Şimdi Ara

Aracım benzini adeta İÇİYOR. Tavsiyeleriniz! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lambda sensörünün arızalı olup olmadığını biz anlayabilir miyiz yoksa bilgisayara mı bağlatmak lazım???

Orjinalden alıntı: lakiska

Arkadaşlar yardımlarınız için tekrar takrar teşekkür ederim.

Araştırmalarım sonucunda Araçların Normalden Fazla Yakma Sebepleri ile ilgili bir liste yaptım.

1- Termostat arızası (geç devreye giriyorsa)
    2- Lambda Sensör arızası (normal değerleri 0,90 - 1,20 arasında olmalı)
    3- Enjektör veya enjektör kablo arızası
    4- ECU arızası
    5- Isı Müşürü arızası (hararet ısısı düşük ise araçın sürekli jikle durumunda kalması)
    6- Egr Valf arızası

ARAÇLARIN NORMALDEN FAZLA YAKIT TÜKETMESİNE sebep olur.

Sizlerden ricam bu listede olmayan veya yanlış olan bir bilgi var mıdır?

7- Yanlış buji
    8- kirli hava filtresi
    9- tıkalı egzost eklenebilir listeye

• quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

quote:

Arkadaşlar yardımlarınız için tekrar takrar teşekkür ederim.

Araştırmalarım sonucunda Araçların Normalden Fazla Yakma Sebepleri ile ilgili bir liste yaptım.

1- Termostat arızası (geç devreye giriyorsa)
    2- Lambda Sensör arızası (normal değerleri 0,90 - 1,20 arasında olmalı)
    3- Enjektör veya enjektör kablo arızası
    4- ECU arızası
    5- Isı Müşürü arızası (hararet ısısı düşük ise araçın sürekli jikle durumunda kalması)
    6- Egr Valf arızası

ARAÇLARIN NORMALDEN FAZLA YAKIT TÜKETMESİNE sebep olur.

Sizlerden ricam bu listede olmayan veya yanlış olan bir bilgi var mıdır?

7- Yanlış buji
    8- kirli hava filtresi
    9- tıkalı egzost eklenebilir listeye

Üstadım listeyi genişlettiğin için teşekkür ederim.

Bujiler yeni ve çift tırnak. Tek tırnaktan daha iyi olduklarını söylüyorlar. Gerçeklik payı varmı?

• Söylenenlere bakmayın aracınız da orjinal buji kullanın saygılar

Söylenenlere bakmayın aracınız da orjinal buji kullanın saygılar

quote:

Genelde sorun burada başlıyor zaten
    Büji nin tipine yada satıcının tavsiyesine göre bujiyi özgürce seçiyoruz... Yok böyle birşey
    Aracınızın ruhsatına göre orjinal tavsiye edilen buji haricinde takacağınız buji sizi bezdirecektir bu çok ciddi bir konudur

Ben galiba soruyu yanlış sordum.
    Benim sormak istediğim çift tırnak buji tek tırnaktan daha mı iyi? (Orijinalliği bir kenara bırakırsak)
    Ateşleme daha iyi mi ya da daha çabuk mu oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lakiska -- 30 Aralık 2007; 10:42:00 >

• orjinal buji eğer tek tırnaksa ve sizin takacağınız çift tırnak buji nin iç direnci aynı ise çift tırnak daha iyidir ama üretici bunu tavsiye etmiş ise Aksi taktirde yüzlerce buji numarası oluşmazdı
    Örneğin bir aracın orjinal bujisi hangisi diye (Autodata) proğramını sorguladığımızda 3-5 tane numara çıkardı karşımıza. Ama her markadan sadece 1 adet numara çıkıyor karşımıza Yani aracınızın ateşleme sistemine en uygun bujiyi üretici firmanın önerisiyle seçebilirsiniz satıcı veya motor ustası tavsiyesine göre değil Opel araçlarında ise mutlaka GM marka buji kullanın
    iyi tatiller dostum

orjinal buji eğer tek tırnaksa ve sizin takacağınız çift tırnak buji nin iç direnci aynı ise çift tırnak daha iyidir ama üretici bunu tavsiye etmiş ise Aksi taktirde yüzlerce buji numarası oluşmazdı
    Örneğin bir aracın orjinal bujisi hangisi diye (Autodata) proğramını sorguladığımızda 3-5 tane numara çıkardı karşımıza. Ama her markadan sadece 1 adet numara çıkıyor karşımıza Yani aracınızın ateşleme sistemine en uygun bujiyi üretici firmanın önerisiyle seçebilirsiniz satıcı veya motor ustası tavsiyesine göre değil Opel araçlarında ise mutlaka GM marka buji kullanın
    iyi tatiller dostum

Güzel açıklama için çok teşekkürler üstadım.

Yani orijinal bujiler arasında iki alternatif varsa (biri tek tırnak, diğeri çift tırnak) çift tırnak daha iyidir. Umarım yanlış yorumlamamışımdır.
    Bu arada GM marka opel araçların orijinal buji markası mı?

• Çift tırnak için anladığınız doğrudur,
    Fakat çift yada tek diye bir alternatif çıkmayacaktır, karşınıza çıkacak tip tek tir
    opelin uygun bujisi GM dir doğru efendim
    Herkesin yeni yilını buradan kutluyorum. İyi, mutlu, bol kazançlı,ve ucuz LPG li seneler diliyorum

14 Ocak Pazartesi günü Mocan Otomotiv'e gittim. Daha önceden birkaç kez görüştüğümüz Can beyle uzun uzadıya bir sohbetten sonra aracımı tech2 cihazı ile teste soktuk ve aracın hiçbir sorunu olmadığını gördük. Yeni yazılım yüklendi.

Yani bu soğuk havalarda 100 km de 11-12 litre benzin yakması normalmiş.

Araçta bir sorun olmadığı anlaşılınca araca BRC MY 07 kit takıldı. Dört dörtlük bir işçilik nasıl olurmuş şimdi anlıyorum.
    Dört dörtlük olan sadece işçilik değil tanıştığım insanlarda dört dörtlükmüş.

Buradan Can bey, Kaan Bey'e tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

Eğer kaliteli bir işçilik ve iyi bir hizmet arıyorsanız Kesinlikle Mocan Otomotiv'e gidin. Pişman olmayacaksınız.

• benim 99 polo classic te 1.6 100bg yakıtı yakıtı sıralı sistem lpg de 250 yakıyo şehir içi yapcak bişi yok elden bişi gelmiyo gitcem şimdi sanayiye adamlar hiç bi şeyden anlamıyo deneme yanılma 1 2 milyar masraf ettirecekler bana onun için biniyorum direkt elden bişi gelmez

Orjinalden alıntı: frozenrealm

benim 99 polo classic te 1.6 100bg yakıtı yakıtı sıralı sistem lpg de 250 yakıyo şehir içi yapcak bişi yok elden bişi gelmiyo gitcem şimdi sanayiye adamlar hiç bi şeyden anlamıyo deneme yanılma 1 2 milyar masraf ettirecekler bana onun için biniyorum direkt elden bişi gelmez

Hocam rastgele bir ustaya gideceğine forumdaki arkadaşlardan yardım iste. Mutlaka iyi bir usta önereceklerdir.
    Ben LPG taktırmadan önce tam 2 ay araştırma yaptım. Doğru karar verdiğimi düşündüğüm için pişman olmadım.

Eğer Ankaradaysan Kesinlikle mocan otomotive gitmeni tavsiye ederim. İyi bir usta derdine derman olacaktır.

• şu an lpg de aracınız ne kadar yakıyor lakiska arkadaşım??

Orjinalden alıntı: armi

şu an lpg de aracınız ne kadar yakıyor lakiska arkadaşım??

Hocam henüz iki gün oldu. Yorum yapmak için biraz erken.

LPG yi takan ustanın aldığı 30 ytl (18 lt) lik gaz halen bitmedi. Yaklaşık 100 km yaptım.

Gaz tam olarak bitsin o zaman tam bir ölçüm yapabileceğim.

aracınızda yapılan testlerde problem çıkmadığına sevinmelisiniz
    hava şartları ve kullanım biçiminin yakıtı etkilemesi normaldir.

inşallah lpg derdinize derman olur. saygılar...

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

siz de sonunda lpg ailesine katıldınız hayırlısı olsun.

aracınızda yapılan testlerde problem çıkmadığına sevinmelisiniz
    hava şartları ve kullanım biçiminin yakıtı etkilemesi normaldir.

inşallah lpg derdinize derman olur. saygılar...

Teşekkürler hocam

Darısı olmayanların başına.

quote:

LPG yi takan ustanın aldığı 30 ytl (18 lt) lik gaz halen bitmedi. Yaklaşık 100 km yaptım.

Orjinalden alıntı: Fetih

hayırlı olsun.
    Birde gazı değişik istasyonlardan alarak km hesabı yap.İstasyon istasyona lpg tüketimi farkediyor çünkü.
    quote:

quote:

Teşekkürler hocam.

Dün akşam gaz bitti. tam 130 km yapmış oldum. yaklaşık km'de 23 ykr.

Benzinde iken km'de 35 ykr dan sonra bu ilaç gibi geldi.

Dün akşam fırsat bulamadığım için gaz alamadım. Sabah işe benzinle geldim. Ustamın tavsiyesi üzerine Dikmen civarında OPET buldum. İnşallah akşam eve dönerken gaz alabileceğim.

• Hakkımızdaki olumlu Feedback'leri görmek bizi mutlu ediyor. Aracınızı güle güle kullanın ..

Saygılarımızla

Mocan Otomotiv

Kaan Arslanlı

quote:

Arkadaşlar sonunda ben de aracıma LPG taktırdım.
    Neredeyse 2 aydır HANGİ LPG kiti ve HANGİ serviste taktırmalıyım diye forumlarda okumadığım konu kalmadı. Ve sonunda (şimdi daha da eminim) doğru karar verdiğime inanıyorum.

14 Ocak Pazartesi günü Mocan Otomotiv'e gittim. Daha önceden birkaç kez görüştüğümüz Can beyle uzun uzadıya bir sohbetten sonra aracımı tech2 cihazı ile teste soktuk ve aracın hiçbir sorunu olmadığını gördük. Yeni yazılım yüklendi.

Yani bu soğuk havalarda 100 km de 11-12 litre benzin yakması normalmiş.

Araçta bir sorun olmadığı anlaşılınca araca BRC MY 07 kit takıldı. Dört dörtlük bir işçilik nasıl olurmuş şimdi anlıyorum.
    Dört dörtlük olan sadece işçilik değil tanıştığım insanlarda dört dörtlükmüş.

Buradan Can bey, Kaan Bey'e tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

Eğer kaliteli bir işçilik ve iyi bir hizmet arıyorsanız Kesinlikle Mocan Otomotiv'e gidin. Pişman olmayacaksınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: MOCAN OTOGAZ

Hakkımızdaki olumlu Feedback'leri görmek bizi mutlu ediyor. Aracınızı güle güle kullanın ..

Saygılarımızla

Mocan Otomotiv

Kaan Arslanlı

Kaan Bey Mocan Otomotiv olarak bu olumlu düşünceleri fazlasıyla hak ediyorsunuz.

Araca BRC kit takılalı tam 2 hafta oldu. Araçta ne bir tekleme, ne bir arıza, ne bir performans kaybı yaşadım.
    Her sabah aracımı çalıştırdığımda size tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Eğer sabahları kulaklarınız çınlıyorsa bunun sebebi benim.

Yakında tekrar görüşeceğiz. Bu hafta ruhsat işlerini halledebilirsem, haftaya tavsiyeniz üzerine bir Carbon Clean yaptıracağım. CC' den sonra yanınıza uğrarım.

Hoşçakalın..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.