Şimdi Ara

Aracımda neden böyle bir ses var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: auf2rad Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 2016 model kia rio 220 binde genel olarak yük altında rampa çıkarken 1500-2000 devir aralıklarında videoda olan lak lak lak sesi çıkıyor acaba sebebi nedir ? Not: Ses dışında hiç bir problem yok.
    SONER MALKOÇyoutube
    1500-2000 devide lakırtı sesi
    https://www.youtube.com/shorts/PJkrLQSPvak?si=vSc7ittzCYtAFtLw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonermalkoc61 -- 24 Nisan 2025; 15:20:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Ben sesi tam duyamadim kacinci saniyede geliyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    1500 devirin az üstünde daha bariz ses çıkıyor aslında video boyunca var ses lakırtı şeklinde

• sonermalkoc61 S kullanıcısına yanıt

Sesi duyamadim ama lakirti sesi genelde amortisorle alakalidir. Ama devir arttikca artiyorsa baski balata aşinmasi veya balata gobegi olabilir

Subap ritminde ötüyor sanki ama, rolantide felan ötmüyor hatta örnek verecek olursam tahta kaşık sanki vuruyon patpatpat diye

Tamam vitesi bosa alin. Ve 2000 3000 devire alin. Bir sure devir cevirin. ses geliyor mu? Ses gelmiyorsa baski balata krank temas halinde olmadigindan sorun motorda olmayacaktir. Ha yine de ses geliyorsa bu sekilde motora bakmak lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 24 Nisan 2025; 21:42:19 >
    Bugün motorcuya gittim sürdü baktı test etti. Enjektör sesine benziyor dedi enjektörcüye bir baktır dedi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Eger benim dedigimi yaptiysaan bis viteste gaz vermeyi, ses devam ediyorsa enjektor olabilir. Enjektor tehlikeli biseydir pistonu delebilirsin. Sesi net duyamadim o yuzden bisey diyemeyecegim

• 1. Subap ayarı/krank mili vuruntusu: Bu devir aralığında gelen “lak lak” sesi, motorun içinden gelen metalik bir vuruntuysa, subap ayarları bozulmuş olabilir veya krank mili yataklarında boşluk oluşmuş olabilir. Genelde bu tür sesler düşük devirde yük altındayken belirgin olur.
    2. Piston segmanları/aşınma: Yüksek kilometreli araçlarda piston ve segmanlarda aşınma olabilir. Bu da motorun düşük devirde zorlanmasına ve ses yapmasına neden olabilir.
    3. Triger seti veya zinciri: Eğer araç zincirliyse ve bu parçalarda gevşeme ya da zamanlama sorunu varsa, bu da ses yapabilir. Triger kayışı varsa ve aşındıysa yine ses nedeni olabilir.
    4. Enjektör vuruntusu (dizel araçsa): Enjektörlerdeki arıza ya da püskürtme zamanlamasında bir sorun, yük altında vuruntu sesine sebep olabilir.
    5. Motor kulağı (takozları): Yük altında motorun hareketi daha fazla olur. Eğer motor takozları aşındıysa, motor şaseye temas ettiğinde bu tür sesler çıkabilir.
    6. Egzoz sisteminde gevşeklik: Egzoz borusu veya bağlantı noktalarında gevşeklik varsa, titreşimle birlikte bu devir aralığında ses oluşturabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.