Şimdi Ara

Arcade kabini projem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun süredir aklımda olan projeyi sonunda bitirdim sayılır. Proje detaylarını ve kullandığım dosyaları da buraya eklenecek. Bir iki eksiği kaldı onlar da tamamlanınca sonuçları paylaşırım.


    İşe öncelikle mdf yi sanayide kestirmekle başladım. Düzensiz şekilli olanlar CNC makinede kesildi hem daha kolay hem de daha güzel bir kesim sağladı.


    Arcade kabini projem


    Arcade kabini projem

    Parçaları birleştirmek için çektirme denen bir aparatı kullandım.


    Arcade kabini projem

    Arcade kabini projem


    Arcade kabini projem


    Arcade kabini projem


    Arcade kabini projem


    Arcade kabini projem


    Arcade kabini projem


    Arcade kabini projem


    Arcade kabini projem


    Arcade kabini projem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ariallyte -- 25 Kasım 2020; 10:41:18 >







  • Kontrol paneli için aynı boyutta 3mm lik plexiglass kestirdim. Daha sonrasında gelecek folyoyu mdf ile plexi arasına bırakmayı düşünüyorum. 


    Arcade kabini projem

    Kabin üzerinde böyle duruyor.


    Arcade kabini projem


    Ses sistemi için evde uzun zamandır bekleyen Sony Rx50 ses sistemini kullandım. Hoparlörleri kutularından çıkarıp üst kısıma zaten önceden belirlenmiş yerlerine taktım. Molding geldikten sonra görünen mdf kısımları da kapanacak. 


    Arcade kabini projem


    Arcade kabini projem


    Arcade kabini projem


    Arcade kabini projem


    Onu da tamamladıktan sonra bir iki oyun denemesi yaptım :D Her şey düzgün çalışıyor. Sonrasında ekran da monte edilecek ve ön tarafa komple cam gelecek.


    Arcade kabini projem


    Yapışkanlı folyoları aldım ve molding de elime ulaştı. T molding yapmak isterdim fakat hem evde çok fazla toz çıkaracaktı onun için gerekli yuvayı açmak hem de maliyet artacaktı. Onun yerine u molding kullandım. Yapıştıcı vs olmadan da gayet iyi tutuyor elle çekip çıkarmadığınız sürece.


    Arcade kabini projem


    Arcade kabini projem

    Folyoyu normal ölçülerden 1.5cm daha büyük çıkardım kenarlardan fazla kısımları maket bıçağı ile kesince gayet güzel sonuç verdi. Dağınıklık için kusura bakmayın Arcade kabini projem 

    Arcade kabini projem

    Moldingi de uyguladıktan sonra,


    Arcade kabini projem


    Arcade kabini projem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ariallyte -- 25 Kasım 2020; 10:47:3 >




  • Editlenecek

  • Şimdiden elinize sağlık çok güzel gözüküyor Arcade kabini projem 

  • Elinize sağlık
    Çok güzel olmuş
  • her sey kasa icin olmasi gerektigi gibi belki bu kadar buyuk hoparlorlere gerek olmayabilirdi ses sistemini bozmaya gerek yok.gayet ucuza uygun hoparlorler bulunuyor.gercek arcade sistemlerde bile bu kadar buyuk hoparlor yoktu.merkezi bas hoparloru haric... crt arka kasayi asmadan olmaz bu kasaya ama crt olmadan disarida satilan sonradan uretimlerden farki olmayacak gercek bir arcade ile simdikiler adasindaki fark bu olursa crt ekrani tasiyacak birlesim yerleri daha buyuk kosebentlerle guclendirilmeli asil onemli kisma geldik uygun rgb destekli bir tuplu crt yi bu kasaya saglam sekilde monte etmek burada lcd veya led ekran kullanmak o retro havasini bozacaktir ama gorunen o ki bu su an zor gibi bu ekran kucuk daha buyuk olmali ekran ortalanmali yeni oyunlar icin bu ekran uygun degil kabin crt ye uygun olmasa bile soyle bir sey yapilabilir kabinin yanina sehpa ustu bir tuplu crt ve gamepad konulup bir kabloyla hem led hem crt kullanilabilir.en cok atlanan ekrani egimli yerlestirmemek oluyor bu da perspektif sorunlari cikariyor ayakta durup asagi dogru baktigimizdan bu egim onemli burada mvs board en iyi secenek bu pandora ile desteklenebilir.emulasyon sistemi yakismayacaktir.led isiklandirma ile kusursuza yakin bir sistem cikabilir.on cam icin isigi yansitmayan bir cam secilmeli ekran etrafi siyah olmali yoksa gozu cok yoracaktir.basarilar.cogu bitmis.mvs sistemi ekstra yan eklentilere de sahiptir.bir jeton holu de fena olmaz.uygun bir calisma.zor kismi simdi ama buraya kadar gelen burayi da gecer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 25 Kasım 2020; 18:18:17 >




  • Güzel çalışma. Emeğinize sağlık! Devamını merakla bekliyorum.


    Kabin merakım şimdi yok ama ileride olabilir Arcade kabini projem 

  • Bitince güzel bir video bekleriz. Fevkalade görünüyor elinize sağlık.

  • Emeğinize sağlık kabin güzel görünüyor bende kendim 1 2 kabin yapma işiyle uğraştığım için bi iki söz etmek istiyorum kabinin altında tekerlek var sanırım onları sökmeni tavsiye ederim zira oyun oynarken çok sağa sola sarsılıyor birde kabini iç taraftan desteklemelisin oynarken yine kabin çok sarsılacak ve bu can sıkabilir. ayrıca içine hangi sistemi kullanmayı düşünüyorsun ve ekran olarak ne kullanacaksın umarım aliexpresste satılan şu dandik pandrolardan alıp koymazsın çünkü acayip derecede gecikme var özellikle dövüş oyunlarında hiç zevk vermiyor bilgisayar koyup emulasyonla kullanacaksan normal mekanik hdd değil ssd takmanı tavsiye ederim ama en güzeli raspberry tabiki kendimde onu kullanıyorum kolay gelsin devamını merakla bekliyorum

  • Tebrikler çok güzel görünüyor.bu da benim kabin





    Arcade kabini projem
  • Güzel olmuş elinize sağlık çok başarılı. Kaça mâl oldu?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.