Şimdi Ara

Araç satışında PLAKAYI Vermemek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
49.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
Giriş

2.El aracım var üzerindeki plaka özel plaka, aracı satacağım ve satarken Plakayı vermek istemiyorum,

Aracın üzerindeki plakayı satışı verırken aynı anda başka bir aracın üzerine aktarmak istiyorum boşa cıkmadan. Nasıl yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı ?

En kolay yoldan aracın plakayı nasıl alabilriim

• Alıcı ile anlaşacaksın. Adam alınca başka bir ilçe veya ile tescilini yaptırıp yeni plaka alacak. Senin plaka da boşa çıkıp ait olduğu ilçe trafik tescile dönecek. Trafikde de adamın olacak ve senin plaka gelince tekrar sana verecek. Tabi aldığın arabaya, yoksa öyle cebine koyup gidemezsin...
  • Noterde arabayı alan kişi plakası ile alacağım derse plaka araba ile gider. Hiç bir şey yapamazsınız. Diyelim ki alıcı plakayı sökebilir dedi. Anlayış gösterdi. Fakat bu durumda o adam yeni plaka çıkartmak için ekstradan masraflar yapmak zorunda. Halbuki plakayı size vermeseydi sadece noter masrafı ile kurtulacaktı.

Alıkoyduğunuz plakayı tekrar alabilmeniz için trafik tescilde kuvvetli bir tanıdığınız olması gerekir ve sizin de en kısa sürede yeni bir araba almanız gerekir.
  • Lazım değil masrafını karşılayalım sorun değil hocam :))

Satışı verirken plaka verilmeyecek diye belirtiriz, ertesi günde başka bir araca plakayı aktardık mı işlem tamamdır yani :)
  • Plaka vermek felan yanlış anlatım olmuş. Noter satışı gerçekleştirirken plaka değişikliği talep etmesini rica edip noteri şuanki 211 TL ücretinin bir kısmını incelik açısından karşılayabilirsiniz.

Normal şartlarda plaka değişikliği istemezse masrafı : Noter (111 TL) ve sigorta kestirip ruhsatını alır.
    Plaka değişikliği isterse :Noter 211 TL + cemiyet dosyası + 1 çift plaka ücreti oluyor :)

Arada fazladan benim yaptığım işe göre 170 TL fark var efendim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin hayırlı akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu sorunun kesin bir çözümü var mıdır ? Bir arkadaşım noterde satışı yaparken plakayı vermek istemediğini belirtiyorsun plaka sende kalıyor dedi ama doğru mudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revolutions

Arkadaşlar bu sorunun kesin bir çözümü var mıdır ? Bir arkadaşım noterde satışı yaparken plakayı vermek istemediğini belirtiyorsun plaka sende kalıyor dedi ama doğru mudur ?

Bunu siz karar veremezsiniz aracı alan plakayı değiştirmek üzere işlem yapması lazım noterde öyle anlaşın zaten beraber gidiceksiniz satışta notere illa şehir dışı olması önemli değil plakayı değiştirir yeni plakasını alır sizin plakanızda boşta kalır sonra emniyete gidersiniz tabi ikametgahınız hangi ildeyse ordaki harf gurubundaysa plakanız plakanızı alırsınız tahminimce güzel bir plaka ise 750 1000 tl ücret alırlar araya ne kadar tanıdık sokarsanız sokun bu değişmez bakan yada milletvekili amcanız dayınız yoksa tabi çok zor emniyette herşey parayla dönüyo iyi şanslar size

Fiyatlar istanbul için gerçerli kırsal yerlerde belki ücretsizde alırsınız ama izmir ankara istanbul antalya falan böyle illerde bağış adı altında rüşvet istiyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Squares -- 17 Aralık 2016; 19:40:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Squares

quote:

Arkadaşlar bu sorunun kesin bir çözümü var mıdır ? Bir arkadaşım noterde satışı yaparken plakayı vermek istemediğini belirtiyorsun plaka sende kalıyor dedi ama doğru mudur ?

Bunu siz karar veremezsiniz aracı alan plakayı değiştirmek üzere işlem yapması lazım noterde öyle anlaşın zaten beraber gidiceksiniz satışta notere illa şehir dışı olması önemli değil plakayı değiştirir yeni plakasını alır sizin plakanızda boşta kalır sonra emniyete gidersiniz tabi ikametgahınız hangi ildeyse ordaki harf gurubundaysa plakanız plakanızı alırsınız tahminimce güzel bir plaka ise 750 1000 tl ücret alırlar araya ne kadar tanıdık sokarsanız sokun bu değişmez bakan yada milletvekili amcanız dayınız yoksa tabi çok zor emniyette herşey parayla dönüyo iyi şanslar size

Fiyatlar istanbul için gerçerli kırsal yerlerde belki ücretsizde alırsınız ama izmir ankara istanbul antalya falan böyle illerde bağış adı altında rüşvet istiyolar

Ben zaten emniyetten bağış! yöntemi ile almıştım plakamı . Şimdi para verdiğim plakaya bir daha para vermem gerekir eğer bundan başka yöntem yoksa.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Squares

quote:

Ben zaten emniyetten bağış! yöntemi ile almıştım plakamı . Şimdi para verdiğim plakaya bir daha para vermem gerekir eğer bundan başka yöntem yoksa.

Aynen öyle bende eski plakamı gene aldım para istediler gene dedim verdik zaten yok olmaz gene verceksin falan yolunu bulmuşlar kısaca bunlar e zorla değil tabi özele giriyo bu işler

• 
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.