Şimdi Ara

Aracım aşırı yakıt tüketiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konuyu doğru yere açmadıysam özür diliyorum. 1 ay önce 1997 model BMW 316i compact otomatik vites araç aldım. Aracı başka bir ilden aldım getiren kişi 400 kmlik yolu 150 liralık gaz ile geldiğini söyledi ilk başlarda bende yakıttan sorun cekmezken 2,3 gün sonrasında 80 liraya aldığım gaz ile 140 km yol yapmaya basladım bir hata olduğunu düşündüm gaz ayarı yaptırdım düzelmedi hesaplamama göre LPG ile kmde 67,70 kuruş arası gaz yakıyor aracım. Tekrar gaz ayarı yaptırmaya gittim bir sorun olmadığını söyledi. Benzin ile denememi ondada çok yakarsa başka bir arıza olabileceğini söyledi benzin ilede denemem sonucunda benzindede ortalama kilometrede 90-97 kuruş arası yakıyor. Bu kadar fazla yakıt tüketmenin sebebi ne olabilir. Arabadan pek anlayan bir insan değilim araçta ilk aracımdı yardımcı olabilirseniz çok sevinicem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 100 km'de kaç lt benzin yakıyor? kuruşla olmaz o hesap.
  • sene 2018 hala kuruş
  • Otomatik vites her halükarda biraz fazla yakar ama yaklaşık iki kat bir tüketim var. Uzun yolda 150 lira LPG ile 400km yapması da aslında yaklaşık yüzde 25 civarında yüksek.

    Arabayı aldıktan sonra herhangi bir genel bakım yapıldı mı? Örneğin motor yağı ve suyunun değişimi, yağ ve hava filtrelerinin değişimi, bujiler ve buji kablolarının değişimi, V kayışı ve diğer kayışların gergilerinin kontrolü ve gerekliyse değişimi vs. Bunlar 200-300 lira tutar ama arabada gençlik iksiri etkisi yapar. Diğer bir seçenek belkide aldığınız adam çok yakmasıyla uğraşmıştır, çözememiştir ve o yüzden satmış olabilir.
  • Ya şuraya litre cinsinden yazın, resmen LGS sorusu gibi kuruş değerlerini litreye çevirmekle uğraşıyoruz.
  • Anladığım kadarıyla aracınız 20 litre civarı benzin yakıyor 100 km'de.
    Bu aracın katalog verisi şehir içi 11 litredir.
    Tabiki katalog verisi ile gerçek veriler farklıdır.
    Hiç sorunsuz ve sıfır km olsa bu araç ş.içi 13 - 14 litrelerde gezecektir.
    Bir sensör arızası, veya bir baskı balata sorunu, ateşleme sorunları vs gibi yaşıyla ilgili sorunlar da eklenince 15-16 litre ş.içi görülür.

    Araçta bir arıza muhtemel. Ama bu araçtan az yakmasını beklemeyin derim.
  • Araçta kesinlikle bir arıza mevcut. Bilgisayara baktırın, bir şey çıkmazsa sıra buji ve bobinlerde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.