Şimdi Ara

Aracı Çok Kısa Mesafe İçin Çalıştırmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güneş doğduktan, öğlen 1'e kadar binanın arkası gölge. Öğlen 1'den 4'e kadar binanın yan tarafı gölge. 4'den akşama kadar binanın ön tarafı gölge. Bende aracım güneşte kalmasın diye günde 3 kez aracı çalıştırıp yerini değiştiriyorum.

    Bu denli kısa mesafede çalıştırmak dizel ve turbo motorlar için zararlıymış. Atmosferik motorlar için bir zararı var mıdır? Teşekkür ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam takmayın kafaya dünya malı sonuçta. Bizim araçlar günde 20-30 defa marş basıyor daha tık demedi hiçbirisi. Şirket araçları hep kısa mesafe 140 bin km dir sağlam olanı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malın kölesi olmayalım.Unutmayalım onlar biizm kölemiz.
  • akşama kadar arabayımı izliyosunbiz park yeri bulamıyoruz milletteki bolluğa bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için teşekkürler. Önceki arabam sürekli güneşte durduğu için sileceklerin kauçuk bölümleri sertleşip çatlamıştı. Direksiyon, ön panel ve hatta koltuklarda bile renk değişimini bariz hissediyordum. İç aksamda oluşan genleşme de cabası. İnternetten okuduğum kadarıyla Airbag'lere bile zararı varmış. En kısa zamanda boya koruma yaptırmayı düşünüyorum ama o da etki eder mi meçhul...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreameren -- 18 Eylül 2016; 17:34:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gözünü seveyim abartma bu kadar. Aracın temiz ve bakımlı ise hiçbir şey olmaz. Önüne hiçbir şey yoksa beyaz bir kumaş serersin, yablara cam filmi veya da perde yaptırırsın. Bu kadar pimpirikli olmaya gerek yok, Adana'daki, Mersin'deki araçların durumu daha vahim.

    Motor açısından da pek sıkıntı olmaz, fakat sürekli yapmada Dpf'yi doldurabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kısa mesafeler için marş basmak pek sağlıklı değildir ama kısa vadede de sorun çıkarmaz. Etkisi uzun vadede görülebilir.
  • Güneş gerçekten eskitiyor aracı. Avrupadaki araçlara bakın. Boyasına, döşemelerine. Bir de Türkiyedekilere. Türkiyede kapalı otoparkta duran araçlara bakın yine anlarsınız. Boyası canlı ve tertemiz duruyorlar. Kapalı otopark imkanınız yoksa cam filmi yaptırın bence. Bir de araca değmeden üstünü kapatan çadırlar var. İsterseniz onlardanda alabilirsiniz. Her gün güneş kovalamaktan iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam araç nedir , el üstünde tutuyorsun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkaç güne kadar resmi mikroskopla çekilmiş kılcal çizik için "ARABAMI CIZMIŞLAR AÇİL YARDIMMMMM" diye konu açarsanız şaşırmayacağım.
  • Madem bu kadar guneste durmasini istemiyorsunuz kilif alin ustune geciin veya on camlar icin kilif alin daha mantikli bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreameren

    Yorumlarınız için teşekkürler. Önceki arabam sürekli güneşte durduğu için sileceklerin kauçuk bölümleri sertleşip çatlamıştı. Direksiyon, ön panel ve hatta koltuklarda bile renk değişimini bariz hissediyordum. İç aksamda oluşan genleşme de cabası. İnternetten okuduğum kadarıyla Airbag'lere bile zararı varmış. En kısa zamanda boya koruma yaptırmayı düşünüyorum ama o da etki eder mi meçhul...


    Ya başkan sıkma canını bu kadar değermi yaa , illa torpido direksiyon döşeme diye gölgeye çekmek için uğraşıyorsan çözüm basit ve ucuz alacağın 5 liralık bir güneşlik onu koy torpidonun üstüne camları bir parmak aralık bırak arka ve yan camları 2 numara fön yan camlarada 1 numara film çek yeter !!!

    Boyası eskimesin diyorssan kapalı otoparka çekeceksin güneşi bu kadar dert ettiğine göre ondan da kaçamayacağını bilirsin en basiti aracı kullanırken ya gece kullanacaksın yada kullanmayacaksın !!!

    ömür kısa stres yapma bu kadar araban ne marka ne renk bilemem ama şahsen bende ferrari olsa bu kadar takmam dostum ;)

    Not: Şuan aracımı yeni sattım sıfır almıştım satana kadar veletlerdi trafikti sürten dokunan benim dokunduklarım çiziklerdi deri direksiyonun soyulmasıydı dert etmedim , bence sende etmemelisin bu ufak tefek şeyleri...




  • madem bu kadar kafayı taktın al bir araç brandası güneşli havalarda ser arabanın üstüne olsun bitsin.

    Her gün 3 defa aşağı inip arabanın yerini değiştirmek ne demekmiş.
  • cam filmi çözüm olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aracı satarken haberim olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kısa mesafede çalıştırmak turbo dizeller için daha çok zararlıdır diye birşey yok. tam tersi eğer turboyu devreye sokacak kadar basmazsak en az zararı turbo dizeller alır. çünkü sıkıştırma oranı (turbosuz dizele göre) ve devri düşük olacağı için diğer motorlara göre daha az aşınacaktır.

    konuya genel olarak bakarsak kısa mesafe çalıştırmak motoru en çok yıpratan şeydir. bunun pek çok sebebi var bazıları şöyle.

    yağ dibe çökmüş olacağı için motorun bikaç saniyeliğinede olsa yağ gelene kadar az yağla çalışacaktır buda motoru yıpratır.

    msoğuk motor sıcak motordan daha çok yıpranacaktır sürekli kısa mesafe kullanılan motorlar bu yüzden erken yaşta ölür. mesela ben az km yapmış eski araç asla almam belliki hep kısa mesafe kullanılmıştır. yada araç yatmıştır. her türlü o araç alınmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • dreameren kullanıcısına yanıt
    Hocam alan varsa yapabileceğin üstünü kapalı yanları açık vir mekan yap. Mekan yapabileceğin yer varsa osb ile tavanı yaparsın. Ahşap profil üstüne kurarsın basit bir şekilde çok maliyetide olmaz. Birkaç kişiye yaptık öyle uygulama arazi olduktan sonra çok güzel oluyor tavsiyemdir.

    Eğer öyle bir imkanın yoksa branda ile kapat arabayı derim ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dreameren kullanıcısına yanıt
    Araca branda alıp bu sorundan kurtulabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalyadayım, öğleye kadar arabam güneş görür. Bez branda çekerim üzerine. Tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiçbir şey olmaz. sadece akü ömrü azalır.



    bu vesileyle yorumcu arkadaşlara seslenmek istiyorum. sorunun cevabı yerine kişisel serzenişleri paylaşmak bir forum geleneği olmamalı. cahilliği değil bilgeliği paylaşalım. başka bir gün birisi çıkıp ay'a nasıl gidebilirim?yazdığında bu cahiller: ne gereği var? oraya çok yakar. soğuktur, üşürsün. deden de mi astronottu? gibi saçmalıklar yazar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.