Şimdi Ara

ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.804
Cevap
73
Favori
793.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar;ben 2004 model volvo s40 1.8 otomatik lpg 140 BİN km li araç almak üzereyim;ancak araçta 3 TANE göze çarpan sorun var;;1. araba İLK ÇALIŞTIĞINDA vitesi D ye taktığında kalkarken TEKLEME yapıyor ve TAK diye ses geliyor ve araba 2.sn gibi kısa süreli de olsa KUVVETLİ SARSILIYOR,fakat geri vitese taktığında veya araba çalışırken durup kalktığında sorun yok,hareket halindeyken de sorun yok kalkışta çok kısa süreli yapıyor ama bayağı sarsıyor aracı!!2. motor RÖLANTİDE çalışırken TEKLEME yapıyor ve dizel gibi ses geliyor,aracı LPG den BENZİNE geçirip çalıştırdığında da durum aynı değişen birşey yok 3.aracın KLİMASI çalışıyor ama gündüz sıcak akşam serin hava üflüyor,yani havayı SOĞUTMUYOR,AYRICA aracın sol söför camı açılmıyor,düğmeye basınca tak tak diye ses geliyor ama cam oynamıyor!!!ŞİMDİ BU ARACI adam bu sorunlarıda göz önünde tutarak bana 16 BİN e bırakıyor,arabanın bakımı falan yapılmamış yakın zamanda;SİZDEN RİCAM BU İŞTEN ANLAYANINIZ VARDIR AZ ÇOK VARDIR; sizce dediğim bu sorunlar ÜÇ AŞAĞI BEŞ YUKARI NE KADAR MASRAF ÇIKARIR????BİR DE BU SORUNLAR DİYELİMKİ SERVİSTE TAMİR EDİLDİ,ARACIN MUAYNESİ OLMUŞ OLUYOR MU YOKSA EK OLARAK ONA DA AYRI MASRAF EDİP YAPTIRACAKMIYIM?????ÇOK ACİLLL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUMMM......




  • 98 model mazda 626 aracımda klimayı açınca devir anormal derecede fazla düşüyordu.hakan ustanın araçta fakir karışım yönlendirmesi sayesinde sorun hızlı biçimde çözüldü.kendisi olmasaydı ne yapardım bilmiyorum.sonsuz teşekkürler hakan usta.keşke istanbulda olsaydı kendisi.ankaralılar veya ankaraya yakın olanlar çok ama çok şanslı.
  • Slm Hakan Hoca. Yeni aldığım çıtır kazalı 2004 model düz vitesli civic ls arabamla alakalı bir sorunum var. Aracımda herhangi bir arıza ışığı yanmamasına rağmen araç çalışmıyor. marş basıyor ama motor çalışmıyor. kullanım klavuzunda kontak açtığımda 2 sn. benzin pompasının sesinin gelmesi lazım diyor gelmiyor. gelmiyorsa torpidonun altındaki ana roleleri kontrol et diyor(elektrik varmı diye) kontrol ettim elektrik gelmiyor. eğer elektrik gelmiyorsa direksiyonun altındaki sigorta kutusundan bu ana roleye gelen kablo kopmuş olabilir diyor. işte burada şöyle bişey gözüme çarptı. kullanım klavuzundaki fotoğraflarda ilgili sokette bir kablo bağlantısı görünmesine rağmen benim aracımda aşağıdaki resimdeki soket boş. Burada takılı kablonun adı kullanım klavuzunda "ECM/PCM wire harness" diye geçiyor. Diğer boş soket ve role yuvalarını araştırdım onlar normalmiş (rolenin biri sadece otomatiklerde var mesela).

    şimdi burada sizden ricam bu soketin boş olmasının normalmi, boş deyilse o 6 pinli sokette kaç kablodan oluşan bir jack takılı, en önemlisi bu kabloların renkleri nelerdir? (bu renkleri bilirsem kullanım klavuzundan bu kablonun nereye gittiğini bile bulabiliyorum) Konularında bana yardımcı olabilir misiniz? Yaklaşık 7 gündür torpidonun tüm parçalarını söktüm bi sonuç elde edemedim. Birde kullanım klavuzunda inertia (cut off switch) ten bahsediyor (kaza anında yakıtı kesiyor daha sonra düğmesine basarak yakıt sisteminin tekrar çalışması sağnalıyormuş) internette aradım öyle bir switch yok. kullanım klavuzunda bahsettiği yere ulaşabildiğim kadarı ile de olmadığı kanaatindeyim.

    Bu boş soket konusunda yada PGM/FI rolesine elektrik gelmemesi konusunda yardımcı olurmusunuz?

    ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI




  • hakan bey mrb. ben 1998 model rover 200 1.6 kullanıyorum. aracım ilk çalışmada sürekli stop ediyor ve eğer gaza basmazsam araç ısınana kadar bu sorun devam ediyor. aracımı 1 ay önce üst kapak contası değişimi oldu ve hata yine gitmedi. herkes bi şey söylüyor ama en son gaz sensöründe temassızlık ve kelebek üzeride gazı ayarlayan sensör ve bir sensöründe çallışmıyr olabileceği söylendi. sizce sorun bundan kaynaklanıyor olabilirmi. ayrıca aracımda sıralı lpg var ve araç park halinde iken klima çalıştığında da stop etmekte. araçtan memnunum ama bu sorun canımı sıkıyor. klima calışmazsa klimalı araca ne gerek var ltfen yardımcı olun.
  • Hakan Bey selamlar, 2007 opel corsa aracımda esp (hidrolik ile ilgili olan) devamlı yanıyordu, direksiyon aşırı sertleşiyordu, direksiyon pompa ünitesi (direksiyon moturu da diyorlar) komple değişti (corsa d den çıkma) bu seferde hızım 90 'a ulaştığında ABS ışığı yanıyor. Servis direksiyon açı sensöründen dedi. Ama bana pek inandırıcı h-gelmedi tekrar direksiyon motoru mu beyni mi ne ise onun değişmesi gerekiyormuş en son 2400 tl fiyat verdiler. Bunun başka bir yolu yok mudur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: impossiblems

    Hakan Bey selamlar, 2007 opel corsa aracımda esp (hidrolik ile ilgili olan) devamlı yanıyordu, direksiyon aşırı sertleşiyordu, direksiyon pompa ünitesi (direksiyon moturu da diyorlar) komple değişti (corsa d den çıkma) bu seferde hızım 90 'a ulaştığında ABS ışığı yanıyor. Servis direksiyon açı sensöründen dedi. Ama bana pek inandırıcı h-gelmedi tekrar direksiyon motoru mu beyni mi ne ise onun değişmesi gerekiyormuş en son 2400 tl fiyat verdiler. Bunun başka bir yolu yok mudur ?


    Aracnızı cihaza bağlattırın ve arıza kayıtlarını bana bildirin gereği neyse yardımcı olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanusta


    quote:

    Orijinalden alıntı: impossiblems

    Hakan Bey selamlar, 2007 opel corsa aracımda esp (hidrolik ile ilgili olan) devamlı yanıyordu, direksiyon aşırı sertleşiyordu, direksiyon pompa ünitesi (direksiyon moturu da diyorlar) komple değişti (corsa d den çıkma) bu seferde hızım 90 'a ulaştığında ABS ışığı yanıyor. Servis direksiyon açı sensöründen dedi. Ama bana pek inandırıcı h-gelmedi tekrar direksiyon motoru mu beyni mi ne ise onun değişmesi gerekiyormuş en son 2400 tl fiyat verdiler. Bunun başka bir yolu yok mudur ?


    Aracnızı cihaza bağlattırın ve arıza kayıtlarını bana bildirin gereği neyse yardımcı olurum.


    Aracım 2 gün önce opal yetkili servisinde cihaza bağlandı direksiyon kovanı arızalı dediler bu seferde.




  • iyi akşamlar arkadaşkar. 2003 clio 2 hb ım var. teyp değişmek istiyorum fakat yol bilgisayarı sorun yaratır mı onu bilmek istiyorum
  • polo arabamda göstergedeki anahtar simgesi kimi zaman yanıp duruyor. çalışmasında hissedilir problem yok. O ışık ne anlma geliyor? Neden yanıyor? Bilen varsa aydınlatabilir mi? Ne yapmam gerekiyor. Servis yollarına mı dökülmeli?
  • Hakan Usta;önce böyle bir konuda bıkmadan soruların cevaplandığını görmek güzel doğrusu..
  • benim aracım 2001 clio hatcbak.. benim araçta özellikle çalıştırırken bu zamana kadar tık yoktu, ancak yakın zamandan beri (özellikle sabahları mutlaka oluyor) ara sıra arabayı çalıştırırken hafif bi cızırtı sesi ve gösterge ışıklarında hafif bi anormallik oluyor ilk seferde çalışmıyo bazen ama ikinci seferde çok problem olmadan çalışıyor. bu cızırtı sesi olduğunda yok bilgisayarı sayaçlarının sıfırlandığını görüyorum.. bir ya da 2 defa da çalıştırma esnasında cızırtı sesi olduğunda aracın dörtlüleri yandı kendiliğinden..sorun neden kaynaklanabilir.. aküm eskidi sayılır bununla alakalı olabilir mi? sinyal beyni(ya da buna benzer ..sinyal ile ilgili bi röleden bahsetti.. hatırladığım kadarı ile söylüyorum tam cümleler bunlar olmayabilir... öyleyse bayağı masraflı olacakmış herhalde) den olabilir denildi ama tam kanı koyulmadı henüz .. akü den kaynaklı olabilir mi? ustanın dediği şey olabilir mi? (şuan çok problem çıkarmıyor, usta binin dedi iyice belirginleştiğinde kesin sorunu anlar, bakarız dedi.. öyle mi yapayım yoksa bunu önlemek için bişey yapabilirmiyim iyice kötüleşmeden ) .. en son olarakta bunların dışında ekleyebileceğiniz bişey olabilirmi? şimdiden teşekkürler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: spider1903

    benim aracım 2001 clio hatcbak.. benim araçta özellikle çalıştırırken bu zamana kadar tık yoktu, ancak yakın zamandan beri (özellikle sabahları mutlaka oluyor) ara sıra arabayı çalıştırırken hafif bi cızırtı sesi ve gösterge ışıklarında hafif bi anormallik oluyor ilk seferde çalışmıyo bazen ama ikinci seferde çok problem olmadan çalışıyor. bu cızırtı sesi olduğunda yok bilgisayarı sayaçlarının sıfırlandığını görüyorum.. bir ya da 2 defa da çalıştırma esnasında cızırtı sesi olduğunda aracın dörtlüleri yandı kendiliğinden..sorun neden kaynaklanabilir.. aküm eskidi sayılır bununla alakalı olabilir mi? sinyal beyni(ya da buna benzer ..sinyal ile ilgili bi röleden bahsetti.. hatırladığım kadarı ile söylüyorum tam cümleler bunlar olmayabilir... öyleyse bayağı masraflı olacakmış herhalde) den olabilir denildi ama tam kanı koyulmadı henüz .. akü den kaynaklı olabilir mi? ustanın dediği şey olabilir mi? (şuan çok problem çıkarmıyor, usta binin dedi iyice belirginleştiğinde kesin sorunu anlar, bakarız dedi.. öyle mi yapayım yoksa bunu önlemek için bişey yapabilirmiyim iyice kötüleşmeden ) .. en son olarakta bunların dışında ekleyebileceğiniz bişey olabilirmi? şimdiden teşekkürler..

    Merhaba,

    Aracınızın cihazla kontrolleri yapılan sistem beyinleri (motor,abs,airbag,merkezi elektronik,gösterge vs gibi sistemlerin) ile arıza kayıtlarına baktırın mutlaka birinden birinde arıza kaydı vardır.Bu arıza kayıtlarına göre sorunun nerden kaynaklandığı ortaya çıkacaktır veya arızaya daha kolay ulaşabilirsiniz.




  • teşekkürler hakan usta
  • 2004 Mondeo 2.0 Trend LPG aracımın Airbag arıza lambası yanıyor , servise 3 kere götürdüm her seferinde yaptık dediler 5 dk sonra yine yandı bastım kalayı artık gitmiyorum :) Birde koltuk yukarı çıkmıyor düğmeden aşağı iniyor sadece. Kaloriferde çalışırken cızırtı geliyor onada motorun değişmesi lazım dediler bence sadece fanın yağlanması lazım , Servis dolandırıcı buna kanaat getirdim artık sunroof tek basmada kapanmıyordu motor bozuk 2000 tl dediler forumda birisi resetlemeyi yazmış yaptım düzeldi :)
  • 4 aylık 2011 seat ibiza 1.2 tsi dsg aracımdan frene bastığımda(ani fren veya köklediğimde değil her türlü) tıkır tıkır ses geliyor(çok gürültülü bir ses olmamakla beraber camları ve radyoyu kapattığımda bariz bir şekilde duyulabiliyor),ses sanki torpido dan geliyor gibi ama torpidoyu boşalttım herhangi bir şeyin çarpma olasılığı yok,sorun neden kaynaklanıyor olabilir,cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler...
  • merhaba, ustacım 98 model broadway rni var gosterge panellerinde abs ısıgıda var ama aracın abs sız oldugunu dusunuyorum nasıl anlayabilırım bunu?
  • 2005 1.4 basıclıne polom direksiyonu saga ufak cevirip bıraktıgımda küt küt ses geliyordu bugün servise götürdüm ön takıma baktılar sag salıncak arka burc yırtılmış bide bilgisayara baglayalım dediler direksiyon acı sensörü arızası çıktı bunu da degiştirmemiz gerek dedi usta
    bu sensör 350-400 arasıymıs şimdi benim merak ettigim direksiyon problemlerinde pompa yada sensör sorunlarınlarında göstergede ki direksiyon ışıgı yanması gerekli mi degilmi
    direksiyonumda sertleşme zorlanma v.b. bi durum söz konusu degil sagdan gelen ses haricinde herşey normal oda burçtan kaynaklanıyor dedi usta
    arabayı ilk alırken bilgisayara baglattıgımda aynı arıza yine vardı ama ordaki usta bu araclarda öyle bir sensör yok ondan yanıyor dedi hatta bana bilgisayarda gösterdi donanım eksikliği diye yazıyordu
    daha önce bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa ayrıntılı bilgi verip yardımcı olurlarsa cookk mutlu olurum saygılar




  • 2006 polom var bugun akşam anahtar üstünde far açıkken haliyle kontağı çevirmeden önceki konumda farlar yansın diye bırakıp 3 bilemedin 4 dk araça cam suyu koydum geri araca bindim baktım teypte açık kalmış kontağı çevirdim araç çalışmadı akü bitmiş gibi ama ondan önce yaklaşık aracımla yarım saat gittim bankaya filan para yatırdım çalışmasa en başta 2 gundur çalıştırmamıştım direk çalışmazdı acaba neden çalışmadı bıraktım yarım saattir kapının önünde :(
  • merhabalar usta benim 1996 model 1.6 w polo aracım var arac roloantide iken DEVİR SAATİ yukarı aşağı hareket ediyor ve stop ediyor yolda seyir halinde ikende bunu yapıyor ve bunu yaptığında gaz yemiyor gibi oluyor boşa atıncada yine stop ediyor herhangi bir arıza göstermiyor.boğaz kelebeğini temizlettik , hararet müşürünüde değiştirdik adaptasyon da yaptı ama yine aynı ankarada olsam ii olurdu ama
    LAMBDA SENSÖRÜ VEYA BEYİNDE BİR SIKINTI OLABİLİRMİ
    sırasıyla DİSTRİBİTÖR VEYA ATEŞLEME BOBİNİDE


    istanbul ANADOLU YAKASINDA ÖNEREBİLECEĞİNİZ BİR YER VARMIDIR. İLGİNİZE TEŞEKKÜR ŞİMDİDEN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirseyfi81 -- 25 Kasım 2011; 14:01:48 >
  • Hakan Ustam burada bu şekilde yardımcı olduğunuz için öncelikle sie teşekkür ediyorum

    benim arabam clio 2003 model aut. sabahları çalışırken zor çalışıyor serviste bilgisayara bağladılar ve elektrik sisteminden dediler hallettik dediler 5 kez gittim her zaman kızdırma lambası 100 -150 km yine yandı ve yine zor çalışıyor değişik elektrikçilere gittim her bilgisayara bağlantısında farklı sorun beliriyo siliniyo 100-150 km sonra yanıyo yine bağlandığında yine farklı sorun bosc servise gittim enjektör dedi çıkma bi enjektör taktı ama yine kızdırma lambası yandı yine zor çalışıyor reno servis en sonunda elektrik sistemi değişecek dedi acaba gerçekten sorun oradamı maliyeti baya yüksel 1200 dediler tecrübenizce nedir ?
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.