Şimdi Ara

Arapça ve fransızcadan rahatsız oluyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İkisi de çok güzel seslerdir.
    Fransızca şarkılar çok hoşuma gittiği için üç yıldır Fransızca öğreniyorum ufak ufak.
    Arapça rap bile var çok güzel gelen.
    Farsça da güzeldir şiir ve şarkı olarak.

Surilerin sokakta birbirine bağırma seslerini duyarsan normal tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 + Anker Soundcore Q30 + Machenike GX60 + // 15 Mi //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ İSLAM is the way of LİFE /b]
  • Üstelik bana fransızcayı sevdiren de arap kökenli bir şarkıcı, fransızca söylüyor ama aksanı Türk gibi geliyor, indila.
    Birkaç parçasını dinle seversin sen de bence.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 + Anker Soundcore Q30 + Machenike GX60 + // 15 Mi //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ İSLAM is the way of LİFE /b]
  • I have no enemies fanlarındanmısın hocam ?

• normal insan olan herkesi rahatsız eder zaten bu ikisi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arapca guttural bir dil yani girtlaktan konusulan bir dil olduğu icin kulaga çok hos gelmiyor.O girtlaktan çıkan hiriltilar falan çok batiyor bizim gibi arap olmayan ve haliyle bu dile aliskin olmayan kisilerin gozune,avrupalilar falanda cok begenmezler misal arapcayi .Ama ote yandan birde su var arapca dunyadaki tek guttural dilde degil misal almancada ayni arapca gibi guttural bir dildir ancak beni bir almanca bir arapca kadar rahatsiz etmiyor dogruya dogru .
    Ben bunun sebebinin araplarla gecmisteki ortak tarihimizden kaynaklandigini düşünüyorum.Yani arap dili bize araplari ve haliyle tarihte bizim onlarla birlikte yaşadığımız bazi travmatik anıları hatırlattığın dusunuyorum .Bunun icin illa tarihci ,cok okuyan entellektuel biri olmaya bile gerek yok.Ben toplumsal hafiza,kolektif bilinc denen olguya inanan biriyim. Bilincaltimizda Turkler olarak bir arap antipatisi var ,bunu kimse inkar edemez ayrica ben kisisel gorusum ,aksini dusununen varsa karsi cikabilir arap dilinin islam kisvesi altinda arap olmayan muslumanlara dayatildigini düşünüyorum.Araplarin islami bir cesit yayilma,emperyalizm,kulturel ve siyasi hegomanya kurma araci gibi kullandiklarini dusunuyorum.Bugun hristiyan ulkelere gidin bakin .Bulgaristanda misal kilisede bulgarca ibadet ederler hemen sinirdan yunanistana gecersin oradada kiliselerde yunanca ibadet ederler.
    Bizim ulkede ise gecmiste uygulanmis Turkce ezan uygulamasini sanki kotu birseymis gibi anlatan, bunu zulum olarak niteleyen yani aslinda nir nevi kendi öz dilini zulum olarak goren,kendi dilinden,kulturunden nefret eden bir muhafazakar kitle mevcut.
    Kusura bakmayin ama bir din bana arapca sesleniyorsa ya o din sahtedir yani arap irkindan birilerinin politik cikarlar guderek uydurdugu bir dindir yada o dinin tanrisinin hitap ettigi hedef kitlenin içinde arap olmayan biri olarak ben yokumdur yani o din yahudilik gibi bir ırka hitap eden etnik bir dindir ve araplik ve muslumanlikta etno dini kimliklerdir.Ben o yüzden hep derim nasıl tum yahudiler İbrani iseler.Tum Müslümanlarda araptir bana gore. Arap olmayan biri bu dini kabul ettiği takdirdede araplasir ve asimile olur.
    Bazi kişiler Türk doğdular diye illaki Türk oleceklerini sanıyorlar ama farkında değillerki etnik kimliklerin her biri birer gevur tabiriyle soyleyeyim social construct idir yani bir sosyal inşaa sürecinin ürünüdür ve insan üretimidir.Turk geni,arap geni,alman geni,yunan geni,japon geni vs diye birsey yoktur.Irk denen şey siyah,beyaz,sarı,aborjinal vs idir ve fenotip ile alakalıdır.Turkluk,almanlik,araplik,japonluk vs bunlar irk degil etnisitedir ve tamamen kültür ile alakalıdır.
    Ha şimdi bazıları diyecek o zaman neden Japon çekik gözlü,kenyali siyah vs diye.Bu o kültürlerin geliştiği coğrafya ile alakalı.
    Bilimsel metodolojiye gore hangi dili konuşuyorsan sen o etnisiteye mensupsundur.
    O dna testleri falanda tek kelimeyle zırva.
    Tarih bilmeyen,bilimsel metodoloji bilmeyen,sosyoloji bilmeyen,etnografi bilmeyen cahil cuhela kitleyi kandırıp para kazanıyorlar yok sen bilmem kaç yunansin diye,zırva....
    1000 sene sonra arkeologlar yer altinda bugunun Turkiyesinden kalintilar bulduklarinda ilk bakacaklar şey yazılı kalıntılar olacak, dilinizi analiz etmek için.
    Yani sadede gelirsek sen din adı altında arapca öğrenirsen arapca konuşursan arap olursun.
    Bunu kitlesel yaparsan bu ülke en fazla 2-3 nesle arap ülkesi olur çıkar,Turk kimligini yitirir veyahut Turk kimligi anlam degistirir.Bugun ben orta asyadan geldim diyen adamların torunları 3 nesle ben bilmem ne arap kabilesinin soyundanim,atalarımız Yemen'den yayılmıştır demeye baslar.Dilini kaybettikten sonra aksini nasıl kanitlayabilirsinki.Anadili arapca olan adamın vardır bir bağlantısı (!)
    Tarihtede ornekleride var bunun mesela kuzey afrikada eskiden berberiler yaşıyordu bugün kuzey afrika full arap topragi .Suriye ismi suryanilerden gelir bugün kendini kendini suriyeli diye tanımlayan kitleye bak , arap (yani dilini kaybettikten sonra Turk kelimesini muhafaza etmis olman ve kendine Turk demeye devam etmen faydasiz sen arapsin) Lubnan tarihi olarak fenikelilerin toprağı bugün arap, tunus kartacalilarin ulkesidir bugün orada araplar yaşıyor, mısıri zaten hepimiz biliyoruz,aciklamaya bile gerek yok....
    Islamdan önce bugünkü modern Suudi Arabistan ve Yemen coğrafyası dışında arap diye birsey yoktu.Arap yasamiyordu o kuzey afrikada,suriyede,lubnanda vs Bugun tüm ortadogu ve kuzey afrikaya yayılmış durumdalar araplar.
    Bu ülkeleri ne arap yaptı? Araplar boylesi bir yayilmayi nasıl basardi? Size söyleyeyim,Islamin arapcayi ve haliyle arapligi dayatması sayesinde .Sen sirf bir tane kitabi okumak icin gidipte komple bir yabanci dil (arapca ) öğrenirsen ,cevirisini okumak yerine ,birde şeriat olduğunu düşün herkese zorla okullarda arapca öğrettikleri farz et yani araplasma bireysel olacakta kalmaz bu takdirde toplumsal olur , kendi diline ve atalarina Türkçe ezan zulmü, Atatürk ezanı Türkçe okuttu diye hakaretler savurursan, milli kimliği bir yana atıp ümmet edebiyatı yaparsan, dış politikada kararları milletin çıkarına gore değilde ümmetin çıkarını baz alarak alırsan ,sunnet adi altinda arabin geleneklerini benimsersen iki nesle arap olur çıkarsın.Turkiye cumhuriyetide ya Turkiye arap cumhuriyeri olur yada anadolu arap cumhuriyeti. Oyle an gelirki 80 yaşına gelirsin kendi torununla kendi öz topraginda öz anadilinde konuşamazsın.Oktay Sinanoglu bunu İngilizce için söylüyordu aynısı arapca içinde geçerli bence.
    Turkiyenin suan gidişatı bu yönde.Herkesin aklını başına alması lazım.Araplikta Turklukte etnisitedir.
    Hem elma hem armut olmayacahi gibi sende hem arap Hem Türk olamazsin. Ya arap olacaksin ya Türk. Türküm diyorsanızda o zaman ibadetini Türk gibi yapacaksın, Turkce yapacaksiniz.Arapca ezan isteyende Arabistan'a gitmek ve bireysel olarak araplasmakta özgürdür.
    Uzun lafın kısası insanlara zorla dayatılan hiçbir dili sevmiyorum ve arapca bu tanıma cuk diye oturuyor.
    Aynı şekilde İngilizceyide sevmem mesela ve bunu ana dili gibi İngilizce konuşan biri olarak söylüyorum.Ingilizceninde emperyalist bir geçmişi var .
    Ingilizceyide arapcayida gram sevmem.Emperyal hiçbir dili sevmem.Hicbir yabancı dil anadilimizin yerini alamaz.Bir dili istediğin seviyede öğren hiçbir zaman bir yabancı dilde kendini anadilinde oldugu kadar iyi aciklayamazsin.Bir insanın elinden anadilini almak onun elinden düşünme kabiliyetini almak demektir.Onu maymundan farksız bir hale sormaktır benim gözümde.
    Bakalim bir gecede cahil kaldikcilar 50 sene sonra suriyeliler cogunluk oldugunda veyahit şeriat gelipte okullarda cocuklara arapca egitim verdiklerinde yine cahil kalacaklarmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbeli mehmet -- 8 Temmuz 2023; 4:44:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok değil. Anime izlemem zaten. O virali de yeni gördüm.

Benim düşmanlarım var, İslam'a düşman olan herkes.

• baltalimanı seks ofisi kullanıcısına yanıt

Niye

• Yanında Türkçe konuşsa rahatsız eden ses de var.

Wi Wi kel Jor dur o kula değildir  

• Hayır tabi ki

Nashmeh charuk revanyoutube
    Nashmeh-Greifenaufstieg-Official video 2016 ENDARKENING OCCULT WARTIST LODGE presents Produced by Thelemic ART Records Photography by Hermaphrodite Art Production Design by Persian Black Metal Thanks to: AIH PHOTOGRAPHY Berlin International Black Art Center Dakhmeh Studio Iran-Germany 2016 Deformation of Rumi's obscene poem, who his works are of the darkest veils on face of the truth. his works like so many other so called mystics ,mislead the powerful flow originated from a strong source.you poison of mind ,you established & empowered septic existence of islamic sufism and attributed it in persian mysticism .turn to ashes you and your beloved followers.you FALSEHOOD. حیلت بنا کن سر به دار دیوانه شو دیوانه شو و اندر دل آتش درآ گردانه شو برزانه شو هم خویش را بیگانه کن هم خانه را ویرانه کن رو سینه را چون سینه‌ها هفت آب شو از موهمات وآنگه شراب ناب را پیمانه شو پیمانه شو باید که جمله جان شوی تا جانی جانان شوی اندیشه‌ات جایی رود وآنگه تو را آن جا کشد زاندیشه ات نگذرکه از اندیشه ات غوغا شود گر چهره بنماید صنم از آن خودکن بیدرنگ ور زلف بگشاید صنم آتش زنه برانه کن پیر منم جوان منم تیر منم کمان منم یار مگو که من منم ،من نه منم ،نه من منم بر سر دار او منم غنچه و خار او منم کار مرا، بار مرا، عشق جگرخوار مرا وهم تویی، هجو تویی، بیش میازار مرا آب منم ، کوزه منم ، زهردهد یار مرا لانه تویی، دام تویی، رانده و بی نشان منم
    https://www.youtube.com/watch?v=vOVVbZqJ9HE

• baltalimanı seks ofisi kullanıcısına yanıt

Bemce Arapça güzel

• Ne ayıbı yahu, insanlar genel olarak bombalanıp helak olması gereken bir ırktır evrende. Asyalılar filan mesela.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 10 Temmuz 2023; 15:57:32 >

• Keyfe halidun

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.