Şimdi Ara

Araç satanlar kafayı yemiş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
12.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yahu siz ağır gerizekalı mısınız? Bu ekonomik şartlarda bu fiyatlara bu 2. el araçlar alınır mı yaw!? Kelepir olmadığı sürece şu ortamda ne 2. el konut, araba ne de arsa A LI NIR!
    Çok acil araç ihtiyacınız varsa işinizi görecek uygun bir araç alırsınız olur biter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AkifKarabulut A kullanıcısına yanıt
    Sen haklısın hocam hak veriyorum sana ama dövize bağlı olduğumuzdan dolayı üretim az olduğundan dolayı ve cari açık bu kadar fazla olduğu için ve en önemlisi ekonominin ne olacağı belli olmadığı için bu fiyatlar böyle, arkadaş bazı konularda haklı fakat bazı konularda haksız yurtdışında aldığın araç 15.000€ diyelim sat bakalım 10.000€’ya satabiliyor musun en fazla 8000€ verirler o araca yurtdışında bunları hiç düşünmüyor o sizi aktroll yapan sevgili arkadaş, hiç amortisman bedelini yıpranma payını ortaya koymuyor çok zeki aktroll olmayan arkadaş, ben ak partili değilim onlarıda hayatta sevmem ekonominin ağzına s.çtılar bi papaz yüzünden, gerçi altın ihracatıyla dengede tutuyorlardı o da ayrı ama neyse, ülkede böyle insanlar olduğu sürece bu ülke gelişmez biz daha sen bu partiye oy verdin ben bu partiye oy verdim benim görüşüm farklı muhabbetindeyiz tüü sen kaka modundayız bu zihniyet değişmez bizde b.k gelişiriz neyse çok uzattım kusura bakma hayırlı günler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: needacar

    Yahu siz ağır gerizekalı mısınız? Bu ekonomik şartlarda bu fiyatlara bu 2. el araçlar alınır mı yaw!? Kelepir olmadığı sürece şu ortamda ne 2. el konut, araba ne de arsa A LI NIR!
    Çok acil araç ihtiyacınız varsa işinizi görecek uygun bir araç alırsınız olur biter.
    Yahu neden ağır geri zekalı olalım belki çok param var belki tonla malım mülküm var veya en büyük keyfim araba ve buna vereceğim para benim hayat kalitemi etkilemeyecek.. Ben bu aracı almaya karar verdim diye kazıklanacak halim yok dediğin gibi fiyatı uygun ederi budur dediğim bir araç olursa alacağım inşallah..
    Konuyu başka yerlere çekmeyin lütfen herkesin hesabı kendinedir.. Bu dönemde fiyatı uygun olmak şartıyla her mal alınır..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alım gücü hiç olmayan fanatikler var bir de bu çokomelli ekonomiye iyi diyen.
  • Şuan sıfır araçtan pahalıya satılan 2. ellere ne demeli. Adamın kıçı arabaya değince fiyatı artıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AkifKarabulut

    Kardeş 2 sene önce bu paraya dolar alsaydın 2 kat karın vardı o zaman 500 yaz arabaya bu işlerin sonu gelmez..

    Alıntıları Göster
    Alım gücü yerin dibinde. Napacak? 2 sene öncenin, hatta altının fiyatını mı verecek? Aldığı paraya satsa şu an çoğu aracı alamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • funmanias F kullanıcısına yanıt
    Ne alaka? Zaten bu konuyu en çok okuyanlar orta kesimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AkifKarabulut

    Araçlar global ürünlermiş bak sen araç vergileri de global mi? Bak yine linçe devam ediyorsun hemen aktroll olduk sayende..

    Alıntıları Göster
    Vergiyle konunun ne alakasi var. Ya nasil bos yapiyosunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk Clio 4 çıktığında 35500 liraya sıfır almıştım 0.9 turbo icon paket. Şimdi diyelim ki satacağım 2014 model 70 binde size kalsa 29 falan etmesi lazım. O iş öyle olmuyor işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düzgün17 D kullanıcısına yanıt
    Anlamışsın işte neden ne alaka diyorsun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyati abartanlar her zaman var ve olacak malesef ancak ikinci el bir urun yada mal alirken sahibinin o mali yada urunu kaca mal ettigi aliciyi ilgilendirmez. piyasa degeri neyse ona gore deger bicer ve uygunsa alirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz aracınızı kaça satardınız?
  • Kafayı bence satanlar değilde senin gibi düşünenler yemiş. Olum ne keko insanlar var lan şu hayatta. Evet piyasa berbat halde ama bunun 2. elle ne alakası var ülkenin sorunu bu. Adam 100 bin tl ye aldığı araç 220 bin tl olduysa napsın zararınamı satsın ? Aldığı paraya satarsa yine zarar ediyor adam parası aşırı derecede değer kaybetti çünkü . Anlamayanlar için ayrıntılı anlayacağınız dilde yazıyorum.

    Sen gittin 100 bin tl ye araba aldın, sonra sıfır piyasası dolardan ve zamlardan dolayı zıpladı 200 bin tl ye. Sen bu arabayı aldığın fiyata bile satsan yani 100 bin tl acayip zarar etmiş oluyorsun. Sattıktan sonra tekrar başka bir araba almak istesen üstüne 100 bin tl koyman gerekli.
    Ama piyasa hiç artmasaydı arabanın değeri hala 100 bin tl olsaydı sen o arabayı 80 bin tl ye bile satsan üstüne 20 bin tl koyup sıfır bir araba alabiliyorsun. Fark bu paran ger geçen gün değer kaybediyor.

    Not 100 e aldığı aracı 180 e satınca o satan kişide kâr etmiş olmuyor sadece parasını korumuş oluyor değer kaybına karşı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vieux12 -- 21 Nisan 2019; 14:37:24 >




  • GknKyc kullanıcısına yanıt
    Kaka (r.a) , müslüman bir insandı."Kaka" kelimesi yahudilerden gelmektedir.Çünkü kendisinden okadar nefret ettikleri için çoçukları tuvalete gittiklerinde "Kaka"nın üzerine yapın diyorlardı.Zamanla bu yayıldı ve en çok Türkiyede kullanıldı.Ondan nefret etmelerinin sebebide , tek seferde savaşda 100 yahudi öldürmesidir.

    Lütfen paylaşalım ,bilgilendirelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferhat1242

    Kaka (r.a) , müslüman bir insandı."Kaka" kelimesi yahudilerden gelmektedir.Çünkü kendisinden okadar nefret ettikleri için çoçukları tuvalete gittiklerinde "Kaka"nın üzerine yapın diyorlardı.Zamanla bu yayıldı ve en çok Türkiyede kullanıldı.Ondan nefret etmelerinin sebebide , tek seferde savaşda 100 yahudi öldürmesidir.

    Lütfen paylaşalım ,bilgilendirelim.
    el-Ka‘ka‘ b. Amr b. Mâlik et-Temimi (ö. 40/660 [?]), Hulefâ-yi Râşidîn devrinin ünlü kumandanlarından biridir. Bazı hadisçiler sahabi olduğu görüşündedir.

    Ancak okunuşu Kaka şeklinde değil, Ka'ka' şeklindedir. Orjinali şöylerdir: القعقاع

    Yahudilerin en sevmediği komutan olup olmadığını bilemiyoruz.

    Bize düşen görev, bu zatların hayatlarını güzelce öğrenmek, hayatlarını hayatlarımıza hayat yapmak, isimleri doğru telaffuz etmek ve o isimleri kötü ve olumsuz şeylerde değil güzel ve olumlu şeylerde seslendirmektir.

    Hz. Ka'ka', Hz. Ebu Bekir döneminde irtidad eden Alkame b. Ulase üzerine müfreze kumandanı olarak gönderildi ve görevini başarıyla tamamladı (h.11/m.632).

    Aynı yıl Halid b. Velid’in, peygamberlik iddiasında bulunan Tuleyha ile yaptığı Büzaha savaşına katıldı. Ulleys’in ve Übülle’nin fethine Halid b. Velid’le beraber iştirak etti (12/633).

    Hire’nin fethinde de bulunan Ka‘ka‘, Halid b. Velid’in emriyle bir süre Hire’de kaldı. Daha sonra çeşitli fetihlerde görevlendirildi.

    Ebû Ubeyde onu Hz. Ömer’in emri üzerine öncü kuvvetlerin kumandanı sıfatıyla Irak’a gönderdi (13/634).

    Ka‘ka‘, Kadisiye öncesi İran fetihlerinde de önemli rol oynadı. Ağvas’ta cereyan eden savaş, öncü kuvvetlerin başında bulunan Ka‘ka‘ın gösterdiği gayretler sonucunda kazanıldı (14/635).

    Hz. Halid’in emriyle Suriye’deki fetihlere de katılan Ka‘ka‘, Yermük Savaşı’nda bir süvari birliğinin başında görev yaptı.

    Ka‘ka‘ asıl şöhretini Kadisiye Savaşı’nda (15/636) elde etti; bu savaşın kazanılmasında onun büyük payının olduğu rivayet edilir.

    Medain’in fethinde Kisra III. Yezdicerd’e ait zırh, kılıç, miğfer gibi teçhizatı ele geçiren Ka‘ka‘, daha sonra Hz. Ömer’in emriyle Celula Savaşı’na öncü kuvvetin kumandanı olarak katıldı. Savaşın ardından Hulvan’a giderek bir garnizon tesis etti (16/637).

    Aynı yıl Sa‘d b. Ebû Vakkas kuvvetlerine katılıp onun emrinde çalıştı. Ertesi yıl Humus’a gönderildi ve bu sırada gerçekleştirilen el-Cezire fetihlerine iştirak etti.

    21’de (642) Nihavend’in ve 24’te (645) Hemedan’ın fethinde görev aldı.

    Bir müddet sonra Kufe’ye yerleşen Ka‘ka‘, Hz. Osman dönemindeki iç karışıklıklarda halifeyi destekledi. Muhalifler Medine’yi kuşatınca Hz. Osman’ın talebi üzerine yardıma gelenler arasında Ka‘ka‘ da bulunuyordu. Hz. Ali döneminde onu destekleyen Ka‘ka‘, Cemel Vakasından önceki müzakerelerde Hz. Ali’yi temsilen Talha b. Ubeydullah ve Zübeyr b. Avvam ile görüştü. Cemel ve Sıffin savaşlarında Hz. Ali’nin saflarında çarpıştı.

    Ka‘ka‘ cesaretiyle tanınmıştı. Hz. Ebu Bekir de onun cesaretinden ve yararlı işlerinden övgüyle söz eder. (İbnü’l-Esîr, Üsdü’l-gabe, IV, 409)

    Aynı zamanda şair olan Ka‘ka‘ın şiirleri daha çok savaşlarla ilgilidir. Şiirleri Asım b. Amr’ın şiirleriyle birlikte Nûrî Hammûdî el-Kaysî ve Hâtim Sâlih ed-Dâmin tarafından yayımlanmıştır [Mecelletü Külliyyeti’l-âdâb Câmiatü Bagdâd, sy. 31 (Bağdad 1981), s. 205-251; bk. TDV İslam Ansiklopedisi, Ka’ka md.]

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • fractal design kullanıcısına yanıt
    2 sene önce 10 bine aldığın laptopu şimdi 5 bine satarsın belki
    biraz da keriz.avi işleri gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fractal design

    2 sene önce 200'e aldıysa 240 az yazmış.

    2016 haziran ayında Passat 1.6 TDI Highline DSG'yi 142.000TL'ye aldık patrona.
    Aradan geçen 3 sene sonunda aracın kasko değeri

    Araç 3 senede %55 değerlenmiş ama sana göre değer kaybetmesi lazımdı değil mi?
    Bu arada aynı aracın şimdiki liste fiyatı 329.300TL. Şaka değil.

    Milletin psikolojisi yerinde de alım gücü yerinde değil ve her geçen gün de azalıyor.
    Enflasyonun %3 ve altında olduğu yerler için geçerli senin dediklerin.
    3 sene önce ÖTV ayarlaması yapıldı ve oranlar yükseltildi. 3 sene önce döviz nerelerdeydi şimdi nerelerde.

    3 sene önce bugün $ 2,83 € 3.20
    Bugüne dönersek $ 5,81 € 6,53

    Ne olmuş fiilen tek adam yönetimine geçiş ile birlikte paramız pul olmuş.
    Şaka olan senin liste fiyatı üzerinden kurgulaman. Şu an o aracın sıfırı 250 ye satılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gardaşşş millet gafayı yemiş heee. Ammaa AKAPA oya devam hee bobamm. Enflasyonn devalasyonn hee bobammm.
  • yıl 2015 corsa aldım 49 bin e..
    yıl 2019 piyasa 60 civarı sıfırı 80 civarı... normal bence çünkü araç 4 yıl eskidi. yıprandı... ama ben 75 istersem ayıp olur dimi,,, veya 45 e satarsam bana yazık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi için çok teşekkür ederim bu kadaranı bilmiyordum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.