Şimdi Ara

(ARAÇ SATILDI) ARKADAŞLAR TOPLANIN... Ford Otokoç'un Beni Nasıl Dolandırmaya Çalıştığını Anlatacağım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
6
Favori
26.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
512 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daha geçen dedik basit bir müdahale ile hallolur diye, o konu silinmiş herhalde.
  • haram yesinler bakalım çocuğu çoluğundan çıkar inşallah.
  • Bursada bir markanın yetkili servisinde 500km gider denen arka balata (34 binde) arabanın söylediğine göre en az 15000 daha gidecek
    Kazık zihniyetidir bu
  • Acemisin herhalde. Garantisi dolan arabayı yetkili servise götürmüşsün?? Ya hiç hayatında yetkili servis görmedin, ya da yaşadığın ülkenin farkında değilsin. Bu ülkede servise adım atmak 2000 liradan başlar.

    Neyse geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsın.
  • Volkswagen aracım vardı Erel'in şahane bir servisleri vardı yol tutuş ve servisi volkswagen bu konuda cezbediyor arabayı satarsam volvo alacağım neyse sonra aracı satıp ev aldım sonra ekstra araba aldım Hyundai 15 bin bakıma götürdüm benden motor temizleme parası 85 TL yazmışlar sinirlendim aç aracın kaputunu bakacam dedim açıp baktım her yeri leş gibi siz buna para mı alıyorsun dedim abi özür dilerim hemen abi demek ki insanlar kontrol etmeden paraları çok kaptırıyorlar yahu herkes dikkatli olsa bak bakalım yapabiliyorlar mı Hyundai'nin İstanbul'da adam gibi bir servisi varmı daha Gebze'deki servise götürmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 14 Aralık 2017; 0:26:30 >
  • 2014 Toyota yaris aracım vardı. Anahtarı kontağa takıp çevirmeye çalışınca çok zor dönüyordu bazen de dönmüyordu. Böyle olmaz kırılıcak diye yetkili servise götürdüm 10-15 dk baktılar komple yuva değişicek 1200 tl fiyat verdiler. Direkt kaçtım oradan, özel toyota servisine gittim. Adam iki yağlı bezle anahtari sildi bak dedi, denedim hiç sıkıntısı kalmamış. 6 aydır da sıkıntı çıkarmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2003 model ford focus'um da hararet yükselmişti aniden. Arabayı çekiciyle servise götürdüm motor inecek en az 4bin TL fiyat çıkar dediklerinde kalsın sonra yaptırırım dedim. Arabayı bir kaç aylığına otoparka çekecekken son olarak birde sanayiye götürdüm. En fazla 20 yaşındaki bir usta geldi arabaya su koyunca akıtıyor abi "T" parçasında sorun vardır sen al hallederiz dedi ve o parçayı 5 TL'ye aldım. Çocukta 10 TL işçilik yeterli dedi.

    Ford servis en az 4 Bin TL, Sanayide 15 TL :)
  • bi izmirdeki sanayide öpüyorlar sanırım..10 yıllık ustam ne zaman gitsem ellerini ovuşturuyor sanayide.. çiğli organizede buldum sağlam usta ondayım artık.
  • Arkadaş bu ülkede araba sahibi olmak ne zor.. Resmen sabır taşı...



    Devlet öper;

    Yetkili servis öper;

    Sanayideki usta öper;





    Hesapta ne? Hesapta hepsi müslüman. Allah korkusu olan herkesi ayrı tutuyorum. Gerisinin ...........



    Kendin yapacaksın. Elindeki alet edavatın elverdiği herşeyi kendin yapacaksın...inanın zor değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyazakbil B kullanıcısına yanıt
    Aynı olayı bizim araç için söylediler 5 sene oldu 70000 de idi şimdi 130000 oldu tik yok motorda saat gibi 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı benzer bir durumda benim Honda motorun başına geldi bir servis elektrik aksamı komple değişecek motor iki ay yatar 5-6bin ödersin dedi. Bırakmadık aldık başka servise götürdük 100₺+kdvye işi halletti. Yemeyin bu tür oyunları.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahallenizin sıcak oto tamircisi gibisi yoktur.Bir esnafla ahbap olmaya bakın,servise bakıma bile gitseniz yok o değişcek yok şurası damlatıyor yok bilmemne diye abuk subuk masraflar çıkarırlar bu sadece Kütahyadaki servis için geçerli değil bence
  • “1-2 bin tl için bence başka yere gitmeyin”

    Sanki 30-40 tl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazır konusu acılmışken bende burdan sakarya ford akgünün canı cehenneme,malı satana kdar parayı alana kdar hepsi sonra hepsi dansöz.karakter yoksunları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün yetkili servisler aynı bende buna benzer bir olayı citroen'de yaşadım.

    Babam elektronik terazi toptancısı. 2010 yılında bir citroen berlingo aldı 0 km. Bir ticari araç ne kadar doldurulabilecekse o kadar doldurdu alırken dijital klima fark sensörü vs vs.

    Fakat çok km yaptı. 2 sefer ağır bakıma girdi. Citroen yetkili servisinde araba sorunsuz bir şekilde çıktı. Fakat servisteki en kalifiye ustası çıkıp kendi yerini açmış. Yerine yeni gelen ustalar tam bir fiyasko. 3. ağır bakıma girdiğinde araç 304 bin km de herşeyi tıkır tıkır çalışan araba, çıktığında traktör gibi ses çıkartmaya başlamış. Tabi babam naptınız buna bunun sesi böyle çıkmıyordu demiş. Abi silindir kapağı değişmesi lazım subapları ayarlamaya çalıştık ama çözülmedi gibi salakça bir bahane üretmişler. Sonuç her zaman 1000-2000 lira gibi paralara ağır bakım biterken. Hem aracın sesi değişmiş hemde 4000 lira para almışlar babamdan. O sırada demoralize olan babam, 0 km bir bomboş Citroen Nemo almış. Alırken de beni aradı o zaman üniversitedeyim 3 ay sonra mezun olacağım. Oğlum böyle böyle oldu, ben citroen nemo almaya karar verdim. Şimdi bunu 21 bine sayıyorlar takasta, ama çok düşüğe gidiyor. Mezun olunca sanada araba lazım, biraz problemli ama çok önemli şeyler değil sen zaten şehir içi kullanırsın. Araba bendeki kadar yıpranmaz. Sen kullanırsan bunu vermeyelim 2 araba olsun. Dedim tamam :)

    Araba ben gelene kadar evin önünde yattı. Ben geldim kullanmaya bir başladım sağdan soldan uyarı ışıkları fırlıyor. Acilen aracı stop edin uyarısı çıkıyor. Simsiyah duman atması ve teklemeye başlaması bardağı taşıran son nokta oldu. Dedim baba bu arabaya bir daha bakıtalım. Gittik Citroen servise, elimize bir liste verdiler. 13 bin 600 tl. Dedik siz napıyonuz ? Bu kodumun motoru kaç lira 8000 lira iyide siz bizi enayi yerine mi koyuyorsunuz ? Est. Arabayı ordan çıkarttık. O servisin kalifiye ustasını bulduk. Adam arabayı bizim önümüzde açtı, 7-8 ay önce yapılan güya değişen parçaların hiç biri değişmemiş. Hesaplandı herşey 2600 liraya aracın bütün ağır bakımı tekrar yapıldı,

    16 tane ısıtma bujilerinin 6 sı bozuk çıktı
    Enjeksiyonlar temizlendi
    Değişti denilen triger kayışı aslında değiştirilmemiş
    Eksantrik zinciri değiştirildi
    Subaplar tekrardan ayarlandı
    Manidardır yağ pompası değişti. Çünkü eksantrik zinciri parçaları kartere kaçmış karderden de yağ pompasını bozmuş
    Karter temizlendi
    Debriyaj Baskı Volan değiştirildi
    ön amortisör takımının değişmesi,
    ön balataların değişimi,
    fap motoru ve sensörünün değişmesi,
    Yağ filtresi+ polen filitresi + hava filitreside tekrardan değiştirildi.

    Arabanın marşa basınca eski sağlam sesiyle çalışmasından sonra oh bee dedik. Bunu 2600 tl'ye yaptık.
    1 seneye yakın kullandık fakat 325 bin km'ye dayanınca artık değişmeyen yerleride problem vermeye başladı, mesela egr valfi parça 750 tl işçilikle beraber 1000 lira, Turbo ve turbo basınç hortumları. buda hemen hemen 2000 lira tutacaktı, bizde artık arabayı değiştirmeye karar verdik dahada önemlisi citroenin 21 lira verdiği aracı bu kadar toplamadan sonra Renault'a 34 binden takasta saydırdık




  • Contası yanık aracı ford servisine götürdüm ,yanık olduğunu bile anlamadılar artık ne kadar ilgilerse,

    arıza: aracım aşırı yakıyor, çekiş düşük idi, hayır işin garibi aracı yarım saat gözümün önünde incelemiş olmaları


    tüm çalışma değerleri normal görünüyor araçta bir sorun yok biraz benzinde kullanıp sonra tekrar gelin deyip gönderdiler :)
  • burki_rock kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun Hocam lütfen böyle durumlarda çok önemli işleriniz olsa dahi en az 2-3 usta gezip fikir edinin, elbette çoğunluk kesin arızayı söyleyecektir. Her şeyde böyle yaparım en az 2-3 farklı yere fiyat sorarım, arıza varsa ürünü 2-3 farklı yere gösteririm. Çok işe yarıyor gerçekten. Kimin çakal, kimin dürüst olduğunu anlıyorsun..
  • Büyük konuşmayım da bu muamele bana yapılsa o servisi duman ederim. (Yasal olarak)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SevilenAdam

    Bu firmalar FORD markasını aşırı derecede kötülüyor. Aracınızın garantisi bitti ise iyi bir usta bulun , cebinizde ki para size kalsın...

    ford iyi bir marka değil ki kötülensin. koç'un neyi varsa böyledir.
  • geçmiş olsun

    hararet göstergesini yaktı deyince bende o nasıl oluyor diye bir an durdum :)

    eğer hararet yaptıysa büyük ihtimal conta yakmıştır (inşallah öyle değildir)
    servislerin hepsi aynı ve konuşmaya bile gerek yok ,onların amacı sizi mutlu etmek değil ,kendilerinin ve çalıştırdığı elemanlarının ücretini kazanmak
    işin acı tarafı çalışan elemanların çoğunun yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmamaları (zaten bazı işleri onlarda sanayide birilerine yaptırıyor)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.