Şimdi Ara

Aracın Elektriği Gitti Kapılar Bile Kilitlenmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2012 model mcp 1.6 ehdi citroen c4 aracımın aküsü yaklaşık 3 ay önce değişti. Bu süre zarfında araç bir kez park ederken “Motor arızası, en yakın servise götürün” yazdı ve yaklaşık 1 saat çalışmadı. Sonrasında çalıştı ve problemsiz olarak uzun süre kullandım.

dün araba park halindeyken elektriğini verdiğim anda “motor arızası, en yakın servise gidin” uyarısı verdi verdiği gibi elektrik komple gitti. Öyleki aracın kapılarını dahi kilitleyemiyorum, anahtarla kilitlediğimde sadece şöför kapısı kilitlenmekte.

araçta elektronik el freni olduğundan çekiciye dahi bindiremiyorum çünkü fren inmiyor. Daha önceden tecrübesi olan varsa yardım bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RemisPSAyoutube
    Citroen C5 X7 Emergency release of electric handbrake.
    https://www.youtube.com/shorts/Mm0ASu5FtlI

Phil_Da_Foolyoutube
    how to manually release the automatic handbrake with a tool in the tool box mine is behind the driver's seat. #citroen #c4 #grandpicasso #handbrake
    https://www.youtube.com/watch?v=1C-Pqt5X5kY&feature=youtu.be

bu şekilde gizli bölmeden elle çekilen tel var sanırım

• ahtapot çekici alır aracı boşuna ekşın yapmayın

• O zaman olay akü değil şarj dinamosunda gibi görünüyor. Şarj etmemiş gibi anlattıklarınızdan...

Araba takviye ile problemsiz çalışırsa sıkıntı dinamoda gibi bu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 28 Mayıs 2025; 9:23:10 >
  • Sorun aküymüş, servis yenisi ile değiştirdi hemen. Ancak akü 60 amperlikmiş ve araç için yetersiz kaldığını söyledi servis elemanı fark verip 72 amperlik aldım, forumu sonradan okuyanlara bilgi olsun.

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

Yanınızda bir jump starter bulundurun hocam 3 ayda akü şarj tutamayacak kadar kötü olmaz. Şarj edilseydi şarj tutardı. Kaçak fln olabilir. Jump starter olursa sıkıntı yaşamadan çalıştırıp servise vs götürebilirsiniz...

Umarım yeni aküyü garantiden vermişlerdir. Mutlu dan aldığımız akü 1. yılında bitti şarj ettirdik 3 gün sonra gene bitti şarj tutmagınca servisi fabrikasyon sorunlu dedi en yakın kapasitede sıfır akü verdiler 68ah idi ondan yok diye 72ah taktılar. Garanti süresince değişimler ücretsiz olmalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 28 Mayıs 2025; 23:21:11 >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

hocam ücretsiz 60 takacaktı. 72'yi önerince mantıklı geldi onu satın aldım. önceden varta vardı ve 6.5 yıldır sıkıntısız çalışmıştı. umarım kaçak yoktur ne diywyim. haklısınız bir adet edineyim teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.