Şimdi Ara

ARAÇLARINIZI KUMANDA İLE KİLİTLERKEN DİKKAT..!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haber Hürriyetten alıntıdır arkadaşlar. Önemli bir konu olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim. Daha önce verildiyse eğer özür dilerim.

    "Başakşehir’e kadar takip ettiği bir işadamının park ettiği otomobilinin kilitlenmesini, sinyal bozucu cihaz kullanarak engelleyen ve daha sonra da araçtaki değerli eşyaları çalan Selami S. (29), gözaltına alındı.

    Oto hırsızlık suçundan hakkında mahkemeler tarafından 18 ayrı suçtan aranması bulunan zanlı Selami S.’nin, benzer suçlardan poliste 42 farklı geliş kaydı olduğu ortaya çıktı. Trafikte gözüne kestirdiği lüks arabaları takip ederek araç sahibinden önce araca sinyal gönderen ve bu şekilde kilitlenmesini engelleyen zanlının, daha sonra otomobillere girerek içindeki değerli eşyaları çaldığı belirlendi. Zanlı, takip sırasında kullandığı satış sözleşmesi ile satın aldığı otomobilin plakasının, MOBESE kameraları tarafından tespit edilmesiyle yakalandı. Polis zanlıyla birlikte, otomobillerin merkezi kilit sistemini etkisiz hale getiren iki adet sinyal bozucu cihaz ele geçirildi.

    Bir yıl önce tutuksuz yargılanmak üzere hapisten çıktığı öğrenilen Selami S. emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı adliyede tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi."

    Haberin linki:http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18670187.asp


    Son söz: Araçlarınızı kumanda ile kilitlerken mutlaka el ile de kontrol edin kilitlendiğini.

    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 7 Eylül 2011; 14:29:17 >







  • Refleks haline geldi, her daim 4 kapıyı da kontrol ederim...
  • Kitledikten sonra mutlaka kapı kolunu çekerim açılıyor mu diye kontrol için.
  • kumanda ile kilitledikten sonra kapıları kontrol etmem yetmez bagajada bakıyorum ben kilitlenmişmi diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ckt

    kumanda ile kilitledikten sonra kapıları kontrol etmem yetmez bagajada bakıyorum ben kilitlenmişmi diye


    İyi iyi, ben de bir tek ben mi takıntılıyım diyordum
  • benim kumanda 10 m civarından alıyor. kitlediğinde de ses duyuyorum. ama en güzeli alarmı devreye almak. o zaman dörtlüler yandığı için kesin emin oluyorum. ayrıca kapıları elle kontrol etmiyorum.
  • Ben de kontrol etmeyi sevenlerdenim. Kitledikten sonra arabayı tavaf ederek yaptığım kontrolleri eskiden çok abartırdım, eşim bu durumlarda takıntılı olduğumu söyleyip kızardı. Şİmdi gizli gizli yapıyorum :)

    Hatta o kadar refleks oldu ki, başka birisinin aracında yolcu isem indiğimde ve şöför arabayı kiltlediğinde, ben de farkında olmadan indiğim kapıyı kitlendimi diye kontrol ediyorum :)
  • Ben de kontrol etmek değil de, kumandaya bastıktan sonra kapı dillerine bakıyorum. Aşağı doğru inmiş mi diye. Tabi şimdi bir çok arabada kapı dili pek kullanılmıyor. Elle kontrol etmekte fayda var.
  • 4 luler yaninca zaten kilitlenmis anlamina gelmiyor mu? Yani sinyali almasa yakmazdi 4 luleri. Sadece 4 lulere bakmak yeterli bence ki ben de hep oyle yapiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alışkanlık haline geldi elle ontrol etmek,fark bile etmiyorum kontrol ettiğimi,ayrıca sinyalleri de kontrol ederim çift yanınca kilitlenmiş manasına geliyor.Yani 3 in 1
  • Elle kontrol etmeyince hep kilitlemeyi unutmuşum gibi hissediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mister Blöf

    4 luler yaninca zaten kilitlenmis anlamina gelmiyor mu? Yani sinyali almasa yakmazdi 4 luleri. Sadece 4 lulere bakmak yeterli bence ki ben de hep oyle yapiyorum.


    Oldu ki kilidin biri sıkıştı kapı kilitlenmedi ve farketmediniz. Hırsızın biri geldi kapıları yokladı ve bingo arızalı olan kapıdan içeri dalış ve aynı hızda dışarı çıkış içeride ne varsa artık üzerinde soğuk su. Bence de kontrol edilmeli kapılar. Benim aracım lüks değildir 95 model lada samara var, alarm var kumandadan basarım kitlerim ama elle de hepsini kontrol ederim.

    Edit: içeride de hiçbir zaman değerli eşya bırakmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 7 Eylül 2011; 15:28:12 >
  • kilitledikten sonra mutla kapı kolunu bi gıcırdatırım
  • izmir çankayaya gelin peynir ekmek Gibi satlıyor....Serefsizler bide Test ediyolar yolun ortasında....
  • be camları açık bırakıyorum anahtar ile kapıyorum camları yoksa kilitleyip kilitlemediğimi unutup geri geliyorum kontrol etmeye xD
  • Bir yere kısa süreliğine park ettiysem kumandadan sonra tek kapıyı yoklarım, uzun süreli park edeceksem 4 kapıyı kontrol ederim..

    Araçta değerli bişey yok ama teybin üzerinden beş paralık USB belleği çekip alsa o bile can sıkar..
  • her zaman kilitledikten sonra en az 2 kapı kontrol ederim..

    hatta eve yürürken bi kaç kez daha kapatmaya bastığım oluyor
  • 4 kez kelebek camım kırılarak aracıma girmişler 1 tanesinde teybi diğerlerinde hiçbirşey çalmamışlar. çeşmede tatildeyken camı patlatmışlar arabada 700 tl vardı bulamamış hırsız

    eskiden başıma bu tip olaylar gelmişti hyundai aracım vardı o zamanlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZSARA


    quote:

    Orijinalden alıntı: ckt

    kumanda ile kilitledikten sonra kapıları kontrol etmem yetmez bagajada bakıyorum ben kilitlenmişmi diye


    İyi iyi, ben de bir tek ben mi takıntılıyım diyordum


    Valla hastasınız abi ya

    Kumandaya basarım kilit sesini duyarım basar giderim. Rahat mıyım neyim...
  • Selam,
    Madem konusu açıldı bir ekleme de ben yapayım.
    Özellikle avm otoparklarında uygulanan bir yöntem bu. Arabada sadece sürücü varsa ve irice bir araçsa, şoför inerken sağ arka kapıyı çaktırmadan açıyor bu fareler. Sürücü kendinden emin tavırlarla arabasını kumandadan kilitlediğini zannediyor. Eleman gözden kaybolunca bu fareler açık bıraktıkları kapıdan girip tarumar ediyorlar aracı.
    Benim aracın alarmı herhangi bir kapı açık kaldıysa kilitlemiyor. Kilitledikten sonra kapıları kontrol ettiğim için sanırım bu tip durumlara karşı da şerbetliyim....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.