Şimdi Ara

aracının onarıma ihtiyacı olup da yaptırmayan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-arka sol diskin değişmesi lazım (tornalandı ama bir müddet götürür)
    -ön camda taş izi var birşekilde giderilmesi lazım. tam önümde duruyor
    -silecek lastikleri değişecek
    -arka amortisörlerin elden geçmesi lazım
    -benzin filtresi geçen sene değişecekti hala değişmedi.(Usta parça yok demişti daha da gitmemiştim)
    -tavan lambası bir yanıyor bir yanmıyor
    -bir iki yerine göçük ve bolcana çizik var (Gümüş renk olduğu için dikkat çekmiyor)

aklıma gelenler bunlar

sizde durum nedir?

allah daha büyüklerini göstermesin, bunlar dert değil :)))

Karoserin iki veya 3 yerinde çok küçük paslar var. Kapatılması gerekiyor. Aklımı meşgul ediyor.

Bir de son 10 gündür motor ısınınca sesi artıyor. kabine daha fazla gürültü gelmeye başladı. sanki egsoz patlamış gibi. Dışardan dinliyorum. ses normal geliyor. Motordan çoook iyi anlayan bir usta buldum. Cumartesi deneme sürüşüne çıkacağız. İnşallah ben kuruntu yapıyorumdur.

Birçok şey var yapılması gereken fakat aciliyeti ya da mecburiyeti yok.Her şeyi yaptırmaya kalksan bir dünya dert.
  • Dış aydınlatmaları tam çalışmıyorsa bunun öncelikle gecikmeden yapılması lazım. İç aydınlatma kullananı ilgilendirir. Aciliyeti yok. Dış aydınlatma trafikteki herkesi ilgilendirir. Özellikle araba koyu renk ise.

Camı çatlakmış. Kullananı ilgilendirir.

Tekerler kabak. Sadece kullananı değil. trafikteki herkesi ilgilendirir.

Kişiyi ilgilendiren arıza ile geneli ilgilendiren arızalar birbirinden ayrılmalı. Sinyalim patlak. Yaptırmıyorum diyemezsiniz.

Sol kapıya tekme atmışlar heralde göçük var duruyor öyle.
    Marş motorunda sorun var ses yapıyor.
    Ve rötuşlanması gereken 3-4 tane çizik..

Ama sagolsun Ak polisimiz olay bittikten, çayını bitirdikten sonra geldiği için mahallemde hırsızlar rahatça geziyor... Alarm taktırdım...

Onun dışında;

Aracın merkezi kilit sistemi bozuk. Arada sürücü kapısı hariç diğerleri açılmıyor. Reno12 gibi elle açıyorum 2004 model araçta rezillik...
    Orijinal teybi bozuk. ısınınca çok kötü ses veriyor...
    Sağ ön cam zorlanarak açılıyordu. Söktüm kapının döşemesini cam yatağındaki demir yamulmuş, onu kendim düzelttim sıkıntı yok.
    sol arka kapının düğmesi bozuk, arada camı kaldırmıyor.
    Arka park sensörleri bozuk. biri hiç çalışmıyor, biri yanlış ölçüyor. Bip sesi yok. ekranlı mesafeli oldugu için idare ediyorum...
    ön kapı uçları yamuk, tavanda oval göcük var bir tane.
    Eski sahibi bayan imiş, sol silecek yerinden çıkıp demiri ön camda sürtmüş. ön camda yarım daire var. bir de geçende memleketten dönerken zengin hayvanın teki ortaki mıcıra girdi, 3-4 tane taş işi var ön camda...

Kalorifer havalandırmasından aracın içine su giriyordu, içinde gölleniyordu, yaptırmayacaktım ama bir kış günü, aracın içine kar yağmış gibi olunca yaptırmak zorunda kaldık, kronik soruna 5tl'lik malzeme için 30tl isteyen servise ayrı teşekkür ederim..

Araca masraf yapmayacağım, araçtan sogudugum için ÖTV zammı olmazsa değiştireceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 13 Eylül 2012; 12:38:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arabayı neredeyse boydan boya çizdiler. Boyatsam mı boyatmasam mı arasındayım insan içine çıkarmıyorum arabayı

Servise gidip bakım lambasının söndürülmesi lazım.

Lastiklerim daha yeni ama berbat frenlemesi çok kötü lastiklerimin kesinlikle değişmesi lazım yoksa birine koyucam arkadan.

Sis farımı çalmışlardı sis farı takılacak.

Arka tamponu boyatmıştım, eski çatlaklar yine meydana çıktı tampon yine bi boyaya girecek..

Başka aklıma gelen birşey yok :)

ever tried, ever failed. try again, fail again. fail better
  • Çoook. Vakit ayırıp yaptırmam lazım.

99 Honda Accord V6
    1. Cam yıkama fıskiyelerinden soldaki tıkalı, temizlemem veya değiştirmem lazım
    2. Sağ arka kapı otomatiği çalışmıyor, vakit ayırıp değiştirtmem lazım
    3. carpc arızalı, söküp yeniden formatlamam lazım.
    4. LPG'de rölanti ayarı çok düşük yapılmış, uğrayıp bilgisayara bağlatıp yükseltmem lazım

2005 Volvo S80 T6
    1. LPG'deyken motor arıza lambası yanıyor, ince ayara götürmem lazım

1995 Renault 9 Spring.
    1. Dün vizeye gönderdim. arka fren ayarından ağır kusur yedi, onu ayarlatıp tekrar vizeye göndermem lazım
    2. Radyo için Fransa'dan direksiyon kolonundan kumanda kolu aldım. Onu taktırmam lazım
    3. Sol ön cam kapanırken bazen takılıyor, kapı döşemesini söküp ayar lazım
    4. Uzun süre yatarsa motor soğuduğunda zor çalışıyor. Jigle'de bir arıza var sanırım.

böyle ıvır-zıvır konular.

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=65763647

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Onun dışında;

Aracın merkezi kilit sistemi bozuk. Arada sürücü kapısı hariç diğerleri açılmıyor. Reno12 gibi elle açıyorum 2004 model araçta rezillik...

Bu dert sadece bende mi var diyordum da değilmiş. Arada yapıyor, rezil ediyor. Özellikle benden başka biri arabaya tam binecekken " kapı açık değil" dediği an bittiğim an oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Segamaster -- 13 Eylül 2012; 13:16:44 >

• 1,5 senedir rölantide zangır zangır titriyor gaza basınca böğürüyor. Pedere hava hoş

Arabaya 1yılda 1500TL masraf yapınca hele bir de 55bin KM'de iken masraf yapmayacağım diye söz verdim kendime...

Ama sagolsun Ak polisimiz olay bittikten, çayını bitirdikten sonra geldiği için mahallemde hırsızlar rahatça geziyor... Alarm taktırdım...

Onun dışında;

Orijinal teybi bozuk. ısınınca çok kötü ses veriyor...
    Sağ ön cam zorlanarak açılıyordu. Söktüm kapının döşemesini cam yatağındaki demir yamulmuş, onu kendim düzelttim sıkıntı yok.
    sol arka kapının düğmesi bozuk, arada camı kaldırmıyor.
    Arka park sensörleri bozuk. biri hiç çalışmıyor, biri yanlış ölçüyor. Bip sesi yok. ekranlı mesafeli oldugu için idare ediyorum...
    ön kapı uçları yamuk, tavanda oval göcük var bir tane.
    Eski sahibi bayan imiş, sol silecek yerinden çıkıp demiri ön camda sürtmüş. ön camda yarım daire var. bir de geçende memleketten dönerken zengin hayvanın teki ortaki mıcıra girdi, 3-4 tane taş işi var ön camda...

Kalorifer havalandırmasından aracın içine su giriyordu, içinde gölleniyordu, yaptırmayacaktım ama bir kış günü, aracın içine kar yağmış gibi olunca yaptırmak zorunda kaldık, kronik soruna 5tl'lik malzeme için 30tl isteyen servise ayrı teşekkür ederim..

Araca masraf yapmayacağım, araçtan sogudugum için ÖTV zammı olmazsa değiştireceğim

araç kesin Renaulttur :)

• Aracın adını vermek istemiyorum.Ön takımların değişmesi disklerin tornalanması gerekiyor.

Açıkçası bunların acil yapılması gerektiğini düşünüyorum özellikle frenler çok zayıfladı.Ama aracı satmayı düşündüğümüz için satmadan önce yaptırıp sıkıntısız bir şekilde vermeyi düşünüyorum.
    Arka diskler değişecek. Muhtemelen bir iki haftaya hallederim.
    Cd çalar çalışmıyor. Zaten mp3 çalmadığı için yaptırmıyorum.
    Klima yönlendirici motorlar bozuk. Masrafı eşek yükü,çok da gerek yok.

Orijinalden alıntı: Segamaster

quote:

Onun dışında;

Bu dert sadece bende mi var diyordum da değilmiş. Arada yapıyor, rezil ediyor. Özellikle benden başka biri arabaya tam binecekken " kapı açık değil" dediği an bittiğim an oluyor

Sormayın, kız arkadaşla buluşuyorum. açılmıyor nalet kapılar... Bir gün tekme atacağım arabaya ya bakalım

Aslında çözümü var.
    Ön kapılara tofaş motoru, arka kapıların kilit motorlarını da alarma takılınca oluyor...
    Ama bunu anlayan elektrikçi bulmak imkansız. Yapan varsa oraya git diyor. Kablolardan tam anlasam kendim yapıcam gözünün önünde öyle bakıp kalacak...
    Kronik sorun gibi bir şey. Sürücü kapısındaki motordan kaynaklanıyor. Onun da fiyatı 80tl + işçilik. onu yaptırana kadar alarm + 2tofaş motoru ile iş çözülüyor..
    Annem sürüyor arada. niye arabanın diğer kapıları açılmıyor diyor

@husam74
    renault'a laf yok... bundan önce 13yıl renault kullandık. 100binlerce km... keşke renault olsaydı da usta sıkıntısı çekmeseydim. usta bulamıyorum sorunları çözecek... Araç korenin sorunsuz, mercedesten bile kaliteli markası olan nadide HYUNDAI markası. Çok kaliteli ki 3,5yıl katlandım(katlandım diyorum) bardağı taşıracak son damlayı arıyorum...
    ÖTV zammı olursa üvey evlat olacak bu gidişle...

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Saymakla bitmez :)
    Muhtelif çizik,taş atığı,kuş pisliği vs sebebiyle komple boyatmam lazım.
    Arka diskler değişecek. Muhtemelen bir iki haftaya hallederim.
    Cd çalar çalışmıyor. Zaten mp3 çalmadığı için yaptırmıyorum.
    Klima yönlendirici motorlar bozuk. Masrafı eşek yükü,çok da gerek yok.

Yeni corsa verelim Çağrı sana ne zaman geliyor Türkiyeye
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.