Şimdi Ara

Araç Trafikten çekme belgeli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
4
Favori
354.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tamamını okuyamadım ama hurda olan araca trafikten cekme belgesi verilmez hurda belgesi verilir

    trafiğe cıkmayacagını beyan eden kısıye plakaları alınmak suretiyle trafikten cekme belgesi verilir

    yanı tescil belgesinin diğer bilgiler kısmına trafikten cekilmiştir şu tarihe kadar muayenesi vardır yazılır tekrar trafiğe sokulmak istendiğinde muayene yaptırılması gerekir

    trafikten cekmemının avantajı sudur eger arac kullanılmıyorsa vergilerini ödemezsiniz tekrar trafiğe sokarken de gerıye dönuk hıcbır ergı talep edilemez

    kamu aracları satılırken mutlaka trafıkten cekılır oyle satılır

    aynı sekılde muayene yaptırlarak trafıge sokulabılır
  • babamın ölümünden sonra 2 adet arabanın halen üzerine kayıtlı olduğunu,vergi borçlarının ödenmediğini ve hayli biriktiğini öğrendik.ölümünden sonra çıkan veraset ilanmında bu arabalar gözükmüyordu...şuan bu arabalarla ilgili 12 tl gibi bir vergi ve ceza borcu olduğunu öğrendik...bu arabalara yakalatmalı haciz işlemi yaptırmamıza rağmen 1 yıldır bulunamıyor ve borcu katlanarak çoğalıyor.bu borçlar ve arabalardan kurtulmak için nasıl bir işlem yapmamız kazım acaba yardımcı olursanız sevirim.şimdiden teşekkürler
  • Çekme belgeli aracın sadece trafikten çekilmesidir. Bu şekilde araç için VERGİ ödenmez..

    http://www.pertaracim.com/default.aspx?sayfa=duyurudetay&id=23
    quote:

    Çekme belgesi nedir?Amaçları Nelerdir? 18.03.2010 19:13:17
    Çekme belgesi;araca ait kayıtlı bütün dönem borçlarının(bandrol,trafik cezası,haciz,rehin)ödenmesiyle birlikte,plakaların trafiğe teslim edilmesidir.Bu şekilde araç trafiğe çıkamaz.Araç istendiği süre boyunca çekme belgeli kalabilir ki bu dönemlerde araca hiçbir şekilde Mtv(bandrol) işlemez..Haciz yada rehin konulamaz.Dolayısı ile çekme belgeli bir araç aldığınızda hiçbir şekilde araçta rehin,haciz varmı diye şüpheye düşmenize gerek yoktur. Çekme belgeli araçların satışları plakalı araçlar ile aynıdır.Noter satışı yapılır.Ardından trafik tescil işlemleri için ilgili trafik şube müdürlüğüne müracatta bulunulur.Ekstra olarak yapmanız gereken sadece aracı Tüv istasyonlarında muayane'ye sokmaktır. Yani Kısaca ÇEKME BELGESİ Borçsuz Anlamına Gelmektedir.PERT İle ÇEKME BELGESİ Arasında Hiçbir İlişki Yoktur.Günümüzde Galerilerde Satılmayı Bekleyen Yüksek Raiçli Araçlar(FERRARİ,PORSCHE,MASERATTİ vb...) ÇEKME BELGEL'si Çıkartılarak Satılmayı Beklerler.Zira Bu Araçların 1 Dönem Bandrolünün 10.000TL'yi Bulduğunu Göz Önünde Bulundurursak ÇEKME BELGE'sinin Amacını Daha İyi Anlamış Oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 9 Temmuz 2011; 20:25:39 >




  • arkadaşlar benim şöyle bir sorum bende bir araç var aylardır arızalı ve kullanmıyorum. Bugün gib den baktım ve aracın geçmiş dönemlere ait faiziyle beraber 1000 tllik trafik cezası var şimdi bu arabayı tamir ettirsem ve bu cezaları ödesem astarı yüzünden pahalı olacak acaba bu arabayı direk ben trafikten çekersem bu cezalarını ödemektende kurtulur muyum. Yoksa bu cezaları mecburi ödemek zorunda mıyım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozo21

    arkadaşlar benim şöyle bir sorum bende bir araç var aylardır arızalı ve kullanmıyorum. Bugün gib den baktım ve aracın geçmiş dönemlere ait faiziyle beraber 1000 tllik trafik cezası var şimdi bu arabayı tamir ettirsem ve bu cezaları ödesem astarı yüzünden pahalı olacak acaba bu arabayı direk ben trafikten çekersem bu cezalarını ödemektende kurtulur muyum. Yoksa bu cezaları mecburi ödemek zorunda mıyım


    arabanin ustunde ceza ya da mtv borcu oldugu surece trafikten cektiremezsin. ilk borcu odenecek ondan sonra trafikten cekilecek. bi de bu soruyu sormadan yasadigin ulkenin turkiye oldugunu aklina getirseydin zaten sorun yanitini buraya sormadan da bulabilirdin. tc devleti adamin iligini soker.
  • Selamlar,

    Bir sorum olacaktı.
    Ben başka bir şehirden çekme belgeli bir araç almak istiyorum. bu aracı noterden satışını aldıktan sonra bulunduğum yere getirmek için ne yapmalıyım? yani aracı bu halde kullanamam, çekme belgesini nasıl iptal edip trafiğe çıkarım vede aracın plakası da değişmesi gerekecek. bu işlem en ucuza nasıl çözülür acaba bilen varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shakti

    Selamlar,

    Bir sorum olacaktı.
    Ben başka bir şehirden çekme belgeli bir araç almak istiyorum. bu aracı noterden satışını aldıktan sonra bulunduğum yere getirmek için ne yapmalıyım? yani aracı bu halde kullanamam, çekme belgesini nasıl iptal edip trafiğe çıkarım vede aracın plakası da değişmesi gerekecek. bu işlem en ucuza nasıl çözülür acaba bilen varmı?

    Öncelikle aracın muayeneye girmesi gerekli.Aldığın şehirdeki araç muayene istasyonunda bu işlemi yaptırabilirsiniz.Sonra evrakları ikamet ettiğiniz ildeki tescile verip plaka ruhsat vs çıkartırsınız.Aracın plakasını çıkartmadan yine şehirler arası yolda kullanamayacağınıza göre ya bu işlemleri yaparken araç aldığınız şehirde bekleyecek herşey tamam olunca bulunduğunuz şehre getireceksiniz ya da çekici sırtında gelecek.




  • Selam;

    Arkadaşlar elimizde 86 model hususi kullanım bir kamyon bulunmaktadır.

    Kamyon evde yattığı için durduk yere sigortası, vergisi ,muayenesi işlemesin diye

    trafikten düşürelim diyoruz. aracın 2010 dan beri vergisi ödenmiyor, 2006 dan beri

    muayeneye girmemiş, ve de 2009 dan beri sigortası ödenmemiş. anlayacağınız

    tam sabıkalı :)) Sorum şu, bu aracı trafikten çekmek için sadece vergisini ödemiş

    olmamız yeterlimidir? yoksa fenni muayene gecikme ücretlerini ve ödenmemiş

    sigorta ücretlerini ödeyecekmiyiz?

    Teşekkürler...
  • 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu Madde 39 - ARAÇLARIN HURDAYA ÇIKARILMASI

    Ekonomik ömrünü doldurma, eskime, yıpranma, kaza, yanma, tahrip edilme ve benzeri nedenlerle kullanılamaz duruma gelen araçlar; sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin dilekçesi üzerine, muayeneye tabi tutulmadan; ilgili vergi dairesinden alınmış motorlu taşıtlar vergisi, gecikme faizi, gecikme zammı, vergi cezası, trafik idari para cezası ile 5539 sayılı Kanunun 21 inci maddesine göre verilen idari para cezaları ile geçiş ücreti borcu bulunmadığına dair ilişik kesme belgesinin veya hurdaya ayrılmasında sakınca bulunmadığına dair belgenin ibrazı ve kayıtlarında haciz, rehin, tedbir gibi kısıtlayıcı şerhler bulunmaması halinde, müracaat tarihi itibariyle herhangi bir trafik tescil şube veya bürosunda hurdaya çıkarılır. Hurdaya çıkarılacak araçtan dolayı yukarıda sayılan hususlarla ilgili borcu bulunmadığının Gelir İdaresi Başkanlığından elektronik sistemle tespit edilebilmesi halinde, belge ibrazı zorunluluğu aranmaz.

    Araca ait tescil belgesine "hurdaya çıkarılmıştır" şerhi konularak sahiplerine geri verilir, motorlu araç trafik belgesi ile tescil plakaları geri alınarak iptal edilir. "Hurdaya çıkarılmıştır" şerhi konularak sahiplerine verilen araç tescil belgeleri, araçların hurda olarak satışlarında sahiplik belgesi olarak kullanılır.

    Hurdaya ayrılmış araçların tescile esas müracaat formuna ve bilgisayar kayıtlarına hurdaya çıkarıldıklarına dair gerekli kayıt düşülür ve tescil dosyaları iki yıl sonra imha edilir. Tescil plakaları ancak bu sürenin sonunda başka araçlara tahsis edilebilir.

    Hurdaya ayrılan araç bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığına elektronik sistemle, bunun mümkün olmaması halinde ise en geç onbeş iş günü içinde yazılı olarak ilgili vergi dairesine bildirilir.

    Hurdaya ayrılmış olan taşıtlar, onarımla yenilenseler bile tescil edilemezler. Ancak, kullanılabilir durumdaki motoru ve diğer parçaları, başka araçlarda kullanılabilir. Bunlardan gerekli görülenler kullanıldığı aracın kayıtlarına işlenir.

    Bir araca ait tescil bilgilerinin, çalıntı bir araç üzerinde kullanıldığının tespiti üzerine çalınan aracın hak sahibine iade edilmesi ve tescil bilgileri kullanılan bu aracın fiziki olarak bir kısmının veya tamamının bulunamaması halinde, sahiplerinin olayı belgeleyen ilgili kolluk veya adli makamlardan alınmış belge ile müracaatı üzerine, bilgileri kullanılan bu araç durumun tespit tarihi itibariyle birinci fıkrada belirtilen hükümler uygulanarak hurdaya çıkarılır.

    2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu Madde 41 - ARAÇLARIN TRAFİKTEN ÇEKİLMESİ VE TRAFİKTEN ÇEKİLEN ARAÇLARIN YENİDEN TRAFİĞE ÇIKARILMALARI

    Sahiplerince trafikten çekilmek istenen araçlar hakkında aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır;

    a) Trafikten çekme işlemi, araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin dilekçeyle müracaatı üzerine muayeneye tabi tutulmadan herhangi bir trafik tescil şube veya bürosunca yapılır.

    b) Müracaat sırasında dilekçeye, ilgili vergi dairesinden alınmış motorlu taşıtlar vergisi, gecikme faizi, gecikme zammı, vergi cezası, trafik idari para cezası ile 5539 sayılı Kanunun 21 inci maddesine göre verilen idari para cezaları ile geçiş ücreti borcu bulunmadığına dair ilişik kesme belgesi ile araç tescil belgesi, motorlu araç trafik belgesi ve tescil plakaları eklenir. Trafikten çekilecek araçtan dolayı yukarıda sayılan hususlarla ilgili borcu bulunmadığının Gelir İdaresi Başkanlığından elektronik sistemle tespit edilebilmesi halinde, belge ibrazı zorunluluğu aranmaz.

    c) Araç tescil belgesinin ilgili bölümüne "trafikten çekilerek tescili silinmiştir" kaydı konulur ve belge araç sahibine iade edilir, motorlu araç trafik belgesi ve tescil plakası geri alınarak iptal edilir.

    ç) Trafikten çekme işlemi tamamlanan aracın tescili silinir.

    d) Trafikten çekilen araç bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığına elektronik sistemle, bunun mümkün olmaması halinde ise en geç onbeş iş günü içinde yazılı olarak ilgili vergi dairesine bildirilir.

    Trafikten çekilen araçların yeniden trafiğe çıkarılması işlemlerinde aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır;

    a) Yeniden trafiğe çıkarma işlemi, araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin dilekçeyle müracaatı üzerine herhangi bir trafik tescil şube veya bürosunca yapılır.

    b) Müracaat sırasında; araç tescil belgesi, geçerli zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesi, araç üzerinde değişiklik yapılmışsa, bu değişikliğe ait belgeler ile aracın muayenesinin yapıldığına dair belge ibraz edilir.

    c) İşleme müteakip araca önceki plakası tahsis edilir ve motorlu araç trafik belgesi tanzim edilerek verilir.

    ç) Yeniden trafiğe çıkarılan araç bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığına elektronik sistemle, bunun mümkün olmaması halinde ise en geç onbeş iş günü içinde yazılı olarak ilgili vergi dairesine bildirilir.

    Kaynak:www.adalet.gov.tr

    Genel bilgi olması adına tüm metni kopyaladım.

    @rockie86;

    41-B'ye göre;

    "Müracaat sırasında dilekçeye, ilgili vergi dairesinden alınmış motorlu taşıtlar vergisi, gecikme faizi, gecikme zammı, vergi cezası, trafik idari para cezası ile 5539 sayılı Kanunun 21 inci maddesine göre verilen idari para cezaları ile geçiş ücreti borcu bulunmadığına dair ilişik kesme belgesi ile araç tescil belgesi, motorlu araç trafik belgesi ve tescil plakaları eklenir."

    Burada direkt olarak trafik sigortası ve muayeneden bahsetmiyor ama, kalın işaretlediğim yerden benim anladığım, trafikten çekme başvurusu sırasında vereceğiniz evrakların geçerli ve güncel durumda olmasıdır. Yani ruhsattaki muayene tarihi geçmiş ise muhtemelen kabul etmeyeceklerdir. Vizeden geçebilmek için sigorta da şart.

    Aksi durumda bir kanuni boşluktan söz edilebilir ki böyle bir boşluk olsa idi, (söz meclisten dışarı) şark kurnazı milletim suyunu çıkarıp posasını çoktan asmış olacağı için o boşluk zaten doldurulmuş olurdu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kestus

    2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu Madde 39 - ARAÇLARIN HURDAYA ÇIKARILMASI

    Ekonomik ömrünü doldurma, eskime, yıpranma, kaza, yanma, tahrip edilme ve benzeri nedenlerle kullanılamaz duruma gelen araçlar; sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin dilekçesi üzerine, muayeneye tabi tutulmadan; ilgili vergi dairesinden alınmış motorlu taşıtlar vergisi, gecikme faizi, gecikme zammı, vergi cezası, trafik idari para cezası ile 5539 sayılı Kanunun 21 inci maddesine göre verilen idari para cezaları ile geçiş ücreti borcu bulunmadığına dair ilişik kesme belgesinin veya hurdaya ayrılmasında sakınca bulunmadığına dair belgenin ibrazı ve kayıtlarında haciz, rehin, tedbir gibi kısıtlayıcı şerhler bulunmaması halinde, müracaat tarihi itibariyle herhangi bir trafik tescil şube veya bürosunda hurdaya çıkarılır. Hurdaya çıkarılacak araçtan dolayı yukarıda sayılan hususlarla ilgili borcu bulunmadığının Gelir İdaresi Başkanlığından elektronik sistemle tespit edilebilmesi halinde, belge ibrazı zorunluluğu aranmaz.

    Araca ait tescil belgesine "hurdaya çıkarılmıştır" şerhi konularak sahiplerine geri verilir, motorlu araç trafik belgesi ile tescil plakaları geri alınarak iptal edilir. "Hurdaya çıkarılmıştır" şerhi konularak sahiplerine verilen araç tescil belgeleri, araçların hurda olarak satışlarında sahiplik belgesi olarak kullanılır.

    Hurdaya ayrılmış araçların tescile esas müracaat formuna ve bilgisayar kayıtlarına hurdaya çıkarıldıklarına dair gerekli kayıt düşülür ve tescil dosyaları iki yıl sonra imha edilir. Tescil plakaları ancak bu sürenin sonunda başka araçlara tahsis edilebilir.

    Hurdaya ayrılan araç bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığına elektronik sistemle, bunun mümkün olmaması halinde ise en geç onbeş iş günü içinde yazılı olarak ilgili vergi dairesine bildirilir.

    Hurdaya ayrılmış olan taşıtlar, onarımla yenilenseler bile tescil edilemezler. Ancak, kullanılabilir durumdaki motoru ve diğer parçaları, başka araçlarda kullanılabilir. Bunlardan gerekli görülenler kullanıldığı aracın kayıtlarına işlenir.

    Bir araca ait tescil bilgilerinin, çalıntı bir araç üzerinde kullanıldığının tespiti üzerine çalınan aracın hak sahibine iade edilmesi ve tescil bilgileri kullanılan bu aracın fiziki olarak bir kısmının veya tamamının bulunamaması halinde, sahiplerinin olayı belgeleyen ilgili kolluk veya adli makamlardan alınmış belge ile müracaatı üzerine, bilgileri kullanılan bu araç durumun tespit tarihi itibariyle birinci fıkrada belirtilen hükümler uygulanarak hurdaya çıkarılır.

    2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu Madde 41 - ARAÇLARIN TRAFİKTEN ÇEKİLMESİ VE TRAFİKTEN ÇEKİLEN ARAÇLARIN YENİDEN TRAFİĞE ÇIKARILMALARI

    Sahiplerince trafikten çekilmek istenen araçlar hakkında aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır;

    a) Trafikten çekme işlemi, araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin dilekçeyle müracaatı üzerine muayeneye tabi tutulmadan herhangi bir trafik tescil şube veya bürosunca yapılır.

    b) Müracaat sırasında dilekçeye, ilgili vergi dairesinden alınmış motorlu taşıtlar vergisi, gecikme faizi, gecikme zammı, vergi cezası, trafik idari para cezası ile 5539 sayılı Kanunun 21 inci maddesine göre verilen idari para cezaları ile geçiş ücreti borcu bulunmadığına dair ilişik kesme belgesi ile araç tescil belgesi, motorlu araç trafik belgesi ve tescil plakaları eklenir. Trafikten çekilecek araçtan dolayı yukarıda sayılan hususlarla ilgili borcu bulunmadığının Gelir İdaresi Başkanlığından elektronik sistemle tespit edilebilmesi halinde, belge ibrazı zorunluluğu aranmaz.

    c) Araç tescil belgesinin ilgili bölümüne "trafikten çekilerek tescili silinmiştir" kaydı konulur ve belge araç sahibine iade edilir, motorlu araç trafik belgesi ve tescil plakası geri alınarak iptal edilir.

    ç) Trafikten çekme işlemi tamamlanan aracın tescili silinir.

    d) Trafikten çekilen araç bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığına elektronik sistemle, bunun mümkün olmaması halinde ise en geç onbeş iş günü içinde yazılı olarak ilgili vergi dairesine bildirilir.

    Trafikten çekilen araçların yeniden trafiğe çıkarılması işlemlerinde aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır;

    a) Yeniden trafiğe çıkarma işlemi, araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin dilekçeyle müracaatı üzerine herhangi bir trafik tescil şube veya bürosunca yapılır.

    b) Müracaat sırasında; araç tescil belgesi, geçerli zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesi, araç üzerinde değişiklik yapılmışsa, bu değişikliğe ait belgeler ile aracın muayenesinin yapıldığına dair belge ibraz edilir.

    c) İşleme müteakip araca önceki plakası tahsis edilir ve motorlu araç trafik belgesi tanzim edilerek verilir.

    ç) Yeniden trafiğe çıkarılan araç bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığına elektronik sistemle, bunun mümkün olmaması halinde ise en geç onbeş iş günü içinde yazılı olarak ilgili vergi dairesine bildirilir.

    Kaynak:www.adalet.gov.tr

    Genel bilgi olması adına tüm metni kopyaladım.

    @rockie86;

    41-B'ye göre;

    "Müracaat sırasında dilekçeye, ilgili vergi dairesinden alınmış motorlu taşıtlar vergisi, gecikme faizi, gecikme zammı, vergi cezası, trafik idari para cezası ile 5539 sayılı Kanunun 21 inci maddesine göre verilen idari para cezaları ile geçiş ücreti borcu bulunmadığına dair ilişik kesme belgesi ile araç tescil belgesi, motorlu araç trafik belgesi ve tescil plakaları eklenir."

    Burada direkt olarak trafik sigortası ve muayeneden bahsetmiyor ama, kalın işaretlediğim yerden benim anladığım, trafikten çekme başvurusu sırasında vereceğiniz evrakların geçerli ve güncel durumda olmasıdır. Yani ruhsattaki muayene tarihi geçmiş ise muhtemelen kabul etmeyeceklerdir. Vizeden geçebilmek için sigorta da şart.

    Aksi durumda bir kanuni boşluktan söz edilebilir ki böyle bir boşluk olsa idi, (söz meclisten dışarı) şark kurnazı milletim suyunu çıkarıp posasını çoktan asmış olacağı için o boşluk zaten doldurulmuş olurdu.






    hocam bilgiler için çok teşekkürler,

    ancak bahsetttiğin belgelerde, aracın vizesinin geçmiş olması araç trafik ve tescil belgelerini niçin geçersiz kılsın ki?
    tamam, araç 5 yıldır muayeneye girmemiş olabilir :)) fakat aracın fenni muayenesinin olmaması demek trafikte dolaşamaması
    ablamına geliyor zaten. Hani suistimal edilecek bşy yaptığımızı düşünmüyorum, araba evde yattığı için yaptırmadık.

    Diğer sorum şu olacak, trafikten çektikten sonra diyelim kamyonla köyde tarlaya giderken jandarma trafik durdurdu(Allah göstermesin:D)
    bunun hakkında cezai sorumluluk nedir bir bilginiz varmı? yani trafikten çekilmiş bir araçla kırsal kesimde trafik kontrolünde durdurulursak
    ne olur?

    tekrardan teşekkürler...




  • Muayenesi geçmiş araç trafikten sorunsuzca çekilir arkadaşlar.. Benim Renaultun muayenesi 2009'un başında bitti, 2010'un haziran ayında trafikten çektim.. Muayene gecikmesiyle ilgili hiç bir sorun yaşamadım..

    rockie86 şu an net hatırlamıyorum ama trafikten çekilmiş araçla trafiğe çıkmanın hem para cezası ağırdı hem de mahkemeye veriliyordun.. tavsiye etmem yani..
  • Jandarma trafik ile polis trafik arasında bir fark yok, araba kapatılacaksa jandarma da polisle aynı şekilde kapatır. İlla fark ararsak da askerliğini jandarma olarak yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim; Jandarma muhabbetle kaytarmaya biraz daha uygun olabilir.

    Trafikten çekilmiş araçla trafiğe çıkarsanız 400 TL ceza + araca el koyarlar ve ihale ile satarlar. Size ve ruhsat sahibine dava açarlar.
  • Çok teşekkürler arkadaşlar. Gayet net cevaplar aldım sorularıma.

    Aracın 2011 vergileri ödendi, o yüzden 2012 vergileri gelmeden aralık ayı içinde aracı trafikten çekmek en mantıklısı olucak.
    Trafiğe yakalanma konusunda ise, jandarma trafik farklı muamele yapar mı demek istemedim, köy olduğu için hani
    genelde onlar bakıyor buralara. Mahkeme falan onları öğrenmek istemiştim, ama anladımki ciddi cezalar varmış.

    Tekrardan teşekkürler...
  • Arkadaslar peki bu Çekme belgesi iptal edilip arac tekrar trafiğe alındığında kasko da sıkıntı oluyor mu çekme belgesi arac satışında belli olur mu yani daha onceden trafikten çekilip tekrar trafiğe alınmış çıkar mi bu bir arac İcin olumsuz sicilmidir?

    Pert aracın pert kaydı silinebilir mi kasko yapılabilir mi
  • quote:

    Arkadaslar peki bu Çekme belgesi iptal edilip arac tekrar trafiğe alındığında kasko da sıkıntı oluyor mu

    Trafikten çekilmiş araç tekrar tescil edildiğinde kasko yapılabilir, trafikten çekilmiş olması nedeni ile herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

    quote:

    çekme belgesi arac satışında belli olur mu yani daha onceden trafikten çekilip tekrar trafiğe alınmış çıkar mi


    Trafikten çekilmiş aracı tekrar trafiğe çıkarmak için tekrar tescil ettirmeniz gerekir. Ruhsatta tescil tarihi olarak artık aracın fabrika çıkışı değil bu tarih görünecektir. Örneğin 1994 model bir aracı 2001'de trafikten çekip 2005'te tekrar trafiğe sürmek isterseniz ruhsatta trafiğe çıkış tarihi 2005 olarak görünür. Dolayısı ile aracı bir dönem trafikten çektiğiniz anlaşılır.

    quote:

    bu bir arac İcin olumsuz sicilmidir?


    Bence öyledir. Aracı trafikten neden çektiniz? Yurt dışına çıkacaksınız, aracınız 5 yıl kullanılmayacak. Vergi, sigorta masraflarından kurtulmak için tescili iptal ettiniz (trafikten çektiniz.) Döndüğünüzde tekrar tescil ettirdiniz. Alıcının aklındaki soru işaretlerini giderip ikna edebilirseniz sorun yok. Ağır kaza geçirip uzun süre yatacak, tamir bekleyecek bir sürü araç var trafikten çekilen. Az ya da çok, bence sıkıntı yaratır.

    quote:

    Pert aracın pert kaydı silinebilir mi kasko yapılabilir mi


    Pert kaydının trafik kayıtları ile ilgisi yoktur. Sigorta şirketlerinin ortak bir bilgi havuzu var, araçların kaza, hasar vs bilgilerini içeren tutanaklar bu havuzda toplanıyor. Sigorta firmaları bu havuza erişip her türlü kontrolü yapabiliyorlar, tabi kaza sonucu aracın gördüğü işlemler kasko ya da trafik sigortası işlemine tabi tutulduysa. (Araç sahibi cebinden ödeyip resmi kayıtlara hiç girmeden her türlü tamiri yapabilir, araç darmadağın olsa bile. Kayıtlarda bulamazsınız.

    Pert kaydı denen şey budur, araç tutanakları arasında aldığı hasarlar ve bu hasarlar sonucu aracın perte ayrılmış olduğu görülür. Kesin olarak kaskoya engel teşkil etmemekle birlikte, perte ayrılmış araçlar genelde ağır hasarlı olduğu için sigorta firmaları bu araçları kasko etmeye pek yanaşmazlar, en azından normal ücretine göre çok daha yüksek ücret isterler.

    Bu arada bir son not, pert kaydı aracın hurdadan dönme olduğu anlamına gelmez. Parçası ve servisi görece pahalı araçları tamir ettirmektense perte ayırıp araç sahibine kasko bedelini ödeyen, aracı da o halde satan sigorta şirketleri yüzünden dünya kadar pert kayıtlı araç var piyasada. İçlerinde taş gibi olanlar, sıfır gibi olanlar bile var. Bu şekilde perte ayrılmış, kaza fotoğrafları mevcut olan ve başka bir kazaya karışmadığı kesin olan araç bulsam gözüm kapalı alırdım.




  • slm araca çekme belgesi aldıktan sonra satış yapmamız mümkünmü teşkler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir2162

    slm araca çekme belgesi aldıktan sonra satış yapmamız mümkünmü teşkler

    Evet çekme belgesiyle araç alınıp satılabilmektedir..
  • selam arkadaşlar.

    modifiye için büyük motorlu bir araç alıp küçük motorlu sevdiğim bi araca takmak istiyorum.

    bunun için 1986 model opelin x model bir aracını buldum araç şu an trafikte sorunu yok. bunu satın aldıktan sonra hurdaya ayırıp motor, ecu, şanzıman, koltuklar ve gerekli olan parçalarını üstünden alıp kasasınıda demir hurdacısı veya oto hurdacısına satsabilirmiyim? illa ÖTA'a vermem mi gerekiyor

    olucak bir şeyse neler yapmam gerekli şimdiden ilginize teşekkür ederim :)
  • merhaba arkadaşalar,sahibinden.com üzerinden bir arac beğendim.ve görmeye 09.12.2011 tarihinde gittim.

    alma aşamasında arabayı az cok inceledim.aksam saat 18:00 gibi idi .aracın sağ arka kapısında acıklık fark ettim aracaın sahibine kazası mı var diye sordum o kapı değişmiş. dedi pert kaydı varmı ağır kazası varmı dedim yok dediler.bunun üzerinde sigorta şirketimi aradım plakayı verdim.şirket deki bayan yapıkredinin sisteminden konrol ettiğini ve herhangi bir pert kaydı yada hasar görünmediğini söledi.bunun üzerine aracı 14,750tl ye anlaşarak 500 tl lik miktar kapora bırakıp cıktım.

    12.12.2011 tarihinde opel corsa 2005 1,0 motor bu aracı notere giderek teslim aldım. aldım..aldıktan sonra
    ilk sorgusunu yapan o sigorta şirketine basvurup aracın zorun lu mali sigortasını ve kasko sunu yaptırmak istedim.bana anadolu nun iyi fiyat verdiğini söledi okledim ve kredi kartı bilgilerimi verdim
    akabvinde ret yanıtı geldiğini ve aracınn pert olduğunu haber verdi. aracı tamir eden yetkili srevis kayıtlarına ulaştım tel den görüstüm aracın ağır hasarlı olarak kendilerine geldiğini tavan hariç tüm 4 bir yanının değiştiğini belirttiler. servbisten fax aldım ve tüm değişenlerin yapğılan işlemlerin dökümünü dosyaladım.aracı satan kişiyi aradım ve durumu anlattım inkar ettiler. biz böyle aldık pert olması mümkün değil dediler.daha sonra mırın kırın edip evet bu durumundan haberdar idik dediler .
    ancak bana satıs asamasında kesinlikle bundan bahs etmediler .ayrıca sahibinden .com üzerindeki ilamlarında pert olduğınu kesinlikle ilan etmemişlerdi.
    neyse sulh yoluyla halledeilim aracı geri alın yada 3 bin tl geriiade edin ben bunada razı olurum dedim.2 gün beni oyaladılar. biz sizi ararız vs vs. sonra baktım olacak gibi değil
    16.12.2011 de noterden tek sayfalık bir ihtarname cektim.

    şimdi gelelim benim soruma
    bu asamadan sonra benim ne yapmam gerekir. aracı geri verme ve paramı geri alma sansım var mı ?
    varsa ne sekilde bir yol izlemeliyim.

    tüketici hakem heyetine mi tüketici mahkemesine mi basvurmalıyım.sorunu nasıl çözebilriz.
    yardımlarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xadamx -- 19 Aralık 2011; 1:46:08 >




  • hasarlı olan aracımızı bir ustaya bıraktık ancak çeşitli sebeplerle ne tamir ettirebiledik araca ihtiyacımız olmadığı için de ne de aracı tamirhaneden aldıramadık.Aradan uzun bir süre geçti (4 sene kadar) Usta tamirhanesini taşırken bizim aracı eski yerde bırakmış ve şuan araç kayıp. Aracı bulamıyoruz ama trafikte gözüktüğü için vergi mükellefiyeti sigorta muayene vs masraflar sürekli tahakkuk ediyor. aracı perte çıkartıp vergi borcunu ödeyerek,tabir caiz ise bu cenazeyi kaldırmak istiyoruz böyle bir durumumuz var ne yapmalıyız..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.