Şimdi Ara

Aracımı sattım Alıcı Tamir ücreti istiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
0
Favori
16.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • son zamanlarda bu tür şikayetler çok geliyor. Araç piyasasını takip etmiyorum ama sanırım durgunluktan kaynaklı araç alıp satan kişiler bu yöntemle para kopartmaya çalıyorlar. Birincisi Avukat olarak kendini tanıtan şahıs telefonla sizi arayamaz. kişi noter ile yada kendisi (avukat) yazılı şekilde size ihtar göndermesi lazım . Bu işler telefonla olmaz bir daha ararsa kendisinin kimlik bilgilerini ve hangi baroda kayıtlı olduğunu sorun hatta telefonunuzun ses kayıt etme özelliği varsa sizi aradığında görüşmenin tarafınızdan kayıt edildiğini kendisine söyleyerek sizi neden aradığını ? neden yazılı ihtar şeklinde değilde telefon ile iletişime geçtiğini sizin bu durumdan rahatsız olduğunuzu, psikolojik olarak bu durumdan olumsuz etkilendiğinizi söyleyin ve gidip en yakın adliye veya karola giderek suç duyurusunda bulunun.

  • Arayan kişide büyük ihtimal Avukat felan değildir zaten. Korkutma amacı ile avukatım süsü verilmiş biri aramıştır.

  • Noterde noter sorar aracın her şeyini kontrol edip aracın satışını kabul ediyormusunuz diye karşı taraf evet der.. hatta bazı noterler bunu 3 defa sorar..

    noter bunun şahitidir.. zaten o satış kağıtlarında da arcın herşeyini kontrol edip aldım tarzında bir ibare vardır.. ayrıca ekspertiz raporunda var her şeyini görerek bilerek almış..

    Ve herşey geçdim kullanıcı hatası adamın yanlış kullanması sonucu arıza yapmıycağı ne malum..

    Avukat bey yada hanım neye istinaden dava açıcakmış ayrıca dava açılırsa seninde karşı tafara dava açma hakkın saklı olur ..

    Onların açıcağı davayı kazanması bana göre imkansıza yakın .. ama senin açıcağın karşı maddi manevi mağduriyet davasını kazanırsın ..

    Arayanında avukat olduğunu düşünmüyorum şahsen çünkü hukuk okumuş biri.böyle bir davayı kazanamıycağını iyi bilir... Zaten böyle bir dava olmaz..

    O zaman her araba alan yağ filtresini değiştirdimi,balatasını değiştirdimi, gidip bir yere vurup farını kırıp değiştirdim yada araba kul yapısı motor arıza verdimi dava açıp para istesin....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 25 Kasım 2020; 12:52:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt

    Gizli kusur nedemek?Olsaydı nasıl islem yapılır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt

    Sinek misali mide bulantısı yapıyor akşamdan beri


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TBK m.222
    Satıcı, satış sözleşmesinin kurulduğu sırada alıcı tarafından bilinen ayıplardan sorumlu değildir.
    Siz ayıbı karşı tarafa hem sözlü olarak hem de ekspertiz raporuyla bildirmişsiniz bu durum da ayıptan sorumlu değilsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot13 -- 25 Kasım 2020; 13:9:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Townendcigim bi cacik cikmaz para koparmaya calismislar. Adamin parasi varmis yaptirmis. Km dusurme disindaki davalardan cacik cikmaz merak etme. Eksper yaptirmis adam o eksperin raporu mevcut ve 2.el mal alirken baktirip baktirmamak onun inisiyatifinde. Ortada ayipli mal km dusume veya calinti mal yok.


    Bende eski calistigim yerden istifa ettim serefsizler ariyorlar avukat bilmem ne maasi fazla yatirdik diye geri istiyorlar ya yem attilar ya sirketin avulati... bir kismini fazla yatirdik bilmem ne, hodri meydan dedim verdikleri asgari ucretti bir cacik olmadi    


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elinizde fatura mevcut. Fatura kaleminde ki parcalar garantilidir sizi baglamaz. Onarim harici gelisen arizalarda yine sizi baglamaz.

    Expert raporu iceriginden alici sorumludur. Paraya kiyip vuruntunun sebebini ogrenecekti. Detayli expertiz yaptiracakti. Bu hususta sizi baglamiyor.

    Once bilir kisi raporu almasi gereklidir, sizi arayan avukata " bilirkisi raporunu al oyle ara beni" diyebilirsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avukatına aratacak adam 15k paranın peşinde koşmaz, bir dahaki görüşmede ses kaydı alacağını konuşmaya öyle başlayacağını soyle bakalım o telefonu suratına kapatıp bir daha seni aramaya yüreği yetiyor mu. Örnek olacaksa; marketten aldığın peyniri yediğinde e bu bitti bana yenisini ver ya da paramı geri ver diyebiliyor musun? Alakasız görünebilir, ama mantık aynı mantık, yani sacmalamasinlar. Ortada bir suç varsa kendini avukat diye tanıtan kim olduğu belli olmayan dolandırıcıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekspertiz raporu olup olmaması hiç bir şeyi değiştirmez, araçta kanunda belirtildiği gibi orjinal km si ile oynama, şasi, motor no ile oynama yoksa bir tane avukat değil avukat ordusu ile gelseler hiç bir hak talep edemezler. Ortada zorla yapılan bir satış yok mal bu fiyat bu alırsan al almazsan alma, sonuçta satın alındıktan sonra ki tüm sorumluluk dediğim gibi ortada km ile oynamak, şase no ile oynama gibi dolandırıcılığa girecek bir durum yoksa alıcıya aittir anca avucunu yalar. O avukat bir daha ararsa aynı şekilde s. çek gönder gitsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durumu bilerek almışlar, hem ekspertiz yapılmış hem sizin yaptırdığınız işlemleri atmışsınız kendilerine zaten. Alan kişi büyük ihtimal bir arkadaşı vs akıl verdi böyle para koparırız diye şansını denedi :D

  • Herkes avukat değildir demiş, uzaylımı bu, memlekette avukat kıtlığı mı var, belki arkadaşıdır, aratıp göz korkutmak istemiştir!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam alan almis satan satmis. Muvekkiline benden cay da soyle deseydin. Sanki zorla yalan dolan satis yapilmis.


    Araba bu yani aldiktan 2 dakika sonra da basina buyuk birsey gelebilir, her mal alan birsey oldugunda bir onceki sahibine mi kosacak? Sen BMW misin?  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: townend

    Ayıplı ürün diye bi kanun maddesi varmış ama orada daha çok km düşürme veya normal hasarlı sattığın aracın pert kayıtlı çıkması durumunda AYIPLI ürün oluyormuş

    Az önce avukattan çıktım. Detayı anlatayım size. Siz yazılı olarak şanzımanda vuruntu var diye beyan verdiyseniz haklısınız.

    Ancak şöyle bir durum var. Örneğin alıcı sizden aracı şanzımanda problem var diye aldı. Siz eğer problemin boyutu hakkında net bilgi vermezseniz ve alıcı da bunu kanıtlarsa siz bu sefer haksız oluyorsunuz.

    Şimdi benim de bir davam açılıyor. Satıcı veya eksper bana araçta arıza kodu var demesine rağmen, servis kayıtlarını sunmadığı için, serviste araç motorunun açılması gerektiği söylenmesine rağmen bana iletmediği için ve arıza bedelinin 70.000 lira gibi bir tutara çıkabilme ihtimali olduğu için yüksek ihtimalle haklı sayılacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim yaşadığım durumun farklı versiyonu, kendisi beni çok sıkıştırdı ama hukuki süreç başlat istersen dedim sonra kendisinden haber alamadım. Aynı şekilde özel hayatıma müdahale etmekten (sürekli telefon, tehdit , mesaj vs vs) dava açacaktım ses çıkmayınca işlem yapmadık.

  • Mutlu sonlu masaj da ister misin, deseydin. Avukat olduğunu da hiç sanmıyorum. Numara çekmişlerdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 25 Kasım 2020; 17:32:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baranel B kullanıcısına yanıt

    Bunlar 2. el araç ticareti yapanlar (galericiler, al-satçılar) için geçerli, sıradan vatandaşı bağlayan şeyler değil. Söz konusu şartların geçerli olabilmesi için ortada vergiye esas ticari kazanç doğuran bir işlemin olması lazım.


    Örneğimizde bu şartlar mevcut değil. Bir başka deyişle 8 yaş/160 bin km sınırı, altı veya üstü ve sair şartlar sokaktaki vatandaş için değil, bu işin ticaretini yapanlar için geçerli.

  • hocam ben olsam 10bin veririm rahat ederim. yarın öbür gün mahkemeye verir işyerinize savcılıktan kağıt gelir utanırsınız işyerinize açıklayamazsınız.
    bence zaten şanzıman sorunluymuş adamın elşnde kalmış. mahkemede haksız çıkarsınız iş 50bine çıkar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avukat bir daha ararsa, "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçundan şikayetçi olacağını söyle.

  • Bugün alıcı aradı "evet sizi dinliyorum dün avukatim aradı durumu biliyorsunuz 15000 TL masraf var ne diyorsunuz?" dedi benim diyecek bir şeyim yok o sorunu biliyordunuz ne biletin kullanıcının hatası olmadığını dedim işte biraz daha konuştuk bana çekici ile gittiğini söyledi fotoğrafları atın dedim çekmemiş eşim dedi sonra masrafı yaryariya odeyelim veya size bugün ihbarname çekecek avukatim. Dedi Bende diyelim ki kabul ettim (etmiyorum ya) 2-3 ay sonra aracın diferansiyeli patladı diye tekrardan istekte bulunmayacağın ne malum sorusuna ise sozlesme yaparız araç ile ilgili başka istkte bulunulmayacak diye konuşmayı bitirdim ben avukatının danisacam diye oyaladim.

    Arkadaşlar bir ayrıntı var bugün ortaya çıktı benimde dikkatimi cekmemisti bunlar iki kişi gelmişlerdi ekspertiz de ücretini odeyen ve ekspertizi yaptıran arkadasiymis meğer rapor onun adına kesilmiş (ben raporları istediğimde ABD de dedi arkadaş pilot bunlar kendilerini bu şekilde tanıtmıştı) burdan bir sıkıntı çıkarmı mahkemede ben ekspertiz yaptirmadim derse?kamera kayıtları var hem noterde hemde ekperizde ama ne kadar süre saklı kalır bilmem Tuvturk ekspertizde yapılmıştı onlarda kim yaptirdiysa raporu sadece ona verebiliriz diyorlar bugün çok dil döktüm alamadım.

    Benim avukatim uzenim abi sakın bir TL bile verme ihtarname ceksinler o zaman bakarak dedi.Durum bu

    Uzun oldu kusura bakmayın....


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.