Şimdi Ara

araç tercihi yapılmıştır(golf tsi dsg 122hp)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar mitsubishi colt aracımı sattım.Yeni araç almak istiyorum.B segmenti düşünmüyorum , c segmenti araç almak istiyorum.
    Seçeneklerim;
    -audi a3
    -vw golf
    -ford focus
    -opel astra
    -honda civic

    Şimdi bütçe olarak nakit 20 bin tl.var kredi çekip 35-40 bin arası bütçeye çıkabilirim.Kafam karışık ford focus da özellikle sıfırında baya iyi indirimler var ,özellikle collection donanımında dizel 90 beygirlik motoru var ve fiyatı 37 bine alınabiliyor.
    Golf6 düşündüm onunda tsi olmadıktan sonra almanın bir önemi yok.İkinci el fiyatları baya yüksek,dsg şanzıman olmasını isterim tabi ki.
    A3 ise yine durum aynı 2005-2006 modelleri 35-40 arası değişiyor,onuda t fsi almadıktan sonra eski nesil 1.6 motor almak mantıksız oluyor.
    Opel astra ise tamamen ikinci elinin iyi olması sağlam bi araç olmasından dolayı tercih edebilirim,fakat içimi hiç açmayan bir araba.Yeni kasa değil tabi ki baktıklarım.
    Honda civic ise tercihlerimin en sonuncusu 1.8 hatchback olsun isterim fakat onunda i-shift vitesi pek iyi olmadığını öğrendim,manuel almak lazım.
    öncelikle bu araçların içinde en çok istediğim araç audi a3,t fsi motorlar 40 bin üzri fiyatları var,ancak 1.6 fsi motor nasıl olur onun hakkında bi fikrim yok.Fsi motor alsam ne dersiniz arkadaşlar,bi kaç araç buldum 2006 model cam tavan 35 bin gibi rakamlara,km'de 70-80 civarında.Fsi motor ve o dönemdeki triptronik vitesleri nasıldır a3 lerin?
    özellikle 2006-2007 a3 fsi motorlu araç kullanan arkadaşlar veya bilgisi olan varsa ,yardımcı olurlarsa bu konuda sevinirim.

    Alfa 147 den bahsetmeyi unutmuşum.Çok beğendiğim bir araç,2006 modelleri 26 bin civarı.Listeye 147 de ekleyerek yorumlarınızı bekliyorum,teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ytkn -- 29 Kasım 2010; 23:01:30 >



  • Tasarımı eskidi falan diyecekler muhtemelen;ama içlerinde en iyisi yine de A3.
  • A3 yada Golf V tercih ederdim.
  • Evet haklısınız ,tasarımı eski denebilir.Fakat yinede yollarda ki çoğu yeni araçlardan daha güncel duruyor bence.Kalite hissini her zaman hissettiriyor a3.Yeni kasa şu an çıksa bile alacak durumum yok,daha doğrusu sıfır araç almak istemiyorum.Tabi sıfır araç almanın keyfi ve riskininde az olması tercih sebebi olabilir.
    A3 t-fsi motor ikinci el bulabilirsem almayı düşünüyorum.40 bin tl civarı t-fsi motor bulabilirsem .
  • a3 ve focus eskidi.onlara para yatırmak biraz mantıksız geliyor.golf ün ise sunduğu donanımlara karşılık fiyatı biraz yüksek.benim önerim 1.4 turbo astra almanız.bir de plus paket opsiyonunu alınca araç tadından yenmez.bu araçlar arasında bence en mantıklı seçim olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _leylandi_

    a3 ve focus eskidi.onlara para yatırmak biraz mantıksız geliyor.golf ün ise sunduğu donanımlara karşılık fiyatı biraz yüksek.benim önerim 1.4 turbo astra almanız.bir de plus paket opsiyonunu alınca araç tadından yenmez.bu araçlar arasında bence en mantıklı seçim olur.

    Evet focus için haklsınız ,ama a3 ,daha doğrusu valkswagen ve audi araçlarında kasa değiştirdiği zaman,diğer markalarda ki gibi radikal değişiklikler yapmıyor.Örneğin astraların logolarını ve model isimlerini sökelim bugüne kadar çıkmış bütün kasalarını kastediyorum.hiçbir kasa birbiriyle alakalı değil.Arabalardan anlamayan birine soralım,kesinlikle aynı markanın aynı modelin devamı olduğunu anlamayacakdır.Ama golf ve a3 durum böyle değil ,dikkat ederseniz bi önceki kasasını andırır .Bana göre bu durum avantajlı,2. elde bu durumdan dolayı audi ve valkswagen kullanıcıları zarar etmiyor.çünkü opel bi kasa çıkartıyor diğer kasa adeta yanında eriyip gidiyor.Bu yönden audi ve vw 'nin bu sistemini seviyorum.
    Hep opelden örnek verdim ancak durum sadece opele ait değil,bakın renolara onlarda aynı meganelar mesela birbirinden alakasız kasalar.Ford da aynı citroende aynı yani bir sürü örnek var bu konuda.
    Bence insanlar hep soruyo ya neden audi valkswagen grubu araçlar değer kaybetmez diye,kalitesinin yanında ,kasa değiştirirken yaptıkları bu politikadan dolayı,kesinlikle eski kasayı düşünerek kasa çiziyolar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ytkn -- 4 Kasım 2010; 19:02:43 >
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-audi-a3-alanya-da-67-000-km-a3-sportback-1-6-fsi-ambiction-manuel-115-31032910/detay

    T-fsi motor arıyorum fakat 44 binden aşağı temiz yok,fsi buldum bi tane bu nasıl arkadaşlar ?
  • ztn baktıklarınız hep eski kasalar,yok bu eskı yok bu yenıymıs gıbı tartısmaya gerek yok
    honda hb den uzak durun
    -dökülmedik böbrek tasınız kalmaz o sert süspansıyonlarla
    -görus dar,arka camlar ufak
    -cok yakıyor
    -i-shift rezalet
    -ön konsol cok karısık,genç işi yapıcaz derken batırmışlar


    ford focus dizel de 0KM de cok uygun kampanyalar var,sıfır araba alın kafanız rahat olsun


    yok cok km yapmıyorum,benzınli uyar dersenız honda cıvıc sedan önerırım
    ben çok memnunum acıkcası
    geniş iç mekan
    hb 1.8 nın aksine abartıya kacılmamıs degısık ve hoş ön konsol
    motoru ve sanzımanı da sorunsuz
    6 yılda garanti
    bagajı ufak onu söylıyım bastan
  • hocam mitsbıshı lancer düşünmediniz mi hiç merak ettim.
    sedana dönmek istediğimde ilk aklıma gelenlerden
    tasarımı acısından
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dnz60

    hocam mitsbıshı lancer düşünmediniz mi hiç merak ettim.
    sedana dönmek istediğimde ilk aklıma gelenlerden
    tasarımı acısından

    Düşündüm hocam,fakat ben biraz da performansı iyi olsun istiyorum.Yeni nesil motor 1.4,lancer 1.8 almak lazım,onunda 140 beygir olmasına rağmen 140 beygiri tam hakkını vermediğini duydum kullananlardan.Birde ben eski bir colt kullanıcısı olarak coltun iç mekan kalitesini malesef lancer da göremedim.rakiplerine göre çok basit yapılmış iç dizaynı ve malzeme kalitesi .Ama dış görünüşü güzel,sedan araba sevmeme rağmen,lancerı beğenmiştim.
  • demek o köpek balığının altında bir kedibalığı yatıyor hııım
    full donanımlı bir mazda3 ama ikinci eli nedir bilmiyorum iş arkadasım aldı 40bin liraya sadece
    cam tavan ve otomatik degil.ben begendim sahsen.
  • Mazda,mitsubishi yani japon arabaları gerçekten çok güzel araçlar,eğer 3-4 yıl binecek olsam hiç düşünmeden alırım.Benim şöyle bi durumum var 1-2 yıl için ev alma planlarım var.Bu durumdan dolayı değerini koruyacak bir araç almak istiyorum.Bunun içinde audi veya volkswagen daha avantajlı gibi geliyor bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ytkn -- 4 Kasım 2010; 21:09:04 >
  • hocam naçizane bana kalırsa bu durmda sıfır arac almayın derim zira hangi markayı alırsanız alın
    plaka takıldıktan sonra mutlaka deger kaybı yasanır temiz bir golf bulun2005 2006 model filan
    evinizi alırken satarsınız aynı fiyata bindiginiz yanınıza kar kalır
  • Zaten sıfır alma niyetim yok,olsa iyi olur fakat zarar ederim satarken.

    Peki a3 fsi kullanan arkadaşlardan,yakıt tüketimini öğrenmek isterim.Ş.içi 7litre yaktığını iddia edenler var doğrumudur.Eğer 8 litre yakıyosa iyi bir değer benim için.
  • Arkadaşlar bayadır düşünüyorum ve şu karara vardım.Seçeneklerimi azalttım.Ford focus titanyum-Toyota auris elegant.Ve dizel olan modellerini almaya karar verdim.Benzinli alıp az bineceğime dizel alıp rahat rahat binmek istiyorum.Yılda 20 bin km. yol yaparım rahatlıkla,hatta dizel olunca bu dahada çok olur.Benzinlide dikkat etmeme rağmen 20 bin yapıyorum çünkü.
    Focus'a gelince 2008-2009 makyajlı kasa olsun istiyorum,ancak 2011 ortalarında yeni kasa çıkınca ,alacağım 2.el focus da çok değer kaybına uğrarmıyım ,bu kafama takılıyor.Bu sorun olmasa focusda karar kıldım.Ne dersiniz yorumlarınızı bekliyorum.
  • hocam Ford'mu Toyota mı sorsaydınız toyota derdim soru h.b.modelleri olunca focus derim
    corollanın dizeli de olsaydı seceneklerde keske.forumda bir arkadas diyordu
    ''gelecegine yatırım yap altın(ya da ev)alma toyota al''kusura bakmasın adını hatırlayamadım arkadasın
    Yanlış hatırlamıyorsam 1-2yıl içinde satacaksanız hala corolla alın derim o zaman naçizane
    aklınızı da karıstırmıs olmayayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dnz60

    hocam Ford'mu Toyota mı sorsaydınız toyota derdim soru h.b.modelleri olunca focus derim
    corollanın dizeli de olsaydı seceneklerde keske.forumda bir arkadas diyordu
    ''gelecegine yatırım yap altın(ya da ev)alma toyota al''kusura bakmasın adını hatırlayamadım arkadasın
    Yanlış hatırlamıyorsam 1-2yıl içinde satacaksanız hala corolla alın derim o zaman naçizane
    aklınızı da karıstırmıs olmayayım

    Öneri için sağol dostum,ancak sedan araba hiç düşünmüyorum.Özellikle coralla'yı çok tipsiz bi araç bana göre.Honda civic dizel olsa tek düşüneceğim sedan civic olurdu.
  • Makyaj öncesi 2007 Focus GHIA 2 gün boyunca kullanma fırsatım olmuştu. 109 HP lik dizelden alacaksanız performansı gayet güzel. Aracın yol tutuşu mükemmel. İçine çok ses alıyor diye şikayet edilir genelde ama ben hiç rahatsız olduğumu hatırlamıyorum.

    Auris eniştemde var 1.4 90 HP dizel. Focusa göre performansı bariz düşük. Ama 90HP Focus la aynıdır sanırım. Yakıt tüketimi çok düşük.

    2004-2005 eski kasa Focuslar bile 20.000 lira üzerinde gidiyor şu sıralar. Yeni kasası çıksa bile çok fazla değer kaybedeceğini düşünmüyorum, zaten siz sıfır araç almıyorsunuz.

    Focus benim daha çok hoşuma gitmişti.Tercih sizin.
  • Yeni kasa astra derim. (kullanıyrum ve çok memnunum.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IGBT

    Makyaj öncesi 2007 Focus GHIA 2 gün boyunca kullanma fırsatım olmuştu. 109 HP lik dizelden alacaksanız performansı gayet güzel. Aracın yol tutuşu mükemmel. İçine çok ses alıyor diye şikayet edilir genelde ama ben hiç rahatsız olduğumu hatırlamıyorum.

    Auris eniştemde var 1.4 90 HP dizel. Focusa göre performansı bariz düşük. Ama 90HP Focus la aynıdır sanırım. Yakıt tüketimi çok düşük.

    2004-2005 eski kasa Focuslar bile 20.000 lira üzerinde gidiyor şu sıralar. Yeni kasası çıksa bile çok fazla değer kaybedeceğini düşünmüyorum, zaten siz sıfır araç almıyorsunuz.

    Focus benim daha çok hoşuma gitmişti.Tercih sizin.

    evet haklısınız sıfır olsa değer kaybı olur,tabi benim almak istediğim modeller 2008-09-10 model olacak.
    işte böyle bi araç istiyorum ,nasıl fiyatı sizce çok mu?

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-ford-focus-sahibinden-kaza-boya-degisen-yok-orjinal-19-000-km-titanium-34463191/detay

    aurisede örnek bu var arkadaşlar..
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-toyota-auris-acil-sahibinden-satilik-toyota-auris-1-4-d4-elegant-33904941/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ytkn -- 12 Kasım 2010; 0:56:56 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.