Şimdi Ara

Aracı sattığım adam arabayı yaptıracaksın diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
11.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar yurtdışında yaşıyorum. 21 Martta 2012 Ford Fiesta full paket Sedan aracımı $3000 kanada dolarına bir arap müşteriye sattım. $4000’e koymuştum genel piyasası böyle kilometresi de çok yüksek değildi, 121 bindeydi, ufak tefek tamirler vardı fakat motor ve şanzıman iyi durumdaydı. Adama söyledim ben muayeneye götürmedim bir süredir, istersen götürelim diye gerek yok dedi. Geldiği saat aldı arabayı. 1 ay sonra geldi diyor ki çok fazla parçada sıkıntı var(ön takım arka takımlarda) ya yaptıracaksın $1000 ödeyip ya da arabayı geri alacaksın diyor.

    bilen bilir Kanada’nın yolları rezalet. Benim tahminim çukurlara hızlı girdi ve dağıttı parçaları çünkü ben verirkeb hiçbir ses yoktu araçta. Dediğim gibi ufak tefek şeyler vardı tahminimce. Şimdi de bana kitlemeye çalışıyor, konuşmaları koyardım ancak ingilizce ve fransızca hatta genel olarak fransızca. Son olarak bir de KM düşürmüşsün diye iftira attı ve bütün muayeneler resmi olduğu halde. Ford’a gidelim 2018’den beri tüm muayeneleri çıkartalım KM görelim dedim ses çıkmadı :)


    adama cevap vermeyi bırakınca yazmayı kesti, anladığım kadarıyla Türk olduğumu öğrenince boş avukat tehditleryle üç beş birşeyler koparabileceğini düşündü.


    diyeceğim odur ki orta doğulular ile alışveriş yapmayın, ben de toronto’da türk bir galeriden araç satın almıştım yağ yakan araç sattılar bana full az kullanılmış fiyatına.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Arabalar sadece Türkiye'de yaşam biçimini ve zenginliği simgeler. Yurt dışında çoğu kişi için araba bir amaç değil ihtiyaçları gidermek için araçtır. Ordaki insanlar vizyon sahibi çünkü hayata bakışları farklı kimseye malıyla hava atma gibi bir derdi yok. Adam diyor ki Mercedes almayayım Fiesta alayım ikisi de beni evden işe işten tatile götürüyor. Aradaki parayla da gider eşimle çocuklarımla 2 hafta daha tatil yaparım çocukların birikim hesabına atarım vb diyor. Ha tabiki ekstra arabayla ilgili seven insanlar var onlar zaten alıyor. Yani kısacası siz yarın Kanada'ya gitseniz ortalama bile Kanadalı ile aynı maaşı alsanız siz Mercedes'e binersiniz ama çoğunlukla o adam binmez.
  • Fiesta sedan derken ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4020D9D24

    Fiesta sedan derken ?

    Amerika ve Kanada'da (+ Hindistan) var olan bir araç, B-Sedan.


    Aracı sattığım adam arabayı yaptıracaksın diyor
  • Burda 3500 dolara şahin alabilir :) vay ülkem vay şahin parasına Fiesta almış daha laf etmesi ayıp bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin içinde arap varsa haksızdır ırkçı değilim ama malesef durum buAracı sattığım adam arabayı yaptıracaksın diyor 

  • Kanada'dan bahsettiginize eminmisiniz? Üçkağıtçı Turk galeri ,alt takim bitiren bozuk yollar , eksper isleri , km dusurme iddiasinda bulunan sikintili Arap müşteri... Dünyanın en yaşanılır birkac ülkesinden biri olan Kanada'dan değilde İstanbul Fatih'ten bahsediyorsunuz sanki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 28 Nisan 2021; 4:49:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

    ülkemizin batısında ve kuzeyinde kalan her yerden cennet gibi bahsedilen bu forumda bana da çok garip geldi.


    "bilen bilir, ganadanın yolları hep çuhurdur" Aracı sattığım adam arabayı yaptıracaksın diyor 


    mealinde bir cümle. Aracı sattığım adam arabayı yaptıracaksın diyor 


    Aracı sattığım adam arabayı yaptıracaksın diyor 



    not: konu sahibi alınmasın, ona değil sözüm foruma. ayrıca yurt dışındaki hemşehrilerimizin oradaki yasaları delme yollarını yüz yıldır arıyor olması sebebiyle de artık bir yerde olayı çözmüş oluyorlar. buradaki üçkağıtçı galierici yurt dışına taşınınca sütle yıkanmış ak kaşık olmuyor maalesef.


    ülkemizdeki örneklere bakacak olursak: hiç bişey yapamaz. sözleşme mi imzaladın arabam tertemiz masrafsızdır diye?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 28 Nisan 2021; 5:34:11 >




  • @Sierre34


    Arkadaşın yazdığı çok doğru, ortadoğuda büyüyüp yetişmiş birisi buraya aynı kafayla gelince birşey değişmiyor. Oradaki sistemi buraya uygulamaya çalışıyor. Ha az çok başarılı olabiliyorlar bazen fakat elbet birgün patlıyorlar. Çünkü buradaki sistem çok sağlam ve dik duruyor. Tolerans göstermiyor. Birşeyler kaçırabiliyorsan sadece yakalanmadığın için, birisi göz yumduğundan değil yani. Yakalandığında adamın iliğini sömürüyorlar. Yasal olarak kanıtlayamazlar ise diyelim ki sıfır araba alıp parayla çaldırdınız ve sigortadan paranızı aldınız. Sigorta size parayı öder ancak ömür billah hiçbir sigorta şirketi size bir daha sigorta yapmaz, yapsa da en az 15-20 katı fiyat ödersiniz.


    yollara gelince Kanada’da ağır kış koşullarından dolayı kullandıkları solüsyonda kimyasal olarak çok ağır. Döktükleri yeri eritiyor hatta üstüne botların alt kısmı bile bir süre sonra eriyor. Normal şartlarda bile yetişmeleri zor iken bir de ihale İtalyan mafyasında deniyor, dandik bir şekilde yapıyorlar ki seneye tekrar yapsınlar.


    böyle yolsuzluklar var evet, Kanada’yı seviyorum böyle şeyleri görmek hayal kırıklığı mı, evet. Ama insan heryerde insan ne yazık ki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • "bilen bilir Kanada’nın yolları rezalet"


    bilmezmiyiz :D

  • 2. Elde araç 1 dakika sonra bile arizalanabilir adı üstünde garantisi yok expere soksaymis onun kafası çalışmıyor diye enayiligini siz çekemezsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Afam neden 30 40 bin birim verip sıfır mercedes bmv almamış da dandirik fiesta almış acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanada'da yaşayanlar çok zengin değil miydi? Neden 2012 model 3000 dolarlık Fiesta'ya biniliyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cellestin C kullanıcısına yanıt

    Burada Şahin-Doğan hala satılıyorsa o araçlar da satılır tabi Aracı sattığım adam arabayı yaptıracaksın diyor 

  • Adamla irtibatı keserek en doğrusunu yapmışsın, belli ki çakalın teki.

  • Cellestin C kullanıcısına yanıt

    Oranın fakiri de ona biniyor demek ki.

  • Ciddi ciddi çok ilginç bir deneyim olmuş :) Yani denecek sey cok fazla aslinda da. 3000 dolara herif araba aliyor birde yok bu masrafi sen yaptir yok su masrafi sen yaptir. Ortadogulu kafasi iste nereye gitse ayni. Saka gibi ya.

  • Km düşürme mevzusu türkiye'ye has sanıyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı o kusurları ile sattığını belgeleyebiliyormusun. Alıcı mahkemede kusursuz olarak sattı derse sıkıntı. Oranın mahkemelerinin böyle olaylardaki tutumunu işi bilen bir avukata sor.

  • Cellestin C kullanıcısına yanıt
    Arabalar sadece Türkiye'de yaşam biçimini ve zenginliği simgeler. Yurt dışında çoğu kişi için araba bir amaç değil ihtiyaçları gidermek için araçtır. Ordaki insanlar vizyon sahibi çünkü hayata bakışları farklı kimseye malıyla hava atma gibi bir derdi yok. Adam diyor ki Mercedes almayayım Fiesta alayım ikisi de beni evden işe işten tatile götürüyor. Aradaki parayla da gider eşimle çocuklarımla 2 hafta daha tatil yaparım çocukların birikim hesabına atarım vb diyor. Ha tabiki ekstra arabayla ilgili seven insanlar var onlar zaten alıyor. Yani kısacası siz yarın Kanada'ya gitseniz ortalama bile Kanadalı ile aynı maaşı alsanız siz Mercedes'e binersiniz ama çoğunlukla o adam binmez.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DH de troll konulardan geçilmiyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.