Şimdi Ara

Araçlarına LPG düşünen arkadaşların DİKKATİNE (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
2
Favori
13.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2015 yılından beri lpg li araç kullanıyorum, 1 kere problem yaşamadım. Yılda 10bin km yapsam bile taktırırdım.
  • Aracımda 10 yıldır/200000 km ye yakındır Lpg kullanıyorum. Çoktan bir araba parası çıktı bile. Akaryakıt fiyatları bu şekilde gittiği sürece lpg uyumlu araç kullanmaya devam edeceğim.
    Aracın sübap ayarlarını vs. düzgün yaptırdığınız taktirde şu yandı bu koktu problemleri yaşamazsınız. ( bazı modeller otomatik sübap ayarlı olup ısıyı tolere edemeyerek sübap yakarak rektefelik olabiliyor)
    Lpg li kullanım için en iyi uyumu japon araçları vermekte.
    Bende isterim turbo dizel & benzin araçlarla tork manyağı olmayı ama malum durumlar ortada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T Square -- 18 Kasım 2019; 21:41:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero01

    Araba 5000deyken lpg taktırdım. 10 yıldır 155 bin km yaptım. Tek bir sorun yaşamadım.
    10 kuruştan hesap etsen 15 milyar kardayım.
    10 yıldır tek bir sorun yaşamadım demesen tamamdı ama benzinli arabada bile 10 yılda bir sürü sorun yaşanıyor :)
    diğer konu ise sen hala paradan sıfırları da silmedin galiba :)

    lpg. kesin kar sağlıyor ama çok az km. yapanlar için pek gereği olmuyor

    en çok bayıldığım konu ise lpg. kullananlar hiç giderlerinden bahsetmiyor ,hep kazandıklarından bahsediyor
    lpg.li aracı olup da en azından ayar vs. için sanayide ustalarla ahbap olmayanını görmedim ,peki o harcanan paralar nereden gidiyor ?
    hatta sanayiye gittiğimde ustalar soruyor lpg. var mı diye ,yok deyince en iyisini yapıyorsun diyorlar

    çok az araba kullanıyorum ve üç kuruş ucuz olacak diye lpg.nin kahrını çekemem ,öksüre tıksıra araç kullanıyorsunuz ama varsa yoksa yaptığınız kuruş kazançlarını öve öve bitiremiyorsunuz

    lpg. de çok kazanç var evet ama çok kullanım olursa ,diğer türlü yapılan kazançlar ustalara gidiyor




  • LPG biraz günü kurtarmak aslında. İstisnalar illa ki vardır ancak çoğu araç sahibi LPG den yaptığı ekonomiyi sanayideki ustalara devrediyor. Eski aracımda maalesef başıma gelmişti. Son aracım yaklaşık 5 yıldır bende ve LPG ye uyumlu bir araç ama LPG taktırmadım. Taktırsaydım şu aralar sanayi sanayi geziyordum tahminen kimbilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.CEMİL

    10 yıldır tek bir sorun yaşamadım demesen tamamdı ama benzinli arabada bile 10 yılda bir sürü sorun yaşanıyor :)
    diğer konu ise sen hala paradan sıfırları da silmedin galiba :)

    lpg. kesin kar sağlıyor ama çok az km. yapanlar için pek gereği olmuyor

    en çok bayıldığım konu ise lpg. kullananlar hiç giderlerinden bahsetmiyor ,hep kazandıklarından bahsediyor
    lpg.li aracı olup da en azından ayar vs. için sanayide ustalarla ahbap olmayanını görmedim ,peki o harcanan paralar nereden gidiyor ?
    hatta sanayiye gittiğimde ustalar soruyor lpg. var mı diye ,yok deyince en iyisini yapıyorsun diyorlar

    çok az araba kullanıyorum ve üç kuruş ucuz olacak diye lpg.nin kahrını çekemem ,öksüre tıksıra araç kullanıyorsunuz ama varsa yoksa yaptığınız kuruş kazançlarını öve öve bitiremiyorsunuz

    lpg. de çok kazanç var evet ama çok kullanım olursa ,diğer türlü yapılan kazançlar ustalara gidiyor

    Alıntıları Göster
    @socialworker
    LPG konusunda ben de çok ön yargılıydım.

    Eskiden araba çalışınca leş gibi tüp kokardı.Gaz yemezdi stop ederdi.Benzinden lpg geçince stop ederdi.

    Eskiden lpg tüm araçların motor arıza ışığı yanardı ustalar ne derdi normal lpg araç arıza ışığı yakar.Aslında normal değilmiş motor ışığı yanmaması gerekiyormuş doğru ayarı yapınca ışıklar sönüyormuş.

    Yıllarca insanlar yanlış ayarlar lpg kullandı sonuç dediğiniz gibi masraf.

    LPG motora zararı var mı kesinlikle var ama ben doğru montaj doğru motor seçeneğin de 200.000 KM den sonra sorunlar başlayacağını düşünüyorum.Taksiciler şuan yaygın olarak corolla ve elantra kullanıyor adamların 1 saati bile değerliyken sanayiden çıkamayacak olsa lpg kullanmazlar.

    Bir tane astra taksi gördünüz mü ben görmedim sebebi sübap eritmesi astra da sübap eriyorsa bu lpg değil opelin sorunu toyota veya elantra motorların da böyle bir sorun yok.
    Uyumsuz veya kötü montaj yüzünden genel olarak lpg kötüleniyor.

    İlk aracım renault 19 neredeyse km de 1 TL yakardı lpg taktırmadım lpgsiz aldım
    İkinci aracım Laguna 1.6 ortalama 11 lt yakardı ona da taktırmadım lpg inat ettim.
    Dedim ben lpg kullanmam Skoda rapid 1.2 TSİ aldım atmosferik motora göre az yakıyor onla 33 bin KM yaptım yine lpg olmadan
    En son 1.6 corolla aldım + lpg taktırdım.Şimdi dizel araçlardan daha ucuza dolaşıyorum.Dizelin o sarsıntısı,Motor sesi yok.

    Daha az km yaptım ama etrafımdaki yorumları incelediğim de lpg kaynaklı sorun yaşayan yok.

    Sonuç olarak önümüzdeki 1-2 yıl içersin de inanılmaz bir lpg artışı olacak büyük ihtimal toyota da 2-3 yıl sonra honda gibi fabrika çıkışlı lpg sunacak.

    Bende bundan sonra lpgsiz araç kullanacağımı düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 19 Kasım 2019; 10:19:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Philae

    benzinde 7 litre yakan araca 9 litre lpg yakan diyen usta kimse ona zaten kit mit taktırmayın maks 8,5 yakması gerekir. o hesapla da lpg nin 4 lira olması lazım. kendinizi lpg taktırmamaya ikna etmişsiniz ne güzel. peki insanlara niye yanlış bilgi veriyorsunuz?

    benzinde 7 litre yakan araca zaten lpg takılmaz.
    yaş kaç çocuk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: socialworker

    LPG biraz günü kurtarmak aslında. İstisnalar illa ki vardır ancak çoğu araç sahibi LPG den yaptığı ekonomiyi sanayideki ustalara devrediyor. Eski aracımda maalesef başıma gelmişti. Son aracım yaklaşık 5 yıldır bende ve LPG ye uyumlu bir araç ama LPG taktırmadım. Taktırsaydım şu aralar sanayi sanayi geziyordum tahminen kimbilir.
    bende zamanında LPG li araç kullandım, dediğiniz gibi, araç arıza yapar motorcu lpg takana gönderir oraya gidersin bizlik sorun yok motorcuya git der, lpg ci ayar yaptım der para ister 3 gün sonra yine gidersin birde motorcuya baktır der, bu kez oraya gidersin buji der şu der bu der yaptırırsın yine olmaz, yine lpg ciye gidersin, senin motorcu anlamıyor şu ustaya git der, yani iki arada bir derede dolanır durursunuz.
    birisi yazmış prinsin filitresi 250 tl diye lpgnin yıllık yada km bakımlarına yaplan masraf cabası.












  • https://www.generali.com.tr/sigorta-rehberi/arac-sigortasi/benzin-mi-lpg-mi-otogaz-mi/

    Benzin mi LPG mi Otogaz mı?

    quote:

    Yeni bir araç satın alınacağı zaman göz önünde bulundurulması gereken en önemli detaylar arasında yakıt tüketimi de yer almaktadır. Pek çok kişi yeni araç satın alacağı zaman daha fazla tasarruf elde edebilmek için dizel araçları tercih ediyor. Araç sahibi olanlar ise araçlarına otogaz sistemi taktırarak LPG kullanmaya yöneliyorlar. Ancak tasarruf sadece yakıt değerleri göz önünde bulundurularak yapılabilecek bir şey değildir.

    Araç fiyatı ve kilometre başına yakıt tüketimi ile birlikte bakım masrafları, motorlu taşıtlar vergisi ve yıllık kaç kilometre yapılacağı gibi detaylar da tasarruf konusunda önemlidir. Ayrıca aracın kasko sigortası ve trafik sigortası gibi giderleri de bu hesaba dahil edilmelidir.

    Araç Satın Alırken Dikkat
    Araçların belirlenen fiyatları donanımlarına, vites seçeneklerine ve yakıt tercihlerine göre değişkenlik göstermektedir. Ekonomik araçlara sahip olmak için standart konfor ve güvenlik seçeneklerinin dışında ek donanım satın almayan araç sahipleri, vites seçeneği ve yakıt ile de tasarruf etmeyi planlıyor. Şehir dışında ya da trafiğin yoğun olmadığı bölgelerdeki kullanımlarda yakıt tüketimi için manuel vites daha fazla tercih edilirken, şehir içi kullanımlarda kolaylık sağlayan otomatik vites tercih ediliyor.

    Fiyat Karşılaştırması
    Benzinli 79.900 TL’lik ve dizel 104.900 TL’lik seçenekler arasında 25.000 TL’lik bir fark bulunan Fiat Egea markalı bir araç şehir içinde 100 kilometrede 2.5 litrelik fark ortaya çıkarıyor. Ortalama yakıt fiyatları ise 2019 itibariyle 95 oktan benzin için 6.24 iken, motorin için 5.69 TL ve LPG için ise 3.53 TL olarak belirleniyor. Verilere göre Egea aracın benzinli modeli 100 kilometrede 48.05 TL’lik yakıt harcıyor. Dizel modelde ise tüketim 29.59 TL oluyor. Benzinli araç 100 kilometrede 18.46 TL daha fazla yakıt tüketiyor.

    Benzinli modelin yakıt fazlalığına karşı aracın dizel modeli benzinli modelden 25.000 TL daha pahalı bir fiyat ile satılıyor. Yakıt tüketim grafiğine göre dizel araç, aradaki farkı 135.428 kilometre yaptığı zaman kapatıyor. Yılda ortalama 20.000 kilometre yapan bir araç sahibi için farkın kapanma süresi neredeyse 6-7 yılı buluyor.

    Egea araç modeli 100 kilometrede LPG’li olarak 32.61 TL’lik yakıt tüketimi ortaya çıkarıyor. Burada benzine göre 15.43 TL’lik bir tasarruf ortaya çıkıyor. Otogaz sistemlerinin maliyetinin ise ortalama 1.600 TL civarı olduğu göz önünde bulundurulursa LPG burada en uygun seçenek gibi gözüküyor. Fakat soğuk havalarda aracın benzinden LG sistemine geçmesi 5 kilometreyi bulabiliyor. 100 kilometrede yakılan yakıt tüketimine bakıldığı zaman LPG, dizelin gerisinde kalıyor. Bu sebeple, dizelin LPG’den daha iyi bir seçenek olduğu da söylenebilir. Burada seçim tamamen araç sahiplerine ve kullanım alışkanlıklarına kalıyor.

    Tercih Nasıl Yapılmalıdır?
    Yakıt tercihi yaparken aracınızın kullanımını etkileyebilecek derece düşük performans elde edebileceğiniz seçeneklerden uzak durmak gerekiyor. Yük ve yolcu taşımaya yönelik kullanımlar için aracın çekiş gücünde kayıp yaşanmaması gerekmektedir. Ayrıca kullanım ömrüne özen gösterenler her zaman dizel motor tercih etmelidir.

    Aracınız düşük hızlarda ve trafiğin yoğun olmadığı yerlerde kullanılıyor, yılda 45 bin kilometre yapıyor ise dizel tercih edebilirsiniz. Kapalı otopark sorunu olmayan bölgelerde LPG’ye yönelmekte daha doğru olabilir. Yakıtın araç fiyatını amorti etmesini beklemeden aracın 3-5 yıl içinde değiştirilmesi söz konusu oluyor, araç içerisinde gürültü olmamasına ve performansın yüksek olmasına özen gösteriliyor ise benzin sizler için doğru tercih olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CemalSanane

    Bu mesaj silindi.
    len çocuk git işine ağır kelime kullanırım kaldıramazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iquique

    istetme yazan birinin yazdıklarını ciddiye almaya bence gerek yok
    çoluk çocukla uğraşmayada benim vaktim yok,

    Araçlarına LPG düşünen arkadaşların DİKKATİNE




  • quote:

    Orijinalden alıntı: engin_er_26

    çoluk çocukla uğraşmayada benim vaktim yok,



    Alıntıları Göster
    dede sen beni ergenlerle karıştırdın. ihtiyarlık zor tabi. yaşım 46 hacı dayı. o gösterdiğin ancak benim oğlan olabilir




  • 5 senede 70.000 km yol yaptım. LPG yi 1600 e taktırdım. Hadi herşeyi güncel hesaplayalım.

    Yani LPG yi güncel zamdan benzini de güncel zamdan hesaplarsam.

    Şehiriçi ve sehirdisi ortalama LPG 28 kuruş yakıyor.

    LPG 70.000 x 0.28 = 19.600

    Hadi 20bin de. LPG 1600. Ona da 3bin diyorum abartarak. Toplam 23bin lira 5 senede harcadagim LPG parası.

    Benzinde kullansaydim.

    70.000 x 0.50 = 35bin

    5 sene de 12bin lira yakıttan kar yapmışım. Bu aracı satsam gene LPG alırım. Lpg ile gezen adam akıllı adamdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman sen ve senin gibi düşünenler akıllı olsunlar, başta bir video var 2. Yada 3. Video onu bir seyret sonuna kadar onno usta videosu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 19 Kasım 2019; 18:40:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 sene lpg ile kullanıp kâr edersiniz araç bir masraf açar o 10 seneyi götürür aracın uyumluluğu ve lpgden sonra değiştirilmesi gereken parçalar iyi araştırılmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazyslamdunker

    Fabrika çıkışı LPG'li araçlara diyecek lafınız var mı?
    Onlar farklı ehil kişilerin elinde takılıyor ve fabrika garantili, diğer piyasadaki erden hangisi iyi usta hangisi kötü işçilik yapıyor seçmek zor iş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F81E1A7E5

    Yakıt pahalı karında zararında değilim yakıt pahalı 100 liralık benzin alıp kaç km gidebilirsin ki şehir içi ? Çeyrek depo bile dolmuyor! Ancak 100 liralık gaz atıp 450km yol yaptım.Mecburen lpg kullanıyorum.
    Müthiş doğrusu 100 TL lpg ile 450 km. 🤔
    LPG bizim burada 3.96 TL 100 TL kaç litre eder, yaklaşık 26-27 litre aracınızı bilmiyorum 100 km de 9 litre yaksa en fazla 300 km gider şehir içi fakat şehir dışında 90 - 100 km hız ile giderseniz belki 450 km yi yakalarsın, şehir içinde imkansız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.