Şimdi Ara

Araç Tavsiyesi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar nasip olursa ilk aracımızı almayı düşünüyoruz. Ancak kaç gündür düşünmeme rağmen işin içinden çıkamıyorum. Araç için harcamayı düşündüğümüz 90.000 tl civarında bir bütçemiz var.Aylık 1000 km civarı ağırlıklı olarak şehiriçinde kullanılacak. İlk önceliğimiz otomatik vites ve temiz kullanılmış 2-3 yaşında km si az bir araç bakmak. Araç donanım olarakda çok boş olsun istemiyoruz. Bu kriterlerle baktığımda i20 gözüme çarpan arabalardan. Ancak içimdende i20 segmentinde bir arabaya bu kadar verilir mi diyorum. Sizin bu kritelerde tavsiye edebileceğiniz araçlar nelerdir?

    Diğer bir ihtimalde araca ayıracağımız paranın dışında kenarda duran bir miktar daha var onunla beraber elimizde 150 bin tl civarında bir rakam oluyor. Almışken güzel birşey alayım en azından verdiğimize değsin diyorum. 150 bin civarlarındada 2016 dizel dsg comfortline temiz passatlar denk gelebiliyor. Bu seferde DSG probleminden korkuyorum. Abimde 1.2 tsi dsg jetta var 2015 model halen kullanıyor ve şanzımanda en ufak bir problem yok. Biraz şans işi mi DSG acaba diyorum. Ne yapsak bilmiyorum ancak yılbaşı itibariyle zam geleceğini düşünürsek en yakın zamanda karar verip birşeyler almam gerekiyor.

    Az çok kafamdaki düşüncelerimi paylaşabildiğimi düşünüyorum. Siz ne tavsiye edersiniz arkadaşlar ?







  • sürekli şehir içi kullanım ve bagaj lazım değilse c hb model bir araç olabilir
  • - hocam öncelikle o bütçeler ile ikinci ele girmenize gerek yok sıfır km düşünün sene bitmeden (hurda indirimi bitmeden)

    - yılda 12000 km yapılacaksa dizel yada lpg işinede girmeye gerek yok

    - benim size 90bin lira bandında sıfır tavsiyem eğer i20 ayarında araç bize yeter diyorsanız onun kuzeni olan 2019 model kia rio 1.4 benzinli ve 6 ileri tam otomatik vites cool paket olur (baz paket olmasına rağmen yeterli dolulukta)

    - yok 150 bandına çıkabiliriz daha iyi bişey bakalım derseniz orda da; yine sıfır km 2019 model yeni corolla 1.6 benzinli - cvt otomatik vites dream paket modeline bakın derim.

    hem sıfır araca binersiniz hemde uzun süre garanti altında olur aracınız.

    kia rio fiyat listesi
    Araç Tavsiyesi Hk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 4 Aralık 2019; 13:59:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mckhan kullanıcısına yanıt
    C HB sınıfında beğendiğimiz araçlar golf ve leon malum onlardada dsg kullanılıyor. Aslında peugeot 308 bu sınıfta alınabilecek iyi arabalardan biri ancak aracın görünümü hoşumuza gitmiyor.
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkür ederim, aslında ilk başta corolla veya honda civic düşünüyordum bayiye gidip araçları incelediğimde corollanın göğsünde yer alan ekranın absürd durduğunu gördüm. Civic ona nazaran biraz daha şık duruyor ancak forumda okuduğum kadarıyla oda pek fazla tavsiye edilen bir araç değil. Açıkcası aldığım arabanın birazda piyasası olsun istiyorum, Kia bayisine gidip rioya baktım pek fazla ısınamadım araca ne yalan söyleyeyim.
  • o ekranları koyacak yer bulamıyor üreticiler :) saka bi yana önceki kasa mercedesler de bile ekran aynı öyle duruyor 2019 öncesi olan modellerde :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağır şehir içi kullanımı yapılacaksa benzinli yorar, ancak LPG'li olur.
    C4 BlueHDi bakabilirsiniz, 2008 bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geniş bagaj lazım değilse İ20 mantıklı. Yakıt çok gelirse tüp takıp devam edilebilir.
  • dostum Peugeot 308 e bakmanını öneririm az yakan konforlu bir araç istiyosan güzel bir tercih olabilir
  • Aylık 1000 km gibi şehir içi kullanımdan bahsediyorsunuz. Bu durumda yaşadığınız yerin şehir içi trafik yoğunluğu da önemli tabiki. Bir de günlük işe gidip gelecek olduğunuzu 5+5 km gibi kısa bir güzergâhınız olacağını varsayarak dizel ve benzinli araçlar yerine LPG'li araçları tercih etmenizi öneririm kendimden örnek vererek. 1.3 CDTI corsa ve 1.5 benzinli almera ikisini de iş güzergâhımda uzunca denedim ve emin olun dizel corsa'nın da yakıtı pek farklı olmadı 1.5 benzinli almera'dan. Beni kurtaran almera'ya LPG taktırmak oldu.

    Bu bahsettiğim şey işin yürütme maliyetlerinden olan yakıt giderleriyle alakalıydı bahsettiğiniz ortalama aylık km az olunca deyinmek istedim.

    Araç önerisi içinse birşey diyemeyeceğim herkesin gönlündeki aslan başkadır. 150000 tl lik bir bütçeyle kimisi vardır eski arabaya para vermem der 0 km ortalama bir araç alır, "Yeni her zaman yenidir, aracım garantide." der keyfini sürer ama kimisi de vardır aynı paraya 5-10 yaş daha yaşlı segmenti, motor gücü, konforu, tarzı vs. farklı olan araçlara yönelir bunu arar ve yaşının getireceği olası masrafları da kabullenir ona göre yola çıkar.

    Bence muhasebe hesabınızla gönlünüzdekini terazide birbirini dengeleyecek şekilde değerlendirme yapın. Sonuç ne olursa olsun güzel günlerde, sevdiklerinizle beraber kullanın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.