Şimdi Ara

arçelik 5800e çamaşır makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
24.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar arçelik 5800e mikroişlemci denetimli bir çam. mak. var evde. bir süredir çalışma esnasında f3 kodu geliyordu ve o anki işlem sürkli kalıyordu makineden. kapatıp açınca düzeliyor normal çalışma devam ediyordu. şimdi de sıkma devrinin çok az olduğunu ve ıslak çıkardığnı gördüm. bir ara f4 verdi gitti.

    Sorum şu:

    1-) bununla ilgili yedek parça nerden temin edilir. özellikle mikroişlemcili kontrol kartından olabilir diyorum daha önce ilk geldiğinde değişmişti çünkü.

    2-) geçen bina girişine bir kağıt bırakmışlar tamir ediyoruz felan %20 indirilimdiye. ama yetkili servis değiller. ücretsiz arıza tespiti demişiler. deneyimli bir yere benziyor sitelerinden ve broşürden okuduğum kadarı ile. acaba bu adamları mı çağırsam. yoksa yetkili servis kazığımı yesem.

    3-)arıza hakkında konuyla muhatap arkadaşlar ne diyebilir.

    ürünün garantisi bitmiştir.



  • merhaba;
    Aynı makineden bende ve kuzenimde var.Kuzenimin makinesinde de takılma oluyordu fakat arıza kodu vermedi.Sorun rezistanstaymış.Su ısıtılmadığı için program ilerlemiyordu.F3 verince makinenin çalışmaya devam etmesi ilginç.F1 pompa motoru uyarısı, F2 ise musluk suyu yetersiz ya da yok uyarısı.Kullanım kılavuzunda f3,f4,f5 gibi arızalar için servisi arayın yazıyor.Servisin taktığı parça garantilidir.O dediğiniz tamirci eğer iyiyse ona da yaptırabilirsiniz fakat taktığı parçaya garanti veriyor mu o da var.Ücretsiz arıza teşhisi yapıyorsa iyi çünkü servis sırf bakmak için gelse bile 20 lira alıyor.Bazen kendi servisi olmayan tamirciler iyi iş yapıyor.Eski AEG makinemizi mahalledeki tamircilere yaptırıyorduk.
  • Bu modelin arıza kodları açıklamasını bilmiyorum ama test programona girerek hatalı parçayı tespit edebilirsiniz.


    Servis testine giriş için Ön yıkama ve Hızlı yıkama butonlarını basılı tutarak Açma kapama tuşunu açın. Gösterge de SP harfleri görünecektir Makina servis testine girer. SP harfinden Sonra " + " (Artı ) tuşuna basarak T1 Akış Testine , " - " (Eksi) Butonuna basarak T2 servis Kompenet testine giriş yapabilirsiniz.
     arçelik 5800e çamaşır makinesi


    Kaynak:Kontrolkalemi kanyak usta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 1 Temmuz 2010; 0:48:15 >
  • saolasın t2 testini tek tek yaptım başarıyla geçti... t1 e başlattım kendisi bitirdi sorunsuz. sanırım normal çamaşır yıkarken ısıdan mı artık neden kontrol ünitesinde yazılımsal bir döngü oluşuyor. benim tahminim kontrol kartıyla ilgili.. çünkü her zamanda yapmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetCraC -- 3 Temmuz 2010; 20:09:42 >
  • Arçelik'in bazı modelleri gerçekten kaliteli.
  • Ama bu model değil bence
  • Aynı sorunla bende karşılaştım.
    Y. servis motor + ekart 300 tl masraf çıkardı.
    700 tl ye yeni makina satıyorlar. Değiştirmeyi düşünüyorum.
    Siz sorununuzu nasıl çözdünüz?
  • şimdi de su ısıtmıyor bunla ilgili maliyet ne olabilir arkadaşlar
  • Fişi çekerek rezistansı kontrol edin. Soketleri çıkararak makinenin içinde bir miktar su varken dışarıdan + ve - uçlarına 220V elektrik verin. Suda ısınma gözlemlerseniz sağlam demektir. Isınmıyorsa rezistansı servisten alarak değiştirebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Fişi çekerek rezistansı kontrol edin. Soketleri çıkararak makinenin içinde bir miktar su varken dışarıdan + ve - uçlarına 220V elektrik verin. Suda ısınma gözlemlerseniz sağlam demektir. Isınmıyorsa rezistansı servisten alarak değiştirebilirsiniz.


    hocam rezistans sanırım kazanın altında ve alyans v.b. gerekiyor galiba.. tam emin değilim. bir arkadaş hiç açma dedi. ne yapayım
  • Rezistansı açmak için anahtar kafi. Sökmesi basit, ki zaten arıza teşhisi için sökmeniz gerekmiyor. Sadece elektrik soketlerini çıkarıp dışarıdan enerji vererek çalışmadığını test edeceksiniz. Bu modelde de rezistans öndeydi sanırım, pratik olarak makineyi geriye yatırıp soketleri çıkarabilirsiniz. Ya da tekmelik kapağını ve ön kapakta lastiği tutan tel çemberi çıkarıp ön gövdenin altındaki vidalarla kapı kilidini tutan vidaları sökerek ön sacı çıkarabilirsiniz. O zaman rezistansa müdahale kolaylaşır.
  • ilginç bir şekilde rezistansın kablosu kopmuş... buna anlam veremedim...
  • Arcwlik 5800 e modelinin acma kapama düğmesi takiliyor. Ne yapabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musti1538 M kullanıcısına yanıt
    açma kapama anahtarını değiştirin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.