasarımını ben yaptım. Şunu bunu bilemem ama, elektronik tasarım olarak çok sağlam oldu. Makine de gayet üst segment. Amerika pazarına da uyumlu, ki en büyük hedef zaten orası. Bir tutturabilirsek sağlam satabilir.
  • günde 10 fincana kadar evimizde kahve içiliyor.

    sanırım bize gelmez bu :)
  • Buzdolabı alırken yanında eşantiyon olarak vermişlerdi. Dünyada görebileceğiniz en saçma sapan ürün. Kaç yıldır evde kutusunda yatıyor.
    Mikrodalga fırın falan verseydiniz Bi işe yarar kullanırdık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.