Şimdi Ara

Araç Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Normalde araç alacağımzaman konu açmazdım buraya,çünkü sıfır araç almazdım pek. İş karşılığı,daire/dükkan vb. karşılığı araç alır/satardım.
    Yaklaşık 1.5-2 yıldır 2015 model E250'ye bindim. Yine yaklaşık 1 aydırda 2011 model E350 ye biniyorum. Birde elimde bir ara satıp tekrar aldığım 2012 Audi A4 var.

    Ayda 3500-4000 km civarı yol yapan birisiyim. Sadece ben değil aile geniş aile,işler ortakta olunca sağa sola gidiyor,uzun yola sürekli çıkıyor bizdeki arabalar.Örneğin daha 2 gün önce Van'a mal verdiğim yerle ilgili bir sorun oluştu oraya gidip geldik sabaha karşı çıkıp gece yarısı dönüş.

    Sizlerden isteğim aslında tamamen araç tavsiyesi değil,belirttiğim modellerden hangisini önerirsiniz ? Şirketin üstüne alacağımız için biraz daha uyguna geliyor liste fiyatından.

    Öncelikle babam hep suv al dediği için q5 baktım. Ancak koltukları sert geldi ve yüksek araba kullanırken zevk vermedi bana açıkçası. Bu yüzden eledim.

    Şuan aklımda 3 model var bunlardan biri a5 2.0 TDI design+elektrikli koltuk+geniş ekran+dijital gösterge+taba iç mekan+dijital klima+elektrikli bagaj+kamera+cc ve limitör.
    Diğeri ise a6 2.0 tfsi quattro edition(paket baya dolu dijital 4 bölge klima olsun ön arka koltuk ısıtması olsun matrix led farları olsun baya dolu) ancak benzinli olması yakıtından dolayı çekindiriyor beni.
    3. sü ise yine a6 2.0 tdi quattro 4 bölge dijital klima + ön arka koltuk ısıtma hafızalı koltuk xenon plus farlar bej döşeme 17 ich standart jantlar ön park sensörü şerit takip sistemi yanlış hatırlamıyorsam vardı bang&olusfen ses sistemi navigasyon elektrikli arka manuel yan perdeler f1 kulakçıklar falan buda baya dolu araç yine anlayacağınız. Benzinli olanından tek eksiği jant ve farları.

    A5 in içi açıkçası bana daha sert ve dar geldi,a6 nın ise luxury+selection 2015 olanını 6 ay kullanmıştım bildiğim bir araç geniş ve diz mesafesi iyi. Performans olarak dizeli tabiki a5 gibi yada tfsi a6 gibi değildir ama yakıtı azdır.

    A6 tfsi en geride olan benim için hem yakıttan dolayı hemde a6 nın 1 sene sonra büyük ihtimalle kasa değişecek olması.
    A6 tdi güzel kafama yattı ama kasa değişecek olması düşündürüyor beni. Sıfır da alacam çok değer kaybeder mi kasa değişince
    a5 yeni kasa değişti elektronik oyuncakları falan güzel ama içinin dar olması ve mmi kontrolünü rahat bulamadım vitesin üstüne elimi koyup kontrol etmeye çalışınca elim çok yüksekte kaldı açıkçası.

    Birde sizlerin fikirlerinizi alayım dedim. A6 Tdi kafama yatmış durumda ama 3000 cc v6 arabadan inince çok hantal gelir mi bize sizce ?
    Kardeşimin gönlü a5 ten yana, eşimin ve benim a6 dan yana,ortağım ise q5 ten yana çok kararsız kaldım sadece q5 i eleyebildim :)
    Şimdiden hepinize teşekkür ederim.







  • Seçenekler arasından en mantıklısı A6 tdi quattro. Hantal geleceğini zannetmem yeterli bir performansı var. Tabi beklentiyle alakalı bir durum sizi tatmin etmeyebilir test etmenizde fayda var. Yeni G30 u neden düşünmediniz? Yeni kasa olduğu için değer kaybı daha az olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece bir öneri, volvo s90'ı hiç düşündünüz mü
  • Ekose53 E kullanıcısına yanıt
    G30 beğendiğim bir araç ama xdrive düşününce pahalıya geliyor hocam baya. Yeni e yi de bir türlü sevemedim o yüzden a6 düşünmüştüm. Yorumun için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zig Zag kullanıcısına yanıt
    Düşündüm,çokta güzel araba ama ancak hem bütçemi aşıyor hocam hemde 2. Elinin audiye mercedese bmw ye kısalsa zayıf olması beni uzaklaştırdı. Piyasaya yeni çıkmış çok güzel ama akıbeti ne olur bilemedim açıkçası hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Augsburg

    Düşündüm,çokta güzel araba ama ancak hem bütçemi aşıyor hocam hemde 2. Elinin audiye mercedese bmw ye kısalsa zayıf olması beni uzaklaştırdı. Piyasaya yeni çıkmış çok güzel ama akıbeti ne olur bilemedim açıkçası hocam.

    ikinci el düşünüyorsanız Giulia da uymaz öyleyse?
  • Edit:0 alınıyormuş.Porsche Macan'a bakabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 24 Temmuz 2017; 20:23:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam suv düşünmüyorum açıkçası. Babamda suv var bir türlü sevemedim açıkçası.

    Aklıma makyajlı kasa e350 ler de girdi. Aslında e400 de aklımınbir köşesinde ama çok km yaptığım için 2. planda tutuyorum.
    Şuan 2 model var aklımda biri sıfır a6 tdi quattro diğeri 2. el düşük km li 2014-2015 e350 dizel.

    Siz olsanız hangisini tercih edersiniz hocam ? Donanım olarak a6 daha dolu bir araç ve koltukları daha rahat(2 aracında aynı kasa farklı motorlarına sahip olduğum için biliyorum) ama e nin motoru cezbetti beni.

    İç mekan genişliği ve güçlü motor + sı var e serisinin. A6 nınise daha iyi donanımlara sahip olması ve sıfır olması gibi bir avantajı var. Kararsız kaldım açıkçası.
  • Arkadaşlar yorum yazan yazmayan herkese teşekkür ederim. A6 TFSI quattro+Prins sıvı lpg kitinde kararı kıldım demek isterdim ama sıfır arabaya lpg takamayacağım için düşünmedim.



    A6 TDI quattro quattro edition paket+led farlar (matrix değil)+18 inch jant+4 bölge klima+mmi navigasyon plus+airbag bölümleri deri+bej yada krem gibi iç döşeme+ısıtmalı direksiyon 3 bölge+direksiyon arkasından vites kulakçığı+hafızalı ön koltuklar+akıllı anahtar+2 usb 2 sd+360 kamera+uyarlanabilir süspansiyon+olmazsa olmazım çeki demiri ve aklıma gelmeyen 1-2 opsiyon daha ekli 380 bin liradan kapı açtılar. 350 ye alırım gibi düşüncem var iyi pazarlıkla. Sizce 1-2 sene sonra kasa değiştirexek arabaya 350 bin lira bağlamak beni ilerde çok zarar ettirir mi ? Sıfır araba elbette zarar ettircek aam kasa değişiminde çok değer kaybeder mi ? Siparişi versem mi kararsız kaldım. Aile üyeleri verelim diyor siparişi ben kararsız kaldım sadece :) e350 yide bir akrabam almayı düşünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.