Şimdi Ara

ARACIMI SATIP SATMAMAKTA KARARSIZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2006 model Honda Jazz 1.4 LS manuel, lpg li aracım var. 2012 yılında ilk sahibinden ve tanıdıktan 82.000 km'de almıştım. 4 yıldır aracı kullanmaktayım ve çok şükür hiçbir sıkıntısı olmadı.

araç şu an 118.000 km'de. ben aracımdan çok memnun olduğum halde hem 10 yaşına gelmiş olmasından, hem de daha fazla km yapmadan satma düşüncesindeyim. fakat bu aracı sattıktan sonra bana aynı memnuniyeti verebilecek bir araç bulamamaktan korkuyorum.

öncelikle aracımın yakıtı çok ekonomik. şehir içinde 18-20 kuruş, şehirler arası yolda 14-17 kuruş yakıyorum. depoyu hem fullediğimden ve aylık yakıt takibi yaptığımdan rakamlar kesinlikle doğrudur. ayrıca araç dıştan küçük ama içi ve bagajı aileme yetecek büyüklükte. haliyle aracın masrafı da az oluyor. mesela lastikler 175x65x14 boyutlarında ve ekonomik.

şu ana kadar 10.000 km bakımları haricinde sadece 1 kere ön disk ve balataları değiştirtmek için servise gitmiştim. araçta hiçbir şekilde boya yoktur. fabrika çıkışlı boyası üzerindedir.

1-) şimdi bu koşullarda sizce arabayı sırf model yükseltmek için satmalı mıyım?

2-) elimde tutmaya devam edersem değeri düşer mi?

3-) eğer yeni bir araba alacak olursam bütçem 35.000 civarı olacak. bu fiyatlarda hangi araçları tavsiye edersiniz? özellikle yakıtının ekonomik olması en önemli kriterim ve yine hatchback düşünüyorum.

kafamdaki bu karışıklığı giderebilecek yorum ve tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. şimdiden çok teşekkür ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satin abi satin ne diye duruyorsun. Uc bes binlira fazlaya satabildiginizi gormek once bir mutluluk verecek size. Sattiktan sonra arac alma surecinde goreceksiniz anyayi konyayi. O yuzden jazz yani bu piyasasida yuksek satin gitsin. Kmside cok o aracin yakinda motor yenilenmesi gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Suanki piyasada sattiginiz fiyata baska arac alma sansiniz yok. En az satis fiyati kadar para eklemeniz gerekirki genc bir arac alabilesiniz. Ben sizin yerinizde olsam aracinizi hic satmazdim. Tanidiginiz bildiginiz arac 10 yasinda olsun ne olacakki, 10 yasina tabidiginizin ve sizin elinizde gelmis gecmisi belli bir araci satip ne idu belli olmayan bir arac almak bence hata olur.

10 gun oncesine kadar bende ayni sizin dusuncenizdeydim, 4-5 ay once 25 bine sattigim 2004 vw boramin aynisina adam pazarda 33 bin istedi. Sattigima satacagima bin pisman oldum gitim sifir arac aldim. Benim durumuma dusmeyin. Boyle bir piyasada guzelim aracinizdan olmayin , SAYGILAR ...

Orijinalden alıntı: frood

Satin abi satin ne diye duruyorsun. Uc bes binlira fazlaya satabildiginizi gormek once bir mutluluk verecek size. Sattiktan sonra arac alma surecinde goreceksiniz anyayi konyayi. O yuzden jazz yani bu piyasasida yuksek satin gitsin. Kmside cok o aracin yakinda motor yenilenmesi gerek.

km si çok mu??

naptın hocam ya?? kaçta değişiyor bu motor??

@macropolo hocam, bütçe ne kadar olmalı düzgün bir araç için??

@ccc123, piyasası 27-28.000 civarı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: TriaThlon

quote:

Orijinalden alıntı: frood

Satin abi satin ne diye duruyorsun. Uc bes binlira fazlaya satabildiginizi gormek once bir mutluluk verecek size. Sattiktan sonra arac alma surecinde goreceksiniz anyayi konyayi. O yuzden jazz yani bu piyasasida yuksek satin gitsin. Kmside cok o aracin yakinda motor yenilenmesi gerek.

km si çok mu??

naptın hocam ya?? kaçta değişiyor bu motor??

@macropolo hocam, bütçe ne kadar olmalı düzgün bir araç için??

@ccc123, piyasası 27-28.000 civarı.

Arkadaş hiciv sanatından örneklemelerde bulunmuş...

• hiçbir sorun yokken değiştirmek gereksiz maceraya atılmak olur.
  • aracını satıp yeni bişeyler bakana kadar bayramlar yaklaşacak ve her araba otomatik 2-3 bin yükselecek sattığın paraya geri aynısı alamayacaksın. sorunsuzsa kullanmaya devam en kötü ihtimalle motor ömrünü yer yeniden motor yaptırırsın. hani araç değiştirince ne olacak ki ? e segmentmi alacaksınız ? sıfır mercedes e-c-s serisimi alacaksınız ? alacağınız araç aracınıza muadil bişeyler olacak. seviyorsanız dertsiz başınıza dert almayı buyrun satın.
  • 3 - 5 daha bul bence bi kaç parça boyalı da olsa ilk sahibinden focus düşür.2012 üstü olsun önemli olan temiz ve bakımlı olması.
    Bence 40 45bin tl ye alabileceğiniz araçlar mevcut aracınızı değiştirmeye değer. Yoksa binin gitsin. Ayrıca huyunu suyunu bildiğiniz araç, 35bine alacağınız aracın ne durumda olduğunu bilemezsiniz.

• eger sıfır km almaya gücün varsa şuan fiyatlar gayet iyi.
    ama 2.el düşünüyorum diyorsan piyasada temiz araba fiyatları 0 km ye yakın.
    ortalama fiyattakılerdeki cogu hasarlı pertten toplama.

bence köpüklü fiyatıyla malum siteye ilan koy. ciddi alıcı gelirse verirsin.

Orijinalden alıntı: atrix1212

eger sıfır km almaya gücün varsa şuan fiyatlar gayet iyi.

hocam sıfır araç almak hiç cazip gelmiyor bana. aldığın gün 2. ele düşerek değirini yitirmesi, ilk 5 sene vergisinin yüksekliği, garanti süresi dolana kadar yetkili servisinde kazık üstüne kazık yemek zorunda kalarak yaptırmak zorunda olduğun bakımları nedeniyle hiç düşünmüyorum.

ama 2. el temiz bulmak da mesele tabi...

• Satma bence. Araç bulamazsın bizim gibi aylarca araştırma olanağında olmazsa aceleyle kötü bir tercih yapabilirsin. Kesinlikle satma derim.

Orijinalden alıntı: TriaThlon

quote:

eger sıfır km almaya gücün varsa şuan fiyatlar gayet iyi.

hocam sıfır araç almak hiç cazip gelmiyor bana. aldığın gün 2. ele düşerek değirini yitirmesi, ilk 5 sene vergisinin yüksekliği, garanti süresi dolana kadar yetkili servisinde kazık üstüne kazık yemek zorunda kalarak yaptırmak zorunda olduğun bakımları nedeniyle hiç düşünmüyorum.

ama 2. el temiz bulmak da mesele tabi...

degerli hocam siz en dogrusunu bilirsiniz fakat, şuan sıfır km alıp 3 ay sonra satıp kar edenler bile var. size sıfır km fiyatından daha yüksek fiyat yazan onlarca ilan gösterebilirim. ilk 5 sene mtv vergisinin yüksekliginden 1.300 cc bir araç alarak minimize edebilirsiniz. garanti konusunda ise ne yazık ki yapacak birşey yok.

sizin araç gözü kapalı 30 a gider. üzerine 20 daha koyarak cok güzel 0 km bir arac sahıbı olurdum şahsen. 10 yılda arkanıza bakmazsınız. 2. el araba alıpta rodajı nasıl yapıdlıgı belli olmayan sanayilerde bitmiş arac peşinde koşmaktansa 0 km her zaman iyidir.
    tabi bütce meselesi bu işler. saygılar.

• yalnış anlaşamazsın şunuda belirtmek isterim. aracınız artık 10 yaşını geçti. ne kadar japon olsada olası bir sıkıntıda parca fiyatları el yakıyor bilginiz olsun. olası bir motor şanzıman yada farklı bir arızada ciddi bir bütce ayırmaya hazırlanın derim. bu sebeple belirli bir yaşı geçtikten sonra sıfır arac her zaman iyidir. dedigim gibi asla kafanızı karıştırma gibi bir niyetim yok, olamaz. saygılar.

yalnış anlaşamazsın şunuda belirtmek isterim. aracınız artık 10 yaşını geçti. ne kadar japon olsada olası bir sıkıntıda parca fiyatları el yakıyor bilginiz olsun. olası bir motor şanzıman yada farklı bir arızada ciddi bir bütce ayırmaya hazırlanın derim. bu sebeple belirli bir yaşı geçtikten sonra sıfır arac her zaman iyidir. dedigim gibi asla kafanızı karıştırma gibi bir niyetim yok, olamaz. saygılar.

estağfurullah hocam ne demek... bilakis fikirleriniz benim için çok değerli.

özellikle bu süreçleri geçirmiş tecrübeli arkadaşların fikirleri çok kıymetli.

peki 50.000 civarında düz vites, hatchback ve lgp taklabilir hangi modelleri tavsiye edersin??
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.