Şimdi Ara

Arçelik fırının ocak elektrikli gözü sigortayı attırıyor!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 yıldır arada sırada kullandığımız fırının ocak elektrikli gözü (1 gözü eletrikli, 3 gözü doğalgazlı model) sigorta tablasındaki en başta olan mavi şalteri attırıyor. Düne kadar hiçbir sorun yoktu ama bugün neden olduysa bu sorun çıktı. Fırının normal turbo fırın bölümünde bir sorun yok. Onda tavuk pişirdik ve hiçbir şey olmadı. Elektrikli göz içine su mu kaçtı diyeceğim ama bugüne kadar çok kez haşlanan yemeğin suyu taşmıştır. Yani içine geçmiyordu. Fırın duvara direkt olarak pirizle takılı. Belki basit bir sorun için tamirci çok para isteyecek. Olmadı bundan sonra sadece doğalgaz gözlerini kullanacağız. Ama bu elektrikli göz bazı durumlarda işe yarıyordu. İçini açabilme durumum da yok çünkü üstü tamamen tek parça biliyorsunuzdur bu şekilde fırını olanlar. Sizce ne yapmalıyız?!



  • Mavi sigorta dediginiz kacak akim rölesiyse eger, elektrikli gözün rezistansinda kaçak oldugundan atıyor olabilir. Rezistanslar uzun süreli kullanimlarda eskiyip catlama da yapabiliyor . Söküp bakmak lazim. Rezistansta mı baglanti kablolarinda mi test etmek lazim.
  • Benzer bir durum benim tost makinesinde de vardı. Taşındıktan sonra deneyince sorunsuz çalıştı garip bir şekilde.
    Sizin sorunun çözümü nedir tam olarak bilemiyorum. Çalışan şey birden sigortayı attırmaya başladıysa belki de rezistans patlamış, kısa devre olmuştur. O kısmı çalıştırdığınızda hiç ısınmıyorsa rezistansı patlaktır diye düşünüyorum. Biraz ısınıyor sonra sigorta atıyorsa sigortayı değişirmek çözüm olabilir.
  • karadvt K kullanıcısına yanıt
    Maalesef benim sökebilme kabiliyetim yok. Çünkü bunun içim sanırım fırının ocak bölümünün tamamen sökülmesi lazım. Belki nemlenmiştir diye bekliyorum bir süredir. Tekrar denemeye de çekiniyorum şimdilik :)
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Genelde en soldaki tek sigortayı kaçak akım attırıyor deniliyor. 1 ile 6 arası sıcaklık ayarı var. 1 yapınca attırmamıştı ama 2 ye getirince güm :) Yani ısınmasına fırsat vermiyor.
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Ocağınız elektrik kaçırıyor. Bunu siz kendi imkanınızla tamir edemezsiniz.

    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.