Şimdi Ara

Aracı motor yağına boğan pompacı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şaka gibi gülesim geldi


    Aracı motor yağına boğan pompacı
    Aracı motor yağına boğan pompacı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • bende bi önceki araçla benzin almaya gittiğimde yağına suyuna bakayım mı demişti. araç 2 aylıktı. zaten belli yeni araç. kafalarına göre tutturduğuna satmaya çalışıyolar demek.

  • Her shelle girdiğimde yagına bakalım diye ısrar ediyorlar hayır diyorum

  • Yagina suyuna antifirizine bakiyim mi abi, sormadan cami temizlemeler ustelik yagmurlu gunde bile. Abicim tek isiniz var yakitimi koy fisimi ver gidiyim. Yagi falan elletmem de cam temizlemeye kalkinca emekci gariban diyip vicdan yapip yuzune bir sey diyemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık olmuş dava açacak, yıllarca sürecek belki kazanamayacak dahi. Soğutma suyu, yağ çubuğuna bakmak en basit iş. Kimseye güvenmeden araç sahipleri kontrol etmeli.

    Shelldeki sistemi tam bilmiyorum ancak yağ satış kotası ya da yağ satışına prim veriyorlarsa pompacı yağ satmak için her şeyi yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pompacı yağı kontrol etsin,


    hatta eksikse bu durumdaki gibi sürücüyü uyarsın ve hatta yağ satışı da yapsın,


    bunlar olabilir şeyler,


    olmaması gereken bunları yapan pompacının motora fazla yağ konmaması gerektiğini de bilmesi gerektiği


    ve olması gereken kadar yağı eklemesi gerektiği.

  • Öyle haldır haldır yağ da eklenmez ki?


    İçeride hangi yağ var biliyor mu da ekliyor?


    Yağ ekleme bir acil durumda, çok mecbur kalındığında falan olur, ya da aynı yağ olduğundan eminseniz, kendi aldığınız yağ ise eklersiniz. Ki onda bile kullanılmış-kullanılmamış yağ diye ayrılabilir yani.

  • Aurorax kullanıcısına yanıt

    ön yolcu koltuğunda bayan oturuyorsa ön camı temizletmeyin tecrübe ile sabittir :)

  • Otomobil hakkında bazı temel bilgileri öğrenmek gerekiyor. Bu konulardan bir haber olunca adamın "abi yağ eksik" demesiyle endişelenmesi gayet doğal bir durum. En kötü araç zaten sana uyarı verecek. Yağ seviyesi büyük ihtimalle olması gereken yerdeydi, sadece üstten biraz eksikti ve pompacı bunu avantaja çevirdi. Shell bunu özellikle yapıyor. Bana da defalarca sordular. Bir defasında 100 liralık benzin alacağımı pompacıya söyledim. aracın başından ayrıldım. Geri geldim, pompacı "abi pompa takılı kalmış doldurmaya devam etmiş" dedi. 350 TL ödedim, bir sürü tantana ettik. İyice çamurlaştım, acelem olmasa daha ileriye gidecektim. Geri çekin diyorum yapamayız diyorlar. Bir daha oraya uğramadım.

  • araç stop eder etmez yağ kontrolü yapılırsa tabi ki çubukta eksik gösterecektir. aracı düz bir zeminde bir kaç dakika bekletip tüm motordaki yağın kartere süzülmesini sağlamalısınız ancak o zaman doğru bir ölçüm olabilir.

  • niye pompacı ön koltuktaki karıya mı sulanıyor?Aracı motor yağına boğan pompacı 

  • Meticulous kullanıcısına yanıt

    trajikomik ama maalesef Aracı motor yağına boğan pompacı 


    sulanmadan ziyade camı silme bahanesiyle çok affedersin gözüyle zina yapıyor. genelleme yapmak yanlış olur ama bir çoğunda bu durum var.

  • bu muhabbet yüzünden shelli bırakacağım yakında. 10 kere yağına suyuna bakalım mı diye sorması, tertemiz camı silmeye kalkması hadi temizlese neyse daha beter yapıyor. bir de şimdi enjektör katkısı atalım mı iyi gelir motora muhabbeti çıktı. bir kere sordun yok dedim daha üstelemenin ne anlamı var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 li yaşlarımın başında petrolde markette çalışmıştım bir süre.

    Cam silme olayı genelde patron veya müdürün baskıları yüzünden oluyor, her aracın camı silinecek diye tutturuyorlar.

    Opette çalışmıştım yağ olayı bizde yoktu ama burada yaşanan olayda muhtemelen yağ satmak için yönetimin baskısıyla yapılıyordur.

    Pompacılık parasına göre zor iş bu yüzden sürekli personel değişir pek tecrübeli personel bulunmaz, tecrübesiz adama yağ değiştirtirsen olacağı budur işte.

  • Daha ilgincini söyleyim bakımdan önce yağ almak için "yağ satıyor musunuz?" der demez elinde en ucuz 1 ltlik 10w40la belirip "kaputu aç abi" diyen pompacıya denk geldim ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kocaballi kullanıcısına yanıt

    pompacının görevinin yağ kontrol etmek olduğunu düşünmüyorum. hele hele yağ satışı yapmak bambaşka bir uzmanlık.

  • Yazık olmuş böyle konularda bilinçli olması lazım araç sürücülerinin ama eğer yeni araç aldıysanız ve acemiyseniz sizi bir şekilde kafalıyorlar ve sizde bir şey bilmediğiniz için böyle tatsız olaylar yaşayabiliyorsunuz, bilmediğiniz tanımadığınız kişilere aracınıza dokundurmayın bile ve araştırmadan neyin ne olduğunu öğrenmeden aracınıza hiçbir işlem uygulatmayın.


    Bende benzer bir olay yaşadım, hem yağ satışı yapan hemde oto yıkamacı olan bir işletmede aracımı yıkatmaya götürdüm ve araç yıkandıktan sonra kurulanırken işletme sahibi şahıs gelip aracın yağını kontrol etmek istedi.Bende daha yeni aldığım için aracı ve ilk aracım olduğu için aracıma 5w30 gm dexos 2 yağ konulduğu dışında hiçbir detay bilmiyordum, tabiki kontrol edelim yağını bundan ne zarar çıkar ki ? diye düşündüm.


    Sonra bu şahıs açtı baktı yağı eksikmiş dedi gitti içeriden 10w40 yağ getirdi, bu arada aracın kilometresi 86 bin felandı.Hani kilometresi çok olan veya yağ yakan bir araç olsa ondan dolayı kalın yağ koyuyor diyeceğim ama öyle bir durumda yok.Abi dedim bu araca 5w30 yağ konuyormuş ben öyle okudum dedim, şerefsiz bana " bir şey olmaz buda uyuyor " felan diyerek elindeki yağ kutusunu komple motora boca etti.


    Neyse yıkama parası yağ parası neyse verdim çıktım, aradan biraz zaman geçti aracı çokta sık kullanmadığım için bir kaç hafta sonra aracın yağını suyunu kontrol etmek istediğimde kaputu açıp bir baktım külbütör kapağından komple yağ sızdırmış heryer yağ içinde.Yağ çubuğunu bir çekiyorum yarıya kadar yağ içinde.Lan dedim bu normal değil, araştırdım araca 4.5 litre yağ konuyormuş zaten aracın içinde yağ vardı adam gitti üstüne 5 litre daha boca etti.


    Sonra servise götürdüm aracı daha fazla kullanmadan ve yağ değişimi yaptırıp aracın kapasitesi kadar yağ koydurdum, ondan sonra külbütör kapağından yağ sızıntısı felanda kesildi.Sanırım ucuz atlattım, eğer o şekilde kullanmaya devam etseydim bende motoru yiyebilirdim.Bir dahada aracı kimseye elletmedim zaten.





  • Öyle kafasına göre yağ konur mu bilinçsizce aracın hangi tür yağ kullandığını miktarını vs. bilmeden. Servis dışında aracıma asla el sürdürmem. Tamamen bilinçsizlik her 2 taraf için de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zarkabul kullanıcısına yanıt

    Yağ toptancıları bile istediğin 5w30 yağ modeli elinde yoksa "bu da aynı 5w30 işte, hepsi aynı bunların" diyebiliyor.


    Bilinçli kullanıcı ve bilinçli tüketici olmak çok önemli.

  • ister odun diyebilirsiniz ister yobaz diyebilirsiniz isterseniz maganda da diyebilirsiniz ama


    ben öyle bi durumda kalsam o yağı motora boşaltan adamın kafasını kaputa sokup o yağı içirirdim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 22 Ekim 2021; 18:4:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.