selamlar aracın ön camından OGS cihazının öncama yapıştırılan kısmını, hem camı hem de o minik plastik şeyi kırmadan, nasıl çıkarmak gerekir? Kullanılan özel bir malzeme var mıdır yoksa kolonya ile yavaş yavaş ıslatarak mı yapıyorsunuz?
sanırım oyle yapsan ii olacak
öyle denedim ama olmadı...
belki camla yapışkan arasına sağlam bi misina yada ip sokarak çıkarabilirsin yada camcılara sor onlar bilirler
ilk başta mantıklı gibi görünüyor ama plastik parçanın kırılmasından korkuyorum...
bu arada bir arkadaş bauhaus’ta adını hatırlayamadığı bir sprey önerdi (temizlik malzemeleri bölümündeymiş), hiç öyle bir marka duyan var mı acaba?
arkadaşım hiç deneme çıkmaz bende vardı aracı satmıştım çektim aldım kırıldı ama sonra e-5te minübüste ogs satan yerler var ya girdim kardeş şu plastik parçadan varmı dedim var kaç paradır dedim ne parası ya dedi anlayacağın bedava hiç sökmey deneme deymez
quote:
Orjinalden alıntı: emregulec_1905
arkadaşım hiç deneme çıkmaz bende vardı aracı satmıştım çektim aldım kırıldı ama sonra e-5te minübüste ogs satan yerler var ya girdim kardeş şu plastik parçadan varmı dedim var kaç paradır dedim ne parası ya dedi anlayacağın bedava hiç sökmey deneme deymez
Araç camcıları hemen hallederler ama kolonya filan deneyipte yapsan halledersin
Bende arabayı yıkatırken admın eli carptı koptu ortan pilastik ile cihaz sonra taktı o arkadaş ve 1 senedir düşmedi hiç duruyo bence kırılmaz kolay kolay
Biraz önce bir deneme yaptım, çok rahat hiç bir şeye zarar vermeden sökebildim. Şöyle; Aracın yanına kadar uzanacak bir elektrik uzatma kablosu ve bir adet saç kurutma makinası. Cama yapışan bölgeye yaklaşık 1 dakika tutuyorsunuz. Yapışkan kısmı iyice jelleşiyor. Çok fazla zorlamadan oldugu yüzeyde ufak ufak çeviriyorsunuz. Hemen çıkıyor.
Arkadalar,
Benim PASSAT'ta da OGS var ve ön cam değişeceği için klips gerekiyor. Bu klipsi de bankadan alabiliyorsunuz, bu bilgiyi edindim. Bende Garanti Bankası OGS var, işyerimin altında da Garanti Bankası şubesi mevcut, Pazartesi sabah bu klipsten birkaç tane istemeyi düşünüyorum.
Gelişmeleri buraya yazarım.
Taner Göde
Cama yapışan mekanizmayı çıkartmak için küçük bir jelatin dışarı taşmış olması gerekiyor orayı çekince çıkması lazım.......
En güzeli cama yapıştırmamak. Geçeceğiniz zaman göstermek.
Aslında OGS kaldırılsa çok iyi olur.
Araç vergilerini azıcık arttırsınlar. Bütün yollar bedava olsun.
Bu makinaları ithal eden şirket de batsın. Devlete ve millete faydası olur.
17 Ocak 2010 tarihinde Garanti İnternet şubesinden Ogs siparişi verdim. Ogs’yi araç plakasına ve kredi kartıma eşleştirdim. Ogs’nin ev adresime gönderilmesini talep ettim. 20 Ocak'ta Ogs aletini annem teslim aldı. Akşam eve geldiğimde Ogs kutusundan, cam klipsinin çıkmadığını fark ettim. Hemen Haklı Müşteri Hattını aradım ve şikâyetimi bildirdim. Bana Cuma günü dönüş yaptılar ve en yakın şubeye gidersem yardımcı olacaklarını söylediler.
En yakın şube olan Altunizade/ Bağlarbaşı şubesine gittim. Orada sorunumu bildirdim ve asıl şubem olan Perpa Şubesine faks gönderdiler. Akşamüzeri beni arayarak Karayollarından Ogs’min bozuk olduğuna dair yazı alıp tekrar onlara gitmemi söylediler. Ben bu kadar uğraşmamak için İnternetten sipariş veriyorum ve uğraştığım şeylere bakın. Ben sadece basit bir cam klipsi istiyorum. Lütfen bana cam klipsimi gönderin. Hem eksik gönderiyorsunuz hem de beni bu kadar uğraştırıyorsunuz.
Çözüm:
quote:
26 Ocak 2010, 19:22:09 Sayın Cumhur Çağlayan 'ın şikayeti hakkında ,
Müşterimize konu hakkında email ile detaylı bilgilendirme yapılmıştır.
Saygılarımızla,
T.GARANTi BANKASI A.Ş .
HAKLI MÜŞTERİ HATTI
444 0 338
cama yapışan kısmını eski aracımda uzun uğraşlarım sonucu sökememiştim. yana doğru çekip ogs cihazını aldım o öyle duruyor yerinde
Cihaza para yüklemek için OGS etiketlerini klipsle birlikte yerinden çıkaran ve sonra da takamayan kullanıcıların banka ve Karayolları'na yaptıkları başvurular sonuç verdi. Ziraat Bankası, İsveç'ten 25 bin adet yedek OGS klipsi getirtti. Geçtiğimiz günlerde bazı otomobil modellerinin camlarında ışığı kıran filmler yüzünden OGS cihazlarının geçiş sırasında yaşadığı sorunları dile getirdikten sonra kullanıcılardan başka yakınmalar da aldık. Okurlarımızdan Engin Gündoğdu, OGS cihazlarını araç camlarına tutturmaya yarayan klipslerin, cihaza para yüklemek için yapılan çıkarıp takma işlemi sırasında yapışkan özelliğini yitirdiğinden yakınarak, "Biz yedek klips istiyoruz ama her cihaza bir tane veriyorlar" demişti.
3 MİLYON 600 BİN LİRA OGS gişe memurları da, kullanıcıların gişelerden geçerken yavaşlamasına neden olan bu aksaklıkla ilgili olarak Ziraat Bankası'nın yedek klips getirmesi getirdiği yorumunu yapmıştı. Ziraat Bankası, İsveç'ten 25 bin adet yedek klips getirterek sorunu çözdü. Şimdi bu klipsler 3 milyon 600 bin liraya banka şubelerinde satılıyor.
Eski aracımdakini 5-10dk bir uğraş sonucu çıkarmıştım. Yeni aracıma takarkende, söktükten sonra klips üzerindeki özelliğini yitirmiş olan yapışkanı bıçak ile temizledim. Kaliteli bir çift bant yapıştırdım. 7 aydır sorunsuz kullanıyorum
Cihaza para yüklemek için OGS etiketlerini klipsle birlikte yerinden çıkaran ve sonra da takamayan kullanıcıların banka ve Karayolları'na yaptıkları başvurular sonuç verdi. Ziraat Bankası, İsveç'ten 25 bin adet yedek OGS klipsi getirtti. Geçtiğimiz günlerde bazı otomobil modellerinin camlarında ışığı kıran filmler yüzünden OGS cihazlarının geçiş sırasında yaşadığı sorunları dile getirdikten sonra kullanıcılardan başka yakınmalar da aldık. Okurlarımızdan Engin Gündoğdu, OGS cihazlarını araç camlarına tutturmaya yarayan klipslerin, cihaza para yüklemek için yapılan çıkarıp takma işlemi sırasında yapışkan özelliğini yitirdiğinden yakınarak, "Biz yedek klips istiyoruz ama her cihaza bir tane veriyorlar" demişti.
3 MİLYON 600 BİN LİRA OGS gişe memurları da, kullanıcıların gişelerden geçerken yavaşlamasına neden olan bu aksaklıkla ilgili olarak Ziraat Bankası'nın yedek klips getirmesi getirdiği yorumunu yapmıştı. Ziraat Bankası, İsveç'ten 25 bin adet yedek klips getirterek sorunu çözdü. Şimdi bu klipsler 3 milyon 600 bin liraya banka şubelerinde satılıyor.
Bu kıytırık klipsler bile yurt dışından geliyor yazıklar olsun.
ogsyi etrafında çevirerek çıkartın, araya kredi kartı sokarak da zayıflatabilirsiniz, iki tane ogsyi bu şekilde söktüm
PASSAT'ımda Garanti Bankasının ve ASX'imde de İş Bankasının OGS cihazı var. PASSAT'la kaza yaptıktan sonra ön cam değiştiği için Garanti Bankasından OGS klipsi istedim. Ellerinde hazır bulundurmadıklarını ve müşteri adına genel müdürlükte talep açarak siparişle getirdiklerini söyledi. Nitekim o zaman da siparişle getirmişlerdi ve ben de eski aracımın yeni ön camına yapıştırmıştım.
Ama şimdi başka bir aracım var ve OGS klipsini bırakın sökmeyi, yerinden bile kıpırdatamadım. Aklıma her bankanın farklı prosedür uyguladığı geldi ve yanımda çalışan elemanı İş Bankasına yolladım ve OGS klipsi istemesini söyledim. Gitti ve bankanın büroma yakın şubesinden bir OGS klipsi istedi...
Hemen vermişler.
Beklemeden.
Ücretsiz.
Not: Bunu OGS klipsini yedekte bekletiyorum. Garanti Bankasından da gelecek. İş Bankasının OGS klipsi GRİ ama Garanti Bankasının OGS klipsi yeşil ve bunu Garanti Bankasının Yeşil Beyaz renkli OGS Cihazında kullanmak istediğim için hangisnin araç içinde daha güzel duracağına bakacağım önce.