Şimdi Ara

Araçlarda Jammer Standart Olsun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle kendimde aktif bir motosiklet sürücüsüyüm. Gözlerinizi kapatıp düşündüğünüzde ne kadar faydalı bir değişim olacağını anlayacaksınız.

    Kısaca tüm araçlarda “Jammer” (Mobil iletişim aracı sinyal kesici) standart olsun. Sadece kapladığı alan gücünde.

    Böylece hiç kimse araç başında iken Cep telefonu kullanarak trafik kazasına sebep olamayacak.

    Selfie çekenler
    Telefon ile konuşanlar
    Mesajlaşanlar
    Sosyal medyada gezinenler
    Fotoğraf çekenler
    Oyun oynayanlar
    Olmayacak ne kadar güzel değil mi?

    Araçlarda nasıl bluetooth vs ekleniyorsa bu da eklenmeli ve görülecek ki bu büyük bir ileriye dönük adım olacak.

    Belli bir izin (ruhsat gibi) sahibi olanların aracından çıkartılabilsin.

    Elinizi vicdanıza götürün bana hak vereceksiniz. Sende katıl sesimizi tüm araç üreticileri duysun. Daha az kayıp yaşanan eski günlere dönülsün


  • Kazaların büyük bir çoğunluğu ise telefon beklerken veya görüşme bitiminde gerçekleşebiliyor. Yani telefonla konuşuyor olmanız şart değil. 699 sürücü üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, görüşme sona erdikten sonraki 5 dakika içinde kaza meydana gelme olasılığı 4.8 kat fazla. 15 dakika içinde ise 1.3 kat artış gösteriyor.




  • Araştırmada, son üç yılda kaza yapan sürücülerin yüzde 60'ının kaza sırasında cep telefonlarını kullandıkları tespit edilirken, kaza yapmayan sürücülerde ise cep telefonu kullanma oranının yüzde 37 olduğu ortaya konuldu.


  • Araştırmaya göre, sürücülerin yüzde 46'sı, yani yaklaşık her iki sürücüden biri cep telefonu kullanmama kuralını ihlal ediyor


  • Tüm yaş gruplarındaki katılımcıların yüzde 29'u ise kimin kendilerine mesaj veya çağrı gönderdiğini görmek için cep telefonlarını kontrol ediyor.



  • Araştırma sürücülerin yüzde 52'sinin dikkatinin yolcuların yaptığı telefon konuşmaları nedeniyle dağıldığını da ortaya

    Kampanya için:
    https://www.change.org/p/mercedes-benz-ara%C3%A7larda-jammer-standart-olsun




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cthax -- 8 Mayıs 2018; 18:54:8 >







  • dediğin şey saçma. iş, aile ne olacak?
  • 20 sene öncede iş ve aile vardı. Araçta cep telefonu ile konuşmak bir zorunluluk değil. Çekecek müsait bir yere araç dışında (kapladığı alan kadar dememin sebebi buydu) Jammer etkisiz olacak ve istediği Aile ya da işini halledip devam edecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cthax

    20 sene öncede iş ve aile vardı. Araçta cep telefonu ile konuşmak bir zorunluluk değil. Çekecek müsait bir yere araç dışında (kapladığı alan kadar dememin sebebi buydu) Jammer etkisiz olacak ve istediği Aile ya da işini halledip devam edecek.
    jammer aktifken araçtaki telefona ulaşılabiliyor mu?
  • radyasyon pahalı vsvsvsvs
  • şu motorcu ağlaklığı da bi bitmedi gitti
  • Hayır hocam (sizin söyleminiz bu olacak:" e o zaman acil bir durumda nasıl haberi olacak"?

    Hocam eskiden cep telefonu yok iken birine yine ulaşılıyordu acil durum yine iletilebiliyordu. Bu araç başında cep telefonu kullanma illetinden dolayı kaza sayıları kat kat arttı
  • Saçma sapan öneri kurye olan var, iş yapan var ticaretcisi var bilmem ne var, diyelim acil bi mesaj alıp nasıl geri dönücen varıp mı dönücen ara ara durup mesajlara mı bakıcan, bu motorculara hastayım zaten şerit çizgisinden geçerler, iki araç arasında geçerler, kör noktalara girerer, hayırdır diye sorsan adamın hakkı lakin hiç açıp bi defa kural bakmışlığı yoktur. Esas yapılması gereken ne biliyor musun sıkışık trafik olan her yere kamera koyacaksın hatalı sollama yapan motorculara motorlarına bile el koyacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 8 Mayıs 2018; 18:45:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu motosiklet sürmem değil


    Kazaların büyük bir çoğunluğu ise telefon beklerken veya görüşme bitiminde gerçekleşebiliyor. Yani telefonla konuşuyor olmanız şart değil. 699 sürücü üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, görüşme sona erdikten sonraki 5 dakika içinde kaza meydana gelme olasılığı 4.8 kat fazla. 15 dakika içinde ise 1.3 kat artış gösteriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.