Şimdi Ara

Araçlarına LPG düşünen arkadaşların DİKKATİNE (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
2
Favori
13.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LPG' den ucuzu yok kim ne derse desin. Yıllık 15 bin km yapan bir kişi kesinlikle ilk senede lpg kit parasını çıkarır. Atiker falan takarsan kara geçersin ilk senede. Prins teknomaks, brc comfort vs. taktırırsan da kesinlikle ilk senede kendini amorti ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff

    1.6 benzinli arac 30-35 kurus yaksaydi, lpg icat olmazdi zaten,

    Cok ozenli pedalin altina yumurta koyarak ve super bos trafikte, hatta yokus asagi filan surerseniz belki bakin belki diyorum.

    Zira sizin hesaba göre arabanin 5.1 litre yakiyor.

    Hybrid arabalar bile bu degerde degil dusunun artik.

    30-35 degil, 50-55 tir o bence

    Hayirli gunler

    Alıntıları Göster
    Arkadaşta hybrid Yaris var, 3.4-3.7 litre benzin yakıyor. Aynı yolda 1.3 multijet dizelle ben 4.9-5.2 litre yakıyorum

    Hybridler çok daha ekonomik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuyu açan arkadaşa katılıyorum. LPG pişmanlıktır. 7 sene önce taktırdım. Senede ortalama 15bin km yaparim. Benzinden fazla yakıyor. Zarar üstüne zarar ettim. Hergun dualarla yola cikiyorum. Patlama korkusu ile diken üstünde geziyorum araçta. Araba markam Fiat. Biliyorsunuz LPG ye de uyumlu olduğunu sanmıyorum ama yaptırdık bı kere. Aracıma benzinciden LPG alırken çok utanıyorum. Benzin alan insanlar bana bakıp kahkaha atarak fakir fakir diyerek gülüyor ve parmakla gösteriyor beni. İnsan içine çıkamaz oldum. Siz siz olun LPG nin yanina bile yanaşmayin. Çaktirmayin beyler LPG yi kötülemeye devam ;) zam yapmasinlar. Ucuz ucuz gezmeye devam edek ;) tü kaka LPG. Pis LPG.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 km de 10 litre benzin yakan araca nereye lpg taktırmıyorsun kardeş. Arabanın orjinalliğine en düşkün insanlardan biriyim ama büyük şehirde benzinle gezmek demek nerdeyse bir maaşı yakıta gömmek demektir. Ha nedir adam memurdur servisle işe gidip geliyordur ya da evi işine yürüme mesafesindedir aracını sadece haftasonları kullanıyordur o adam taktırmasın astarı yüzünü geçer. Ama aktif durmadan çalışan benzinli araba ocağa incir ağacı diker. Yoksa kimse arabasının her yerini deldirmeye motorunu yormaya meraklı değil.
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Eyvallah iyi günler ben gördüğümü aldığım yakıtı diyorum suan 5. 3lt 100/km yakıtı direk litresi 7 ile çarpsanız 37 kurus yapıyor
    İyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    2015 yılında aldığım 2011 model atmosferik 1.6 tam otomatik benzinli fieasta'ya atiker odb'li sistem taktırmıştım. o zaman 1100 tl gibi bir paraya taktırmıştım. karma tüketimde 11 litre benzin harcıyordu. lpg'de 13 litreye çıkmıştı. aldıktan 1.5 sene sonra taktırmıştım. çok pişman olmuştum keşke alır almaz diye taktırsaydım diye. ortalama yılda 12.000 km yapıyordum ve kendini 1.5 yılda amorti etmişti.

    onu sattım, yerine captiva aldım. 2.0 motor 4x4 dizel tam otomatik şanzuman. 10 litre yakıyordu karmada. ama motor ve özellikle dizel partikul filtresi bir sorundu. her ay dpf tıkanıyordu. bende şehirlerarası yola çıkıp açıyordum. araba motor çaktı ve 10.000 tlmi yedi . biraz bindim yeni sattım.

    şimdiki arabam 1.6 benzinli 4x4 ford kuga. ortalama 12 litre benzin yakıyor. direkt enjeksiyonlu ve takılacak sistem prince. 7000 tl diyorlar. hesap yaptım. 12.000 km yıllık kullanımda 25-30 aydan önce amorti etmiyor.

    Bunca şeyi yazmanın sebebi ; her çeşitten aracı kullandım. eğer atmosferik benzinli çok yakan bir araç varsa hiç düşünmeden lpg taktırın. her şekilde kendini amorti eder. tabii subaplarınız magnezyum-aluminyum alaşımlı değilde, çelik subap ise. Dizel araçlar iyi güzel ama eskiyince tam bir bela. çok masraf açıyor. sıfır araç alınıcaksa bence hala gidip dizel almalı. 100.000 kmye gelince de satmalı. benim gibi yapınca ilk alan sefayı, soranki cefayı çekiyor.

    Son aracım çok hoşuma gitti. sanki dizel gibi çekişi var. tabii 182 beygir olmasından da ileri geliyor. manyak bir yakıt tüketimi de var. mesela ben hayatta buna lpg takmam. çünkü kendisini 2 yılda zar zor amorti ediyor. ee ben bunu da 2 sene sonra elden ayaktan düşmeden satarım. bu sefer gene cefayı ben sefayı başkası sürecek.




  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Hocam buyrun resim çektim bastım arabaya şehir içi bu 6.1idi 4 lt ye kadar iniyor inanın ya da inanmayın
    Şuan 7 tl benzin 6 1x7:42kuruş takdir sizin inanın inanmayın
    Araçlarına LPG düşünen arkadaşların DİKKATİNE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dwayne35 -- 18 Kasım 2019; 10:58:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araca göre değişir zaten 5 bin lira ve üzerine lpg taktiranlarin kafasını anlayamıyorum. Ben taktırdım atiker grand 2300 tl ruhsata işletme muayene filan derken 3000 bini buldu. Hesaplarımi da yaptim 17 bin km sonra amorti edicekti şuan da da amorti etmiş durumda benzinde 70 krş yakan araç şimdi lpg de 40 krş yakıyor. (Lpg 3.40)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstetme esprisinden sonra konu sahibi arkadaş kayıplara karıştı
  • Tüp nedir ya.
    Bir aracın bir yakıtı olur.
    Şehir içi 10 litre. Maşallah yarasın koçuma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dwayne35

    Eyvallah iyi günler ben gördüğümü aldığım yakıtı diyorum suan 5. 3lt 100/km yakıtı direk litresi 7 ile çarpsanız 37 kurus yapıyor
    İyi günler
    Anlik tuketime göre olcuyorsunuz sanirim, benzin olcumu depo doldurulur isik yanan kadar surulup tekrar doldurulur yapilan km ye gore hesaplanir.

    Dedigim gibi bu deger sehirlerarasi bos trafik az egim de belki olabilir, istanbulda trafikte arabaniz rahat 10 litreleri gorecektir.

    Hayirli gunler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iş yerim ev arası 21 km.
    benim lpgli aracımla 40 tlilik lpg ile 2 gün gidip gelip, 3. gün sabah işe gelebiliyoruz.
    arkadaşımın benzinli megane 100 tl ile 3 kere gidip gelemedik.
    şimdi arkadaşım lpg taktıracak, taktırmasın mı?
    herşey dahil 2700 tl fiyat aldı.
  • gördüğüm en saçma konu forumdaki. Lpg taktırmayan herkes lpg yi kötülemiş, bir yerlerinden ekstra lpg maliyetleri eklemişler. yıllardır 2 farkı aracımda lpg var, kesinlikle benzinle kıyaslanamaz. 160 tl lik gaz ile 560 km yol yapıyorum, adam kilometrede 60 kuruş yakıyor 1.6 arabası ile ama lpg yi kötülüyor. akıl alır gibi değil..
  • Araçlarına LPG düşünen arkadaşların DİKKATİNE

    3.3 v6 olunca takmada göreyim 🤣 benzinle şehir içi 1.5 yakın yakıyor aslan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Honda Civic LPG li model ile Golf 1.0 arasında gidip geliyorum. Gönlüm Civic ten yana ancak LPG li olması tedirgin ediyor beni. Çocuk var, onun için bir kaza anında ekstradan tehlike oluşturur mu. Fabrikasyon LPG lerin sonradan takılanlara göre güvenlik açısından avantajları var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

    Konuyu açan arkadaşa katılıyorum. LPG pişmanlıktır. 7 sene önce taktırdım. Senede ortalama 15bin km yaparim. Benzinden fazla yakıyor. Zarar üstüne zarar ettim. Hergun dualarla yola cikiyorum. Patlama korkusu ile diken üstünde geziyorum araçta. Araba markam Fiat. Biliyorsunuz LPG ye de uyumlu olduğunu sanmıyorum ama yaptırdık bı kere. Aracıma benzinciden LPG alırken çok utanıyorum. Benzin alan insanlar bana bakıp kahkaha atarak fakir fakir diyerek gülüyor ve parmakla gösteriyor beni. İnsan içine çıkamaz oldum. Siz siz olun LPG nin yanina bile yanaşmayin. Çaktirmayin beyler LPG yi kötülemeye devam ;) zam yapmasinlar. Ucuz ucuz gezmeye devam edek ;) tü kaka LPG. Pis LPG.
    benide benzinlikte bir utanma alıyor sorma. fulle diyorum 135 lira fatura çıkıyor. pompacı abi biraz daha almazmı benzin gibi 350 liraya fulleyemezmiyim diyorum.
    yok diyor fakir adam sen fakirsin git ucuz ucuz gez




  • Bütün mesajları okudum. Herkes kullandığını övmüş kullanmadığına tukaka Şimdi allah nasip ederse bir iki yıla megane 4 lerden düşünüyorum. Binmek için, ömürlük alıyorum. Dizel düşünüyorum. Hafta içi iş var. Acil işimiz olursa halledelim. Hafta sonları pikniğe denize gidelim rahatlık olsun diye almayı düşünüyorum. Ben o zaman bulaşmıyorum lpg işine değil mi Yada benzinlisini alıp lpg mi taktıralım
  • Bu tartışma bazı konularda yer alan gereksiz ve histerik : "dizele gerek yok" diyenlere benziyor.

    LPG iyidir çok kullandım çok tasarruf ettim , bir zararını görmedim. Sadece benzinliğe biraz daha sık gidiyordum.

    Şimdi dizel kullanıyorum , daha ne olsun , benzinli halen bizim gibi ülkede zengin işidir. Dizel her türlü koşulda ve durumda ciddi tasarruf ettirir. yok turboymuş bakımı pahalıymış palavra. Doğru düzgün kullanmayı öğrenemeyen millet 'den anlamasını beklemek bizim yanlışımız.

    Dizel , LPG ve benzinli araç gibi kullanılmaz. LPG ise uyumlu motorda gereklidir eğer amaç az yakmak ise.
  • Şu an 3. aracıma sahibim. İlk olarak 2008 model 1.6 otomatik Honda Civic kullandım benzin+lpg şeklinde. daha sonra 2012 model 1.4 otomatik Honda Jazz aldım. O aracım benzinliydi. Yaklaşık 1 yıl kadar benzinle kullandım ancak yakıt fiyatları nedeniyle 2018 yılı Eylül ayında AKL Elegant marka LPG kiti taktırdım. Bana maliyeti 2.400 TL + noter, Tüvtürk masrafları şeklinde oldu. Yılda 2-3 kez uzun yol yaparım toplamda 3.500 km kadar, kalanı şehir içinde ev-iş arası günlük gidiş dönüş 3-4 km kadar. Nedendir bilmiyorum lpg taktırdığım için daha sonra ciddi derecede pişmanlık yaşadım. LPG ile alakalı mekanik anlamda bir sıkıntı da yaşamadım aslında. sadece montaj işçiliğini beğenemedim ve ekstra bakım masrafları da sonradan ortaya çıkacağı için çok üzerine düşmemiştim. uzun yolda tasarruf açısından ciddi farklılıklar oluştu işin doğrusu ancak şehir içinde mesafe kısalığı ve güzergah nedeniyle pek avantajını göremedim lpgnin. Neticesinde bu yıl Ekim ayında aracımı sattım ve 2016 model 1.3 otomatik benzinli Jazz'a geçiş yaptım. Uzun yolda 31 kuruş yakıt tüketimi hesapladım 1.200 km mesafede. Şehir içinde aylık katettiğim mesafe ekstra durumlarla birlikte 250-350 km civarında. yıllık katettiğim toplam yol 8-9 bin km civarında Bu nedenle bu aracıma lpg taktırmayı düşünmüyorum. İnsanların aylık gelir ve giderleri birbirinden çok fazla, kimisine göre elzem olurken kimisine göre çok gerekli görünmeyebilir lpg olayı. bu aşamada ben taktırmayacağım ancak ileride belki şartlar değişecek ve taktırmak zorunda hissedeceğim. montaj konusunda güzel bir ustayla anlaşılırsa uzun vadede lpg maddi anlamda ciddi avantajlar sağlayacaktır lakin düzgün montajı yapılmayan lpg sistemi insana sanayi yolunu ezberlettiği gibi sürekli çıkacak sorunlar insanın canını fazlasıyla sıkacaktır.




  • lpg bakımı neymiş ilk defa duydum 10000km de bir lpg filtresi değişiyor o kadar 10dk lık iş. siz lpg yi kötülemeye devam edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.