Şimdi Ara

Aracını kendi yıkayanlar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
11
Favori
2.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni araç aldık bayiden teslimatı bekliyoruz o arada şöyle sıfırdan bir temizlik ekipmanları doldurayım istiyorum bagaja havlular bezler hep eskidi kullandığınız ürünlerden tavsiye ederseniz sevinirim

1. Mini süpürge hem süpürsün hem yıkamadan sonra kuvvetli üfleme özelliği olsun
    2. Oto şampuanı kaliteli olsun seramiğe zarar vermemesi için ph nötr olması gerekiyormuş sanırım
    3. Kurulama havlusu hem kaporta hem cam için ayrı ayrı ve yıkama süngeri
    4. Sonlandırmak için sprey hızlı cila en son sıkıp silmek için
    5. İç mekan parlatıcı aslında parlatıcı değilde temizleme amaçlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mini süpürge kullanmıyorum ama kuvvetli üfleme özelliği olan kömürsüz (brushless) elektrikli hava üfleme makinem var, suyu kurutup damlacık şeklinde leke bırakıyor üstünden bez ile geçmek gerekebiliyor, alacak arkadaş var ise bu konuya dikkat etsin ben şu an sadece mangal kömürünü harlamak için kullanır oldum.

Oto şampuanı için çift kova yıkama yapacaksanız kesinlikle Gyeon Bathe + öneririm, seramik özellikli olduğu için uzun süre düzenli kullanımda gercekten araç üzerinde seramik katmanı oluşturuyor, hidrofobik etkisi fazla ve kir tutma oranı düşük.

Ön yıkama için ben MJJC’nin pro ve S model foam lancelarını kullanıyorum, bunun için en ideal şampuan bence Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam, bir tık daha iyisi de AutoBrite Magifoam.

Kurulama havlusu olarak Auto Finesse Deluxe XL güzel fakat son dönemde fiyat/performans açısından Slopes Raptor 50x70 olan çok iyi. Son dönemde Slopes kurulama havlusu favorim olan bir ürün 4-5 adet aldım hatta.

Eğer Gyeon Bathe+ kullanırsanız herhangi bir hızlı cila ihtiyacınız olmaz ama ben her aracıma Gyeon şampuan kullanmıyorum, orta segment araçlarımda sadece köpük uyguladığım için hızlı cila ihtiyacım oluyor, bu ihtiyacımı da AutoGlym Polar hızlı cilası ile gideriyorum yalnız uygulama için AutoGlym’in kendi Foam Lance’ini almak gerekiyor diğer Foam Lance’ler ile çok başarılı değil ayrıca sulandırma oranı çok önemli biraz ayarı kaçırınca camda kirec lekesi gibi lekeler kalıyor.

Ben bu kadar uğraşamam derseniz Gyeon Wet Coat bu iş için biçilmiş kaftan, arabayı duruladıktan sonra ıslak halde uygulayıp bir kez daha durulama yapılıyor ardından kurulama işlemine geçiliyor. Burada dikkatinizi çekmek istedigim en önemli nokta şu;

Ben hızlı cilalarda sadece ıslak cila (bezle silme gerektirmeyen) kullanıyorum zira araçta en çok çizilme bez ile kurularken oluşuyor. Yıkama sonrası; aracı kurulamak için bezle silip üstüne bir kez de hızlı cilayı atıp silince boyada yıpranma daha hızlı oluyor. Ayrıca hızlı cilaların bir çoğu (özellikle Sonax BSD) inanılmaz şekilde toz topluyor, araç koyu renk ise ıslak olmayan hızlı cilalar bu anlamda bir dezavantaj.

İç mekana gelince;

Taban halısı için Valet Pro Carpet Cleaner çok güzel bir üründür, 1 veya 5 Litrelik konsantre ürün alırsanız çok bereketli oldugu için uzun süre idare eder. Bereketten kastımız 1/80 oranına kadar sulandırılabiliyor ama ben orta kirli taban halısı için 1/20 oranı öneririm.

Genel temizleyici (plastik aksamlar) için eğer çok kirliyse Gyeon’un alkol bazlı olan APC ürününü tavsiye ederim ama uzun vadede alkol zarar verebildiği için daha yumuşak Auto Finesse Sprits veya Valet Pro All Purpose Cleaner ürünü güzeldir. Ayrıca bu son iki ürünün çok hoş bir kokusu da var.

Deriler için Colour Lock Mild temizleyiciyi kullanıyorum, aşındırıcılığı çok düsük ayrıca köpük formu sayesinde kendi fırçasıyla derinin tüm gözeneklerine işleyebiliyor lakin bu temizlik sonrasında koruma katı atmazsanız deri hasarları daha kolay kabul edebilir hale gelir. Yine colourlock’un kendi deri kalkanı veya Gyeon’un Leather Protect ürünü kullanılabilir.
    Araç temizlik markası olarak sonax'ı tavsiye ederim alman markasıdır fiyat performans diyebiliriz.

Araç içi temizlik spreyi

Araç cam temizleyici

Araç sampuanı

Hızlı araç cilası

Jant temizleyici

Tekerlek parlatıcı

Araç şampuanı dışında benim kullandığım ürünler bunlar . Sonax reklamı gibi oldu ama kesinlikle değil kendim para vererek alıyorum . Gönül isterki meguiars ürünleri kullanayım ama fiyatları baya tuzlu .
    Ben benzinlikte yıkama yerinde kendim yıkıyorum aracı . Ve kesinlikle fırça kullanmiyorum . Oto yıkama süngeri veya eldiveni kullanabilirsin . Aslinda kuyu suyu ile yıkamak falan da iyi değil ama imkan yok işte . Elimden geldigince aracıma iyi bakmaya çalışıyorum . Oto yıkamaların bu kadar detaylı yıkadigini düşünmüyorum .
    Bez olarak da herhangi bir mikrofiber bez olabilir.
  • Hayırlısı olsun hocam.

Kurulama havlusuna bir tavsiyeyle başlatayım konuyu..

sonax türkiye oto temizlik bakım ve koruma ürünleri | sonax shop
    Smart Tech Mikrofiber Kurulama Bezi | Smart Tech
    https://www.sonaxshop.com.tr/smart-tech-mikrofiber-kurulama-bezi-418?srsltid=AfmBOoqDONtfE4EQ-I5unuPWtLpPPU6rFTHLs3OKIYY_Ny1W3jHq0Ry3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 5 Mart 2025; 21:45:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Araç temizlik markası olarak sonax'ı tavsiye ederim alman markasıdır fiyat performans diyebiliriz.

Araç içi temizlik spreyi

Araç cam temizleyici

Araç sampuanı

Hızlı araç cilası

Jant temizleyici

Tekerlek parlatıcı

Araç şampuanı dışında benim kullandığım ürünler bunlar . Sonax reklamı gibi oldu ama kesinlikle değil kendim para vererek alıyorum . Gönül isterki meguiars ürünleri kullanayım ama fiyatları baya tuzlu .
    Ben benzinlikte yıkama yerinde kendim yıkıyorum aracı . Ve kesinlikle fırça kullanmiyorum . Oto yıkama süngeri veya eldiveni kullanabilirsin . Aslinda kuyu suyu ile yıkamak falan da iyi değil ama imkan yok işte . Elimden geldigince aracıma iyi bakmaya çalışıyorum . Oto yıkamaların bu kadar detaylı yıkadigini düşünmüyorum .
    Bez olarak da herhangi bir mikrofiber bez olabilir.

• Cevaplar için teşekkürler bende benzinlikte yıkıyorum sebebi buradaki yıkamaların havası randevusuz gidemezsin doğru düzgün camları bile silmezler 500 tl para isterler cama bilerek ufak bir leke bırakın içten yıkamadan geri alın leke orada duruyordur

Hocam birde mini süpürge tavsiyesi bekliyorum sizden

Bu konuda tavsiye veremem sanırım ben mini supurgelerin çekiş güçlerinden memnun değilim o yüzden Dyson kablosuz süpürge ile içini süpürüyorum

Daha Fazla Göster
  • Moueson kullanıcısına yanıt

Bende dyson kullanıyorum ama hava tutarak sulardan kurtulmak çok kolay oluyor onun için bir cihaz bakıyorum

• Ben kendi aracımı yıllardır kendim yıkııyorum. Ph nötr uygun fiyatlı şampuan sorarsan newmix gold serisi cilalı oto şampuan öneririm. Yıkama makinesi için karcher k3 iyidir ancak 130 bar cihaz alırsan faydalı olur. Snow foam için amazondan dancing board satın aldım, newmix snow foam kullanıyorum ama çok memnun olduğum söylenemez.

Süpürge black decker hayvan tüyünü çeken versiyonu vardı model ismini unuttum, arabayı cillop gibi yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 6 Mart 2025; 0:55:27 >

Üfleme özelliği var mı süpürgenin acaba

aracınız neydi merak ettim

bide önerdiğiniz ürünler pahalı biraz

Hayallerle yaşayanı gerçekler öper.
  • öncelikle kendine ait garajı olan bir ev almak lazım

Biz arabayı zor aldık kurban olayım masraf çıkarma şimdi durdum yere

https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=2921&search=marolex&description=true

ucunu dar olanla, köpük yoğunluğu aparatını da yoğun olanla değiştirdim şimdilik memnunum.

https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=2921&search=marolex&description=true

jant lastik için bu set fazlasıyla iş görüyor çok memnunum ürünlerden.

Aracını kendi yıkayanlar burayacila kutusu
    K2 Bora Pre Wash Konsantre Ön Yıkama Şampuanı 1 Litre - Cila Kutusu
    https://cilakutusu.com/urun/k2-bora-on-yikama-sampuani-1l/

ön yıkama köpüğü olarak bunu kullanıyorum

K2 Pro Bela Pro Energy Fruits Ph Nötr Ön Yıkama Şampuanı 1 Litre - Cila Kutusu
    https://cilakutusu.com/urun/k2-pro-bela-on-yikama-sampuani/

kovada köpük için bu şampuanı kullanıyorum.

K2 Pro Satina Energy Fruits İç Aksam Koruyucu 1 Litre - Cila Kutusu
    https://cilakutusu.com/urun/k2-pro-satina-energy-fruits-1l/

iç aksamı tozdan arındırdıktan sonra bu ürün ile silip kaplıyorum oldukça güzel koruma sağlıyor.

KLIN Softy HD Wash Mitt Ultra Yumuşak Uzun Tüylü Mikrofiber Araç Yıkama Eldiveni (Açık Bej) - 23x16 Cm - Cila Kutusu
    https://cilakutusu.com/urun/klin-softy-hd-wash-mitt/

yıkama eldiveni olarak bu ürün tavsiye ederim çok yumuşak

Auto Finesse Kurulama Havlusu - Aqua Deluxe - Cila Kutusu
    https://cilakutusu.com/urun/auto-finesse-kurulama-havlusu-aqua-deluxe/

ben mikrofiber olarak bu bezi kullanıyorum 1200 gsm. bir arabayı çok rahat kuruluyor ikinci araç olsa onu da kurular emiciliği çok yüksek. ancak ucuz alternatiflerine bakabilirsiniz.

Polytop Hybrid Sealer Maximus Konsantre Hızlı Cila 1 Litre - Cila Kutusu
    https://cilakutusu.com/urun/polytop-hybrid-sealer-maximus-1l/

hızlı cila olarak tavsiye ederim.

https://cilakutusu.com/urun/cartainer-carbonfaser-cam-bezi//

cam bezi olarak kullanıyorum fiyatı uygun üründen de memnunum.

Nasiol Glasshield Nano Yağmur Kaydırıcı ve Su İtici Sprey 50 ml - Cila Kutusu
    https://cilakutusu.com/urun/nasiol-glasshield-yagmur-kaydirici-ve-sprey/

ürün seramik bazlı. kaydırıcılığı hiç fena değil. uygulaması biraz zor olabiliyor dikkat etmek lazım. 2 yıl kaydırıcılık sağladığını iddia ediyor umarım doğrudur kullananlar memnun ben de memnunum açıkçası.

paylaştığım ürünler mikrofiber bez harici f/p oranı çok iyi ürünlerdir. sonax'ın vasat ürünlerine yüksek paralar vermeyin.

Türk Birliği&amp;#8217;nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. TÜRK Birliği&amp;#8217;ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını TÜRK Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. TÜRK&amp;#39;lüğün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim TÜRK olarak doğmamdır. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

• ADBL Araç yıkama Şampuanı

ADBL Syntetik Wax

Meguairs 3in 1 Wax

K2 Neorim Jant temizleyici

K2 Sigma Lastik parlatıcı

Auto Brite Magifoam Kir sökücü

1 Kova 5-6 Eldiven ile yıkama teknigi

Eldivenlerin Kaliteli olsun.

Smart Bee detay Fırça seti

Smart Bee lastik fırçası

Lee Black Hole 1400 GSM Kurulama Havlusu

Adams Garage 600 GSM Cila Havlusu 2 adet

Ivır zıvır daha pek çok şey var.Bunlar kullandıgım en iyi ürünler alabilrsin.

Koch Chemie MZR

Koch Chemie TS

Aracın için alacağın iç temizlik için yeterli 2 kaliteli ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byburaq67 -- 6 Mart 2025; 13:33:23 >

elimle kendim yıkarım diyorsan eğer sünger falan alma bundan al mutlaka. micro eldiven.

• ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    Hocam ben köpük için polham marka cihaz aldım n11xen kuponla filan uyguna geldi. Havalardan dolayı araçta deneyemedim ama evde test ettiğimde başarılı buldum.

https://www.akakce.com/kopuk-pompasi/en-ucuz-polham-sarjli-otomatik-1-5-litre-yuksek-basincli-arac-yikama-kopuk-puskurtucu-el-pompasi-otomobil-temizleme-pompasi-fiyati,775774123.html

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam bu da benim radarıma girmişti. Kova ile yıkamak biraz yoruyor açıkçası. Muhtemelen bunu alacağım ben de siz de memnunmuşsunuz. Manuel pompalara saçma sapan paralar vermektense bu en azından iş görür gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.